yoggy napísal: 04 dec 2020, 20:25
Pokial to das ako dar, tak akurat na seba upriamis pozornost. Myslis, ze kolko pripadov darovani je za rok? Pokial si danovy urad vsimne, ze je tam nejaky pattern, tak to zacne preverovat a narobis problemy sebe a aj tej osobe.
Cize ak ta druha osoba dostane peniaze z coinbasu na ucet, ako sa dostanu k tebe? Myslis, ze odrazu nebude podozrive, ze si minal mesacne na bezne vydavky dajme tomu 1000e a odkedy si daroval bitcoiny, tak uz je to len 500e alebo dokonca by si bol taky sprosty, ze by si neminal nic z vyplaty?
A ked sa ta opytaju, ze preco si mu ich daroval, tak co povies? Ked sa opytaju obdarovaneho na co ich pouzil tak co povie?
A netreba zabudat, ze do toho zatahujes druhu osobu a nevidis jej do hlavy...
Ked uz chces pachat trestny cin, tak si to aspon poriadne rozmysli, pretoze tvoju schemu by rozbil aj vysetroval s IQ tykve.
atd.
áno je možné, že dar pritiahne pozornosť, ale je to v rámci zákona, takže s tým nemôžu spraviť nič. Preverovať to kľudne môžu. No a odpoviem postupne. Ak druhá osoba dostane peniaze z coinbasu, tak to predá, pošle si na účet, peniaze vyberie z účtu a dá mi ich cashom. Takže takto sa dostanú. A myslím si, že teraz nebudú sledovať tu osobu z kade chodí a s kým sa stretáva
Mesačné výdavky, či už 1000e, alebo 500e taktiež možno podozrivé budú. Otázne je, či to je dokazateľne. Veď poviem, že nemám všetky peniaze len na účte a že niečo som si odkladal aj bokom, tak som míňal tie. A vôbec... Kto bude kontrolovať či platím z účtu nejakú obed za 4.50€ denne. Nato skrátka nie je čas si myslím... aby sledovali také prkotiny u ľudí.
Keď sa opýtajú mňa prečo som daroval, tak poviem ,preto, že som chcel. Hádam im nemusím vysvetľovať dôvody komu som čo, a prečo dal. Riešia právne veci a nie sociálne. Takže áno, aj cvičenej opici musí byť jasné, prečo ten dal bol daný a ako ten dar skončil, ale ako vravím podľa mňa to je nedokázateľné, kým sa jedná o relatívne malé sumy (okolo tých 10 000€).
Veď predsa je plno podnikatelov, kde je každému jasné, že aby toľko našetril musel by žiť zo vzduchu a neobvinia ho a ani nič nedokážu.
Autoeditácia príspevku po 1 hod 20 min 5 sek:
kayko napísal: 04 dec 2020, 21:12
Prave preto mam portfolio rozdelene a zisky zhromazdujem prevazne v stablecoinoch na hw penazenke a vyberam postupne po mensich sumach a nie vsetko naraz. Aj ked takto clovek straca nejaky ten profit na poplatkoch za transakcie z hw penazenky na zmenaren/burzu a hlavne drzat v sucasnosti v stablecoinoch voci dolaru, ktory sa prepada je mierne nevyhodne, ale clovek ma aku taku istotu. V stablecoinoch to drzim viacmenej len ked je trh hore a ocakava sa vacsia korekcia, ako teraz a ked sa prepadne, prevediem to do btc pripadne eth, ktore nerobia az take obrovske vykyvy na dennej baze.
Načo je dobré držanie v stablecoinoch ? Ja keď nemám investované, že predám, tak to mám na coinbase v € A pekne to tam stojí a neklesá. A potom z toho ak súrne potrbeujem, tak kúpim. Osobne nevidím dôvod to držať v peňaženke. Alebo sa mýlim ?