Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa aacid »

Hensym napísal: 04 dec 2020, 16:58 Pi Network - https://minepi.com/

Nenašiel som tu zmienku. Názor? Pyramída? Ak áno, aký profit pre core team? Ak nie, "ťažíte"? Ja som tam asi cez mesiac, možnosť výnosu je tam síce (v tejto fáze) nie len že ruleta, ale strašne strašne malá, ale za tých 5 sekúnd denne mi to stojí všetkými desiatimi, aby som si niekedy nepovedal, že budem ľutovať. Už je tam cez 10 mil. aktívnych userov.
uff, no ja ti neviem, moze to posobit akokolvek doverihodne ale akonahle je tam nejaky referral program. nahanat znamych ci cudzich ludi "pod svoju pyramidu" nie je nic pre mna.

pokial je to ale "pouzitelne" aj bez nahanania dalsich ludi, ze budem minovat sam, tak mi kludne poslite pozvanku :D
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hensym »

Ako, ísť to samozrejme ide, ale pomalšie. Ja tam ale tiež nemám žiadne "štruktúry z internetu" mám tam frajerku, brata a asi 3 kamošov. :D Tiež si tam vieš pridať max 5 kontaktov do tzv. "security circle". To nie sú referral ľudia, ale ľudia ktorí už sú členmi, a nemali by to byť random ľudia ale ľudia, za ktorých ty kvázi ručíš, že sú dôveryhodní. Na týchto "nodes", uzloch, ktoré sú aj zároveň poprepájané sa potom stavia nejaká relevancia tých používateľov tej siete a sila tej celkovej štruktúry.

Ono tá logika, že tlačia na to, aby tam držali len aktívnych minerov, dôveryhodných ľudí a zároveň budovať relevantné počty ešte pred spustením dáva naozaj zmysel. Už len tým, že je to niečo nové. V tom ich white paper-y je to opísané, veď prečítaj a sprav si názor. Je to každopádne long shot a na 90% bezcielne "hobby", ale čas to nežerie. :)
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

yoggy napísal: 04 dec 2020, 20:25 Pokial to das ako dar, tak akurat na seba upriamis pozornost. Myslis, ze kolko pripadov darovani je za rok? Pokial si danovy urad vsimne, ze je tam nejaky pattern, tak to zacne preverovat a narobis problemy sebe a aj tej osobe.

Cize ak ta druha osoba dostane peniaze z coinbasu na ucet, ako sa dostanu k tebe? Myslis, ze odrazu nebude podozrive, ze si minal mesacne na bezne vydavky dajme tomu 1000e a odkedy si daroval bitcoiny, tak uz je to len 500e alebo dokonca by si bol taky sprosty, ze by si neminal nic z vyplaty?

A ked sa ta opytaju, ze preco si mu ich daroval, tak co povies? Ked sa opytaju obdarovaneho na co ich pouzil tak co povie?

A netreba zabudat, ze do toho zatahujes druhu osobu a nevidis jej do hlavy...

Ked uz chces pachat trestny cin, tak si to aspon poriadne rozmysli, pretoze tvoju schemu by rozbil aj vysetroval s IQ tykve.

atd.
áno je možné, že dar pritiahne pozornosť, ale je to v rámci zákona, takže s tým nemôžu spraviť nič. Preverovať to kľudne môžu. No a odpoviem postupne. Ak druhá osoba dostane peniaze z coinbasu, tak to predá, pošle si na účet, peniaze vyberie z účtu a dá mi ich cashom. Takže takto sa dostanú. A myslím si, že teraz nebudú sledovať tu osobu z kade chodí a s kým sa stretáva :D

Mesačné výdavky, či už 1000e, alebo 500e taktiež možno podozrivé budú. Otázne je, či to je dokazateľne. Veď poviem, že nemám všetky peniaze len na účte a že niečo som si odkladal aj bokom, tak som míňal tie. A vôbec... Kto bude kontrolovať či platím z účtu nejakú obed za 4.50€ denne. Nato skrátka nie je čas si myslím... aby sledovali také prkotiny u ľudí.

Keď sa opýtajú mňa prečo som daroval, tak poviem ,preto, že som chcel. Hádam im nemusím vysvetľovať dôvody komu som čo, a prečo dal. Riešia právne veci a nie sociálne. Takže áno, aj cvičenej opici musí byť jasné, prečo ten dal bol daný a ako ten dar skončil, ale ako vravím podľa mňa to je nedokázateľné, kým sa jedná o relatívne malé sumy (okolo tých 10 000€).

Veď predsa je plno podnikatelov, kde je každému jasné, že aby toľko našetril musel by žiť zo vzduchu a neobvinia ho a ani nič nedokážu.

Autoeditácia príspevku po 1 hod 20 min 5 sek:
kayko napísal: 04 dec 2020, 21:12 Prave preto mam portfolio rozdelene a zisky zhromazdujem prevazne v stablecoinoch na hw penazenke a vyberam postupne po mensich sumach a nie vsetko naraz. Aj ked takto clovek straca nejaky ten profit na poplatkoch za transakcie z hw penazenky na zmenaren/burzu a hlavne drzat v sucasnosti v stablecoinoch voci dolaru, ktory sa prepada je mierne nevyhodne, ale clovek ma aku taku istotu. V stablecoinoch to drzim viacmenej len ked je trh hore a ocakava sa vacsia korekcia, ako teraz a ked sa prepadne, prevediem to do btc pripadne eth, ktore nerobia az take obrovske vykyvy na dennej baze.
Načo je dobré držanie v stablecoinoch ? Ja keď nemám investované, že predám, tak to mám na coinbase v € A pekne to tam stojí a neklesá. A potom z toho ak súrne potrbeujem, tak kúpim. Osobne nevidím dôvod to držať v peňaženke. Alebo sa mýlim ? :)
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Pretože v stablecoinoch možeš mat aj miliony a je to tvoja vec. Všetko čo robiš na coinbase može byt jednym requestom reportované na potrebne úrady ked budu chcieť. A neviem ako presne je to na slovensku ale v niektorych krajinach kazdy predaj na € sa počita ako zisk a musiš to zdaniť
NHISPVM
Star
Star

jukel čo sa týka toho coinbasu, to mi je jasné... Avšak reálne nikto nevie, že mám na coinbase par stovák eur a aj keby, tak to nikoho nezaujíma. To by sme sa museli baviť o rádovo tisíckach eur. A to by som samozrejme už riešil HW penaženkou a aj to zamknutou v trezore :D Takže ak tu píšem niečo, tak to smerujem na svoju situáciu... Čo ešte ja viem napr. ten theter, tak všeličo sa o nom popísalo ako nie je vôbec krytý dolarom. Mám obavy, že raz zo dňa na deň sa niečo prevalí a prídem o všetko. Preto radšej to zmením na eura a to tam držím v eurách. Na druhu stranu to danenie, má to svoju logiku. Asi prehodnotím niektoré veci.
jukel
Professional
Professional

Ja momentalne držím 30% v USDT a zvyšok v PAX. Ak padne tether padne bitcoin to pochová viac ako výplach v marci. USDT tiež neverím, je to pochybná firma bez auditu a ich čisla mozu byt kludne vymyslene a len tlačia virtualne dolare ako sa im zachce začo naslednu pumpuju bitcoin. Len pre porovnanie za 3 roky vytlačili 4 miliardy USD a za posledneho polroka 16 miliard. Ak by som ho nepotreboval k obchodovaniu futures tak od neho davam ruky preč. Beriem to tak že 30% straty učtu rozdýcham o dosť lahšie ako ludia čo v tom čase budu držať iba tether alebo bitcoin
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

NHISPVM napísal: 05 dec 2020, 10:14 Načo je dobré držanie v stablecoinoch ? Ja keď nemám investované, že predám, tak to mám na coinbase v € A pekne to tam stojí a neklesá. A potom z toho ak súrne potrbeujem, tak kúpim. Osobne nevidím dôvod to držať v peňaženke. Alebo sa mýlim ? :)
Pretože keď držíš v eurách, tak pri každom nákupe krypto platíš Coinbasu poplatok za prevod medzi fiat a krypto 😉.

Ako som písal, v stablecoinoch to držím iba vtedy, keď je trh prepálený ako teraz, pretože nechcem prísť o zisky pri výpredajoch. Keď cena klesne, znova nakúpim a držím to už v tých ziskových coinoch, väčšinou tých stabilnejšie dlhodobo ziskových ako eth a btc. To je iba moja stratégia, niekto s ňou nemusí súhlasiť. Žiadny veľký hráč, nepredáva na vrchole všetko čo má, ale robí postupné predaje, a retail to potom draho nakupuje. To je presne to, čo sa deje aj teraz.
NHISPVM
Star
Star

kayko veď platíš poplatok vždy za prevod medzi aj medzi krypto. Takže to je jedno, či si prevedieš z BTC do USDT a opačne, alebo na fiat... So zbytkom ale súhlasím. Ja niečo držím dlhodobo, niečo predávam. Momentálne som ešte nepredal, pretože čakamám, či to ešte pôjde vyššie... ale chystám sa zbaviť BTC aj ETH a počkám kým to zasa spadne.
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Mám 3 otázky :D :
1. Ak som tento rok nakúpil bitcoin napr. za 8 tisic v dobe ked mal bitcoin hodnotu 8 tisic, som v zisku ale kedze nechcem predavat ale zaroven ani buduci rok danit svoj vklad. Tak staci ked vyberiem pred koncom roka 8 tisic ? Alebo sa to už nedá lebo by som mal predaj iba z 0,5 bitcoinu a nie z 1 btc ?
2. Ako príjem z kryptomien v daňovom priznaní sa berie príjem z predaja na burze ? alebo mi tieto peniaze musia prísť reálne na účet ? Myslím tým či stačí predať napr. za 2 tisicky a na burze si nechať až do budúceho roka 2 000 eur alebo je potreba aby do konca roka aj reálne prišli na môj bankový účet ?
3. Pozeral som video od Binance popri robote, takže som sa mu príliž nevenoval ale viem že tam spomínali že od budúceho roka budete musieť mať založenú živnosť ohľadom obchodovania s kryptomenami. Znamená to teda že si môžem napr. v roku 2022 uplatniť paušálne výdavky na túto živnosť ? :D Tuším že aj to tam spomínali že by bolo možné. Predstavte si teda že by ste v 2021 predali všetko čo ste do toho vložili a vlastnili by ste ešte 40 tisíc eur v kryptomenách čistého zisku. V 2022 by ste týchto 40 tisíc predali ale uplatnili by ste 60 percentné paušálne výdavky, takže by ste danili iba 16 tisíc + samozrejme zdravotné, socialne? To sa mi zdá až príliž pekné než aby to bolo reálne. Ak by to ale bolo možné ako by ste potom robili daňovú evidenciu faktúr ?
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

1. nakupil si za 8k, tak predas za 8k v tom istom roku. je jedno ci predavas 1 alebo 0.5btc
2. staci ich mat na burze
3. viazanu zivnost si musis vytvorit len vtedy ked poskytujes sluzbu burzy alebo penazenky. co predpokladam ze neposkytujes, cize sa pre teba nic nemeni. a nie nemozes si uplatnit pausalne vydavky. pausalne vydavky si vies uplatnit len vtedy, pokial prevadzkujes penazenku alebo co a ludia ti platia za spravu. a na prijem za spravu si vies uplatnit pausalne vydavky.

Autoeditácia príspevku po 9 min 17 sek:
NHISPVM napísal: 05 dec 2020, 10:14 áno je možné, že dar pritiahne pozornosť, ale je to v rámci zákona, takže s tým nemôžu spraviť nič. Preverovať to kľudne môžu. No a odpoviem postupne. Ak druhá osoba dostane peniaze z coinbasu, tak to predá, pošle si na účet, peniaze vyberie z účtu a dá mi ich cashom. Takže takto sa dostanú. A myslím si, že teraz nebudú sledovať tu osobu z kade chodí a s kým sa stretáva :D

Mesačné výdavky, či už 1000e, alebo 500e taktiež možno podozrivé budú. Otázne je, či to je dokazateľne. Veď poviem, že nemám všetky peniaze len na účte a že niečo som si odkladal aj bokom, tak som míňal tie. A vôbec... Kto bude kontrolovať či platím z účtu nejakú obed za 4.50€ denne. Nato skrátka nie je čas si myslím... aby sledovali také prkotiny u ľudí.

Keď sa opýtajú mňa prečo som daroval, tak poviem ,preto, že som chcel. Hádam im nemusím vysvetľovať dôvody komu som čo, a prečo dal. Riešia právne veci a nie sociálne. Takže áno, aj cvičenej opici musí byť jasné, prečo ten dal bol daný a ako ten dar skončil, ale ako vravím podľa mňa to je nedokázateľné, kým sa jedná o relatívne malé sumy (okolo tých 10 000€).

Veď predsa je plno podnikatelov, kde je každému jasné, že aby toľko našetril musel by žiť zo vzduchu a neobvinia ho a ani nič nedokážu.
Podnikatelia, ale za sebou nezanechavaju stopy. :smt059
kayko
Medium Professional
Medium Professional

NHISPVM napísal: 05 dec 2020, 14:16 kayko veď platíš poplatok vždy za prevod medzi aj medzi krypto. Takže to je jedno, či si prevedieš z BTC do USDT a opačne, alebo na fiat... So zbytkom ale súhlasím. Ja niečo držím dlhodobo, niečo predávam. Momentálne som ešte nepredal, pretože čakamám, či to ešte pôjde vyššie... ale chystám sa zbaviť BTC aj ETH a počkám kým to zasa spadne.
Platis iba poplatky za transakcie, ale pri prevode z fiat do krypto platis este extra fee za prevod medzi fiat a krypto, aspon na Coinbase je to tak. Ked kuknem na transakcie na ucte Coinbase, tak pri kazdom prevode z Eur do krypto mam zauctovany nejaky poplatok. Pri zamene medzi kryptomenami uz ziadny poplatok nemam. Samozrejme ked neobchodujes priamo na burze, tak musis ratat s tym, ze Coinbase ti neda vzdy najvyhodnejsiu cenu, ale fee za prevody medzi krypto neplatis, maximalne co mozes platit su poplatky za transakcie.
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

Ministerstvo hospodarstva zacne rokovania ohladom moznosti znizenia dane za vynosy na krypte. :roll:
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Je to tam pani, BTC prave dorazil do neprebadanych hladin :smt006
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

dasti555 napísal: 05 nov 2020, 22:04 Prognóza z februára 2019(na základe ktorej som to písal sem).

Ten týpek vraví, že opatrne v tomto období lebo očakáva prepad.
Ak by týpková predpoveď vyšla tak čoskoro okolo 30k by sme mohli vidieť
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Môj odhad je okolo 26k do konca roka a potom nejaký 20% dumpík na support 20k
jukel
Professional
Professional

kayko napísal: 16 dec 2020, 15:06 Je to tam pani, BTC prave dorazil do neprebadanych hladin :smt006
v skutočnosti nič nieje neprebádané ak maš históriu :wink: je jedno že tu bitcoin ešte nebol ale matematika ti vie vyplut zaujimave čisla aj tu hore a čo slednujem price action tak na nu krasne reaguju
kayko
Medium Professional
Medium Professional

A co ti ta matematika teraz vypluje? Ze to moze ist do konca roka este na 30k, alebo sa to dnes zdrbka na 12k? :wink: Matematika je iba pomocny nastroj, ale cena BTC je dost zavisla od dalsich aspektov ako dollar index, cena zlata, kolko ludi je este ochotnych nakupit pri tejto cene, kolko velkych hracov bude pred koncom roka konsolidovat a vyberie cast ziskov a aku velku lavinu to sposobi.
jukel
Professional
Professional

vypluje mi targety a vstupy na trejdy. Trejdujem grafy a to mi uplne stači, šašovia z twitteru ma absolutne nezaujimaju. 23810 uspešne shortnute pred 6% prapadom
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Ok beriem, ved ja tiez tradujem podla grafov, takze nic v zlom :) Len je to uz predsa prepalene a da sa cakat kadeco, ale zase netreba panikarit, shitcoiny uz v tejto faze netradujem, tam to moze prepadnut za hodku aj o 50%.
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

S tým darovaním krypta to dosť ľudí očividne zle chápe.
Podľa zákona o dani z príjmu sa nezdaňuje príjem z daru. Ale následne sa zdaňuje príjem z predaja daru. Čiže dani sa tímto darovaním nikto prakticky nevyhne, teda ak hovoríme a legálnom postupe.
Naopak čo by sa dalo je obchodovať s kryptomenami ako SZČO a následne si uplatniť paušálne výdavky.
Napísať odpoveď