ano, to je pocas epidemii bezne
pravdupovediac, presne to je pasivne fajcenieTo nie je nakaza, tym, ze na teba dakto fukne oblacik dymu, neposobis komplikacie svojim rodicom/starym rodicom. Ked na tena zakasle dakto s covidom...
rozdiel je len v tom, ze ked na teba niekto fukne dym raz, tak mas vyrazne mensiu sancu, ze dostanes rakovinu, ono to bola hyperbola, ak to nebolo uplne jasne
nie je to tak?ak +- ....
v podstate ano, ja som si to z prsta nevycucal, je to relativne znama hodnota, pouzivaju ju vsetky poistovneMa clovek mensiu hodnotu ziovota, len preto, ze ma astmu, alebo ze ma par kil naviac, ci pre to, ze je starsi?
welcome to real life, buckle your seat, it's gonna be a rollercoaster ^^Netuzim sa dostat do spolocnoti, v ktorej si niekto zmysli, ze moj zivot nema hodnotu na zachranu (lebo mam nabeh na astmu, alebo neverim v spravneho boha,...).
pravdupovediac, zaujimali by ma realne statistiky toho, kolko ludi ma viac ako povedzme 6 mesiacov poskodene pluca (co je priblizne doba, po ktoru sa regeneruju i po obycajnom zapale pluc)Mat dozivotne poskodene pluca tiez nie je bohvieco, su to velke naklady pre celu spolocnost do buducna.
presne! preto je potrebne chranit len tie rizikove skupiny, pretoze obmedzovanim ostatnych sa docieli len znizenie vyberu dani a z toho jasne vyplyva obmedzena zdravotna starostlivost, a to nie len pocas epidemie, ale i dlhe dlhe roky nasledneRobi sa to pre to aby sa neumieralo, ale nie len na Covid, ale aby si sa dostal na operaciu a nezomrel bez nej, aby ta mal kto osetrit ked budes mat autonehodu, aby sa ludia nebali ucit, pracovat, aby si nezabil svojich straych rodicov, ked na nich zakasles.
takze suhlasis, ze sa maju chranit len rizikove skupiny, aby nebolo pretazene zdravotnictvo?Ak by sla pandemia uplne bez konktroly narazila by na bod, ked system zdravotnictva sklabuje a nezomrie kazdy piaty v nemocnici, ale ovela viac mimo nej.
lebo o tom to je, pocet ludi bez komorbidit pod 50 je absolutne zanedbatelny, graf rad pridam znova
povedal by som, ze sa spravam lepsie ako drviva vacsina ludi, sedim doma, chodim len do obchodu, aj to nie kazdy den, pripadne k vydajnemu okienku, ked nahodou idem von, tak okamzite spravne nasadene rusko a ako bonus, ked idem navstivit svojich rodicov, tak si vzdy necham spravit test, v podstate vsetko presne podla ucebnice; dostat to je sanca limitne sa bliziaca k nuleTuzis si to risknut? Alebo to, ze niekoho nakazis a poskodis mu zdravie?
P.S.: asymptoticky clovek ma sancu na prenos 0,7 %