Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: 2019-nCoV

Príspevok od používateľa beardie »

harrison314 napísal: 17 dec 2020, 22:51 Ale teraz je plna aj interna, chirurgia, plucne,...
ano, to je pocas epidemii bezne
To nie je nakaza, tym, ze na teba dakto fukne oblacik dymu, neposobis komplikacie svojim rodicom/starym rodicom. Ked na tena zakasle dakto s covidom...
pravdupovediac, presne to je pasivne fajcenie
rozdiel je len v tom, ze ked na teba niekto fukne dym raz, tak mas vyrazne mensiu sancu, ze dostanes rakovinu, ono to bola hyperbola, ak to nebolo uplne jasne
ak +- ....
nie je to tak?
Ma clovek mensiu hodnotu ziovota, len preto, ze ma astmu, alebo ze ma par kil naviac, ci pre to, ze je starsi?
v podstate ano, ja som si to z prsta nevycucal, je to relativne znama hodnota, pouzivaju ju vsetky poistovne
Netuzim sa dostat do spolocnoti, v ktorej si niekto zmysli, ze moj zivot nema hodnotu na zachranu (lebo mam nabeh na astmu, alebo neverim v spravneho boha,...).
welcome to real life, buckle your seat, it's gonna be a rollercoaster ^^
Mat dozivotne poskodene pluca tiez nie je bohvieco, su to velke naklady pre celu spolocnost do buducna.
pravdupovediac, zaujimali by ma realne statistiky toho, kolko ludi ma viac ako povedzme 6 mesiacov poskodene pluca (co je priblizne doba, po ktoru sa regeneruju i po obycajnom zapale pluc)
Robi sa to pre to aby sa neumieralo, ale nie len na Covid, ale aby si sa dostal na operaciu a nezomrel bez nej, aby ta mal kto osetrit ked budes mat autonehodu, aby sa ludia nebali ucit, pracovat, aby si nezabil svojich straych rodicov, ked na nich zakasles.
presne! preto je potrebne chranit len tie rizikove skupiny, pretoze obmedzovanim ostatnych sa docieli len znizenie vyberu dani a z toho jasne vyplyva obmedzena zdravotna starostlivost, a to nie len pocas epidemie, ale i dlhe dlhe roky nasledne
Ak by sla pandemia uplne bez konktroly narazila by na bod, ked system zdravotnictva sklabuje a nezomrie kazdy piaty v nemocnici, ale ovela viac mimo nej.
takze suhlasis, ze sa maju chranit len rizikove skupiny, aby nebolo pretazene zdravotnictvo?
lebo o tom to je, pocet ludi bez komorbidit pod 50 je absolutne zanedbatelny, graf rad pridam znova
udzs.jpg
Tuzis si to risknut? Alebo to, ze niekoho nakazis a poskodis mu zdravie?
povedal by som, ze sa spravam lepsie ako drviva vacsina ludi, sedim doma, chodim len do obchodu, aj to nie kazdy den, pripadne k vydajnemu okienku, ked nahodou idem von, tak okamzite spravne nasadene rusko a ako bonus, ked idem navstivit svojich rodicov, tak si vzdy necham spravit test, v podstate vsetko presne podla ucebnice; dostat to je sanca limitne sa bliziaca k nule

P.S.: asymptoticky clovek ma sancu na prenos 0,7 %
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"zaujimali by ma realne statistiky toho, kolko ludi ma viac ako povedzme 6 mesiacov poskodene pluca" - ja, aj 35 rokov po ťažkom zápale s komplikáciami.
A zrejme mnohí - zrasty ostanú :(
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Neviem, či ste o tom počuli, ale Trenčín (ako veľmi nakazený okres) si cez víkend urobí vlastné dobrovoľné testovanie (okolo 30 tímov). A teda aj podujatia a omše sa zakázali. Škoda, že štát vôbec neporiešil tie lokálne ohniská, tak aspoň Rybníček sa do toho prvý pustil.

https://www.postoj.sk/67893/sam-sa-pyta ... -liderstvo

Tak vlastne už aj ďalšie okresy v TN kraji sprísnili.
Pre sedem okresov Trenčianskeho samosprávneho kraja začnú od sobotného (19. 12.) rána platiť mimoriadne protipandemické opatrenia nad rámec celoslovenských. V okresoch Trenčín, Považská Bystrica, Ilava, Nové Mesto nad Váhom, Púchov, Bánovce nad Bebravou a Myjava bude zakázané predávať alkoholické nápoje na priamy konzum, zakázané budú aj kultúrne podujatia i bohoslužby.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Na britskych univerzitach prebieha masivne testovanie, aby sa ludia mohli vratit na Sviatky k rodinam, kedze vyuka prebiehala aj tam prezence, ako to bolo mozne. Pouzivaju sa lateral flow tests a testovani sa prakticky testuju sami - nikto im okolo lica ani v nose nebeha tycinkou. Robia to sami.
Rovnako chcu niektore radnice pretestovat vsetkych, ktori v praci prichadzaju do kontaktu s velkym mnozstvom inych okrem ucitelov a zdravotnikov aj soferov busov, taxikarov, pracovnikov obchodov a sluzieb.
RebeI
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa RebeI »

https://www.facebook.com/11944983996088 ... 911272207/

Pfizer dostal najväčšiu pokutu v histórii USA 2,3 miliardy. Asi toľko k dôveryhodnosti tejto firmy.
jackb
Redeemer
Redeemer

Nestacilo ti minule?
post2367694.html#p2367694
Ta pokuta nema nic s kvalitou ich lieciv. Frima zvysiala cenu. To sa v kapitalizme robi. Aj o 4 miliardy percen. Dedovia, ktori chcu sulozit mlade baby zeru Viagruod rovnakej firny a su v pohode. Ty doveryhodnost. Uz chod s tym spamom bludwebov skutocne do kelu.

Vsetci palteni trollovia skriekate o jedinej firme, ale vakciu vyraba X dalsich. "Takze tak". Ziadne overovanie, len za peniaze obtazovat ludi. Uz ste znicili Vianoce. Co bude dalej? Tymito bludmi pokazite aj cely buduci rok?
RebeI
Light Expert
Light Expert

Tých káuz je xyz :D stačí si ich vyhľadať. Ty pokazeny slnieckar, stále tu paranojis o nejakom podplácaní a neviem čo, mal by si si dať pauzu, nerobí ti to tuším dobre :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Normalny clovek nebude raz debunkovany blud posielat na to iste forum zadarmo.
Ako som ti uz raz napisal, iba jedna kauza mala nieco spolocne s liecivom. Zvysok bol reklama a cena.
Rusky nosit nebudes, ziadne dalsie opatrenia dorziavat nebudes. Skrecis, ze ziadny virus nie je a nechces, aby sa ludia ockovali, lebo si vymyslas hluposti. Co vlastne chces?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

RebeI napísal: 18 dec 2020, 23:21Pfizer dostal najväčšiu pokutu v histórii USA 2,3 miliardy. Asi toľko k dôveryhodnosti tejto firmy.
To mi nevychadza. Volkwagen dostal 4,3 miliardy, Facebook 5 miliard, British Petroleum 4,5 miliardy, teraz Googlu hrozi 5 miliard dolarov. Farmaceuticka firma GlaxoSmithKline pokuta 3 miliardy alebo Janssen Pharmaceuticals 2,2 miliardy.

Takze ked uz nieco tvrdis, tak si aspon over fakty a nepis sem nepodlozene bludy. Pfizer sice dostal pikutu 2,3 miliardy, ale nie je najvyssia, dokonca ani medzi farmaceutmi, toboz medzi inymi firmami.

Treba aj linky na clanky odkial som cerpal alebo si to najdes aj sam?
jackb
Redeemer
Redeemer

Heker, nenajde. Uz mesiac hlada, ako cele Svedsko nechala jeho “fasisticka vlada”
zacipovat.
Facebook nie je zdroj. Nebudeme zvysovat dosah tvojim zamestnavatelom. Identicku spravu si uz raz dal. Si spammer.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

S kamarátom asi nemôžem ísť von, či ?
jackb
Redeemer
Redeemer

tu je blog Rebelovho zdroja na temu korona virusu z aprila
Treba si uvedomiť, že predátorská agenda je trik, kúzlo, ktoré funguje vďaka participácii koristí. Dokiaľ korisť podlieha predátorskej mágii, teda hypnóze využívajúcej najmä vhodne zvolené slovíčka a prostriedky na zavádzanie hypnózy, iluzionista má nad obeťou nekonečnú moc a môže s ňou mávať, ako len mu to umožňujú jeho rozmary. Ak si korisť uvedomí, že je to hypnotické predstavenie, hra a podvod, môže sa posunúť ďalej vo svoj prospech. Pozrime sa ale teraz na nejaké tie odporúčania, ktoré by mohli pomôcť zneistiť našich predátorov.
Zdroj: https://marioolah.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=748879
Zdroj na "neschpony Pfizer" tvrdi, ze sestricky po ockovani zomieraju pred kamerami a "nie je ziadna lekarska pandemia" :D Stale dokola tam opakuju video o "zacipovani Svedska" a o kanadskej politicke. Teda rovnake video je rano z Kanady a druhy krat z Australie. Je neverim, ze si tam nerobia z tupeho dobytka aky im tam chodi srandu. A este da screenshoty zo Samsungu, ktory tiez platil obrovsku pokutu :D
RebeI
Light Expert
Light Expert

Nie virologicka z Česka. A môže to napísať na FB, do novín, aj do návštevnej knihy hotela, stále to nič nemení na tej info a nikdy nebude ;) .
Nejak nefunguje link tak tu.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ta "virologicka", ktora vrieskala ako zmyslov zabavena, ze ziadna druha vlna nebude?
Nedavas ziadne info, len robis promo dvom bludwebom. Nie sme blbi ako tvoja socialna budlina, aby sme si to nevsimli. Uz nam daj, prosim, pokoj.
:D
A esre da rovnaky screenshot zo Zem a Vek, zo Samsungu, ktory plati miliardove pokuty. Davaj aspon nieco nove a nie dookola to iste. Ak by som ta platil ja, tak ta vyhodim, lebo tocis dva-tri rovnake bludy dookola. Aspon kazdy raz novu srandu, nech si dame pukance, ale nie tie iste bludy z bludwebov v kazdej teme.
RebeI
Light Expert
Light Expert

Ty žiješ úplne v inej bubline a to migrantskej, takže tebe uz nie je pomoci vôbec :)
FB_IMG_1608369639012.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ak som spravne zachytil tak najvacsi symtomaticky priznak je strata cuchu a chuti. Vie niekto kolko to robi % ?
RebeI
Light Expert
Light Expert

A asi je pre vás konspiracmy zdroj aj DVTV
https://www.dvtv.cz/video/virolozka-uda ... t-bezpecna
jackb
Redeemer
Redeemer

RebeI napísal: 19 dec 2020, 10:57 Ty žiješ úplne v inej bubline a to migrantskej, takže tebe uz nie je pomoci vôbec :)
FB_IMG_1608369639012.jpg
Co ma to, kde zijem a kde nie s tym, ze zdielas bludy o koronavirus bez jedineho relevantneho zdroja?
Aby si mohol spavat pokojne, aj ked som imigrant a navzdy nim ostanem, okrem video stretnuti s inymi imgirantami v praci s inymi v kontakte niesom. Snazim sa co najviac asimilovat. Dakujem pekne za opytanie.

Studie, tlacove konferencie a nie screenshoty mobilom, ktore ti niekto preposle alebo selfie video zo zachodu. Inak si len spammer.
RebeI
Light Expert
Light Expert

Jackb
Nehaj tak ty si ani nepochopil čo som tými migrantsmi myslel a zas sa unášas do oblakov toho svojho uzavretého sveta.

Prekopiroval som tu celý rozhovorz DVTV kde to je krásne vysvetlené, tak si nechaj tie poznámky o záchodoch, to je tak tvoja úroveň.

Mimochodom presne to isté čo je v Tom článku a videu hovoril aj beardie, ale na neho ste nič nemali a zrazu keď to pošlem ja tak je všetko konspiratorske, platené od Rusov, zem a vek a neviem koho ešte. Fakt toto som ešte nezažil konšpirátori sú jeden extrém ale túto niektorí užívatelia sú zase ďalší protipól k nim :).
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

RebeI napísal: 19 dec 2020, 10:59 A asi je pre vás konspiracmy zdroj aj DVTV
https://www.dvtv.cz/video/virolozka-uda ... t-bezpecna
Mám pre teba stránku, ktorá tiež pravdivo informuje o tom, čo sa mainstream bojí ľuďom povedať.
https://nadcas.sk/2020/12/18/vdaka-suli ... ronavirus/
https://nadcas.sk/2020/12/15/neuveritel ... olestiach/
Napísať odpoveď