Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jukel
Professional
Professional

Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny

Príspevok od používateľa jukel »

kto sa v tom ma vyznať ked to menia kazdy den :D držim USDT, tradujem futures, ak by som tradoval spot a mam prepočitavat kazdy jeden obchod tak im rovno dam prihlasovacie udaje a nech si to cele spočitaju sami, tych 39% + pokutu si za tú robotu aj zaslužia ale bude im to trvať roky :D

retarodovaný systém. A potom sa čudujú že všetci utekajú do zahraničia a miesto nejakej prijateľnej dani 10-15% tento štat uvidí holý kkt

Inak 2-3 roky dozadu v Polsku to platilo tak že na kazdy obchod si musel ručne vyplnit tlačivo :D a existuju scalperi čo urobia 50+ obchodov denne
mato55002
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mato55002 »

Krypto za krypto sa síce musí uvádzať ale ak nič nevybral tak aj tak neplatí dane ked napr zarobis 5 tisic zamenis do USDT tak znova mas naklad 5k USDT a teda zisk 0. Samozrejme ak sa to raz rozhodne vybrat tak potom bude treba danit zisk.

Držať ale evidenciu vo všetkých obchodoch je ale skutočne šialené, už teraz ľutujem že som všetko len neholdoval a mal by som pokoj.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Ale toto je zaujímavý postreh s tým futures že ako to je v tomto prípade či treba uvádzať každý trade alebo ako.
jukel
Professional
Professional

podla mna nie, meniš nič za nič, uzatavaš len kontrakt, zisk je v usdt. To iste ako ked mas peniaze na tipsporte a podavaš tickety. Daniš len zisk na konci roka
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Áno, ale bohužial to musíš evidovať. Samozrejme nikto to nebude mať 100 percentné a nikto to nebude sto percentne kontrolovať :D.
Ale tak aspoň z burzy si stiahni .xml tradov a to eviduj.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Zaujímalo by ma, či už u nás niekoho takto naháňali daňováci za to, že nezdanil príjem v krypto, keď sa to tu tak rieši. Ono je okolo toho také haló, ale v tejto sfére je veľa spôsobov ako sa tomu vyhnúť a pokiaľ vám nedokážu, že ste mali zisk, tak nie je dôvod platiť daň či? Keď človek vidí, ako sa bežní podnikatelia v našej krajine vyhýbajú plateniu daní, neviem si predstaviť ako by tie naše úrady zisťovali a dokazovali že ste mali nejaké účty na kryptoburze a zarobili ste tam "strašné" peniaze.
jukel
Professional
Professional

zaleží ako dobre chceš aby sa ti v noci spalo, ked chcu tak si ta preklepnú. Čo však mam info z prvej ruky tak na Slovensku nemame kapacity aby sa kontrolovali milónové vratky nie to ešte fyzicke osoby ktore neodviedli 100€ dan za krypto
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Práve to som myslel. Poznám v mojom okolí zopár ľudí, ktorí si moc hlavu so zdaňovaním zisku nerobia a verím tomu že v tejto krajine je takých menších podnikateľov veľa. A pri schopnostiach našich úradov v IT sfére by si najbližších pár rokov nerobil zbytočnú hlavu z priznania každého jedného tradeu na burze. Neverím, že niekto je taký poctivý, to by mu zabralo viac času než samotné tradeovanie so všetkými analýzami. A pri skúsenostiach s našimi úradmi, by mal človek väčší prúser z toho, že má nejaké nezrovnalosti v daňovom priznaní, ako že žiadne priznanie nepodal
Peter00
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter00 »

yoggy napísal: 18 dec 2020, 10:26 Aj keby sa to dalo, tak kazdy predaj je prijem a snad chapes, ze pausalne vydavky su max 20K.
Da sa to, a chapem, ze su maximalne 20k. Samozrejme, ak niekto planuje, ze na tom bude zarabat miliony, tak ja mu jeho sen brať nebudem a dodám, že pre budúceho milionára to teda vhodná cesta nie je :D Ten by sa mal asi obzerať po tom, aby mal daňový domocil v nejakom daňovom raji
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

kayko napísal: 18 dec 2020, 22:15 Práve to som myslel. Poznám v mojom okolí zopár ľudí, ktorí si moc hlavu so zdaňovaním zisku nerobia a verím tomu že v tejto krajine je takých menších podnikateľov veľa. A pri schopnostiach našich úradov v IT sfére by si najbližších pár rokov nerobil zbytočnú hlavu z priznania každého jedného tradeu na burze. Neverím, že niekto je taký poctivý, to by mu zabralo viac času než samotné tradeovanie so všetkými analýzami. A pri skúsenostiach s našimi úradmi, by mal človek väčší prúser z toho, že má nejaké nezrovnalosti v daňovom priznaní, ako že žiadne priznanie nepodal
No ved mensich podnikatelov. Ked nezdanis 10k tak pohoda. Pokial ale zarobis 500k a chces s nimi nieco normalne robit, tak ina moznost ako ich zdanit neexistuje.

Na slovensku je strasne malo traderovi, lebo nikto nebude riskovat svoje peniaze aby potom zaplatil taku vysoku dan. :smt006
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Clovek, ktory zarobi 500k by uz mohol mat aj nejaky ucet vo svajciarskej banke, alebo podobne, takze v tom to isto nebude :roll:
yoggy

prestan pozerat filmy :roll:
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Za to, ze ty to vidis iba vo filmoch este neznamena, ze to nie je realita :roll: Ale napisat, ze na Slovensku nie je vela traderov preto, lebo by museli platit vysoke dane, je uz ine scifi :lol:
yoggy

Jj, legalne zarobene peniaze vobec nezdanis a posles si do svajciarskej banky. :roll:

Noa? Kazdy co obchoduje trochu viac vaznejsie, tak bud sa prestahuje zo slovenska alebo svoju cinnost vykonava pod zahranicnou entitou. (alebo to robi nacierno tzn. ze nezdanuje a neuvadza nic)
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Pre nerezidenta je mozne zriadenie uctu vo svajciarsku ako sukromna osoba, ci podnikatel:
- minimálny vklad 50k CHF
- moznost otvorenia uctu na dialku
- oslobodenie od dane z kapitaloveho vynosu, ktora je pre svajciarskych obcanov 35%

Naco by si do marie posielal peniaze z crypto najprv na svoj ucet v SK banke a potom do tej Svajciarskej, ked ucelom je obist Slovensku banku a danovy system :roll:

A to som si nemusel pozriet ziadny film :)
yoggy

A co by si z nich mal, ked budu na svajciarskom ucte a nemozes s nimi hybat? (lebo si bol danovy rezident SR a dopustil si sa trestneho cinu kratenia dane a poistneho) O tom tu cely cas hovorim. :roll:

//capital gains tax je v CH pre vsetkych 0%, dan z dividend je 35%...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

tak v tom pripade je krypto idealna alternativa a mozeme sa tesit, ze peniaze budu do neho iba pritekat, kedze bankove tajomstvo uz neexistuje ani v CH :lol:
To ale neznamena, ze neexistuju stale ine danove raje :)
Svoje zisky ajtak drzim v stablecoinoch na HW penazenke, cize tento problem zatial neriesim.
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Myslíte, že to má zmysel ešte teraz kúpiť ? Alebo je už cena BTC úplne prestrelená a v januáry sa začne opakovať scénar z roku 2018 ?
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Na ATH sa určite nekupuje.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Treba sa orientovať nielen podľa aktuálnej ceny, ale podľa dlhodobejších indikátorov. Sme dosť nad 50 dňovým priemerom rastu. Podľa mňa je to prepálené. Nečakám, že BTC udrží túto krivku a skôr či neskôr padnene k reálnejším hodnotám.
Napísať odpoveď