Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa hojko »

Skus si precitat ten clanok na ktory som dal link, je tam ako priloha v PDF subore. AG test je o zachyteni tych infekcnych ludi.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Nie su nahodou tie SD Biosensor Juhokorejske co teraz nakupil Sulik a co sa v urcitom pocte pouzivali aj pri prvom plosnom testovani a aj potom tie najkvalitnejesie ag testy ake sa daju zohnat?

Inac uz som pocul, ze slovensky vedci vyvinuli ten rozpoznavaci test na tu anglicku mutaciu, to by mala byt tiez zhava tema na vlade, lebo zatial sme na začiatku vo faze kde by sa to eventualne dalo este podchytit, tak uz sa vie ze sa zacali pouzivat, alebo sa od buduceho tyzdna nasadia pri overovani pozitivnych pcr testov?

Nieco som pocul ze maju prvych 10tisic a potom ze budu dodavat dalsie, no nic o tom kedy ich zacnu pouzivat. Ani to ci ich uz vlada nakupila. Nebolo by od veci ich pouzit este pred tymto testovanim aby sa vedelo kde uz ten novy variant je. Je totiz iba otazka casu kedy sa viac rozsiri a bude jeho testovanie uz iba statistikou. V anglicku zvysil R z 0,8 na 1,2.

Vcera uverejnil Dr Campbell na svojom yt kanali ze uz su data z porovnavacej studie ohladom podavania krvnej plazmy s protilatkami pacientom chorym na covid a vysledkom je smutne zistenie, ze to neucinkuje.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Lockdown sa predlžuje...
Prílohy
IMG_20210117_233650.jpg
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Podla info su medzi najkvalitnejsimi, ak nie najkvalitnejsie. Nech sa vyjadri Blasbit ako to teda v skutocnosti je.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Nutit do testovania ludi od 15 do 65 rokov, ktori poctivo dodrziavaju opatrenia a nikam nechodia len kvoli tomu aby si mohli vyjst na individualnu prechadzku do lesa, mat tak aspon nejaky pohyb a nebyt nonstop zavrety je len obycajna buzeracia a sikana. Od olano a sme rodina ma to neprekvapuje, tam sa neda ocakavat nic dobre, ale ze sa pod to podpisala aj sas je sklamanie.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Neviete či sa aktuálne testovanie týka aj ľudí, ktorí teraz mali covid a prešli karanténou? Akurát dnes mi karanténa končí.

FYI: Nakoniec som našťastie nemal vôbec žiadne príznaky, ani frajerka sa nenakazila (2x negatívny PCR) - tak sa trochu obávam či ten môj PCR nebol false-positive. :D Ale zrejme som len nebol až tak infekčný, keďže som bol bezpríznakový.

ropman napísal: 18 jan 2021, 9:14 Nutit do testovania ludi od 15 do 65 rokov, ktori poctivo dodrziavaju opatrenia a nikam nechodia
LOL.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak si za posledných 90 dní prekonal covid, nemusíš sa zúčastniť tohto cirkusu. Mňa však zaujíma, odkedy sa tých 90 dní ráta? Lebo napr. ak bol niekto zachytený pri prvom celoplošnom testovaní 31.10.2020, lehota 90 dní od pozitívneho testu sa im končí 29.1.2021 a tým pádom by sa už mali teraz testovať, aby mohli vychádzať do 3.2.2021. Alebo sa 90 dní začína rátať až od ukončenia karantény?

A ešte furt som nenašiel zverejnenú oficiálnu vyhlášku... dôchodcovia nad 65r budú môcť ísť bez testu len do prírody alebo budú môcť ísť aj do banky, eshopu, benzín atď??? Lebo všade píšu len o tej prírode.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ropman: ano bolo by to logicke, ale vidis ze malokto to dodrziava. Tu ti kazdy bude pred policajtmi tvrdit ze nikam nechodi, s nikym sa nestretava a prave teraz sa vybral do prirody.
Hensym: mali by akceptovat potvrdenie o prekonani covid-19 nie starsie ako 3 mesiace. Nedavno som to videl niekde na strankach korona.gov.sk ale teraz to narychlo neviem najst.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Gothar napísal: 18 jan 2021, 10:06 ropman: ano bolo by to logicke, ale vidis ze malokto to dodrziava. Tu ti kazdy bude pred policajtmi tvrdit ze nikam nechodi, s nikym sa nestretava a prave teraz sa vybral do prirody.
Ano ale takto to budu moct stale robit ti, co budu mat negativny test. Ti co test mat nebudu budu musiet viac spekulovat ako ochcat system kedze vynimiek pre nich je menej (ak vobec budu nejake take kontroly, ktore budu stat za zmienku)
Hensym
VIP
VIP

Sám si si ale odpovedal, že prečo to nie je šikana obyvateľov, ale doslova vychcanosť národa (doslova ťa parafrázujem). Ja keď pozriem na FB, tak mám pocit že všetci moji známy sú 10x viac vonku a po výletoch ako pred koronou. A ako vraví Gothar, potom ťa zastaví policajt a "Ja idem zaniesť len chorej mame jedlo!" a pod.
taki7
Professional
Professional

Peter Pellegrini včera v TV spomínal nejakú novú britskú štúdiu. Po prekonaní COVIDU by mala byť garantovaná imunita minimálne 6 mesiacov (nie 3).
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mam teraz konkretnu otazku a akosi to neviem dohladat na nete.

V piatok mam ist k lekarovi ale do ineho okresu, som objednany len telefonicky. Ako to riesit? Potrebujem nejake potvrdenie?
brm
Darca
Darca

taki7 napísal: 18 jan 2021, 11:06 Peter Pellegrini včera v TV spomínal nejakú novú britskú štúdiu. Po prekonaní COVIDU by mala byť garantovaná imunita minimálne 6 mesiacov (nie 3).
Akože Pellegrini ju bude garantovať? A keď dostanem opakovaný covid skôr, čo spraví Pellegrini? Vyplatí mi odškodné? Nejaký denník pár týždňov dozadu obvolával nemocnice a zisťoval stavy nakazených zdravotníkov. Takmer v každej nemocnici majú zdravotníka, ktorý sa opakovane nakazil covidom skôr ako po troch mesiacoch. Nič nie je garantované, len ľudská hlúposť.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

taki7 napísal: 18 jan 2021, 11:06 Peter Pellegrini včera v TV spomínal nejakú novú britskú štúdiu. Po prekonaní COVIDU by mala byť garantovaná imunita minimálne 6 mesiacov (nie 3).
Peter Pellegrini je ekonom. Ak nemal v tej relacii link na studiu na papieri, tak moze pokojne hovorit aj o pozorovani Juzneho kriza na nocnej oblohe Slovenska. Oboje nic neznamenaju.
Ak by to hovorili Flegr, Čekan ci Krčmery, ktori ked si to precitaju, tak to maju aj sancu pochopit, bolo by to nieco ine.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

brm napísal: 18 jan 2021, 10:06A ešte furt som nenašiel zverejnenú oficiálnu vyhlášku... dôchodcovia nad 65r budú môcť ísť bez testu len do prírody alebo budú môcť ísť aj do banky, eshopu, benzín atď??? Lebo všade píšu len o tej prírode.
som si isty, ze do eshopu mozu ist aj bez modreho papierika
Hensym
VIP
VIP

OT: To mi pripomenulo ten e-shop (neviem už ktorý), čo mal medzi hlavnými benefitmi, že sa dá objednať 24/7 (dokonca aj v noci!) :D
brm
Darca
Darca

No myslel som osobný odber pri objednávke z eshopu.. ak to náhodou niekto nepochopil, ospravedlňujem sa. :)

//edit: Inak v prvom kole celoplošného testovania platilo:
Na testovaní sa nemusia zúčastniť tí, ktorí boli v posledných 90 dňoch pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19
Čiže tých 90 dní sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude rátať od posledného pozitívneho testu.
taki7
Professional
Professional

Čo dodať... :D
Prílohy
IMG_20210118_140616_440.jpg
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

My máme šikovnú dedinu. Už dali info, že cez víkend uskutočnia testovanie. Aj som v to dúfala, lebo inak my máme na okres len jedno testovacie miesto, v meste pri nemocnici.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Tak aspon sa dochodcovia vo vasej dedine budu mat jeden vikend kde socialne vyzit. Snad nikto nebude nakazeny a nedostanu to.
Napísať odpoveď