Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
To nie je že to zmeníš za fiat ale, že to zmeníš čo i len za inú kryptomenu. (čo vlastne nechápem ako chcú zisťovať) ale minimálne takto to bolo povedané na tom binance webinári
Ono je to sice pekna teoria, ale v praxi je to totalny nezmysel a hlavne si neviem predstavit tie nase slovenske tetusky z danoveho, ako sa hrabu v transakciach na nejakom blockchaine. Kto povedal, ze krypto musim zamenit iba na burze? Ja mam apku exchange aj na mojom Ledger Nano a tam uz ozaj nikto nezisti, co som za co vymenil
Ale v principe, pokial dane platim vo fiat mene, co mi zatial nasa legislativa ani inak neumoznuje platit, tak je uplne jedno ci som tradeoval alebo hodloval, lebo konecny zisk ajtak musim zdanit a konecny zisk sa da vycislit iba v nejakej regulovanej mene. Cela tato habadura so zdanovanim kazdeho tradeu vznikla hlavne kvoli stablecoinom, pretoze vacsina traderov drzi zisky prave v stablecoinoch, aby nemuseli zatial nic priznavat a je to ovela pohodlnejsie pri presunoch peniazi medzi burzami, zmenarnami a penazenkami. Ja to tak robim tiez a je to iba moja vec, ci mam prachy napchate vo vankusi, alebo na nejakej kryptopenazenke. Pokial nie su adresy hw penazeniek jednoznacne registrovane na meno vlastnika, tak len tazko sa da dokazat, ze nejake kryptomeny mam. A ako a kedy vyberiem zisk je uz moja vec, ale aj na toto mam zatial velmi ucinny sposob, ako danenie obist. Staci to vyberat cez bankovy ucet znameho v Nemecku a tento stat si moze trhnut.
k stablecoinom, co myslite co spravi s trhom aktualne vysetrovanie firmy stojacej za tetherom (USDT)?
vsetko nasvedcuje tomu ze su to podvodnici, ze realne vydane tethery nebackuju dolarmi. minuly tyzden bol posledny termin na vydanie prislusnych dokumentov.
toto je zaujimavy clanok, kde popisuju ze na vela burzach sa prave vacsina obchodov vykonova prave v USDT.
https://crypto-anonymous-2021.medium.co ... dcf78a64d3
vsetko nasvedcuje tomu ze su to podvodnici, ze realne vydane tethery nebackuju dolarmi. minuly tyzden bol posledny termin na vydanie prislusnych dokumentov.
toto je zaujimavy clanok, kde popisuju ze na vela burzach sa prave vacsina obchodov vykonova prave v USDT.
https://crypto-anonymous-2021.medium.co ... dcf78a64d3
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Uz su to nejake roky, co som toto riesil cez Kraken, a uz vtedy zavadzali povinnost verifikovat identitu poslanim kopie obcianskeho (mna to este obislo), a vytiahnut fiat peniaze na ucet sa dalo len na taky ucet, ktory je vedeny na rovnake meno ako meno uvedene v Krakene. Co sa odvtedy zmenilo neviem, uz sa tomu nevenujem. Ale pochybujem, ze sa nieco zlepsilo. Oni to mozno obhajuju dovodmi ako boj proti financovaniu terorizmu a tak no posielat niekam kopiu obcianskeho je mi proti srsti, co ak to niekde leakne a niekto si nan naberie pozicky? No skratka v tomto pripade anonymita skoncila a vsetky transakcie su sparovane s realnou osobou...kayko napísal: 20 jan 2021, 19:08Ja to tak robim tiez a je to iba moja vec, ci mam prachy napchate vo vankusi, alebo na nejakej kryptopenazenke. Pokial nie su adresy hw penazeniek jednoznacne registrovane na meno vlastnika, tak len tazko sa da dokazat, ze nejake kryptomeny mam. A ako a kedy vyberiem zisk je uz moja vec, ale aj na toto mam zatial velmi ucinny sposob, ako danenie obist. Staci to vyberat cez bankovy ucet znameho v Nemecku a tento stat si moze trhnut.
@Mek
A to fakt nevies pohnut rozumom?
Jasne, ze ten ucet, z ktoreho by som to vyberal, by musel patrit tomu znamemu z Nemecka.
Za prve, nie je nic jednoduchsie ako zalozit ucet na Coinbase, Binance a pod na mojho znameho.
Za druhe, nie je nic jednoduchsie ako poslat na tento ucet kryptomenu z mojej hw penazenky.
Burzy a zmenarne (tie seriozne a hlavne tie v USA kvoli uradom), su povinne verifikovat ucty uzivatelov.
Ale zatial nie su povinne verifikovat adresy HW penazeniek, z ktorych/na ktore posielas krypto.
Cize prevody kryptomien medzi sukromnymi hw wallet a burzami nie su nijako regulovane, zatial!
Neviem ako je to s Tetherom, ale napr. taky USDC (dollar stablecoin od Coinbase) sa na Coinbase neda priamo zamenit za fiat. To znamena, ze ak chcem vyberat na svoj bankovy ucet, tak musim to najprv predat za Bitcoin, Litecoin, Ether alebo ine mince a tie potom zamenit za fiat.
Jasne, ze ten ucet, z ktoreho by som to vyberal, by musel patrit tomu znamemu z Nemecka.
Za prve, nie je nic jednoduchsie ako zalozit ucet na Coinbase, Binance a pod na mojho znameho.
Za druhe, nie je nic jednoduchsie ako poslat na tento ucet kryptomenu z mojej hw penazenky.
Burzy a zmenarne (tie seriozne a hlavne tie v USA kvoli uradom), su povinne verifikovat ucty uzivatelov.
Ale zatial nie su povinne verifikovat adresy HW penazeniek, z ktorych/na ktore posielas krypto.
Cize prevody kryptomien medzi sukromnymi hw wallet a burzami nie su nijako regulovane, zatial!
Jasne, ze keby sa vsetci rozhodli vybrat svoje tethery vo fiat, tak cely kryptotrh skolabuje ako hocaky ponzi. Ale opytajme sa, co by sa stalo, keby sa vsetci dnes rozhodli, ze vyberu vsetky svoje aktiva z bank. Co by sa asi tak stalo? Nazyva niekto banky pre toto podvodnikmi?aacid napísal: 21 jan 2021, 8:37 k stablecoinom, co myslite co spravi s trhom aktualne vysetrovanie firmy stojacej za tetherom (USDT)?
Neviem ako je to s Tetherom, ale napr. taky USDC (dollar stablecoin od Coinbase) sa na Coinbase neda priamo zamenit za fiat. To znamena, ze ak chcem vyberat na svoj bankovy ucet, tak musim to najprv predat za Bitcoin, Litecoin, Ether alebo ine mince a tie potom zamenit za fiat.
regulovane to nie je ale je to spatne dohladatelne. pokial si si na burzu poslal peniaze z vlastneho uctu, potom poslal znamenu a on ti to nasledne poslal na ucet spat tak je to celkom lahko dohladatelne.
a v nemecku netreba zdanovat prijmy z kryptomien?
na krakene sa tej verifikacii nevyhnes. ja som tiez zakladal konto pred tym nez bolo povinne dat obciansky, ale ked som chcel teraz pred vianocami vybrat peniaze odtial tak to neslo pokial som ten obciansky neposlal.
mna by zaujimalo ako je to s tymi bitcoin automatmi, niektore myslim vedia aj eura ti vyplut (vacsina je iba na nakupy) a potom je to teoreticky anonymne. aj ked tam budu asi nejake limity.
a v nemecku netreba zdanovat prijmy z kryptomien?
na krakene sa tej verifikacii nevyhnes. ja som tiez zakladal konto pred tym nez bolo povinne dat obciansky, ale ked som chcel teraz pred vianocami vybrat peniaze odtial tak to neslo pokial som ten obciansky neposlal.
mna by zaujimalo ako je to s tymi bitcoin automatmi, niektore myslim vedia aj eura ti vyplut (vacsina je iba na nakupy) a potom je to teoreticky anonymne. aj ked tam budu asi nejake limity.
@aacid
lenze ja nepisem o posielani krypto priamo medzi dvoma burzami alebo zmenarnami. Ja pisem o posielani krypto cez hw wallet. To znamena, ze ja si poslem krypto z mojho uctu na Binance alebo Coinbase na moju hw wallet a odtial ich poslem na ucet toho znameho na Binance alebo Coinbase. Kto by toto v nasich koncinach skumal, pokial sa nejedna o miliony € a podozrenie z prania spinavych penazi, alebo podporovanie terorizmu?
Ano v Nemecku je dan 0, pokial kryptomeny drzis viac ako rok.
Existuju uz aj bitcoinmaty, z ktorych sa da vyberat. Vybery su pokial viem limitovane na nejakych 5000€, ale isty si niesom.
lenze ja nepisem o posielani krypto priamo medzi dvoma burzami alebo zmenarnami. Ja pisem o posielani krypto cez hw wallet. To znamena, ze ja si poslem krypto z mojho uctu na Binance alebo Coinbase na moju hw wallet a odtial ich poslem na ucet toho znameho na Binance alebo Coinbase. Kto by toto v nasich koncinach skumal, pokial sa nejedna o miliony € a podozrenie z prania spinavych penazi, alebo podporovanie terorizmu?
Ano v Nemecku je dan 0, pokial kryptomeny drzis viac ako rok.
Existuju uz aj bitcoinmaty, z ktorych sa da vyberat. Vybery su pokial viem limitovane na nejakych 5000€, ale isty si niesom.
nejde ani tak o crypto burzy ale o všetky služby ktoré chcu narabat s FIAT menou musia vyžadovať od určitej služby verifikáciu. Je to proste KYC/AML policy ku ktoremu sa zaviazala okrem inych aj europska centralna banka, ktora ma dohlad nad eurom. Ak chcete špekulovať nad americkym dolarom nad kazdou tranzakciou ma dohlad ešte aj americky FED.
Crypto je decentralizované ale nie anonymné (ak neratame Monero a pod). Najanonymnejšia forma penazí je momentálne cash. Preto ho štáty začínaju limitovat a neviem ako je to presne ale tusim je limitovany na max 5k nákupy. Vsetko ostatne by malo ist cez banku.
Inak neviem prečo sa tu stale spomina Nemecko, tí maju odpustenú dan do max 600€.
A čo sa tyka tetheru upozornujem na neho už dlho. Je to red flag pre cele krypto ktore ak praskne tak to može na par rokov krypto umlčať a možno aj pochovat. Napriek tomu ho burza ako Binance neustale nuti použivať ak chcete tradovat futures hoci maju vlastny stablecoin
Crypto je decentralizované ale nie anonymné (ak neratame Monero a pod). Najanonymnejšia forma penazí je momentálne cash. Preto ho štáty začínaju limitovat a neviem ako je to presne ale tusim je limitovany na max 5k nákupy. Vsetko ostatne by malo ist cez banku.
Inak neviem prečo sa tu stale spomina Nemecko, tí maju odpustenú dan do max 600€.
A čo sa tyka tetheru upozornujem na neho už dlho. Je to red flag pre cele krypto ktore ak praskne tak to može na par rokov krypto umlčať a možno aj pochovat. Napriek tomu ho burza ako Binance neustale nuti použivať ak chcete tradovat futures hoci maju vlastny stablecoin
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Pohnut rozumom viem, alekayko napísal: 21 jan 2021, 9:28 @Mek
1) nie kazdy ma znameho v Nemecku a uz vobec nie takeho doveryhodneho
2) akonahle si posles fiat, uz existuje o tom zaznam a kto chce si ta dohlada, vratane danovakov.
To mi je jasne, ze nie kazdy ma tu moznost, aby si vytahoval peniaze z krypto cez znameho v Nemecku. Ja som len opisal, ze ak sa chces vyhnut daniam z krypto, tak cesticky existuju a dal by som krk, ze su to cesticky velmi ucinne, pretoze na toto su nasi danovaci momentalne kratky. Akonahle ten znamy vyberie hotovost zo svojho uctu a da mi ju do ruky, tak danovaci uz nic nenajdu. Nebavime sa teraz o statisicoch € v igelitke
.
Ale ked niekto vidi vsade iba same prekazky, tak jasne ze pre takeho cloveka existuje 1000 dovodov preco na neho danovaci pridu a radsej nebude riesit vobec nic. Pre mna za mna, ja nikoho nenavadzam na vyhybanie sa daniam, iba som nacrtol realnu cestu, ako by sa to dalo, kedze tu bol dotaz ako sa vyhnut tym nezmyselne vysokym daniam.
Pokial nie je vramci unie jednotna regulacia, tak realne cesticky existuju, staci hladat sposoby a nehladat dovody, preco sa to neda a nerobit z nasich danovakov supermanov a hackerov
.
Ale ked niekto vidi vsade iba same prekazky, tak jasne ze pre takeho cloveka existuje 1000 dovodov preco na neho danovaci pridu a radsej nebude riesit vobec nic. Pre mna za mna, ja nikoho nenavadzam na vyhybanie sa daniam, iba som nacrtol realnu cestu, ako by sa to dalo, kedze tu bol dotaz ako sa vyhnut tym nezmyselne vysokym daniam.
Pokial nie je vramci unie jednotna regulacia, tak realne cesticky existuju, staci hladat sposoby a nehladat dovody, preco sa to neda a nerobit z nasich danovakov supermanov a hackerov
Radšej by som danil, ako sa spoliehal na nejakého známeho z Nemecka
keby ma aj nechcel oklamat tak by som mu zbytocne robil starosti, musel by peniaze vyberat do cashu, musel by sa so mnou stretnut, aj ked by to nemusel danit, tak stale by mu mohla prist danova kontrola kvoli vekym transakciam... Nehovoriac o tom že už to že si niekomu poslal krypto sa môže brať ako výber peňazí ktorý by si mal daniť, napríklad ako keď si ideš do paralelnej polis kúpiť kávu
Bitcoinove bankomaty zas majú anonymný výber do 1000 eur za den. Platis im poplatky ale hlavne je tam vzdy tak o minimalne 10 percent vyssia cena pri kupe alebo naopak lacnejsia pri predaji ako v burze. V lete som si to studoval a vychadzalo mi to celkovo ze pri nakupe a vybere + poplatkoch by som zaplatil cca 30 percent navyse nez cez burzu + strateny cas kazdodennym nakupom/vyberom a ak tam máš niekoľko desiatok tisíc tak aj celá cena splaskne kým to vyberieš.
Bohužial pokiaľ chceme mať kludný spánok neexistuje tu žiadna extra cestička, jedine odísť s tohto štátu. Samozrejme dajú sa zmixovať do anonymných coinov ale zase iba zbytočný veľký risk že o to prídete.
Osobne o tom aj dosť silno uvažujem ísť aspoň do Česka a zaplatiť im 15 %, poznám už jedného známeho ktorý to spravil.
Týmto sa štát zbytočne pripravuje o ľudí ktorý by kľudne do 20 % percent danili krypto, štát by získal obrovské peniaze ale hlavne ľudia ktorý zarobili desiatky alebo stovky tisíc a museli kvoli tomu odísť zo Slovenska sú väčšinou inteligentný a dobre zarábajúci ľudia alebo podnikatelia zo ziskovými firmami ktorý zmenia rezidenciu a štát od nich neuvidí už ani euro a to nie len za krypto.
Nerozumiem tomu ako takúto jednoduchú vec nemôžu pochopiť naši politici!
Bitcoinove bankomaty zas majú anonymný výber do 1000 eur za den. Platis im poplatky ale hlavne je tam vzdy tak o minimalne 10 percent vyssia cena pri kupe alebo naopak lacnejsia pri predaji ako v burze. V lete som si to studoval a vychadzalo mi to celkovo ze pri nakupe a vybere + poplatkoch by som zaplatil cca 30 percent navyse nez cez burzu + strateny cas kazdodennym nakupom/vyberom a ak tam máš niekoľko desiatok tisíc tak aj celá cena splaskne kým to vyberieš.
Bohužial pokiaľ chceme mať kludný spánok neexistuje tu žiadna extra cestička, jedine odísť s tohto štátu. Samozrejme dajú sa zmixovať do anonymných coinov ale zase iba zbytočný veľký risk že o to prídete.
Osobne o tom aj dosť silno uvažujem ísť aspoň do Česka a zaplatiť im 15 %, poznám už jedného známeho ktorý to spravil.
Týmto sa štát zbytočne pripravuje o ľudí ktorý by kľudne do 20 % percent danili krypto, štát by získal obrovské peniaze ale hlavne ľudia ktorý zarobili desiatky alebo stovky tisíc a museli kvoli tomu odísť zo Slovenska sú väčšinou inteligentný a dobre zarábajúci ľudia alebo podnikatelia zo ziskovými firmami ktorý zmenia rezidenciu a štát od nich neuvidí už ani euro a to nie len za krypto.
Nerozumiem tomu ako takúto jednoduchú vec nemôžu pochopiť naši politici!
Vidis a ja radsej zaplatim 10-15% zo zisku dobremu znamenu z Nemecka, ako danit 33% tejto zlodejskej vlade
A mam uplne kludny spanok, nakolko pouzivam hardverovu penazenku. Neverim ze v tomto state najblizsich 10 rokov nejaky uradnik dokaze povedat, ze vlastnim nejake kluce k nejakym kryptominciam
Prave preto staty ako Nemecko ci Japonsko podporuju investicie do kryptomien a razia cestu nizkeho az nuloveho zdanenia, aby ludi motivovali tie peniaze minat prave v ich krajine. Ako som pisal skor, tak Svajciarsko dokonca umoznuje platit mestke dane v kryptomene.
Celkovo mi pride v tomto smere strasenie ludi pokutami a danami az smiesne. Ja som nazoru, ze pokial nedokazu zaviest tieto regulacie priamo do algoritmu jednotlivych blockchainov, tak kazdy zakon je proste iba slovo do vetra a jeho dodrzanie je na voli jedincov a jeho vymozitelnost je v rovine suboja nesikovnosti uradov vs. sikovnosti ludi.
A mam uplne kludny spanok, nakolko pouzivam hardverovu penazenku. Neverim ze v tomto state najblizsich 10 rokov nejaky uradnik dokaze povedat, ze vlastnim nejake kluce k nejakym kryptominciam
Prave preto staty ako Nemecko ci Japonsko podporuju investicie do kryptomien a razia cestu nizkeho az nuloveho zdanenia, aby ludi motivovali tie peniaze minat prave v ich krajine. Ako som pisal skor, tak Svajciarsko dokonca umoznuje platit mestke dane v kryptomene.
Celkovo mi pride v tomto smere strasenie ludi pokutami a danami az smiesne. Ja som nazoru, ze pokial nedokazu zaviest tieto regulacie priamo do algoritmu jednotlivych blockchainov, tak kazdy zakon je proste iba slovo do vetra a jeho dodrzanie je na voli jedincov a jeho vymozitelnost je v rovine suboja nesikovnosti uradov vs. sikovnosti ludi.
Vysvetli mi prečo sa stale omiela to Nemecko stale nechapem
Hlavne si neviem predstavit ze nejaky danovak za mizerny plat + klasicka "odbornost" v statnej sprave ma vobec predstavu ako funguje krypto a blockchain
jukel, pretože v Nemecku neplatíš dane zo ziskov v kryptomene, pokiaľ držíš nejakú kryptomenu dlhšie než rok. Teda je to také pomyselné krypto "Švajčiarsko".
Lenže to platí iba ak je zisk menší ako 600€
Daňovák nie ale pre taký Chainalysis by to nebol problémwladas napísal: 21 jan 2021, 19:33 Hlavne si neviem predstavit ze nejaky danovak za mizerny plat + klasicka "odbornost" v statnej sprave ma vobec predstavu ako funguje krypto a blockchain
Nezmysel. Pre kryptomeny plati v Nemecku rovnaka klasifikacia ako pre spekulativne aktiva, co znamena, ze kapitalove zisky su uplne oslobodene od dane po uplynuti doby drzania najmenej jedneho roka. Mam o tom velmi dobre info, kedze dotycny znamy, ktoreho tu spominam, robi v Nemecku dane.
Čítať tie komenty z roku 2013 to je neskutocne
Nj, živo si pamätám, ako v 2015 2 kolegovia zostavili komp a ťažili bitcoin vo svojom kancli, až kým neboli niekým nabonzovaní a zatrhli im to.
Cena vtedy bola okolo $500, ja som o investovaní a risk-reward pomere nemal ani tušenia a prišla mi strašná blbosť kupovať nejaký bitcoin alebo ho ťažiť. No tí kolegovia si myslím aspoň pár bitcoinov vyťažili, takže ak ich ešte dnes držia, asi nemajú svoje investičné portfólio v zlom stave
Cena vtedy bola okolo $500, ja som o investovaní a risk-reward pomere nemal ani tušenia a prišla mi strašná blbosť kupovať nejaký bitcoin alebo ho ťažiť. No tí kolegovia si myslím aspoň pár bitcoinov vyťažili, takže ak ich ešte dnes držia, asi nemajú svoje investičné portfólio v zlom stave