Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem
tie 2 co si postol vyzeraju fajn.. ukazem jej a nech sa kupi
Ďakujem
Ďakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Dal som zly link na Lenovo, bolo to viacmenej tablet. Prebehol som to este raz a obavam sa, ze IPS panel a SSD disk v tej cene kupit nepojde. Okrem toho ten Acer, ktory som uviedol, tak nie je skladom a ani v inych obchodoch som ho nenasiel skladom. Ale pockal by som daky mesiac s kupou notebooku, teraz prichadzaju nove procesory Ryzen 5XXX, takze sa budu urcite nasadzovat do novych modelov kvoli vykonu a je predpoklad, ze tie starsie modely pojdu cenou dole. Takze nech skusi este mesiac pockat.
Jasne samozrejme, to nie je problem..
ono podla mna must je ta vacsia obrazovka a nunericka klaveska.. ten ntb byva zapnuty sporadicky a len na chvilku.. a ked nieco pozerame tak na tv... ntb je uz ozaj len aby bol clovek komfortne pripojeny k netu.
Hlavne vdaka za cas a ochotu poradit a dat nejaky nazor na danu vec
ono podla mna must je ta vacsia obrazovka a nunericka klaveska.. ten ntb byva zapnuty sporadicky a len na chvilku.. a ked nieco pozerame tak na tv... ntb je uz ozaj len aby bol clovek komfortne pripojeny k netu.
Hlavne vdaka za cas a ochotu poradit a dat nejaky nazor na danu vec
-
hojko
Site Admin
Mne je proti srsti poradit notebook s TN panelom, kedze tie pozorovacie uhly a farby su hrozne. Je to podla mna velmi zla kupa, hoci to chce niekto na internet, filmy ci pisanie vo Worde. Ak by to bolo v autodielni a sluzilo na diagnostiku, bude notebook spivany od oleja, tak okej, nech si kupi hocico najlacnejsie na com pobezi diagnostika. Ale ak sa ten notebook ma pouzivat na normalne veci, tak urcite IPS a SSD. Ako som pisal, nech skusi mesiac pockat a s novymi procesormi bude lepsia ponuka a snad aj ceny pojdu dole, naskladnia sa notebooky a snad sa zmesti do 450 eur s priemernym procesorom, IPS a SSD.
-
DanielDevil
Addict
ja by som teda 4GB RAM nebral už ani iba na internet
a keď už by si to náhodou neocenil teraz (podľa mňa áno), tak do budúcna určite
-
hojko
Site Admin
DanielDevil: Pisal som niekde o 4GB RAM??? Lebo Acer, ktory som postoval o 8 prispevkov vyssie, tak ma 8GB RAM. Neviem o tom, ze by som tu daval iny notebook a navyse so 4GB RAM.
Ja mozno poradim odveci, bratova priatelka hladala notebook tiez na rovnake ucely, kupili nejaky asus za 700, nasledne som im posunul moj starsi iPad a odvtedy ten notebook chyta iba prach. Mozno by to stalo zato premysliet si, ci by jej nestacil nejaky Tablet.
ahojte,
Ipad mám aj ja.. je to fajn vec, ale ako som písal.. chcem nejaké zariadenie na pripojenie k netu.. neviem, či ak to nazvem plnohodnotné nebude to zlý výraz ale proste chce počítač, nie tablet.
Hojko, ozvem sa o mesiac
vďaka
Ipad mám aj ja.. je to fajn vec, ale ako som písal.. chcem nejaké zariadenie na pripojenie k netu.. neviem, či ak to nazvem plnohodnotné nebude to zlý výraz ale proste chce počítač, nie tablet.
Hojko, ozvem sa o mesiac
-
DanielDevil
Addict
to nebola reakcia na teba, ale na ten jeho pôvodný notebook, ktorý mu ten super kamoš odporučil...a myslím, že aj od teba tu bolo ešte jedno Lenovo linkované so 4GB RAM, ale už je to vymazané, neviem teda presnehojko napísal: 20 jan 2021, 22:24 DanielDevil: Pisal som niekde o 4GB RAM??? Lebo Acer, ktory som postoval o 8 prispevkov vyssie, tak ma 8GB RAM. Neviem o tom, ze by som tu daval iny notebook a navyse so 4GB RAM.
akože nechcem byť nevďačný ale kde som písal o super kamošovi? Ten ntb mi bol doporučený a preto som sa spýtal aj tu, aby som získal viac názorov
hojko poslal sice 1 ntb ale potom zistil, že poslal zle a opravil to...
hojko poslal sice 1 ntb ale potom zistil, že poslal zle a opravil to...
-
DanielDevil
Addict
no veď preto ti píšem, že po 4 GB RAM by som sa ani neobzeral, lebo sa tu spomínal len TN panel, ale brzdou pri tom prvom by bola aj RAM-ka, to je všetko, neviem prečo si hojko viaceré moje príspevkov tu berie tak osobne 
Možno keby si citoval, na koho príspevok odpovedaš, poprípade aspoň spomenul nickname, na koho reaguješ. Takto to vážne vyzerá, ako keby tá správa bola pre Hojka.
-
DanielDevil
Addict
v tom čase tam boli 2 notebooky so 4GB RAM, od 2 rôznych ľudí, bolo to teda vyjadrenie celkovo k tejto téme, navyše tam píšem "keby si to náhodou neocenil teraz" z čoho vyplýva, že to ide autorovi príspevku, lebo on kupuje ten notebook, nie hojko
//neviem ako boli tie časy hojko, je možné že som to mal otvorené a načítané v prehliadači a kým som sa k tomu dostal už to bolo preč, každpádne je to aj tak jedno, lebo už ten prvý nb čo linkoval Patrikkk mal 4GB RAM...ale ok budem asi viac využívať citácie
//neviem ako boli tie časy hojko, je možné že som to mal otvorené a načítané v prehliadači a kým som sa k tomu dostal už to bolo preč, každpádne je to aj tak jedno, lebo už ten prvý nb čo linkoval Patrikkk mal 4GB RAM...ale ok budem asi viac využívať citácie
-
hojko
Site Admin
DanielDevil: Ale no. Uz 18:52 som napisal, ze som dal zly link na Lenovo a zmazal som ho. Takze tam ostal len moj Acer s 8GB RAM a IPS. Ty si odpisal na 4GB, odpoved za mnou o 20:54, cize dve hodiny neskor. Neuviedol si na koho si reagoval a v tom case ked si pisal odpoved, tak tam link na Lenovo uz nebol, pretoze bol v tom case dve hodiny vymazany. Nepamatam si kolko malo Lenovo RAM, je to mozne, ze tam boli 4GB, netusim. A ako niekto vyssie spomenul, keby si napisal aspon nick na koho reagujes, tak by to bolo jasne. Nie je to o tom, ze si to beriem osobne, len z tvojej reakcie mi to prislo tak, ze reagujes na mna.
-
nejakymarko
Addict
Páni, čo vravíte na tento Zenbook?
https://www.alza.sk/asus-zenbook-14-um4 ... VXOOmIEx2c
Využitie by bolo len maily, internet a nejaký základy office. Cenovo okolo 600e by som sa chcel hýbať
Ďakujem
https://www.alza.sk/asus-zenbook-14-um4 ... VXOOmIEx2c
Využitie by bolo len maily, internet a nejaký základy office. Cenovo okolo 600e by som sa chcel hýbať
Ďakujem
-
DanielDevil
Addict
nejakymarko nedávno som tu linkoval za 570€ https://www.alza.sk/acer-aspire-5-pure-silver-kovovy-d6158382.htm
ten Zenbook nevyzerá zle, má väčší SSD, na druhú stranu nemá Windows, akurát teda neviem či si si všimol, ale už nie je dostupný na Alze
potom ešte v tejto cenovej hladine čo by sa dalo zvážiť, lebo nenapísal si akú uhlopriečku a nejaké iné drobnosti sú tam ktoré by mohli rozhnúť:
https://www.alza.sk/honor-magicbook-15-gray-d6113370.htm
https://www.alza.sk/acer-aspire-5-pure-silver-kovovy-d6280177.htm
https://www.alza.sk/acer-aspire-5-pure-silver-d5854211.htm - tu už výraznejšie cez sumu, ale 512 GB SSD
ten Zenbook nevyzerá zle, má väčší SSD, na druhú stranu nemá Windows, akurát teda neviem či si si všimol, ale už nie je dostupný na Alze
potom ešte v tejto cenovej hladine čo by sa dalo zvážiť, lebo nenapísal si akú uhlopriečku a nejaké iné drobnosti sú tam ktoré by mohli rozhnúť:
https://www.alza.sk/honor-magicbook-15-gray-d6113370.htm
https://www.alza.sk/acer-aspire-5-pure-silver-kovovy-d6280177.htm
https://www.alza.sk/acer-aspire-5-pure-silver-d5854211.htm - tu už výraznejšie cez sumu, ale 512 GB SSD
-
hojko
Site Admin
DanielDevil: Rozdiel je, ze nejakymarko linkoval 14-palcovy notebook a ty si mu hodil vsetko 15,6-palcove. Inak s tvojim vyberom suhlasim.
-
nejakymarko
Addict
Dik páni, je to pre bratranca, tak ani neviem, či môže byť aj 15,6, pošlem, uvidíme
Každopádne ešte raz, ďakujem za pomoc
Autoeditácia príspevku po 4 hod 8 min 50 sek:
Páni ešte sa ma pýta na TENTO v porovnaní s tými, čo postol DanielDevil
Ďakujem
Každopádne ešte raz, ďakujem za pomoc
Autoeditácia príspevku po 4 hod 8 min 50 sek:
Páni ešte sa ma pýta na TENTO v porovnaní s tými, čo postol DanielDevil
Ďakujem
-
DanielDevil
Addict
má väčší disk, na druhú stranu nemá IPS displej, ja by som do toho nešiel...a teda aj materiál je plast a nie kov
-
Cenayus
Medium Professional
Sevas chalani, potreboval by som poradit ntb kt. bude primarne na pracu cloudove sluzby cize len internet. pripojeny na TV 50inch" pripadne 22" LCD. prenasat ho budem tak min. 2x mesacne. Velkost urcite pod 15".
Cena idelane do 750€ maximalne 850€. jedina poziadavka na vykon je herne hobby a to hranie CS:GO- to musi slapat naozaj s vysokym a stabilnym FPS.
dik za suggestions:)
Cena idelane do 750€ maximalne 850€. jedina poziadavka na vykon je herne hobby a to hranie CS:GO- to musi slapat naozaj s vysokym a stabilnym FPS.
dik za suggestions:)