kúpa tabletu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: kúpa tabletu

Príspevok od používateľa aacid »

ipad by som nechcel, mame doma, sice starsi uz (myslim ze air 2) ale nikdy som ho nemal rad. pouziva ho iba zena a vzdy ked ho chytim do ruky (lebo zene nieco nefunguje a nevie co s tym) tak sa iba rozculujem. a pritom su to vzdy take hluposti. naposledy som ho skoro hodil o stenu ked som sa snazil zene ebook do kindle aplikacie. pritom na androide by som ho skopiroval cez usb a v aplikacii otvoril...

chapem vyhody apple zariadeni a popravde kvoli niektorym konkretnym (apple watch a airpody) aj mam niekedy chut naskocit na cely apple ekosystem ale potom vzdy chytim manzelkyn telefon alebo tablet do ruky a velmi rychlo ma to prejde.

no a odhliadnuc od tychto problemov, za 400 eur dostanes ipad 10.2 ktory ma stale tie obrovske horne a dolne okraje ako mali tablety pred 5 rokmi...
heker napísal: 29 jan 2021, 19:19 Nastupca je Tab S6, nie S6 lite.
to som nevedel, popravde este pred dvoma mesiacmi som vobec tabletovy trh nesledoval. prislo mi logicke ze ked mame galaxy tab s7, predtym s6 a este davnejsie bol s4 tak existoval aj s5 a s5e bola "lite" verzia. viditelne nie. samsung a jeho oznacovanie zariadeni je dlhe roky riadna tragedia.
lukas9206
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ale to nie sú problémy, len to nevieš používať. Každopádne dizajn je na grc, to uznávam.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

čo tak alldocube iplay 40 pro?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zatiaľ som nemal šťastnú ruku pri výbere čínskej elektroniky, furt bol nejaký problém. Skôr by som už rozmýšľal nad tým iPadom.... hm!
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja som vlastnil iPad Air 2 takmer 4 roky a uplne bez problemov (telefon mam Android este predtym nez mi niekto vynada do Apple oviec :D), je to o tom, ci si ochotny naucit sa zaobchadzat s iOS resp. iPadOS. Minuly rok som si hned po predstaveni kupil iPad Pro a iPad Air 2 putoval k bratovi. Tablet je uz 5 rokov kazdy den pouzivany, jedina vec na vymenu by bola len baterka, inak slape paradne (pouzivany hlavne na Youtube, browsovanie po nete). Ja osobne by som vazne popremyslal aj nad iPadom, ten by ti mal podla mojho nazoru dlhsie vydrzat ako nejaky Android tablet.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

lukas9206 napísal: 29 jan 2021, 22:19 Ale to nie sú problémy, len to nevieš používať. Každopádne dizajn je na grc, to uznávam.
neviem ci je toto spravna tema to riesit, ale nemyslim si ze mas pravdu. skratka je to limitacia systemu. chapem ze bezpecnost, sandboxing a podobne, ale niekedy je to o drzku.

ver mi ze to nie je tym neviem ipad pouzivat, proste to ze ipad nema nejake spolocne ulozisko ale kazda aplikacia ma vlastny priestor a navzajom mozu zdielat subory iba cez "share" button je uplne naprd ked sa tie 2 aplikacie navzajom nepoznaju. rovnako to ze apple velmi nepekne a monopolne obmedzuje niektore aplikacie, lebo si kindle aplikacia na ipad existuje a dokonca si tam vies aj prezerat katalog kniziek ale knizku si cez nu nekupis, pretoze apple to nedovoli, takze manzelka musi vzdy otvorit prehliadac, prihlasit sa na amazon, znova knizku vyhladat a potom si ju kupit...

to proste neni o tom ze ipad neviem pouzivat to je o tom ze apple potrebuje mat vsetko pod kontrolou a tym padom sa niektore veci bud nedaju alebo idu stylom "skrabem prave ucho lavou rukou".
mozno to vacsine nevadi, mozno sa ich taketo limitacie netykaju a potom jasne, ipad je super zariadenie, pravom najpopularnejsi tablet na trhu, no pre mna skratka nie je.

Autoeditácia príspevku po 2 min 17 sek:
deszka3 napísal: 30 jan 2021, 10:43 Ja som vlastnil iPad Air 2 takmer 4 roky a uplne bez problemov (telefon mam Android este predtym nez mi niekto vynada do Apple oviec :D), je to o tom, ci si ochotny naucit sa zaobchadzat s iOS resp. iPadOS. Minuly rok som si hned po predstaveni kupil iPad Pro a iPad Air 2 putoval k bratovi. Tablet je uz 5 rokov kazdy den pouzivany, jedina vec na vymenu by bola len baterka, inak slape paradne (pouzivany hlavne na Youtube, browsovanie po nete). Ja osobne by som vazne popremyslal aj nad iPadom, ten by ti mal podla mojho nazoru dlhsie vydrzat ako nejaky Android tablet.
aj moja zena je s nim totalne spokojna, jediny dovod preco by to chcelo upgrade je ze vtedy sme kupili iba 16gb verziu, samozrejme apple nejaky slot na sd karty do svojho zariadenia neda, lebo ved 16gb za 100 eur je uplne v pohode, a teraz ked mame deti trochu starsie a chcu sa na tablete hrat tak neni kam hry stahovat.
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Ja som mal tiez 16GB verziu a ked som ho menil za novy iPad som este stale mal 8GB volnych :D. Ale to hej, na dnesnu dobu je 16GB vazne malo, ale Air 2 bol predstaveny v 2014, stavim sa, ze Android tablety z tej doby su uz v srote, alebo v muzeu :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ty si deszka3 dalsi z tych, na ktorych plati tento stary vtip:
-Ako spoznas majitela iPhonu?
-Povie ti o tom!
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Moze byt :D Rovnako by som ti povedal, ze som spokojny aj s mojim Samsung telefonom :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

S iOS už mám skúsenosť a v tablete by mi viacmenej ani nevadil - na rozdiel od mobilu. Predsa si len počkám na nižšiu cenu S5e. A ak sa náhodou medzitým vypredá, skúsim iPad.

Ďakujem za rady!
Napísať odpoveď