1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa Blastbit »

Nový špeciálny prokurator je D.Lipšic aký máte nazor nanho? Nebude aj táto vláda nahodou robiť to čo aj minulá? Naši ludia a pod len zmenené figurky. :D
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

Nebude? Pytas sa ako keby to nerobila od zaciatku...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ved to bola rečnícka ironická otázka z mojej strany. :) No zdá sa ze D. Lipčic ako neprokurátor, si tu poziciu vydupal u kamarátov z vlády. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

No uz som sa zlakol co za sprostost zas pises :D
Uvidime co Lipstein porobi...kazdopadne to je velky skrt cez rozpocet pre HlasoSmer ak rataju ze vyhraju najblizsie volby.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Špeciálny prokurátor" ...

"Osobitné ustanovenia o Úrade špeciálnej prokuratúry
§ 55b
(1)
Úrad špeciálnej prokuratúry vykonáva dozor nad zachovávaním zákonnosti pred začatím trestného stíhania a v prípravnom konaní, trestne stíha osoby podozrivé zo spáchania trestných činov a uplatňuje oprávnenia prokurátora v konaní pred súdom, a to vo veciach, ktoré patria do právomoci Špecializovaného trestného súdu.
(2)
Pôsobnosť Úradu špeciálnej prokuratúry uvedenú v odseku 1 vykonávajú prokurátori Úradu Špeciálnej prokuratúry; pri plnení úloh postupujú podľa osobitného zákona.7)
§ 55d
(1)
Na čele Úradu špeciálnej prokuratúry je špeciálny prokurátor, prostredníctvom ktorého generálny prokurátor riadi činnosť Úradu špeciálnej prokuratúry. Špeciálny prokurátor je námestníkom generálneho prokurátora.
(2)
Špeciálny prokurátor podáva národnej rade raz za rok správu o činnosti Úradu špeciálnej prokuratúry, z ktorej vyplývajú jeho poznatky o stave zákonnosti.
(3)
Špeciálny prokurátor zodpovedá za výkon svojej funkcie generálnemu prokurátorovi. Vo veciach patriacich do právomoci Úradu špeciálnej prokuratúry (§ 55b) generálny prokurátor nie je oprávnený
a)
uložiť špeciálnemu prokurátorovi ani prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry pokyn, aby sa nezačalo trestné stíhanie, nevznieslo obvinenie, nepodal návrh na vzatie obvineného do väzby, vec postúpila na prejednanie inému orgánu, zastavilo trestné stíhanie, nepodala obžaloba alebo riadny alebo mimoriadny opravný prostriedok v neprospech obvineného,
b)
vykonať úkony za špeciálneho prokurátora alebo prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry alebo rozhodnúť, že ich vykoná iný podriadený prokurátor.
(4)
Vznik oprávnenia a zánik oprávnenia vykonávať funkciu špeciálneho prokurátora upravuje osobitný zákon.37)
§ 55e
(1)
Špeciálny prokurátor riadi a kontroluje činnosť prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry a ostatných osôb určených na plnenie úloh Úradu špeciálnej prokuratúry (ďalej len „osoba určená na plnenie úloh Úradu špeciálnej prokuratúry"). Na plnenie úloh Úradu špeciálnej prokuratúry je špeciálny prokurátor oprávnený vydávať príkazy a pokyny, ktoré sú záväzné pre všetky osoby určené na plnenie úloh Úradu špeciálnej prokuratúry.
(2)
Počet osôb určených na plnenie úloh Úradu špeciálnej prokuratúry v členení podľa funkcií určuje vláda Slovenskej republiky na návrh generálneho prokurátora."
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Viete mi niekto povedať kde nájdem aktuálne opatrenia? Riadim sa podľa stránky corona.gov. Ale tam sú stále len opatrenia ktoré platia v podstate do zajtra. A neviem čo ďalej. Musím sa ísť v pondelok testovať, nemusím? Vie mi niekto nalinkovat niečo aktuálne?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Na korona.gov.sk hneď úplne hore máš presné znenie vyhlášky. Inak hádam každý spravodajský web má spravený nejaký výcuc, kto, kde, čo môže/nemôže s testom alebo bez testu.
Napr. SME:
https://domov.sme.sk/c/22584438/covid-automat.html
https://domov.sme.sk/c/22590620/covid-a ... ehlad.html
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Kokso, tu vyhlášku úplne hore som si nevšimol, sorry.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Za toho specialneho prokutatora mohli zvolit aj niekoho ineho, ved vacsinou vraveli, ze su vsetci 4 kandidati velmi dobri. Teraz dali len dovod opozicii a strelivo do "h.vn.metov", aby kvicala o Lex Lipsic, a ako koalicia kragluje bez dokazov opoziciu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ono je to tak - ani v bankovníctve, energetike atd vysoký manažér nemusí byť z oboru, no mal by byť vynikajúcim manažérom...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Som zvedavy ako sa Sulik pobije s e-karantenou https://www.aktuality.sk/clanok/864239/ ... ter-sulik/.

Uvidime, ci to dopadne ako vzdy, alebo spravi daco lepsie.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Nechapem preco to robi ministerstvo hospodarstva - davalo by mi zmysel kebyze to robi zdravotnictvo alebo MIRI, ale co s tym ma hospodarstvo?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Dôvod máš predsa veľmi jasne vysvetlený v tom článku na Aktualitách...
Na otázku, prečo dostal takúto úlohu práve Sulík, Remišová odpovedala, že minister hospodárstva túto tému otvoril a následne to "dostal ako darček". Remišová dodala, že jej ministerstvo je okamžite pripravené pomôcť, ale zdôraznila, že aplikácie sú len pomôckami.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Lucia Ďuriš Nicholsonová chce odísť zo SaS kvoli sporu s Remisovou. "Keďže Ďuriš Nicholsonová sa Remišovej nechce ospravedlniť, pretože je presvedčená, že sa vecne nemýli, rozhodla sa radšej odísť z SaS, aby strane nerobila väčšie problémy,"- DennikN. Akoze neje to nejaka velka sprava, ale davam to tu s nadejou ze mi niekto vysvetli logiku tohto kroku. Ja mam pocit ze niektore kroky politikov na Slovensku su ako z ineho vesmiru. Ked si Nicholsonova mysli ze ma pravdu tak preco by mala odchadzat? A ked si nemysli ze ma pravdu tak to je take tazke sa ospravedlnit? Alebo ak chce proste len odist zo strany lebo sa s nou nestotoznuje tak preco to nepovie priamo? Potom o 3 roky keby bola na kandidatke inej strany tak to bude vyzerat dost divne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

To je slovenská politika. Tu sa chyby neodpúšťajú. Lepšie je namiesto ospravedlnenia spraviť ešte väčší cirkus.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Ale ved sa nie je za co ospravedlnit. Nicholsonova poukazala iba na fakty. Ze sa mohla presunut miliarda z Europskeho fondu regionalneho rozvoja do Europskeho socialneho fondu na pomoc vramci koronakrizy. Takato moznost bola do konca roka 2020. Takto tie peniaze budu musiet ostat v tom fonde, kde ostali a budu musiet byt cerpane prave vramci regionalneho rozvoja. Ide o princip, ze ovela jednoduchsie by bolo minut tu miliardu na pomoc vramci koronakrizy. Pri skusenostiach, ako vieme narabat s eurofondami, mi to pride uplne normalne, ze Nicholsonova na to upozoronila. Akurat mi tiez pride divne, aby kvoli tomu odstupovala. Mala na to upozornit a mavnut rukou, lebo v tejto vlade je kazdy najmudrejsi najlepsie sam za seba a nikto si nikdy chybu neprizna.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Už je to potvrdené na aktuality.sk, že Lucia Nicholsonová opúšťa SaS. Podla mna kvoli tomu že sa ju Sulik nezastal a že sa ospravedlnoval pred koaličnými partnermi za jej výroky. Asi ju to urazilo,lebo verí svojim názorom a predseda sa ju nezastal. Teraz vidieť že kým boli tieto strany v opozicii za vlády Smeru všetci všetko vedeli čo ako treba robiť a ked sú vo vláde nevedia čo robí pravá ruka s ľavou rukou, vobec sa nedokazu jeden druheho opytať co a ako a vzájomne si neveria, osočujú sa a pod. Do buducnosti či už budu predčasné volby alebo az v oku 2024 tak by som už nechcel toto zloženie z týchto štyroch strán. Oni niesu partneri oni su rivali, spojenci su len vtedy ked chceli vtedy dominantný Smer odstavit od koryta.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Galko písal, že Nicholsonová toto robila pravidelne. Cirkus a vydieračky, že odíde, aby jej v strane dali niečo, čo chcela.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ona mi v SAS chybat nebude, ale vela volicov ju oblubovalo. Prechod do PS by bol pre nu dobry krok a v SAS mozno v dalsich volbach neuskodi pretoze je aj tak v EU parlamente.
Tazko povedat co bude, posledny rok bol v nasej politike dost pestry a po novych volbach bude parlament asi dost iny: Rozpad SMERu, rozpad LSNS, Za Ludi pravdepodobne mimo parlamentu, OLANO oslabene, SAS posilnena a PS ktovie...zalezi od kampane.
Mas pravdu ze tato vlada sa nesprava ako koalicia a je celkom mozne ze denne tam niekto argumentuje ze sa nemozu rozpadnut lebo pride Smerohlas. A to je koniec koncov pravda. Ale ludi tie spory uz unavuju a preferenciam by to skodilo aj keby nebola koronakriza.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Galko je zrovna ten, ktory by sa v takychto situaciach nemal ozyvat, lebo si len serie do ust. Nech je uz Nicholsonova akakolvek, s eurofondami trafila do cierneho a to je gro celeho konfliktu, len skoda ze pozornost ide opat bokom. Mozno to nemal Matovic v ziadnom plagate, alebo to niesu ag testy, tak to neriesi, ale miliarda na obnovu ekonomiky podporou tych, ktori kvoli opatreniam prisli o chlebik bude v buducnosti tejto vlade chybat. Ehm, teda aby som to upresnil, bude chybat krajine, vlade nechyba nic, ta sa v konfrontacii kazdeho problemu javi ako "dokonala", hlavne jej sefino z "boží vůle král".
Napísať odpoveď