Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

a co stym ma Matovic spolocne?..to ze ludia stale nerespektuju striktne opatrenia ohladom stretavania sa. Rusko pod nosom je stale bezna vec. Vcera som siel okolo jedneho klziska a tam sa 50 ludi korculuje a 3/4 bez ruska, ved naco..
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

ked ako manazer riadis ludi a napriek prikazom sa situacia nemeni, tak bud mozes zmenit ludi, alebo prikazy
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Lenze premier nie je manazer Slovenska. Toto je tiez taka Ostblokova specialitka, ze stale cakame ze nejaky politik pride a prikaze nam ako detom co mame robit a dobre bude. Samozrejma ma nejake paky, nejaky vplyv, ako dokaze hybat kormidlom, nie je ale vsemohuci. Napokon to je o ludoch a ich schopnostiach chovat sa racionalne. A ked Slovaci potrebuju aby sam im v okrese nakazilo 10% ludi a az potom zacnu uvazovat ze by obmedzili svoju mobilitu, tak budis.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Cely ten clanok na DennikuN sa odvolaval na tu Izraelsku studiu ktoru som poslal. Takze preto budem porovnavat vety z DennikaN so zisteniami z Izraelskej studie.
beardie napísal: 13 feb 2021, 20:12 ie je jasne, ci chrani aj proti virusu, ako keby vakcina vytvorila okolo tela nepriepustnu membranu, cez ktoru by sa virus nedostal => sprostost
Odkazoval si na tuto vetu: Je síce vedecky dokázané, že zaočkovaná osoba je chránená proti covidu-19, doposiaľ však nie je jasné, či chráni aj proti samotnému vírusu a jeho prenosu na iné osoby.
Mysli sa to tak, ze ak si zaockovany, tak to ockovanie chrani inych voci prenosu virusu. Kedze v tej studii dospeli k vysledku, ze zaockovani mozu mat v sebe mensiu davku virusu, a tiez sa v tej studii odvolavaju na ine studie ktore tvrdia ze ked mas mensiu davku virusu v sebe, tak je aj mensia sanca ze niekoho nim ofluses (Boli to studie 8, 9 v References. Nejdem ich citat, myslim ze sa na tom mozeme zhodnut ze to tak je.). Takze ta veta v DennikuN je mozno trocha zmatocne formulovana, no mysli sa tak ze vakcinovany si ty, ale chraneni pred nakazenim su ini. Cize nie, nebolo to myslene tak ze sa okolo teba urobi nepriepustna membrana ak si sa dal zaockovat.
beardie napísal: 13 feb 2021, 20:12 co presne to ma dokazovat?
je jasne, ze telo cloveka, ktory je vakcinovany, sa s virusom vysporiada rychlejsie, ale rozsah 12 az 28 dni je bezny aj u nezaockovaneho, ktory sa vylieci => sprostost
Odkazoval si sa na tuto vetu: Výskumníci zistili, že zaočkovaní pacienti mali 12 až 28 dní po očkovaní v tele štyrikrát menej vírusových častíc, ako tí nezaočkovaní.
Neviem co si myslel tym " ale rozsah 12 az 28 dni je bezny aj u nezaockovaneho". Je pravda ze tato veta v DennikuN bola zavadzajuca. Lebo v tej studii skumali PCR testy, a na zaklade demografie a miere zaockovanosti jednotlivych vekovych skupin zistili, ze ta starsia vekova skupina ktora bola vyrazne viac preockovana, ma v sebe mensie davky virusu. Neviem odkial v DennikuN zistili ze ti ludia boli zaockovani uz 12- 28 dni. To sa myslim nevedelo. Len v urcitom okamihu od celkoveho zacatia ockovania, cca 30 dni, mali vakcinovani ludia mensie davky virusu. Cize nie je to sprostost. Len maju tie dni zvlastne uvedene, radsej by tam malo byt ze 30 dni od zacatia ockovania mali zaockovani pacienti v tele styrikrat (toto cislo je v studi v intervale 1,6x - 20x) menej virusovych castic.
beardie napísal: 14 feb 2021, 11:37 studiu som si precital, diky za nu, ale chyba mi v nej zohladnenie celkovo nizsej prijimanej davky vdaka ziskanej imunite celej skupiny vdaka ockovaniu a premoreniu, aj tam moze byt korelacia a hlavne aj nizsia davka vdaka realnemu lockdownu, ktory im zacal 27.12., co taktiez koreluje so skumanym intervalom
Pises ze ti chyba zohladnenie celkovo nizsej prijimanej davky vdaka ziskanej imunite celej skupiny vdaka ockovaniu a premoreniu (tak v studii vychadzali z toho, ze ludia nad 60+ rokov maju tie davky mensie a pripisovali to ockovaniu. Co sa tyka premorenia tak neviem ci skupina 60+ je viac premorena ako 40-60.). A ten lockdown o ktorom pises by mal zaucinkovat aj na davky virusu tej druhej skupiny 40-60. Ci to pomaha len seniorom? Bolo by dobre najst, ci v lockdownoch predtym ktore boli Izraeli, sa davka virusu vyrazne viac znizila u ludi nad 60+. Ja po precitani tej studie nemam pocit, zeby ten clanok na DennikuN velmi zavadzal. V tej studii na zaklade nejakych predpokladov zistili ze zaockovani mozu mat mensie davky virusu v tele. A z minulych studii vieme ze ked ma niekto mensie davky virusu v tele tak je mensia sanca ze niekoho nakazi => na DennikuN napisali ako prvu vec toto: Vakcína od Pfizeru možno znižuje riziko prenosu koronavírusu. Tiez napisali ze ta studia je nerecenzovana. Spolu so slovom mozno, vyrok DennikaN je pravdivy. Naozaj sa to v tej studii pise.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A potom tu mame tienovych managerov od konkurencie, ktori vykrikuju, ze sa nedaju zaockovat, ze nie su ovce, ze je to len chripka a tak podobne. A tak sa prikazy vytracaju, pretoze sa ludia nechavaju ovplyvnit druhou stranou.

Som zvedavy tak tyzden az dva, ze aku odozvu a reakciu bude mat Zakopane.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ci to pomaha len seniorom? Bolo by dobre najst, ci v lockdownoch predtym ktore boli Izraeli, sa davka virusu vyrazne viac znizila u ludi nad 60+. Ja po precitani tej studie nemam pocit, zeby ten clanok na DennikuN velmi zavadzal.
seniori nechodia do prace, 40-60 ano

Dennik N by som do toho netahal, len pisalkov z TASR, DN to len prevzali

kazdopadne:
ale bodaj by si mal ty aj oni pravdu
eMPiko napísal: 14 feb 2021, 15:32Lenze premier nie je manazer Slovenska.
v pripade racionalnej vlady ano, lenze Matovic je typ cloveka, ktory sa vyziva v mikromanazmente
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Čo je podľa mňa Matovič nenapíšem...

Problém je v inom - už niet kam voziť nových pacientov,a nie len z koronavírusom.

... celoplošné testovanie testami, ktoré majú špecifické určenie použitia (dá sa dohľadať na stránkach ŠÚKL...) nebola a nie je správna cesta...

"Sú citlivé v čase, keď je množstvo vírusu v sliznici nosa a hrdla najvyššie, t.j. 3-5 dní od nástupu prejavov ochorenia."
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nevie niekto preco su skoro vsetky testovacie miesta na registraciu dvojmo?
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Ja som si to vsimol tiez u nas, pri registracii som si mohol vybrat Adresa (1), Rovnaka adresa (2). Potom na mieste kde testovali tak boli dve okienka oznacene 1 a 2. Tak mozno to je len nahoda alebo to oznacuje okienka. Ale nakoniec aj tak fungovalo len jedno okno v ktorom testovali.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

wladas napísal: 14 feb 2021, 21:07 Nevie niekto preco su skoro vsetky testovacie miesta na registraciu dvojmo?
Pravdepodobne sú na jednom mieste 2 odberné tímy.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3270 ... eni-nakazy

Ako posobia protesty proti opatreniam na epidemiologicku situaciu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Debilom nevysvetlíš.
beardie
Redeemer
Redeemer

"debili" vedia, ze smrtnost 3 % nebola nikde, realne je ani nie desatinova, napriklad v najzamorenejsej krajine ako Svedsko, konkretne 12 420 obeti na 4 500 000 ludi => 0,27 %, a to vratane prvej vlny, kedy to nikto nevedel liecit a vykosilo to domovy dochodcov
mimochodom data pre CR: 17456 mrtvych mrtvych s covidom (vratane vsetkych "autonehod" a "zlomenych noh") na 1073935 laboratorne potvrdenych dava 1,62 %, data tu
takze z nemeckych 21000 demonstrantov mohlo byt max 60 obeti a aj to je prehnane, lebo na tych protestoch boli skor mladsi ako starsi (akoze 65+)

"somari" budu samozrejme lajkovat vsetko, co nahrava ich narativu napriek tomu, ze nerozumeju suvislostiam

P.S.: na tom linku je aj rozdelenie umrti podla veku a v nicom sa neodlisuje od inych beznych udajov, vekovo 0-44 rokov je to 0,7 % vzorky
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Zevraj SR už je krajina ktorá má najviac mrtvych ludí v prepočte na 100 tisic obyvatelov, po nich Portugalsko ktore donedávna bolo prvé.Kde sú tie slová od premiera ze treba ochranovat dochodcov aby nam cez leto neumierali. Nový Zéland niečo cez 2000 infikovaných a asi 25 mrtvych tak nejak boli tie čísla interpretované na TA3. Ale hranice maju stále zavreté. Kedže SR sa vybralo cestou "ideme ukazat svetu ako sa poráža pandemia", tak to aj u nás aj dopadlo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 15 feb 2021, 18:25 Zevraj SR už je krajina ktorá má najviac mrtvych ludí v prepočte na 100 tisic obyvatelov, po nich Portugalsko ktore donedávna bolo prvé.
ano, ale len pre dany tyzden, nie celkovo, uz som na tuto temu Matovicovi gratuloval predvcerom
Nový Zéland
Novy Zeland je ostrovna krajina, ktora sa uplne odrezala od vonkajsieho sveta, neporovnatelna situacia
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ak by mala EU jednotnu strategiu ze odrezat sa jeden štát od druheho, okrem kamionovej logistickej,potravinovej dopravy,pri ktorých by sa mimoriadne kontrolovali kamionisti, tak by to tiez bolo neporovnatelne lepšie ako teraz. Pendleri ktorý robia v zahranici na výber bud tam robit a posielat rodine peniaze, alebo ostat doma, ale s tým zeby im štat platil mzdu.
Vidieť ked ide Matovič napr do Francuzska rokovat tak tema rokovania je to ako sa ostrihal a nie to aby sa EU dohodla na spoločných krokoch.
beardie
Redeemer
Redeemer

nerealne
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Uz len zmiernovat dosledky,škody,nič iné neostáva,dufať a veriť že vakcíny zaberu. Ale myslím si že to v Cine naozaj všetko zacalo a možno aj cielene, oni maju dost dovodov nato aby sa mstili svetu kvoli historickým udalostiam. Síce vedci ktorí tam boli z WHO povedali ze to nebol virus vypustený z labaku, ale padla taká informácia v ktorej Cina zakazuje zverejnovať informácie z vyšetrovania.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Blastbit ty si ako stara Blazkova. Musis frflat len aby rec nestala. Za kazdu cenu. Vacsinou samozrejme sprostosti.
beardie
Redeemer
Redeemer

tak na to tu mame ineho komentatora
Napísať odpoveď