Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)
Máš pravdu. Rusi na výrobu teraz nemajú kapacity ani sami pre seba. Aktuálne máme vyššie tempo očkovania aj zaočkovanú väčšiu časť populácie krajiny ako Rusi. Len tú vakcínu posielajú iným krajinám ako politické PR. Tvrdili, že požiadali o registráciu, agentúra sa ozvala, že klamú a o registráciu vakcíny nepožiadali a Rusi sa ozvali, že agentúra klame a o registráciu požiadali a dali tam ako dôkaz screenshot z roku 2015. Proste typické Rusko.
Heh presne toto si aj ja hovorim. Alebo preco nevytvorit nejaky neskodny/menej skodlivy a rychlo sa siriaci variant umelo, ak sa da? To by bola vlastne automaticky distribuovana vakcina.brm napísal: 18 feb 2021, 9:22 Tie varianty pribúdajú každý deň, aj v Anglicku už objavili mutanta, ktorý kombinuje smrteľnejší juhoafrický variant a rýchlejšie sa rozširujúci britský variant. Už len čakať, kedy sa objaví nový ešte rýchlejšie sa rozširujúci variant, ktorý nebude spôsobovať žiadne vážne zdravotné problémy.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Presne, nema vyrobne kapacity ani pre svoje obyvatelstvo, ale progandisticky sa tvari, ze ho rozdava po Europe. Pricom stale nepoziadalo o jeho registraciu v EMA.brm napísal: 18 feb 2021, 9:22 Inak som zvedavý na toho Sputnika... vie niekto pregoogliť, aké majú výrobné kapacity? Trend vo včerajšom článku tvrdí, že sa zatiaľ vyrobilo 8 miliónov dávok = pre 4 milióny ľudí??? Ak by všetko použili pre ruské obyvateľstvo, nezaočkovali by ani 3% populácie, ale už to propagandisticky rozposielajú po celom svete? No neviem. Uvidíme, ako sa im podarí rozbehnúť výrobu mimo Rusko.
Viac napriklad tu https://www.facebook.com/permalink.php? ... 4136118258 su tam aj zdroje aj link na reportaz o tejto problematike.
beardie.. niekto jej zakázal to očkovanie? Bol som v tom, že sa len nedoporučuje, ale nie je to zakázané - či?
Kolegovia mi hovorili, že majú lekára/hasiča v rodine, ktorí hneď po prekonaní covidu s miernymi príznakmi šli na očkovanie. Hasič bol predtým aj na test protilátok - nemal vôbec žiadne.
Test na protilátky si môže dať spraviť aj sama, niektorí obvoďáci to ponúkajú - snáď by jej to pomohlo. Akurát ďalšieho kolegu žena a otec boli minulý týždeň - žena dva mesiace po bezpríznakovom PCR pozitív má protilátky hlboko pod minimom a jeho otec 75+, ktorý mal vtedy iba pár dní mierne zvýšené teploty, na PCR ani nebol, má protilátok dobludu - lekár považuje očkovanie za zbytočné minimálne najbližšie tri mesiace.
Kolegovia mi hovorili, že majú lekára/hasiča v rodine, ktorí hneď po prekonaní covidu s miernymi príznakmi šli na očkovanie. Hasič bol predtým aj na test protilátok - nemal vôbec žiadne.
Test na protilátky si môže dať spraviť aj sama, niektorí obvoďáci to ponúkajú - snáď by jej to pomohlo. Akurát ďalšieho kolegu žena a otec boli minulý týždeň - žena dva mesiace po bezpríznakovom PCR pozitív má protilátky hlboko pod minimom a jeho otec 75+, ktorý mal vtedy iba pár dní mierne zvýšené teploty, na PCR ani nebol, má protilátok dobludu - lekár považuje očkovanie za zbytočné minimálne najbližšie tri mesiace.
mutacie su jedna vec, ale ten pripad z Kalifornie je prvy od zaciatku pandemie, ktory ma rekonbinantny gen uz dvoch existujucich variant virusu- to sa doteraz nikde nepotvrdilo.brm napísal: 18 feb 2021, 9:22 Tie varianty pribúdajú každý deň, aj v Anglicku už objavili mutanta, ktorý kombinuje smrteľnejší juhoafrický variant a rýchlejšie sa rozširujúci britský variant. Už len čakať, kedy sa objaví nový ešte rýchlejšie sa rozširujúci variant, ktorý nebude spôsobovať žiadne vážne zdravotné problémy.
Inak som zvedavý na toho Sputnika... vie niekto pregoogliť, aké majú výrobné kapacity? Trend vo včerajšom článku tvrdí, že sa zatiaľ vyrobilo 8 miliónov dávok = pre 4 milióny ľudí??? Ak by všetko použili pre ruské obyvateľstvo, nezaočkovali by ani 3% populácie, ale už to propagandisticky rozposielajú po celom svete? No neviem. Uvidíme, ako sa im podarí rozbehnúť výrobu mimo Rusko.
Virus sa tym stava menej vypocitatelny vzhladom na existujuce vakciny. Na toho anglickeho mutanta som zatial nic nenasiel.
K sputniku a jeho vyrobe je dobry clanok tu: https://www.ft.com/content/316b77c1-e64 ... 7b1b5651d8
/pri prvom pristupe na stranku je volne citatelny/
Mala by to byť verzia B.1.525
ľudia potrebujem súrne pomoc keď som bol s pozitivne testovanou osobou, objednám sa cez korona gov na PCR test tak mám to zdarma že? neplatím nič. "svokra" ma tu ebe a myslím že mám pravdu. Neviem to nájsť jednoznačne nikde napísane.
-
Daniel9911
Professional
Ja som počul, že ak ta Lekár objedná na PCR test tak vtedy to je zadarmo, ale nie som si istý, našťastie som to ešte nepotreboval.
-
starysomar
Hardcore addict
Pokiaľ viem - dvakrát do mesiaca by to mala hradiť zdravotná poisťovňa - treba pohľadať. Nás týždenne testujú vo firme antigénovými a v utorok som bol objednaný lekárom na PCR z jeho popudu.
Príklad:
https://setrisova.sk/magazin/zdravotne- ... oronavirus
Príklad:
https://setrisova.sk/magazin/zdravotne- ... oronavirus
áno to že máš nárok na 2x PCR hradené poisťovňou píše aj na stránke ministerstva, ale viac by ma zaujímala osobná skúsenosť. Ale ďakujem vám.
Trasovanie nefunguje (hygienici posielali kontakty na PCR test) a lekári majú veľa práce, aby dávali covidpass. Už to neni ako na jar. Takže podľa mňa sa stačí cez to korona.gov registrovať na PCR a mal by ti prísť termín a bude to zadarmo.
Ja som sa cez to dal na pondelok na antigen a prisla mi smska v zneni "cislo vasho covidpassu je XY, termin testovania je XY v mieste XY". Rovnako som cez to bol na antigene tento pondelok a prislo mi to iste cislo covidpassu. Tak len tipujem, ale asi to identifikuje ziadatela o test a pocita to pocet testov. Kebyze idem na PCR viac ako 2x za mesiac, tak by mi mozno prisla SMS, ze uz som si vycerpal terminy a mam si to zaplatit. Ale toto su len moje dohady...
Ja som sa cez to dal na pondelok na antigen a prisla mi smska v zneni "cislo vasho covidpassu je XY, termin testovania je XY v mieste XY". Rovnako som cez to bol na antigene tento pondelok a prislo mi to iste cislo covidpassu. Tak len tipujem, ale asi to identifikuje ziadatela o test a pocita to pocet testov. Kebyze idem na PCR viac ako 2x za mesiac, tak by mi mozno prisla SMS, ze uz som si vycerpal terminy a mam si to zaplatit. Ale toto su len moje dohady...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Link, ktory sem dal taki7 z deziformacneho webu som aj s jeho prispevkom vymazal, nakolko tieto bludy o viruse co pride v roku 2025 a hlavne z toho pofiderneho webu tu tolerovane nebudu.
Ako je písané, môžeš sa cez web nahlásiť na PCR, ako dôvod uvedieš kontakt s pozitívnou osobou - toto môžeš spraviť 2x mesačne bezplatne. Ale pozor, akonáhle sa tam nahlásiš, musíš zostať doma v karanténe až do vykonania testu - termín ti predpokladám dajú najskôr 8. deň od kontaktu. Aspoň takto to fungovalo v decembri..
Akurát včera ma jedna presviedčala, že aj keď PCR po 8. dni vyjde negatív, že aj tak musíš dokončiť 14 dňovú karanténu, čo sa mi nezdá.
Akurát včera ma jedna presviedčala, že aj keď PCR po 8. dni vyjde negatív, že aj tak musíš dokončiť 14 dňovú karanténu, čo sa mi nezdá.
Je to sucastou novych pravidiel, ktore boli zverejnene niekedy minuly tyzden. Lebo jedine, co skutocne pomaha je testovanie a sprisnovanie pravidiel...brm napísal: 19 feb 2021, 7:13 Akurát včera ma jedna presviedčala, že aj keď PCR po 8. dni vyjde negatív, že aj tak musíš dokončiť 14 dňovú karanténu, čo sa mi nezdá.
Kedy môžem ísť na test, ak som bol v úzkom kontakte s pozitívnym, aby som zistil adekvátny výsledok?
Na RT-PCR test by ste mali ísť najskôr na 8. deň. Ide o zmenu, kde sa doteraz odporúčalo testovanie na 5. deň po kontakte s pozitívnou osobou. Až vtedy zistíte relevantný výsledok, či ste sa od infikovaného nakazili. Prihlásiť na RT-PCR test je možné online tu: https://korona.gov.sk/poziadat-o-vysetr ... -covid-19/
Ak máte výsledok negatívny, aj napriek tomu musíte z preventívnych dôvodov dokončiť dvojtýždňovú domácu izoláciu.
https://www.health.gov.sk/Clanok?covid- ... vidla-nove
Prave teraz hovori nazivo prof. Zdeněk Hel s Korenářom a Rotom (Zvědatoři, Fakta vítězí, Vědecké kladivo a.i. kanály)
Hovoril aj proti premorovaniu a odvoloval sa na clanok svojej Iniciatívy Sníh v Lancet:
https://www.iniciativa-snih.cz/akcni-pl ... ars-cov-2/
beardi, ja rozumiem, ze tebe cisla hovoria, ze to je super a ja si tiez zelam, aby si mal pravdu, len tu je nazor odbornika a nie nase pocity z cisel v Skandinavii.
Hovoril aj proti premorovaniu a odvoloval sa na clanok svojej Iniciatívy Sníh v Lancet:
https://www.iniciativa-snih.cz/akcni-pl ... ars-cov-2/
Okrem toho pridal nasledky, ktore pacienti po covide majua staty to bude stat v buducnosti miliardy a o PTSD u zdravotnikov a ich odchod z odboru. Povedal, ze kazdy jedinec je tovaren na novu mutaciu a pri rychlosti mutacie je premorovanie nemozne. Lebo ked ma Sved ci Palestinec protilatky po prekonani virusu z minulej jari, tak ich nema proti kentskej, juhoafrickej, brazilskej ci "ceskoslovenskej" mutacii.Pokud nebudou přijata opatření k zabránění šíření nových variant se selektivními výhodami, zvýší se počty případů a počet hospitalizovaných pacientů. Nárůst případů by mohl vést ke kolapsu systémů zdravotní péče. V mnoha zemích již nemocnice nemohou poskytovat péči v obvyklé kvalitě všem pacientům. Řada jednotek intenzivní péče již překročila kapacitu a neakutní zákroky se odkládají o týdny nebo měsíce. Opožděná diagnostika a omezení poskytování péče pro pacienty s jinými nemocemi představují další zdravotní rizika nejen pro pacienty s covid-19, ale i pro celou populaci.
Zdravotníci a další pracovníci v první linii již po většinu minulého roku pracovali v extrémních podmínkách, což mělo vážný dopad na jejich fyzické a duševní zdraví. Pokud varianty jako B.1.1.7 povedou k novému nárůstu počtu případů, mohlo by to vést k přetížení zdravotníků a dovést systémy zdravotní péče k bodu kolapsu. Je naprosto klíčové snížit celkovou zátěž zdravotníků a zachovat dlouhodobou udržitelnost systému. Adekvátní podpora zdravotníků může vyžadovat dodatečné finanční prostředky.
beardi, ja rozumiem, ze tebe cisla hovoria, ze to je super a ja si tiez zelam, aby si mal pravdu, len tu je nazor odbornika a nie nase pocity z cisel v Skandinavii.
malo sa premorit vtedy vsetko 
Nie som za premorovanie. Pred pár mesiacmi som sem dával štúdiu psychológov z Británie, ktorí u pacientov s covidom po vyliečení zistili pokles kognitívnych schopností. Vtedy predpokladali, že covid zasahuje aj mozog a CNS. Bola to ale prvá štúdia na svete. No a teraz sa už aj u nás objavujú prípady ľudí, ktorí mesiace po prekonaní covidu začali mať neurologické problémy - migrény, mravencenie a svalovú slabosť, kŕče, problémy so spánkom, úzkosti, srdcové arytmie atď. Dokonca to majú aj ľudia, ktorí covid prekonali ľahko, bez nejakých symptómov. Ukazuje sa, že ten covid spôsobuje aj zápal CNS. Zatiaľ nevieme prečo, ale skúma sa to. Tieto zdravotné problémy sa označujú ako "long covid" alebo "post covid syndrome".
https://www.idsociety.org/covid-19-real ... -syndrome/
https://www.idsociety.org/covid-19-real ... -syndrome/
vieme, ale stale to nema taky vplyv na spolocnost ako zanedbane 2 skolske roky celej generacie, samovrazdy, PTSD, umrtia kvoli zanedbanej zdravotnej starostlivosti, atd atd
Cecko, zinok aj Decko maju minimalny ucinok pri covide - https://primar.sme.sk/c/22598048/vitami ... min-d.html
A k tomu som ešte zabudol povedať, že taký človek môže využiť čas v noci medzi 1:00 a 5:00, kedy zákaz vychádzania neplatí, a teda je možné cestovať aj cez celú republiku bez testu a mimo výnimiekephramko napísal: 17 feb 2021, 18:14 A aký trik poradiš niekomu v okrese, ktorý je obklúčený čiernymi okresmi?![]()
vrtulník?
![]()