Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

Hej, celou Europou myslis len EU, ktora vystupuje ako monolit. To len na upresnenie, nerozporujem ako sa sprava.

Ja som si poslednu vetu vysvetlil, ze ide o obmedzene vyrobne kapacity v Rusku. Prepac. Normalne by ma zaujimalo kolko Pfizeru a AZ sa muselo zlikvidovat a kolko hospitalizaciam sa dalo predist. Snad sa najdu lekari, ktori ten neovereny vyrobok podaju a tí, ktori si ho nechaju podat budu skutocne chraneni. My totiz nemame informacie o tom, co to je a ci to ucinkuje. Nie je konsenzus, ani tie nezavisle testy.

Zo Svedska, kde mozno dosla stadova imunita:
https://www.thelocal.se/20210303/stockh ... 9-is-here/
A total of 318 patients were being treated in Stockholm’s hospitals for Covid-19 on Wednesday, 48 of them in intensive care units – an increase from 29 less than two weeks previously.

“We have a third wave of infection and it’s here now,” the acting head of healthcare Johan Bratt said at a press conference.

For three weeks in a row, the number of new cases has risen by around 25 percent. Last week a total of 6,336 new cases of Covid-19 were reported, up from 3,225 new cases three weeks earlier.

“The more contacts we have, the more people are infected. The absolute most important thing you can do now is, all the time, to avoid all forms of crowding and continue keeping distance in all environments,” Bratt said.

“It is not OK to go against the guidelines and recommendations. Those who do so are not only risking their life and health, but that of everyone they meet. Every deviation from the recommendations brings with it an increased risk of spreading the infection, of an increased need for healthcare, and increased mortality.”
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ked uz je rec o vakcinach. mRNA vakcinu najnovsie urobili aj pre malariu, to je brutalna sprava. Na malariu umiera pol miliona ludi rocne.

https://academictimes.com/first-vaccine ... -rna-tech/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

eMPiko napísal: 04 mar 2021, 9:08 Ked uz je rec o vakcinach. mRNA vakcinu najnovsie urobili aj pre malariu, to je brutalna sprava. Na malariu umiera pol miliona ludi rocne.

https://academictimes.com/first-vaccine ... -rna-tech/
toto je naozaj skvela sprava :smt023 s fantastickym presahom na cely svet
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Nikde v EU nie sú spokojní s množstvom dodaných vakcín. Rakúsko už začína s vývojom vlastnej vakcíny s Dánskom keď sa dobre pamätám. Každý robí čo len môže, nikoho nie je možné obviniť z toho, že skúša už všetko aby sa toto zastavilo, aby bol zase normálny život. Krachnú reštaurácie, krčmy, možno aj kaderníctva a kto vie čo všetko ešte, toto nemôže pokračovať roky takto. V Maďarsku už vo veľkom očkujú aj s čínskou aj s rukou vakcínou. Čo iné im ostáva? Čakať pokým nebudú škody na životoch aj v ekonomike rádovo vyššie?

A aj ľudia namiesto toho, že celý deň len nadávajú na Matoviča by mali dodržať opatrenia aby sa opatrenia mohli trochu uvoľniť. Ale nie, kašlať na opatrenia, stačí nadávať na sociálnych sietiach.

V televízii som videl reportáž z nemocnice v Galante, že z tých, čo sa dostanú na oddelenie intenzívnej starostlivosti (tie najťažšie prípady), tak z nich zomrie v priemere 60%, čo je dosť smutné. A ešte sa stále nájdu takí, čo veci zľahčujú, že toto je nič, len taká chrípka, sociálne siete sú plné takých tvrdení.
jackb
Redeemer
Redeemer

ak chce niekto zachranovat zivoty vakcinami, preco neockuju tym co maju naskladnene? radsej siria vymysly, ze tie, ktore funguju a podavaju sa vo svete nefunguju a tie, ktore sa pouzivaju minimalne a nie su o nich ziadne zaznamy, su zazracne a spasia nas.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Čo si padol na hlavu? Očkovaním predísť vážnym prípadom ochorenia, alebo aby si mal ľahší priebeh, okrem teba to chápe na planéte asi každý.
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

jackb napísal: 04 mar 2021, 11:15 ak chce niekto zachranovat zivoty vakcinami, preco neockuju tym co maju naskladnene? radsej siria vymysly, ze tie, ktore funguju a podavaju sa vo svete nefunguju a tie, ktore sa pouzivaju minimalne a nie su o nich ziadne zaznamy, su zazracne a spasia nas.
Ak by mohli očkovať každého tak by tie naskladnené vakcíny už neboli podľa mňa, ale keďže sa očkujú asi len rizikové skupiny, tak tých vakcín ostane, lebo nie každý sa chce dať zaočkovať. Druhá vec mohli by spraviť aj mobilnú očkovaciu stanicu napr. nie každý má auto aby išiel aj niekoľko km aby sa dal zaočkovať, a momentálne by som ani ja necestoval hromadnou dopravou. Alebo nech začnú očkovať aj všeobecný lekári svojich pacientov, ale zase nato nie je dostatok vakcín,a tiež ich asi nebudú vedieť kde skladovať.
jackb
Redeemer
Redeemer

ved prave. ak by sa ockovalo aj uz zubara a v lekarni a preto by neboli vakciny, argument by ma zaklad, ze nie je cim ockovat a system ide ako hodinky, tak treba rychlo zohnat co sa da. no ockuje sa opat len podla veku/alebo sa bude od blizkeho datumu aj to len v nemocniciach.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Aj "očkovacie fázy" sú zvláštne nastave a menia sa...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

menia sa k lepsiemu, ten predchadzajuci rozpis vobec nebral do uvahy vek

Autoeditácia príspevku po 33 min 20 sek:
uz aj do mainstreamu sa dostala info, ze T-cell imunita pokryje aj nove kmene
https://dennikn.sk/minuta/2296420/
Varianty koronavírusu by mohli byť menej nebezpečné pre očkovaných a pre ľudí, ktorí sa z covidu zotavili, než sa pôvodne myslelo. Vyplýva to z poznatkov vedcov, ktorí zistili, že ľudské telo vyvíja na niektoré z najviac znepokojujúcich mutácií silnú odozvu bunkovej imunity, píše Financial Times.

Americká štúdia uskutočnená vedcami z Kalifornskej univerzity a Inštitútu imunológie v kalifornskom La Jolla, zistila, že reakcia T-lymfocytov (T-buniek) u pacientov, ktorí boli očkovaní alebo prekonali koronavírusovú infekciu, bola rovnako silná, keď čelili novým variantom koronavírusu – vrátane tých, ktoré boli prvýkrát odhalené v Anglicku, Brazílii, Juhoafrickej republike a Kalifornii.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Priznám, že sa v tom "očkovacom kalendári" už nevyznám.
Do torej fázy vlastne patrím ako 60- ročný s astmou?
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ako to je teraz s tým očkovaním? Pôjde sa teraz čisto len na základe veku, bez ohľadu na diagnózy?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nevieme. Na stránke majú ešte starú stratégiu očkovania a už vyše týždňa sa nedá nikde nahlásiť na očkovanie. Minister hovoril, že sa zrušia všetky výnimky a pôjde sa podľa veku od najstarších... Podľa mňa aspoň mali nechať výnimku prednostné očkovanie pre zdravotníkov a ľudí pracujúcich v sociálnej oblasti (DSS a pod.) bez ohľadu na ich vek, keďže často robia s rizikovou skupinou ľudí.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

starysomar napísal: 04 mar 2021, 15:13 Priznám, že sa v tom "očkovacom kalendári" už nevyznám.
Do torej fázy vlastne patrím ako 60- ročný s astmou?
Ak by si spadal pod vynimku s tou astmou, tak do 8 fazy testovania, inak až do 9.
Je tam aj určity zmätok v 5 faze, to by som ale neriešil.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Akú výhovorku uvádzate ak idete z okresu do okresu? Ja nejdem nikam pre srandu, idem ku súkromnému chiropraktikovi (ktorý je oficiálne zavretý) tak som myslel že poviem že k lekárovi ale kamoša keď stopli tak si u doktora overovali či to je legit... Tak teraz netuším čo povedať. Že si idem vyzdvihnúť niečo na odberné miesto?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj to by si musel zrejme nejako preukázať. Otázne je ako by prijali vysvetlenie, že ideš k nemu na konzultáciu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

uNfEiL napísal: 04 mar 2021, 16:23 Akú výhovorku uvádzate ak idete z okresu do okresu? Ja nejdem nikam pre srandu, idem ku súkromnému chiropraktikovi (ktorý je oficiálne zavretý) tak som myslel že poviem že k lekárovi ale kamoša keď stopli tak si u doktora overovali či to je legit... Tak teraz netuším čo povedať. Že si idem vyzdvihnúť niečo na odberné miesto?
Musíš mať nejakú inú výnimku alebo máš proste smolu (keďže je oficiálne zatvorený). SKP (Slovenská komora psychológov) informovala, že mala hlásené od množstva klientov, že ich policajti chceli pokutovať za návštevu psychológa. Nevedeli, že cesta na psych. vyšetrenie alebo psychoterapiu patrí pod výnimku o neodkladnej zdravotnej starostlivosti. Aktuálne preto psychológovia dávajú klientom potvrdenia, že sú v terapii.

INFO K OČKOVANIU: Vraj od pondelka sa môžu nahlasovať ľudia nad 70+ rokov. Budú očkovaní vakcínou of Moderny alebo Pfizer&BioNtech. A tiež sa môžu nahlasovať ľudia od 60 do 70, ktorí budú očkovaní Astrazenecou.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

byvam v inom okrese ako mam v obcianskom.. skoncil mi leasing na aute a potrebujem prehlasit auto na moje meno, uz mam dokonca aj termin u fizlov v smske a nas super stat to dovoluje len v okrese kde je auto zapisane ... budu sa policajti tesit ked ma zastavia pocas 3h cesty domov? test budem mat, respirator tiez, pojdem rano a nie po 20:00... co si myslite? (som inak zivnostnik, mozem si napisat ze som bol za pracou v inom okrese, mam to pre istotu spravit? )
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To asi zalezi od policajta. Stale sa dusuju ze staci rozumny dovod a normalne jednanie a pustia ta. Ked to mas pekne v smske tak ja by som isiel. Ved ako inak to mas prepisat?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Studia ucinnosti Ivermektinu - https://jamanetwork.com/journals/jama/f ... le/2777389

Takze zazrak sa nekona, vsetci konspiratori z Facebooku, ktori vypisovali, ze nakazeni clenovia vlady sa liecili "zazracnym" Invermektinom, tak maju smolu.
Napísať odpoveď