Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Muffi
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa Muffi »

Ako rozumiete tejto vyhláške? https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2021/96/
Ja na to pozerám ako debil, ale podľa všetkého sa ľudia so závažnými diagnózami môžu očkovať len ako náhradníci alebo čisto na základe veku, ich choroba v poradovníku nemá žiadnu váhu.
Či som to zle pochopil?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Cesar napísal: 08 mar 2021, 9:58Ale nechcú ani rúška, ani lockdown, ani testovanie, ani očkovanie a ani nič iné ale ani vírus a len nadávajú.
Vsak pre nich ziadna korona neexistuje. Logika.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

statisticky vzate je to tak nejak pravda - len zanedbatelne mnozstvo mladych ma nejake problemy

skor je nevhodne, ak sa sice nakazia a maju mierny priebeh, ale nakazia svojich rodicov a starych rodicov
Muffi
Addict
Addict

A ak je to zanedbateľné množstvo tak kde je problém umožniť im sa zaočkovať?
beardie
Redeemer
Redeemer

nepisem, ze by sa nemali, skor, ze maju cas, kym budu zaockovane vsetky rizikove skupiny, napriklad aj deti s problematickou imunitou
Muffi
Addict
Addict

Však deti s problematickou imunitou sa taktiež rátajú presne pod to, čo som napísal. Odhliadnuc od toho, že deti sa tuším neočkujú, tak aj keby sa očkovali, mohli by sa takéto deti podľa tejto vyhlášky očkovať iba ako náhradníci alebo úplne posledné v 11 fáze.
Momentálne moja priateľka ktorá má vrodené problémy aj s pľúcami aj so srdcom, sa môže očkovať až za mnou, keďže je mladšia, pričom ja som zdravý tridsiatnik bez akéhokoľvek problému. Proste WTF?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ľudia, čo vravíte na respirátor ktorý má samosterilizačnu funkciu https://www.drmax.sk/respipro-vk-? Celkom by ma bavilo mať jeden respirátor na týždeň a ne riešiť dennodenne či respirátor čo mám vo vrecku/aute je nový alebo som ho zabudol vyhodiť. Viem že sa dajú respiratory dezinfikovať UV lampou či dezinfekciou. Ale už len z princípu ma zaujíma či takáto samosterilizacia je vôbec funkčná. Čo vy nato?
beardie
Redeemer
Redeemer

Muffi napísal: 08 mar 2021, 10:51Proste WTF?
idu od extremu do extremu
snad to vyriesia k spokojnosti vsetkych, momentalne je priorita naockovat najstarsie rocniky
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Noobsz DJ napísal: 08 mar 2021, 9:54 A ešte k tým dvom trollom vyššie. Vás dvoch snáď platia za to, aby ste si domýšlali, že sa niekto sťažuje alebo vyplakáva kvôli očkovaniu? Pokiaľ viem, bola tu otázka na očkovanie vakcínou od AstraZeneca s tým, či sú tie vedľajšie účinky naozaj také, ako sa píše a hovorí. A keďže som vedel, že brat bol "dobrovoľne nasilu" očkovaní, tak som sa ho na to pýtal, či má/mal nejaké vedľajšie účinky. A ak áno, tak ktoré. Toľko reakcia na vaše blbé poznámky.
Dakujem za titulaturu. Napisal si, ze clen tvojej rodiny vykazuje popisane a bezne vedlajsie ucinky vakciny. No potom si zachoval ako zena z Modreho konika: robi to takto zle jednemu, preto tuto vakcinu nesmu dostat ini. Ked ludia daju ockovat svojho potomka proit tetanu do najvacsieho svalu, dieta prestane chodit/nebude sa mu prijemne sediet, no odoznie to. Cim dalej castejsia reakcia je vypisovat, ze deti prestavaju chodit, ich vyvoj sa vracia roky dozadu a lekari su vrahovia.
Pekne dufam, ze celn tvojej rodiny sa bude uz zajtra lepsie. Blahozelam mu, ze jeho imunita funguje ako ma aj ked sa to musi prejavit neprijemne. Nie je dovod, preco by starsi clovek, ktoremu to jeho lekar odporuci ockovanie AZ nesmel toto podstupit. Ruska vakcina by mala fungovat rovnako. Lenze nikto nepopisal, ake neziaduce ucinky ma, lebo jej testy neboli dokoncene. Budme preto radi, ze vieme co AZ cakat.

...

V Anglicku sa dnes otvorili skoly. Kym na Slovensku ucitelom boli dovezene respiratory, ockuju sa a este si chcu vyberat cim, na ostrovoch si ucitelia musieli priniest vlastne ruska (repiratory nie su povinne) a rukavice. Zaockovani budu az podla veku.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Muffi napísal: 08 mar 2021, 9:58 Ako rozumiete tejto vyhláške? https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2021/96/
Ja na to pozerám ako debil, ale podľa všetkého sa ľudia so závažnými diagnózami môžu očkovať len ako náhradníci alebo čisto na základe veku, ich choroba v poradovníku nemá žiadnu váhu.
Či som to zle pochopil?
Chápeš to správne, zatiaľ je stav taký. Ale samozrejme podľa počtu dodávok a vývoja situácie sa to neskôr určite bude meniť, napr. toto je už štvrtá vyhláška o poradí očkovania.

Inak celkom zaujímavé je, že v prvej fáze ostali zdravotníci a pod., ktorí sa podľa tej vyhlášky tiež majú objednávať cez korona.gov.sk, ale stránka pritom umožňuje vybrať iba z 2 možností (vek 60-70 a 70+) :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Presne tých zdravotníkov riešili, že o týždeň by sa mali opäť vrátiť...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

na dTeste je zverejneny zoznam respiratorov, ktore su nebezpecne a nesplnaju poziadavky. Zoznam je skutocne siroky: https://www.dtest.cz/search/?q=poloobli ... item=25113

Ak niekto nezachytil problem s ockovanim a vyberom vakcin, tak tu je prispevok z Facebooku, zaujimave citanie na 3 minuty: https://www.facebook.com/jan.suchal/pos ... 6030379184
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

HighTech :D
Prílohy
158585592_10217685093735113_2136384557760292249_o.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Pred mesiacom tu zdielal daky tupy plateny troll, ze v Srbku nemaju "smiesne opatrenia a preto tam uz nikto nezomiera". Obsah bol video, kde muzsky hlas vrieska: "ziadny virus tu nie je, ziadna pandemia nie je".
https://www.aktuality.sk/clanok/870096/ ... -lockdown/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

ephramko napísal: 09 mar 2021, 8:49 HighTech :D
Už tým zaočkovali kto vie koľko miliónov ľudí ale tu naši vedci idú zase vynájsť koleso.

To, že od niečoho nezdochne myš to nemusí byť dobré pre ľudí, toto celé je len také divadlo len aby sa nepovedalo, toto má nulovú vypovedaciu hodnotu. Mohli sa opýtať aj veštkyne, čo povie, či je sputnik ok alebo nie. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 09 mar 2021, 8:49 Pred mesiacom tu zdielal daky tupy plateny troll, ze v Srbku nemaju "smiesne opatrenia a preto tam uz nikto nezomiera". Obsah bol video, kde muzsky hlas vrieska: "ziadny virus tu nie je, ziadna pandemia nie je".
https://www.aktuality.sk/clanok/870096/ ... -lockdown/
najdes, kto to bol?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Veď toto tvrdia aj o Švédsku, že tam každý kašle na všetko žiadne opatrenia a sú prázdne nemocnice a málo úmrtí.

Ale že realita je úplne iná a že prečo majú čísla také aké, tak to už nikoho nezaujíma.

Mali by to dať Matovičovi, keď do týždňa od vakcíny nezomrie tak môžeme začať očkovať. :D To sú vedecké metódy ako v stredoveku. :lol:
beardie
Redeemer
Redeemer

povies nam, aka je realita? napriklad o obsadenosti JISiek alebo celkovom obsadeni posteli?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 09 mar 2021, 9:42 najdes, kto to bol?
post2371937.html#p2371937
Napísať odpoveď