Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal: 10 mar 2021, 19:40 ty budes zavadzat ako nejaky konspiracny teoretik s vystudovanou VSZ, ja ti budem kontrovat realnymi datami, takze podme na to vdaka nekompletnym* slovenskym datam:
sanca, ze Slovak vo veku od 20 do 30 rokov zomrie je 0,014 % = jeden z desattisica
sanca, ze Slovak vo veku od 40 do 50 rokov zomrie je 0,13 % = jeden z tisica

samozrejme vratane ohrozenych skupin, cim je clovek starsi, tym ma vyssiu sancu na horsi priebeh

*nekompletne preto, lebo sance su este nizsie, kedze desiatky percent ludi ani nevedeli, ze nieco prekonali
no tak mame titulaturu a budeme sa krutit okolo smrti. nenavratne znicene zdravie nie je fakt, ale zavadzanie a utok na city. ja som zvedavy na studie o long-covid, co je dlhodoby problem a nie ako to, ze niekto zomrie a uzka skupina ludi musi vymysliet kde spopolnit a kde pochovat v hygienickej norme.
je uplne jedno, ze zomru starsi ludia. mame produktivnych ludi na nemocnicnych lozkach, to je problem. ked preziju, uz nebudu ako pred tym. o tom hovorim. ty stale, ale ved zomieraju deduskovia a babicky, tak preco stale daki mladsi.
zase zavadzanie, nikto nechce nechat ludi zomriet, ak to nebude nevyhnutne, viackrat som tu spominal desiatky tisic umrti na civilizacne choroby, ktore takmer nikto neriesi, pritom su to nasobky
taktiez, kde su tie desattisice ludi s 3/4 pluc? ukazes mi ich aspon 5? alebo zase len zavadzas a utocis na city?
mam niekoho navadzat na porusenie lekarskeho tajomstva, alebo zdielat detaily o zdravotnom stave tych, ktori si to dali na socialnu siet ako "len pre priatelov"?
porovnavanie s NZ je absolutne mimo misu, opat viackrat vysvetlene
ja som sa snazil prist na to, kto je ten pan zo Svedska, tak som si scrolloval jeho Twitter, videl som ako si robi dobry den z krajiny, nepremoruju a virus nemaju. co si o tom myslis, viem. cital som to tu.
mozem ta o nieco poprosit? nevytahuj panakov, ktorych sme uz viackrat vydiskutovali, nema to zmysel
uplne sa zhadzujes, je mi to uprimne luto
akych panakov? ked citujem Flegra alebo Hela? len preto, ze sa tebe nepacia a aj to, ze vo Svedsku stadova imunita nefunguje aj tak obhajis, ze mas pravdu a vsetci su v omyle. ak by sme tu rozporovali len moje anekdoticke dokazy, tak faj. no urazat ma pre zdilanie ludi, ktori tomu rozumeju, alebo aspon agenturnych sprav je vec, ktora je uprimne luto aj mne.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kedze pozname vsetky data, v pripade vsetkych krajin okrem specifickych ostrovnych oblasti, mame dve moznosti:
a] postupne premorovanie neohrozenych skupin, zanedbatelna cast z nich moze mat trvale nasledky, niekolko tisic mrtvych, cakanie na vakcinu
b] postupne premorovanie vsetkych, zanedbatelna cast z nich moze mat trvale nasledky (viac ako v pripade a]), tisice mrtvych (viac ako v pripade a]), cakanie na vakcinu

podotykam, ze varianta a] je preverena stovkami respiracnych epidemii, varianta b] je novinka roku 2020 pripravena totalitnym rezimom

za mna vyhrava varianta a]
jackb napísal: 10 mar 2021, 20:12ja som zvedavy na studie o long-covid
aj ja
mam niekoho navadzat na porusenie lekarskeho tajomstva, alebo zdielat detaily o zdravotnom stave tych, ktori si to dali na socialnu siet ako "len pre priatelov"?
anecdotal evidence

fakty > pocity
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Čakal som, kedy niekto ešte aj v tejto situácii začne hovoriť o stratégii premorovania, ale že to budeš práve ty beardie...
beardie
Redeemer
Redeemer

pravdepodobne si necital tie desiatky stranok predtym, ani sa ti nedivim, ani mna by to nebavilo ( :) ), takze len rychly vycuc:
- premorenim mladej bezrizikovej populacie pocas letneho a jesenneho obdobia by sa znizila rychlost prenosu v kritickom zimnom obdobi, cim by sa v konecnom dosledku dali zachranit tisice zivotov rizikovej casti populacie
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

To máš pravdu, nečítam tie kilometrové príspevky, kde niekto reaguje na niekoho, ktorý reagoval zase na niekoho atď.

Cez leto 2020 sa mladí ľudia premorovali ako najviac vedeli. :D Aspoň podľa mojich skúseností. Ale nikto nerátal s britskou mutáciou a že pôvodný kmeň u nás v podstate už ani nie je. A hlavne si treba uvedomiť, kde žijeme. V EU patríme k top krajinám, kde mladí ľudia bývajú so staršími príbuznými a vekový priemer "osamostatnenia sa" je nad 30rokov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

beardie napísal: 10 mar 2021, 22:52premorenim mladej bezrizikovej populacie pocas letneho a jesenneho obdobia by sa znizila rychlost prenosu v kritickom zimnom obdobi, cim by sa v konecnom dosledku dali zachranit tisice zivotov rizikovej casti populacie
Zdroj, resp. studia, ktora by potvrdila znizenie rychlosti prenosu v kritickom zimnom obdobi vdaka premoreniu??? Pretoze ak sa pozrieme napriklad na tych clenov vlady, napr. Holeho, ktory mal pred vianocnymi sviatkami covid, tak 22.2.2021 mal opat pozitivny test na covid. Cize po dvoch mesiacoch. Detto poslanec Pcolinsky.
beardie
Redeemer
Redeemer

ephramko: kiezby
image_2021-03-10_230830.png
hojko napísal: 10 mar 2021, 23:02 Zdroj, resp. studia, ktora by potvrdila znizenie rychlosti prenosu v kritickom zimnom obdobi vdaka premoreniu???
nie, to bolo myslene inak
kedze nebolo dostatocne premorenie, tak to teraz schytavaju ti, co to este nemali
a kedze su pocas zimneho obdobia imunita oslabena, umiera ich viac
viz obrazok v tomto poste
Pretoze ak sa pozrieme napriklad na tych clenov vlady, napr. Holeho, ktory mal pred vianocnymi sviatkami covid, tak 22.2.2021 mal opat pozitivny test na covid. Cize po dvoch mesiacoch. Detto poslanec Pcolinsky.
oni mali iba pozitivny test!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Obaja sa sťažovali, že im je fakt zle...teraz na druhýkrát. Takže pochybujem, že mali len falošne pozitívny výsledok testu. Skôr to bolo tým, že na prvýkrát nemali príznaky a ani si ich telá nevytvorili protilátky. Ten Holý bol určite poz. aj na prvýkrát, však nakazil pol vlády.

Od 2.9. sme normálne otvorili školy a ľudia išli fyzicky do práce. Preto tá normálna mobilita. Než sme si to koncom októbra pokazili... Premorovalo sa tu hodne cez leto. U nás jazerá normálne fungovali. Rúška žiadne. Na mňa ľudia pozerali ako na mimozemšťana, keď som si v obrovskej rade v interiéry pri bare nasadil rúško. Ako jediný.
beardie
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 10 mar 2021, 23:23 Obaja sa sťažovali, že im je fakt zle...teraz na druhýkrát. Takže pochybujem, že mali len falošne pozitívny výsledok testu. Skôr to bolo tým, že na prvýkrát nemali príznaky a ani si ich telá nevytvorili protilátky. Ten Holý bol určite poz. aj na prvýkrát, však nakazil pol vlády.
pozitivny bol, mal vysledok PCR, ale ci nakazil aj pol vlady, to je spekulacia
bol realne chory?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Je to špekulácia, lebo to už nikdy nikto nedokáže. Dnes sa presne to isté riešilo v správach. Nemocnice nechcú poz. zamestnancom zaplatiť rizikový príplatok, lebo vraj sa mohli nakaziť hocikde inde ako v červenej zóne. Aj keď štatistiky a porovnanie zdrav. personálu s bežnou populácou hovoria jasne a práca v 1. línii je jednoznačne vysokoriziková.
Ale fakt je taký, že superprenášač lietal bez testov a karantény do Británie a tesne predtým, ako bol poz. testovaný, tak sa postretával s Matovičom aj ďalšími členmi vlády a hned potom ochoreli.

A či bol reálne chorý? Tým sa snažíš povedať čo? Že keď je niekto poz. testovaný a nemá symptómy ("nie je chorý"), tak akože nemôže byť infekčný?

A otázka do pléna, nemôže Matovičove správanie vysvetlovať poškodenie CNS a tzv. long covid?
beardie
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: 10 mar 2021, 23:47Že keď je niekto poz. testovaný a nemá symptómy ("nie je chorý"), tak akože nemôže byť infekčný?
pozitivne testovany = na vzorke bola cast RNA virusu
nemas symptomy = nie si momentalne chory
nie si chory = nie si infekcny

diagnozu vzdy potvrdzoval lekar, ze sme si to tentokrat zjednodusili a rozdavali false positive ludom modre papiere a davali ich pod zamok este neznamena, ze boli realne chori

inak, uz sme za zenitom, Matovic to ustal, "bude dobre"
image_2021-03-10_235216.png
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Coronavirus Disease (COVID-19) Vaccination Associated Axillary Adenopathy: Imaging Findings and Follow-Up Recommendations in 23 Women
Read More: https://www.ajronline.org/doi/10.2214/AJR.21.25651
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Taká otázka - mám astmu, teda by som mal mať nárok na očkovanie, no "formulár" ma zastaví, lebo ešte nemám 60 rokov.
Nevie niekto, čo s tým?
beardie
Redeemer
Redeemer

cakaj
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Nič, nemáš podľa súčasnej vyhlášky nárok na očkovanie a musíš počkať, než dôjde na tvoju vekovú kategóriu.

Minister zdravotníctva odporúča takým ľuďom nahlásiť sa na nekonečný zoznam náhradníkov a doprosovať sa po nemocniciach, aby ich vzali, resp. si vydupávať u svojich lekárov, nech za nich orodujú.

Je to zasa totálne mimo a až na ojedinelé články som si zatiaľ ani v médiách nevšimol, že by sa na to nejako upozorňovalo.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Bordel...

Autoeditácia príspevku po 3 min 55 sek:
Chodí mi SMS aby som sa zaregistroval:

"Stale sa mozete registrovat na ockovanie proti covid 19 na: https://www.old.korona.gov.sk/covid-19- ... 18-55.html. Tim KM"

"Pre koho je určené očkovanie
Registračný formulár je určený pre pracovníkov kritickej infraštruktúry."

To sme aj my, pracovníci dodávateľov energií a údržby.
A môžem hovno. Bordel...
Firma riešila pre zamestnancov do 55 rokov veku, no to je v našej vekový priemer.

Zrejme budú riešiť aj pre starších.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Lebo mali k dispozicii len AZ tak asi preto. Presne to iste v nasej firme. Zakaznik nam ponukol par kuskov ako sucast krickej infrastruktury.
To sa novymi pravidlami asi uplne meni.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Včera zaregistrovaný J&J, zároveň aj správa o zatiaľ neregistrovanom Novavaxe:
pôvodný variant 96% účinnosť
britský variant 86% účinnosť
juhoafrický variant 55% účinnosť bez HIV, ale stále bez vážnych príznakov, po zarátaní ľudí s HIV účinnosť 49%
https://www.reuters.com/article/us-heal ... SKBN2B32ZO

Autoeditácia príspevku po 32 min 53 sek:
A Ministerstvo zdravotníctvo zároveň robí krok späť, keď obmedzí online objednávanie na Ag odberné miesta iba na 500 odberných miest, zvyšných cca 270 miest bude fungovať len papierovou formou - žiadne výsledky sms/email, predpokladám aj predĺženie celého procesu odberu keďže okrem čakačky na papier bude treba ručne vypisovať každý jeden odber zas a znova dookola - tým pádom bude ešte väčší bordel vo výsledkoch.
https://www.health.gov.sk/Clanok?covid- ... jednavanie

A do tretice... druhá dávka Astra Zeneca sa má podávať až po 10 týždňoch od podania prvej dávky - má to zvýšiť účinnosť vakcíny.
https://domov.sme.sk/c/22615586/druhe-o ... davky.html
Spoiler
Očkovanie druhou dávkou AstraZenecy sa posúva na desať týždňov od prvej

Malo by to zvýšiť účinnosť vakcíny.

BRATISLAVA. Zhruba pred mesiacom sa začalo očkovanie pedagógov do 55 rokov vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Pôvodne mali zaočkovaní ľudia dostať druhú dávku po dvadsiatich ôsmich dňoch.
Súvisiaci článok Dostali termín, ale nezaočkovali ich. Centrá nemali vakcíny Čítajte

Pre nové poznatky odborníkov a vedcov na medzinárodnej úrovni sa však termín druhého očkovania posúva na desať týždňov od prvej dávky vakcíny, čo by malo zvýšiť jej účinnosť.

Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Posun termínu je podľa ministerstva plne v súlade so všeobecnými odporúčaniami pre vakcínu od tohto výrobcu, ktoré odporúčajú aplikáciu druhej dávky v rozmedzí 4 až 12 týždňov.

Nové poznatky k vakcíne od uvedeného výrobcu umožnili aj posun vekovej hranice pre očkované osoby z 55 rokov na 70 rokov. Aktuálne pribúdajú termíny na registráciu ľudí vo veku 60 až 70 rokov.

Vakcína AstraZeneca sa podáva ako cyklus dvoch dávok. Štúdie potvrdili jej vysokú účinnosť a to už aj po podaní prvej dávky.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Keďže chodím na testy každý týždeň, tiež si všímam, že tam vždy stojí rada ľudí a sú nasratí, keď ich predbehnem, lebo mám termín. A čudujem sa, prečo sa neregistrovali aj oni. Ale skutočná príčina toho obmedzenia bude taká, že online registrácii pribúda a ministerstvu padá systém. V poslednom období sa mi často stáva, že keď idem na test ráno, tak mi smska príde až na druhý deň a email tiež príde v úplne iný čas.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Divne lebo co ja chodim kade tade sa testovat tak maju ze bez registracie neberu.
Napísať odpoveď