no tak mame titulaturu a budeme sa krutit okolo smrti. nenavratne znicene zdravie nie je fakt, ale zavadzanie a utok na city. ja som zvedavy na studie o long-covid, co je dlhodoby problem a nie ako to, ze niekto zomrie a uzka skupina ludi musi vymysliet kde spopolnit a kde pochovat v hygienickej norme.beardie napísal: 10 mar 2021, 19:40 ty budes zavadzat ako nejaky konspiracny teoretik s vystudovanou VSZ, ja ti budem kontrovat realnymi datami, takze podme na to vdaka nekompletnym* slovenskym datam:
sanca, ze Slovak vo veku od 20 do 30 rokov zomrie je 0,014 % = jeden z desattisica
sanca, ze Slovak vo veku od 40 do 50 rokov zomrie je 0,13 % = jeden z tisica
samozrejme vratane ohrozenych skupin, cim je clovek starsi, tym ma vyssiu sancu na horsi priebeh
*nekompletne preto, lebo sance su este nizsie, kedze desiatky percent ludi ani nevedeli, ze nieco prekonali
je uplne jedno, ze zomru starsi ludia. mame produktivnych ludi na nemocnicnych lozkach, to je problem. ked preziju, uz nebudu ako pred tym. o tom hovorim. ty stale, ale ved zomieraju deduskovia a babicky, tak preco stale daki mladsi.
mam niekoho navadzat na porusenie lekarskeho tajomstva, alebo zdielat detaily o zdravotnom stave tych, ktori si to dali na socialnu siet ako "len pre priatelov"?zase zavadzanie, nikto nechce nechat ludi zomriet, ak to nebude nevyhnutne, viackrat som tu spominal desiatky tisic umrti na civilizacne choroby, ktore takmer nikto neriesi, pritom su to nasobky
taktiez, kde su tie desattisice ludi s 3/4 pluc? ukazes mi ich aspon 5? alebo zase len zavadzas a utocis na city?
ja som sa snazil prist na to, kto je ten pan zo Svedska, tak som si scrolloval jeho Twitter, videl som ako si robi dobry den z krajiny, nepremoruju a virus nemaju. co si o tom myslis, viem. cital som to tu.porovnavanie s NZ je absolutne mimo misu, opat viackrat vysvetlene
akych panakov? ked citujem Flegra alebo Hela? len preto, ze sa tebe nepacia a aj to, ze vo Svedsku stadova imunita nefunguje aj tak obhajis, ze mas pravdu a vsetci su v omyle. ak by sme tu rozporovali len moje anekdoticke dokazy, tak faj. no urazat ma pre zdilanie ludi, ktori tomu rozumeju, alebo aspon agenturnych sprav je vec, ktora je uprimne luto aj mne.mozem ta o nieco poprosit? nevytahuj panakov, ktorych sme uz viackrat vydiskutovali, nema to zmysel
uplne sa zhadzujes, je mi to uprimne luto