1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa kayko »

Čiže Heger bude robiť domáce úlohy Matovičovi a IM bude písať Hegerovi premiérske statusy na facebook.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

Nad by bol snad aj horsi nez Matelko. Ten patri na psychiatriu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Blasbit, daco argumentacne proti Hegerovi alebo ostanes klasicky len pri tvojich vymysloch a dristoch? Vsak aj niekto z opozicie povedal, ze Heger je uplne ina uroven komunikacie ako Matovic.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

heker- sak som napísal že v diskusných relaciach sa pomaly ide hádať aj s moderatormi, to je premna dobrý dovod nato si myslieť ze otázka casu kedy sa pochytí aj on so Sulikom ktorý chce veci robit logicky. Mne príde ako demagog o tom ako je niečo v pohode ako pomahaju atd skrátka vedie kvetnaté reči z ktorých sa nikto nenaje. Nuž na výber aj tak neni nikto lepší z Olana, každopádne co povie Matovič v strane to platí ak si chcu udrzat fleky. Ten istý prípad ako Pellegrini a Fico ked sa menili na poste premiera. By ma zaujimalo kto z opozicie to tak hovoril ze Heger je nieco iné ako Matovič.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Predpokladám, že tým pádom pustia Sulíka aj všetkých ostatných ministrov na svoje pôvodné posty.

Heger asi najlepšia možná alternatíva z OĽaNO, ak sa zdrží statusov a zbytočných plačoviek, možno sa to bude dať vydržať a nebude robiť hanbu aspoň v zahraničí. Ale neviem si predstaviť, kto bude reálne riadiť ministerstvo financií.

Najbližšia hádka vo vláde IM vs RS a nová kríza hneď po Veľkej noci!!!
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Po demisii premiéra (a páde vlády) má veľké kompetencie prezidentka. To bude sranda a cirkus, keď odmietne Hegerovi vymenovať Matoviča za ministra. :D

Mesiac sa hádajú. Problém je toxický Matovič. A potom prídu s verziou, že Matovič s Hegerom si vymenia stoličky a aj všetci, čo podali demisiu, sa môžu vrátiť. Wtf? Aký to má význam? Peniaze spájajú.

Ešte nech vrátia toho Flandersa na post ministra zdravotníctva.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Neviem ci im toto vydrzi, kedze Matovic aj Sulik su stale v tej vlade. Ale tak mozno sa im podari zresetovat vztahy. Taktiez, Matovic ako minister financii je zly vtip. Teraz budu mat po COVIDe riadnu makacku a riadit to tam bude clovek s nulovymi kompetenciami a riadiacimi schopnostami.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

eMPiko napísal: 28 mar 2021, 18:56 Neviem ci im toto vydrzi, kedze Matovic aj Sulik su stale v tej vlade. Ale tak mozno sa im podari zresetovat vztahy. Taktiez, Matovic ako minister financii je zly vtip. Teraz budu mat po COVIDe riadnu makacku a riadit to tam bude clovek s nulovymi kompetenciami a riadiacimi schopnostami.
Ale na daňové úniky je expert. :D A to sa ministrovi financii hodí.

Inak Kolíková dnes zase povedala, že si nevie predstaviť byť s Matovičom vo vláde.

Ministerstvo financii bude mať excelentnú spoluprácu s ministerstvom hospodárstva.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Takže IM je preč z postu premiéra a malo by odísť tých 15 poslancov Olano. Celkom dobre sa to nakoniec vyvinulo.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Kazdemu je jasne ze nikto z Olano by neodisiel. Tak vyhodne pracovne miesto co sa tyka pomeru plat/mnozstvo prace, vacsina z nich mat nikdy nebude. Ja nerozumiem ako dospeli k rieseniu ze Matovic bude min. financii. Ja ked som najprv cital titulok, tak som sa dost zlakol, lebo titulok bol ze si Matovic s Hegerom vymenia miesta. Heger je min. zdravotnictva, financii a skolstva... Po prvom zhrozeni nastalo druhe mensie zhrozenie, a to ze bude len min. financii.
Tretie zhrozenie: „V predvečer Veľkého týždňa, ktorý slávime ako symbol utrpenia, obety a odpustenia, som sa rozhodol urobiť gesto odpustenia voči ľuďom, ktorí v politike zažiadali môj odchod z postu predsedu vlády,“ - Matovic. Ako velmi musi byt clovek naruseny, aby stratu premierskeho kresla dal do suvisu s utrpenim a obetou zivota.
Stvrte zhrozenie: „Chcem Igora Matoviča pozvať na obed alebo na večeru, niečo dobré mu uvarím. Mám výbornú pizza piecku, to bude skvelé,“- Sulik. Dufam ze po tom vsetkom co si ludia na Slovensku museli zazit, im ta pizza z vybornej pizza piecky bude vyborne chutit.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A nejak som nezachytil, sú už aj známe mená na posty ministrov zdravotníctva a práce?
kayko
Medium Professional
Medium Professional

gorsche, samozrejme to s tým odchodom 15 poslancov Olano bola irónia. Ale keď už chce zo seba Matovič urobiť úplného neschopáka, tak mu treba to ministerstvo dať. A som rád, keď to nebude nejaký vymyslený pseudoflek, ale ministerstvo kde sa priam žiadajú kompetencie. Ako premiér zlyhal, ako manažér pandémie zlyhal. Do tretice všetko dobré.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

brm napísal: 28 mar 2021, 18:38 Predpokladám, že tým pádom pustia Sulíka aj všetkých ostatných ministrov na svoje pôvodné posty.

Heger asi najlepšia možná alternatíva z OĽaNO
Nebol Grendel ako najlepšia alternatíva?
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

kayko napísal: 28 mar 2021, 21:24 gorsche, samozrejme to s tým odchodom 15 poslancov Olano bola irónia. Ale keď už chce zo seba Matovič urobiť úplného neschopáka, tak mu treba to ministerstvo dať. A som rád, keď to nebude nejaký vymyslený pseudoflek, ale ministerstvo kde sa priam žiadajú kompetencie. Ako premiér zlyhal, ako manažér pandémie zlyhal. Do tretice všetko dobré.
Len to môže byť pohroma nielen pre Matoviča, ale pre nás všetkých. Keďže ministerstvo financii teraz riadi celý ten projekt na obdovu od EU, podľa ktorého máme dostať niekoľko miliárd. Aby nám náhodou potom po roku 2030 nemuselo pomáhať Rumunsko a Bulharsko :D
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Tu sa núka ďalšia veľmi pravdepodobná hypotéza, ktorú som načrtol vyššie.
Čiže Heger bude robiť domáce úlohy Matovičovi a IM bude písať Hegerovi premiérske statusy na facebook.

Beriem túto rošádu čiastočne ako divadlo pre verejnosť a koaličných partnerov. Od IM očakávam ďalšie podpásovky, pretože jeho ego bolo zrazené niekoľkokrát demisiou Krajčiho a položením premiérskeho kresla. Ako sme sa už niekoľkokrát presvedčili, Matovič je mimoriadne pomstychtivý a charakter človeka sa nijakou dohodou zmeniť nedá.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež si myslím, že Matovičove ego nepustí a čakal by som, že bude teraz Heger iba predĺženou rukou.

Naskytne sa ale otázka, kto by to išiel dobrovoľne robiť (narážam na Hegera aby robil a komunikoval tak, ako chce Matovič), keď vie ako skončí a ako budú na tie kroky reagovať ľudia.

Ja si myslím, že každý, kto bude vládnuť slovákom počas tejto pandémie bude vládnuť posledný krát, pretože ľudia nebudú spokojní, ak "zajtra neotvoria krčmy" (zjednodušene povedané), čiže neexistuje, že bude Heger s odstupom času ospevovaný. Aj ak by vládol ukážkovo, stále by mal za sebou nas*atý národ, kvôli pandémii.

Ja osobne si myslím, že to bude tak ako vravíte. Že bude skákať tak ako IM bude pískať (aspoň z časti). Ale neviem aký sprostý by musel byť a čo by ho k tomu muselo viesť, aby tak robil a potopil sa.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Poprosim tento clanok odomknut, dakujem. Davam to sem do temy, aby si to precitali aj dalsi ludia, pretoze je to k veci.

https://dennikn.sk/2321160/nekonfliktny ... ard-heger/

Blasbit - Skakat do reci moderatorom alebo sa s nimi trosku hadat, to patri do diskusie. Niekedy aj moderator utoci na slabe stranky, zavadza alebo je dobry oponent. Castokrat moderator chce zmenit temu ked je to to prave orechove, tak ako teraz co koluje video Heger vs. Fico ked povedal Heger Ficovi 3 ci 4x, ze je trojnasobny premier krajiny a nevie vymenovat ani opatrenia - presne v tejto debate ked dostaval Fico na frak, tak to moderatorka chcela ukoncit, ale Heger isiel dalej a dokoncil co chcel povedat.

Alebo mas radsej diskusie typu Bielik na TA3 v ktory si Fico alebo Danko robili co chceli, dali si otazku a aj sami na nu odpovedali? To je podla teba diskusia v ktorej bol moderator natrety ako nasli na chlebe a bol horsi oponent ako hocikto odtialto z fora? Prepac, ale ja o diskusie bez oponenta nestojim, taktiez nestojim o moderatora typu Bielik. Ked bol Fico premier, do diskusii chodil v zasade sam. Ked je v opozicii, tak zrazu ide do diskusie aj s oponentom. A spomeniem este tlacovky v ktorych si Fico vyberal ktoremu mediu a na aku otazku odpovie, pripadne usiel z tlacovky. Radsej si vypocuj Hegera, ktory sa snazi vecne argumentovat a neutekat z boja, ale teraz je priskoro hodnotit a dam mu sancu na to, aby som si utvoril nazor. Predsalen funkcia premiera je narocnejsia ako min. financii, ale zatial ho nesudim ako to robis ty, ja si najskor pockam co ukaze a dokaze.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Bude tam aj nejaky text co tam nepatri, popisy fotiek a tak...
Spoiler
Igor Matovič v nedeľu oznámil, že už nebude premiérom, ale navzájom si s Eduardom Hegerom vymenia posty vo vláde. Heger sa stane premiérom a Matovič bude ministrom financií. Z obchodníka a kresťanského aktivistu sa stal za päť rokov v politike kandidát na predsedu vlády.

Je marec 2016 a 39-ročný málo známy manažér Eduard Heger prvýkrát v živote smeruje do veľkej politiky ako kandidát OĽaNO v parlamentných voľbách.

[ Novinka: Dušan Karolyi píše každý piatok Košický newsfilter. Aktivujte si odber jedným klikom. ]
Použije malý trik. Okrem profesie „ekonóm“ si na kandidátke uvedie aj „kresťanský aktivista“. Podobnú taktiku využíva aj lekár Marek Krajčí, ktorý si na kandidátke ako ďalšiu profesiu uvádza „riaditeľ platformy Kresťania v meste“, a aj „manažér obchodnej skupiny“ Jozef Lukáč si na zozname uvádza, že je kresťanský aktivista. Funguje to. Viac než 15-tisíc preferenčných hlasov posúva Hegera z 24. priečky na desiatu, Lukáča zo 44. na štrnástu a Krajčí dostáva až takmer 32-tisíc hlasov.

Keby sa Eduard Heger v roku 2016 do parlamentu „neprekrúžkoval“, možno by sme už o ňom nepočuli.

Po piatich rokoch rýchlej politickej kariéry je z neho vicepremiér, minister financií, zastupujúci minister zdravotníctva a školstva a kandidát na predsedu vlády.

Kto je vlastne Heger, ktorému v OĽaNO hovoria zásadne Edo, a ako je možné, že z neho môže byť premiér po takej krátkej kariére?

Vodovodné batérie a reštaurácie Kohútik a Sloník
Jeho kariérny postup bol pomerne nenápadný. Vyštudoval obchod a marketing na Ekonomickej univerzite v Bratislave a rozbehol pomerne skromnú dráhu manažéra v malých súkromných firmách. Najprv bol asistentom riaditeľa firmy Intercomp Imex, ktorá môže názvom pripomínať IT spoločnosť. V skutočnosti dováža vodovodné batérie.

Prečítajte si
Igor Matovič ako premiér končí. Ustupuje od všetkých požiadaviek a chce byť ministrom financií
V rokoch 1998 až 1999, teda ešte popri štúdiu, pracoval ako manažér reštaurácie Kohútik. V Bratislave momentálne existuje len jedna reštaurácia s týmto názvom. Je v okrajovej časti Záhorská Bystrica a najlepšie by sa dala opísať ako priemerná reštaurácia s nie veľmi nápaditou kuchyňou.

Popri škole si privyrábal aj ako „asistent manažéra“ v reštaurácii Sloník, z ktorej je teraz Dúbravská piváreň.

V životopise si pri rokoch 1999 až 2000 uvádza „vedúci predaja, EIB, Bratislava“, nie je jasné, o akú firmu išlo. Zrejme nie o Európsku investičnú banku, v ktorej je Heger dnes už ako minister financií predsedom Rady guvernérov.

V rokoch 2001 – 2005 bol tiež junior konzultantom firmy Cubic Application, čo bol vlastne americký poradný tím, ktorý pôsobil na našom ministerstve obrany. Uvádza si aj to, že bol šesť rokov predsedom spoločenstva vlastníkov bytov.

Foto N – Tomáš Benedikovič
Vodka v Amerike a pravá ruka Juraja Drobu
Zďaleka najdlhšiu časť jeho kariéry znamená obdobie rokov 2007 až 2016, keď pôsobil ako „country manažér“ firmy Old Nassau Imports, LLC. Inak povedané, Eduard Heger bol zástupcom slovenskej firmy v USA, ktorá tam vyvážala luxusnú vodku Double Cross. Tú vyrábali v spoločnosti Gas Família v Starej Ľubovni a vyvážali do USA, kde sa veľká väčšina jej produkcie predávala.

Fľaša tejto vodky sa u nás teraz predáva za viac ako 50 eur a Heger v tom čase pracoval pre súčasného bratislavského župana a politika liberálnej SaS Juraja Drobu.

„Zoznámil som sa s ním vo Washingtone v roku 2000. Ja som tam vtedy študoval na George Washington University a on tam bol u sestry a pracoval,“ hovorí po viac ako dvadsiatich rokoch Droba. Vraví, že sa v USA ľudsky zblížili, zistil, že je schopný a šikovný manažér, a keď rozbehol biznis s vodkou, stal sa jeho pravou rukou. „Bol konateľom mojej firmy a rozbiehal som to s Američanmi.“

Čo presne Heger robil? Podľa Drobu mal na starosti výrobu vodky v Starej Ľubovni a čiastočne jej export. Na výrobe sa podieľalo zhruba desať ľudí a v najlepších časoch do USA vyvážali okolo 20 kontajnerov ročne, v každom bolo 9600 fliaš alkoholu.

Drobovej firme sa podľa portálu Finstat darilo hlavne v roku 2013, keď mala obrat dva milióny eur. V roku 2016, keď v nej Heger končil, to bolo necelých 770-tisíc.

Heger sa v politike príliš nechváli tým, že väčšinu svojej kariéry obchodoval s alkoholom. „S Jurajom Drobom sa poznáme dlhé roky, na projekte exkluzívneho produktu, ktorý v USA robí dobré meno Slovensku, spolupracujeme od roku 2004,“ povedal napríklad Denníku N v roku 2017.

Kresťanské spoločenstvá a cesta do politiky
Eduard Heger si ako ďalšie pracovné skúsenosti vo svojom stručnom oficiálnom životopise uvádza „2006 – 2010 zástupca Slovenska v správnej rade siete ENC, Viedeň“ a pre roky 2010 až 2018 „člen výkonného výboru siete ENC, Viedeň“.

ENC nie je firma, ale Európska sieť spoločenstiev, ktorá združuje kresťanské spoločenstvá celej Európy. „Táto platforma má víziu ovplyvňovať spoločnosť v mestách a v krajine, kde žijeme, cez obnovu, povzbudenie a evanjelizáciu,“ píše sa o ENC na stránke Spoločenstva pri Dóme sv. Martina, ktorého je Heger členom. V rokoch 2005 až 2007 bol jeho manažérom.

Heger krátko pred zoznámením sa s Drobom prechádzal ťažkým obdobím. Náhle mu zomrel otec a stal sa konvertitom. Z neveriaceho sa stal veriacim.

„Psychicky ma to zlomilo, mama ma zobrala k jednej známej, ktorá bola veriaca, tá mi dala knihu o tom, ako sa môže kresťan rozprávať s Bohom. Zažil som tak svoju skúsenosť, zistil som, že Boh mi načúva,“ opisoval to v roku 2016 v rozhovore pre denník Postoj.

Spoločenstvo pri Dóme sv. Martina sa označuje ako „charizmatické“, patrí ku katolíckej cirkvi.

„Niektorí ľudia v spoločenstve sú rovnako ako ja konvertiti, väčšina však vyrastala v katolíckom prostredí a v určitom okamihu života zažila dotyk Boha. To ich poznačilo natoľko, že Boh sa stal pánom ich života, takže chcú žiť kresťanstvo všade. Bohatstvo evanjelia chceme prinášať do každej oblasti života,“ vysvetľoval Heger. Spoločenstvo podľa neho „robí prednášky o manželstve, o tom, ako byť kresťanom v praktickom živote, na témy z vierouky“.

Charizmatické spoločenstvo nakoniec Eduarda Hegera dostalo do politiky.

V spoločenstve s ním boli aj dvaja politici OĽaNO Richard Vašečka a Branislav Škripek, poslanci od roku 2012. Obom, mimochodom, zrejme pri zbieraní prednostných hlasov pomohlo to isté čo Hegerovi. Vašečka si ako profesiu na kandidátke uviedol lektor kresťanských spoločenstiev, Škripek evanjelizátor.

„Keď hľadali do hnutia manažéra, Richard ma oslovil, či by som si niečo také nevedel predstaviť. Zobral som to ako výzvu, že môžem využiť svoje manažérske zručnosti a zároveň bližšie pričuchnúť k politike,“ opisoval pre Postoj, ako sa dostal do OĽaNO. Ako manažér OĽaNO sa Heger ocitol veľmi blízko Igora Matoviča a v roku 2016 aj na jeho kandidátke.

Keď v OĽaNO hľadali ministra financií
Politická kariéra Eduarda Hegera sa začala v opozícii. OĽaNO získalo vo voľbách 2016 11 percent hlasov a 19 mandátov, čo bolo pre Matoviča úspechom. V parlamente sa stal členom výboru na kontrolu Vojenského spravodajstva a podpredsedom klubu OĽaNO „pre personálne záležitosti“.

„Súvisí to s tým, že nie sme štandardná strana, ale hnutie, ktoré spája nezávislé osobnosti z praxe. Vzťahy sú pre nás dôležité, a keďže sa do parlamentu dostalo viacero nových ľudí, pochopili sme, že takáto pozícia bude prínosom,“ opisoval svoj nový post v rozhovore pre Denník N.

Kým Matovič bol v parlamente tým hlasným, Heger tým pokojným. Kým Matovič mal napäté vzťahy okrem vtedajších koaličných poslancov aj s niektorými opozičnými, Heger sa dokázal porozprávať s kýmkoľvek, a preto patril k najobľúbenejším politikom. Vyjadroval sa čoraz viac k ekonomickým témam a v hnutí, ktoré malo relatívne málo expertov na ekonomiku, sa stal v tejto téme najviac viditeľným.

Postupne sa stal aj jedným z najbližším Matovičových ľudí. „Podľa mňa by bol kvalitným členom vlády,“ hovoril Heger o lídrovi v roku 2017.

Keď po minuloročných voľbách získalo OĽaNO 25 percent a až 53 poslaneckých mandátov, Heger bol jasným kandidátom na niektorého z ministrov. A keď si Matovič vybojoval, že ministerstvo financií neobsadí Richard Sulík, ale niektorý z jeho ľudí, Heger bol logickou voľbou – jednak preto, že už mal štvorročné politické skúsenosti, čo platilo len pre niekoľko politikov OĽaNO, ale aj pre svoje zameranie na ekonomiku či dobrú angličtinu. Mal tiež vlastnosť užitočnú pre ministrov financií – schopnosť komunikovať s inými členmi vlády, keďže práve ľudia na tomto poste to musia robiť mimoriadne často.

Na post ministra financií, čo je jedna z najdôležitejších funkcií vo vláde, bolo dovtedy zväčša potrebná skúsenosť ekonóma. Aj to však malo výnimky. Ministrami financií boli napríklad Ivan Mikloš či Brigita Schmögnerová, ale napríklad aj Ján Počiatek za prvej vlády Smeru, ktorý sa ministrom stal ako manažér a obchodný partner Roberta Kaliňáka.

Ministrovanie Eduarda Hegera je hladké. Bez väčších problémov sa mu podarilo vyrokovať a presadiť svoj prvý štátny rozpočet, na ministerstve je medzi úradníkmi, ktorí sú tam často dlhé roky, obľúbený.

Neháda sa. A tak narazil na Makóa
Aký je Eduard Heger a mohol by byť lepším premiérom ako Igor Matovič?

Denník N sa rozprával s viacerými ľuďmi, ktorí ho dobre poznajú. Zhodne ho opisovali ako človeka, ktorý zásadne nevyvoláva spory a ani konflikty, a pokiaľ môže, vyhýba sa im. Je zdvorilý a snaží sa byť za každých okolností prívetivý. „Nedokážeš ho nahnevať a v podstate sa s ním nedá pohádať. Vie nanajvýš zvýšiť hlas,“ znela najčastejšie odpoveď.

Vysvetlenia k jeho povahe sú podľa ľudí, čo ho poznajú, v jeho vysokom EQ, teda emocionálnej inteligencii, ktorá často dominuje počas rozhodovania. Niektoré rozhodnutia radšej odkladá, než aby ich musel riešiť v konfliktnom móde. Robí mu tiež dobre uznanie, dá si však aj poradiť a dáva najavo, že načúva naozaj pozorne. Zároveň je v rozhodnutiach zväčša veľmi racionálny.

„Je to jeden z najslušnejších a najpoctivejších ľudí, akých poznám, a čo sa týka morálky a etiky, má jednoznačne všetky predpoklady. A keď dnes pozeráme na politickú realitu, bol by práve tým upokojiteľom a zjednotiteľom“ hovorí o ňom ako budúcom premiérovi Juraj Droba z SaS.

Dobre vychádza aj s Richardom Sulíkom, ktorý sám verejne hovoril, že by chcel za budúceho premiéra „Eda“ Hegera.

Neochota ísť do sporu môže byť pri vládnutí aj príťažou. Ukazuje to historka s bývalým riaditeľom Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makóom. Keď sa s ním minister financií Heger stretol minulý rok na jar a chcel, aby odstúpil, povedal mu to svojím taktným a citlivým spôsobom.

„S pánom ministrom som mal k téme nedôvery voči mojej osobe vážny rozhovor a všetko sme si vysvetlili. Preto interpretácia informácií podaná na jednom spravodajskom portáli nebola správna,“ interpretoval potom stretnutia Makó a neodstúpil.

Dnes je Makó jeden z kľúčových svedkov v prípadoch korupcie bývalých vysokých funkcionárov polície a tajnej služby, sedel aj vo väzbe, pre spoluprácu ho prepustili.

Eduard Heger má v posledných týždňoch ďalšie dve úlohy – vedie dočasne ministerstvo zdravotníctva a školstva. OĽaNO ho v posledných týždňoch posielalo aj do televíznych debát. Pomerne odvážne sa pustil hlavne do predsedu Smeru Roberta Fica.

Hovorili o ňom Sulík, Šipoš aj Remišová
Zdvorilosť a mäkký prístup však z Hegera robia protiklad extrovertného Igora Matoviča, ktorý sa v mnohých politických či mocenských konfliktoch zjavne vyžíval a dodávali mu energiu.

Preto je pre mnohých jasnou voľbou pre pozíciu premiéra už dlhšie. Hovorí o ňom Sulík a cez víkend o ňom ako o možnom nástupcovi Igora Matoviča hovoril aj predseda klubu OĽaNO Michal Šipoš.

„Je to plne v rukách OĽaNO. Vzhľadom na to, že je volanie po tom, aby tu bol nejaký konsenzus, tak predispozície Eduarda Hegera sú ideálne,“ povedala o ňom v nedeľu ešte pred koaličnou radou Veronika Remišová.

„Plne podporujeme nového premiéra pána Hegera,“ povedal v nedeľu predseda Sme rodina Boris Kollár.
Pri debate aky je Heger dobry premier, si vezmime kratku minulost. 4 roky dozadu bol premier Fico->Pelle->Matovic. Hej, v tejto spolocnosti nie je tazke vynikat. No perfektne nebude z dna na den. Ale lepsie bude.
Zaujimavost v clanku: "A keď si Matovič vybojoval, že ministerstvo financií neobsadí Richard Sulík, ale niektorý z jeho ľudí, Heger bol logickou voľbou – jednak preto, že už mal štvorročné politické skúsenosti, čo platilo len pre niekoľko politikov OĽaNO, ale aj pre svoje zameranie na ekonomiku či dobrú angličtinu. Mal tiež vlastnosť užitočnú pre ministrov financií – schopnosť komunikovať s inými členmi vlády, keďže práve ľudia na tomto poste to musia robiť mimoriadne často." (autor si dobre kopol :D )
Igor nema ani zameranie na ekonomiku, schopnost komunikovat a vobec nie dobru anglictinu. Kazdy kto bude chciet robit reformu, musi prist za ministrom financii a dohodnut sa na co sa mozu peniaze minut. Kolikovej sa velmi nechce vratit do vlady. Neviem ci Sulik pretlaci este nejake kilecko s takym ministrom financii. A pri reforme skolstva sa dohoda medzi Grohlingom a Matovicom bude rodit tiez tazko. Je vlastne este realna nejaka reforma?
mato55002
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mato55002 »

Toto bude určite človek, ktorý sa bude riadiť faktami a počúvať odborníkov :roll:

Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

To, že je to kresťanský (v podstate) fanatik nie je žiadne tajomstvo a už vôbec nie novinka.

Nijako sa to nevylučuje s tým, že by na to nemohol mať vlohy. Koniec koncov, aj Krajčí bol fundovaný odborník, a dalo by sa povedať že jeho odbor bol pre kresťanov ešte "nedávno" doslova kacírstvo. :D

Spravím si názor o pár týždňov/mesiacov. Tu nejde o to, či verí alebo neverí, a či si to necháva za dverami alebo hlása aj pred ľuďmi. Tu ide o to či tú vieru vie oddeliť od politiky.
Napísať odpoveď