ako ťa môže tréning vyhodiť s ketózy? Alebo myslel si to tak že by si to proste po takomto náročnom tréningu proste nezvládal a začal by si jesť cukor?baldorex napísal: 16 mar 2021, 14:48
Objemovú klasiku ako GVT 10x10 by som nedal, to by ma vyhodilo z ketózy... Ale dalo by sa to odmakať keby som si dal pred tréningom sacharidový nápoj s kreatínom aby som natiahol glykogén do svalov a po tréningu opäť keto s if, ketóza by bola hneď na ďalší deň pri správnom množstve sacharidov.
Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Pri aeróbnej aktivite sa používa ako palivo tuk, na jeho spracovanie a spálenie je nutný kyslík.
Akonáhle sa zvýši aktivita na anaeróbnu, telo bez kyslíka nevie brať ako zdroj energie tuk, prepína na glykogén ATP ako rýchly zdroj energie. Ak nie je k dispozícii glykogén, idú na rad procesy ako "pálenice" svalovej hmoty atď.
Tento proces ťa z ketózy vyhodí.
Preto je možný krátky intenzívny tréning, ale nie tréning typu GVT.
Tu je to pekne vysvetlené
Akonáhle sa zvýši aktivita na anaeróbnu, telo bez kyslíka nevie brať ako zdroj energie tuk, prepína na glykogén ATP ako rýchly zdroj energie. Ak nie je k dispozícii glykogén, idú na rad procesy ako "pálenice" svalovej hmoty atď.
Tento proces ťa z ketózy vyhodí.
Preto je možný krátky intenzívny tréning, ale nie tréning typu GVT.
Tu je to pekne vysvetlené
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pani, uz ste trochu mimo temy. Myslim, ze vhodna tema na pokracovanie je presne tato: posil-ovanie-bodybuilding-gainer-kreati ... 41278.html
Zdravím, mám jednu otazku: aka je priblizne zatazitelnost vrchnej/vonkajsej steny pracky plnenej spredu? pretoze bezne sa tam hore dava napr susicka, ktore mavaju v pohode povedzme 40-60kg. Chcel by som tam totiz polozit skrinu ktora po zaplneni bude mat okolo 70-80kg. Vás nazor? dakujem /na podpore vyrobcu tento udaj nepoznaju,uz som sa pytal/
80 kg by to malo udrzat ako nic zvlast ked to bude rovnomerne rozlozene a zatazia sa rohy aj steny, nie len stred.
Problem je skor v tom ako to ukotvis, pretoze pracka dost vibruje. Pri polozeni susicky na pracku sa pouzivaju medzikusy, ktore zaistia ze sa to nepohne. Nieco podobne budes potrebovat aj na tu skrinku.
Problem je skor v tom ako to ukotvis, pretoze pracka dost vibruje. Pri polozeni susicky na pracku sa pouzivaju medzikusy, ktore zaistia ze sa to nepohne. Nieco podobne budes potrebovat aj na tu skrinku.
Gothar
dakujem za info, ja som prave myslel ze 80kg ked sa tam da ze sa to ani nehne. Budici tyzden to otestujem a dam vediet vysledok.
dakujem za info, ja som prave myslel ze 80kg ked sa tam da ze sa to ani nehne. Budici tyzden to otestujem a dam vediet vysledok.
ako funguje stránka FlashScore.sk, kde do niekoľko sekúnd aktualizujú výsledok, že padol gól niekde v 2. argentínskej lige ?
Kamarat chodil robit vysledky aj komentar na taketo akcie, neviem presne pre koho, ci to boli Onjlajny, Livescore alebo kto. Robil najvyssiu slovensku futbalovu ligu, slovensku extraligu v basketbale, hadzanu, ale aj druhu/tretiu ligu vo futbale. Na zapas chodili dvaja ludia, ktori sa nezavisle nepoznali, asi preto, aby boli nahadzovane skutocne informacie a nedoslo k manipulacii, cize podla pokynov dakeho managera co mu povedal, tak ak nahodil do systemu rohovy kop, tak to musel spravit aj ten druhy clovek, ktory bol kto vie kde v hladisku na stadione. Platene to bolo 30-40 eur v cistom za zapas + preplatene cestovneho.
Vsetko sa robilo cez mobil, niekde to boli iba klikacky v aplikacii v mobile, inde to bol telefonat na centralu a tam v anglictine diktoval: time 18:30, corner team Senec..., offside home team at 21:30
To z tychto info to bolo zaroven prepojene na stavkovu kancelariu a tam sa pri live stavkach tipovali veci ako pocet offsajdov, kto da prvy offside, kedy bude prvy aut, ci padne a v ktorej minute zlta karta a tak dalej. Proste to s cim prisiel 15 rokov dozadu Bet and win, vtedy to bol hit pri stavkovani.
Vezmi si futbal na Slovensku, mame tu Slovensky futbalovy zvaz, pod to spadaju dalsie, napriklad Stredoslovensky futbalovy zvaz a pod nich dalsie reginalne zvazy, ktore posobia napriklad na Povazi, v Turci, na Kysuciach a tak dalej. A tam sa podla jednotlivych lig nahadzuju udaje priamo zo stadiona cez pocitac. V piatej futbalovej lige je to cez prestavku a do 15-30min po skonceni zapasu musi byt kompletny zapis online odoslany na zvaz, rozhodcovia aj delegat ho potvrdzuju sms spravou. Cize aj tieto regionalne zvazy maju da sa povedat hned info o zapase na webe. A to pisem o piatej lige v ktorej kamarat posobi ako veduci muzstva a tieto zapisy a supisky pred zapasom odosiela. A cim vyssia liga, tym prisnejsie podmienky. Prva a druha liga sa robi online, tretiu a stvrtu netusim ci online alebo cez polcas a po zapase.
Taktiez SZLH ma v hokeji system, tam sa to nahadzuje rovno z boxu casomeracov a uz aj nizsie ligy (juniori, dorast) sa robia online pocas zapasu.
Cize predpokladam, ze aj druha argentinska liga, nakolko su velkymi fanusikmi futbalu, tak ma tieto vysledky a statistiky online. Stranky ako Flashscore, Livescore a ine to budu parsovat (nacitavat) z tych webov a davat na svoje stranke. A pokial ide o zaujimave ligy v pripade sledovanosti ci stavkovania, kde sa tocia velke stavky na zapasy, tak nie je problem za par desiatok eur tam poslat cloveka, ktory to bude nahadzovat priamo pre ich web, presne tak, ako to robi moj kamarat.
V pondelok/utorok budem s kamaratom, tak ti viem presne zistit ako sa nahadzuje v hokeji statistika, ktore sutaze/kategorie sa robia online, ktore staci po tretine, ktore az po zapase.
Vsetko sa robilo cez mobil, niekde to boli iba klikacky v aplikacii v mobile, inde to bol telefonat na centralu a tam v anglictine diktoval: time 18:30, corner team Senec..., offside home team at 21:30
To z tychto info to bolo zaroven prepojene na stavkovu kancelariu a tam sa pri live stavkach tipovali veci ako pocet offsajdov, kto da prvy offside, kedy bude prvy aut, ci padne a v ktorej minute zlta karta a tak dalej. Proste to s cim prisiel 15 rokov dozadu Bet and win, vtedy to bol hit pri stavkovani.
Vezmi si futbal na Slovensku, mame tu Slovensky futbalovy zvaz, pod to spadaju dalsie, napriklad Stredoslovensky futbalovy zvaz a pod nich dalsie reginalne zvazy, ktore posobia napriklad na Povazi, v Turci, na Kysuciach a tak dalej. A tam sa podla jednotlivych lig nahadzuju udaje priamo zo stadiona cez pocitac. V piatej futbalovej lige je to cez prestavku a do 15-30min po skonceni zapasu musi byt kompletny zapis online odoslany na zvaz, rozhodcovia aj delegat ho potvrdzuju sms spravou. Cize aj tieto regionalne zvazy maju da sa povedat hned info o zapase na webe. A to pisem o piatej lige v ktorej kamarat posobi ako veduci muzstva a tieto zapisy a supisky pred zapasom odosiela. A cim vyssia liga, tym prisnejsie podmienky. Prva a druha liga sa robi online, tretiu a stvrtu netusim ci online alebo cez polcas a po zapase.
Taktiez SZLH ma v hokeji system, tam sa to nahadzuje rovno z boxu casomeracov a uz aj nizsie ligy (juniori, dorast) sa robia online pocas zapasu.
Cize predpokladam, ze aj druha argentinska liga, nakolko su velkymi fanusikmi futbalu, tak ma tieto vysledky a statistiky online. Stranky ako Flashscore, Livescore a ine to budu parsovat (nacitavat) z tych webov a davat na svoje stranke. A pokial ide o zaujimave ligy v pripade sledovanosti ci stavkovania, kde sa tocia velke stavky na zapasy, tak nie je problem za par desiatok eur tam poslat cloveka, ktory to bude nahadzovat priamo pre ich web, presne tak, ako to robi moj kamarat.
V pondelok/utorok budem s kamaratom, tak ti viem presne zistit ako sa nahadzuje v hokeji statistika, ktore sutaze/kategorie sa robia online, ktore staci po tretine, ktore az po zapase.
Dnes som si v Lidli bol pozriet nove elektronicke cenovky (vedia ich menit interaktivne programovo na dialku), mala by to byt podobna technologia ako napr v Kindle citackach knih. Schvalne som pozeral, ci tam niekde je nejaky kabel/dock na napajanie ale nic som nevidel. Tie mensie sa napr daju volne presuvat v ramci listy.
Je mozne ze to ide len z baterky? Lebo tie velke cenovky maju velkost hadam A4, to snad nevydrzi dlhsie ako jeden den. Alebo je napajana nejakym sposobom cela lista s cenovkami?
Je mozne ze to ide len z baterky? Lebo tie velke cenovky maju velkost hadam A4, to snad nevydrzi dlhsie ako jeden den. Alebo je napajana nejakym sposobom cela lista s cenovkami?
Ja som to uz videl davnejsie v nejakej vacsej Jednote.
Ako hovoris je to display ako na citackach - e-ink. Tie beru energiu len na zmenu (vykreslenie) zobrazeneho obrazu, nie na samotne zobrazovanie. Takze to dokaze ist na baterku.
Kazdopane ale stale to moze byt principom ze je to napajane z listy.
Ako hovoris je to display ako na citackach - e-ink. Tie beru energiu len na zmenu (vykreslenie) zobrazeneho obrazu, nie na samotne zobrazovanie. Takze to dokaze ist na baterku.
Kazdopane ale stale to moze byt principom ze je to napajane z listy.
som si takmer isty, ze je to bezny e-ink, ako pise wladasHensym napísal: 03 apr 2021, 20:31Je mozne ze to ide len z baterky? Lebo tie velke cenovky maju velkost hadam A4, to snad nevydrzi dlhsie ako jeden den. Alebo je napajana nejakym sposobom cela lista s cenovkami?
"typical e-paper use case, the display consumes just 0.008% of the power that a same-sized TFT LCD would require in a day."
baterka v tom vydrzi roky
But to illustrate how small a proportion of power the e-paper display in such a tag or label would use, take the daily use figure from the above example. At 0.012 mAh per day, annual usage would be around 3.65 mAh. When you consider that a CR2032 coin-cell battery, a popular choice for such applications, has a stated capacity of some 220 mAh, it’s clear the display isn’t going to make significant inroads into this in 12 months.
-
starysomar
Hardcore addict
Merače na radiátoroch vydržia s baterkou vyše 10 rokov, v pársekundových intervaloch postupne ukazujú na displeji 4-7 hodnôt a tieto posledné po novom roku odčítajú na diaľku z auta z dvora.
ono tam teoreticky baterky ani byt nemusia, pokial je to ako e-ink ze potrebujes energiu iba na zmenu, nie na zobrazovanie, tak staci ak je tam nejaka cievka, prilozis ovladac, zmenis text a vybavene.
To by ale museli rucne behat prepisovat
-
daniel.daniel
Medium Star
myslim ze aj chodia rucne prepisovat, naposledy v lidli mala predavacka stroj prikladala ho ku cenovke a hlasila to veducej ze jej ukazuje inu cenu, nech to prepise. U nas v jednote maju vsetky produkty tieto cenovky. Urcite to je vyhodnejsie ako rucne prekladat cenovky.
Zdravím, ak chcem ohlásiť napr. rušenie nočného kľudu, môžem volať na 112 alebo v takýchto prípadoch musím vyhľadať číslo miestnej polície? Dík
na mestsku - 159
Aký by bol rozdiel, ak by som zavolal štátnu políciu 112/158? Podľa mňa väčší rešpekt by mali pred štátnou políciou, mnohí ľudia mestských ignorujú. Pár rokov dozadu mi o polnoci klopali pri dverách štátni policajti, keď riešili hlučnú pijales párty o poschodie nižšie.
rozdiel by nebol asi ziaden, ak by mestski neboli schopni vyriesit, co maju, tak by asi zavolali statnych
Mestský policajt má rovnakú právomoc zasiahnuť ako štátna polícia. Aj ozbrojení sú. Akurát pri podozrení zo spáchania trestného činu zaistenú osobu odovzdajú štátnej polícii. Ale nemajú právomoc buzerovať ľudí, náhodne zastavovať ľudí na ulici, pýtať občianske alebo klásť debilné otázky v štýle, či más pri sebe drogy alebo zbrane. To môžu robiť len v prípade, že priamo niekoho načapú pri čine, či už náhodou alebo po oznámení a príchodu na miesto.TK1991 napísal: 12 apr 2021, 15:32 Zdravím, ak chcem ohlásiť napr. rušenie nočného kľudu, môžem volať na 112 alebo v takýchto prípadoch musím vyhľadať číslo miestnej polície? Dík