Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa harrison314 »

konyk87 napísal: 13 apr 2021, 22:07 vysvetli mi niekto aky je dovod vyzadovat test na pobyt v prirode mimo okresu, ked doteraz bol pozadovany len v ciernych okresoch a take od pondelka uz nie su?
Tiez si myslim, ze kvoli mobilite, aby sa zas vsetci nanhrnuli do Tatier. Mnohi na toto nadavaju, ale po mskusenostich z ludmi toto uplne chapem (a ako keby bol problem si spravit test).
*****HERO***** napísal: 13 apr 2021, 23:01 objednal som sa k zubarke koncom mesiaca, ale zabudol som sa spytat, ci vyzaduju testy ... obecne to ako funguje momentalne? treba mi nejaky? diky
Byt tebou tak tam zavolam a opytam sa nejaky tyzden pred navstevou, lebo to moze byt ine, moja vyzadovala test stary max 24 hodin.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Každý zubár to bude mať inak. Kamarátka bola mesiac dozadu u mladého zubára a ten test nevyžadoval. Ale moji zaočkovaní rodičia (dôchodcovia mesiac po druhej dávke) boli včera u staršej zubárky (tiež zaočkovaná) a sestrička ich pri objednávke upozornila, že musia mať aj test - papier o očkovaní nestačí.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

konyk87 napísal: 13 apr 2021, 22:07 vysvetli mi niekto aky je dovod vyzadovat test na pobyt v prirode mimo okresu, ked doteraz bol pozadovany len v ciernych okresoch a take od pondelka uz nie su?
Dovody su sikana danovych poplatnikov, nekompetentnost a este jeden pravdepodobne neumyselny dovod a to znizovanie dovery vlady a celkovo dovery k opatreniam.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Ja chodím od začiatku pandémie k zubárke ktorá mi pri príchode vždy zmeria teplotu a dá dotazník v ktorom vyplňujem otázky či som bol v zahraničí a tak podobne. Nikdy som neprikladal negatívny test.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Je to individuálne - dcéra v Hágoch musí vždy absolvovať pred vstupom do liečebne čerstvý aj keď má kratší, než spred 24 hodín, môj lekár sa aspoň opýta, endokrinologička ani Izocentrum nepýtali nič.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

caute, ako je to prosim od pondelka s okresmi?
este budu kontrolovat prechod z jedneho do druheho?
brm
Darca
Darca

Inak testov máme milióny, čiže budeme sa testovať do najbližších volieb. Test predsa potrebuješ aj na homeoffice!
173391322_824569341745177_8171651859303360636_n.png
Autoeditácia príspevku po 43 sek:
CheZteR.. povieš, že ideš do prírody, ukážeš test a čaupa..
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Ja som bol u zubára koncom marca 2021, test nepýtali a viem, že zubár a aj sestrička sú už zaočkovaní. Môj zubár mi to hovoril.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Knižnice- spoločné čitanie do 6 osob, ale test k tomu nepatrí? A home office s testom to čo je za logiku.
Obchody a služby- obchody myslia čo? potraviny typu Lidl, alebo obchody s oblečením, elektronikou?
Dalej nespominaju zubarov ci treba test alebo netreba test, doteraz je to individuálne. Niekde zubari pozaduju test nie menej ako 24 hodín starý, niekde len clovek vypise cestne prehlasenie ze nemal covid a nebol v zahraničí.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

brm napísal: 14 apr 2021, 8:51 Inak testov máme milióny, čiže budeme sa testovať do najbližších volieb. Test predsa potrebuješ aj na homeoffice!
Toto tu uz fakt musi ist dole, sakra nech uz tu je to referendum. Aj tak tie testy nikto nebude kontrolovat ale ide o princip.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Obchody a služby - toto je maloobchod a všetky služby

teda elektro, decathlon, obi, kadernictva a podobne
brm
Darca
Darca

Aktualizovaná tabuľka covid úmrtí podľa veku a pohlavia:
OpenData_Slovakia_Covid_Deaths_AgeGroup_District.jpg
Klesajúci trend treba brať s rezervou, oproti predchádzajúcej tabuľke z 24.3.2021 aktualizovali úmrtia spätne od januára, čiže ani posledné týždne ešte určite nie sú kompletné a budú určite vyššie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

brm napísal: 15 apr 2021, 19:48 Aktualizovaná tabuľka
To je predpokladam v absolutnych cislach ze?
Zaujimalo by ma percentualne porovnanie.

Tato parodia s testami ma len utvrduje ze sa prestavam testovat a prechadzam na editaciu mailu. Aj tak to kontroluje minimum ludi lebo vsetci vedia ze je to nezmysel.
brm
Darca
Darca

wladas napísal: 15 apr 2021, 22:16Zaujimalo by ma percentualne porovnanie.
Zlúčil som vekové skupiny a týždne do mesiacov kvôli jednoduchosti. Posledné zaevidované úmrtie je k 9.4.2021.
umrtia-2021-04-10b.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tak to sa vyrazne posunulo zo 75-80 na 90-99. Velmi zvlastne ze pri 100+ to tak vyrazdne padlo dole.
Statistiky z absolutnych cisiel vzdy skresluju celkovy pohlad.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

DennikN napísal:Slovensko venuje Česku 10-tisíc vakcín Moderna, oznámil Eduard Heger po stretnutí s Andrejom Babišom. Ten symbolické gesto ocenil. „Ide o štvrtú krajinu, ktorá nám takýmto spôsobom vyjadruje solidaritu, veľmi ďakujeme,“ reagoval. (tasr)
Nevedel som, ze u nas je kazdy kto chcel uz zaockovany a ze mame vakcin prebytok, ked si take nieco mozeme dovolit. Aj tak Cechov tych 10000 davok nespasi.
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Blastbit napísal: 14 apr 2021, 9:36 Dalej nespominaju zubarov ci treba test alebo netreba test, doteraz je to individuálne. Niekde zubari pozaduju test nie menej ako 24 hodín starý, niekde len clovek vypise cestne prehlasenie ze nemal covid a nebol v zahraničí.
To si myslím, že si každý zubár určuje sám, treba si vždy zavolať. Náš v zime vyžadoval 24h test, ale teraz sú už so sestričkou zaočkovaní, tak už test netreba, ale teplotu merajú. Ani čestné vyhlásenie sa tam už nepodpisuje. Medzi pacientmi má časovú medzeru, aby sa vyvetralo v čakárni a ľudia sa tam nestretávali (inak nechá čakať vonku)

Autoeditácia príspevku po 2 min 49 sek:
CheZteR napísal: 14 apr 2021, 10:26 ...kadernictva a podobne
Kaderníctva sa asi ešte neotvárajú či áno? Resp. neotvára sa len to, kde je možné nosiť respirátor? Pri strihaní vlasov (ak má človek dlhé vlasy) by to dosť zavadzalo.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

zuzanuska- sak hej každý zubár inak, ale treba tie pravidlá uceliť pre všetkých rovnako aj v tomto prípade.
Ved vidíš sama oni daju výnimku služby ale nenapíšu konkretne ktoré, reku domyslime si. Predtým nas bombardovali kazdu chvilu niečim novým a teraz to zase nevedia ucelene jasne výstižne napísať.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

brm napísal: 16 apr 2021, 8:24 Zlúčil som vekové skupiny a týždne do mesiacov kvôli jednoduchosti. Posledné zaevidované úmrtie je k 9.4.2021.
diky, ukradnem si
o tomto hovorim od zaciatku, znicene zivoty desattisicov ludi kvoli neschopnosti izolovat ekonomicky neaktivne obyvatelstvo a ano, dalo by sa to pri troske snahy

este jeden kratky komentar k postcovidu: vzhladom na to, ze je to virus prenasany vzduchom, i ked budu vsetci zaockovani, neznamena to, ze covid nedostanu, znamena to iba to, ze budu mat mierny priebeh, to nema vobec vplyv na post-covid
snazit sa tomu zabranit je ako bojovat proti pocasiu, nakoniec sa to cez obyvatelstvo rozsiri
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Od toho 19-teho by sa mali otvorit aj kadernictva. Ale kozmetiky napriklad nie. Vraj len to sa moze otvorit, kde nemusi clovek dat dole respirator. Povinny bude negativny test s platnostou podla farby okresu. Znie to logicky, konecne :)
Napísať odpoveď