Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
To nie je presné... Bitcoin vieš použiť len na platenie. Je však veľmi veľa kryptomien, ktoré sa špecializujú na nejaký konkrétny use case v reálnom živote. Už len také Ethereum má použitie v NFTs, DeFi, ktoré vie zjednodušiť prakticky každú oblasť ľudského života.
Myslím si, že smart kontrakty budú v budúcnosti využívané snáď úplne každým. Chceš kúpiť nehnuteľnosť a nechceš platiť provízie za úschovu realitke alebo banke? Uzavrieš s predávajúcim smart kontrakt, ktorý po prevedení vlastníctva nehnuteľnosti na katastri automaticky prevedie z tvojho účtu na jeho vopred dohodnutú sumu krypta a zabráni sa tak podvodom. Alebo vyriešenie problémov s neplatičom nájomného - pred predaním bytu spolu podpíšete smart kontrakt, podľa ktorého ti bude musieť pristáť každý mesiac v peňaženke nájomné vo forme krypta. Inak nájomcu nevpustí zámok do bytu alebo mu odpojí energie. Takisto voľby - cez smart kontrakty sú podvody s hlasmi prakticky vylúčené a ľudský faktor je z rovnice úplne vylúčený. To sú len 3 príklady z bežného života, ktoré situáciu niekoľkonásobne zjednodušujú oproti súčasným zdĺhavým a drahým procesom. A takýchto použití je nekonečné množstvo.
Myslím si, že smart kontrakty budú v budúcnosti využívané snáď úplne každým. Chceš kúpiť nehnuteľnosť a nechceš platiť provízie za úschovu realitke alebo banke? Uzavrieš s predávajúcim smart kontrakt, ktorý po prevedení vlastníctva nehnuteľnosti na katastri automaticky prevedie z tvojho účtu na jeho vopred dohodnutú sumu krypta a zabráni sa tak podvodom. Alebo vyriešenie problémov s neplatičom nájomného - pred predaním bytu spolu podpíšete smart kontrakt, podľa ktorého ti bude musieť pristáť každý mesiac v peňaženke nájomné vo forme krypta. Inak nájomcu nevpustí zámok do bytu alebo mu odpojí energie. Takisto voľby - cez smart kontrakty sú podvody s hlasmi prakticky vylúčené a ľudský faktor je z rovnice úplne vylúčený. To sú len 3 príklady z bežného života, ktoré situáciu niekoľkonásobne zjednodušujú oproti súčasným zdĺhavým a drahým procesom. A takýchto použití je nekonečné množstvo.
dalsia dolezita vec ohladom zlata je ze ho nevies nicim nahradit a nevies ho vyrobit viac.
lenze pri kryptomenach neni problem vytvorit zlato 2.0, ktoreho sa bude dat zase vytazit 21 milionov coinov. co bude potom drzat hodnotu zlata 1.0? len to ze ho uz tolko ludi ma? ked ho ale nikto nebude chciet kupit? pretoze ked uz mam kupovat tak radsej zlato 2.0 a nie stary model (iphony tiez nechce nikto stare)...
lenze pri kryptomenach neni problem vytvorit zlato 2.0, ktoreho sa bude dat zase vytazit 21 milionov coinov. co bude potom drzat hodnotu zlata 1.0? len to ze ho uz tolko ludi ma? ked ho ale nikto nebude chciet kupit? pretoze ked uz mam kupovat tak radsej zlato 2.0 a nie stary model (iphony tiez nechce nikto stare)...
Zas pada vsetko pekne, hodnota mojej penazenky za 3 dni klesla o polovicu
Esteze v tom nemam velke peniaze 
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
mna drzi nad vodu stale ARRR pirate chain ktory v noci atakoval skoro 10usd 
To sa len paper-handed bit*es zbavujú krypta, aby ho mohli diamond hands 
nakúpiť za dobrú cenu
Bez obáv, bull cycle bude ešte pár mesiacov pokračovať. Tento sellout je pravdepodobne spôsobený tým, že Biden chce presadiť zdanenie capital gains pre bohatých Amíkov z 20% na 39,6%, takže je dosť možné, že kopa týchto ľudí predáva, pretože sa boja tejto zvýšenej dane. Fundamenty sa ale nijako nezmenili...
Bez obáv, bull cycle bude ešte pár mesiacov pokračovať. Tento sellout je pravdepodobne spôsobený tým, že Biden chce presadiť zdanenie capital gains pre bohatých Amíkov z 20% na 39,6%, takže je dosť možné, že kopa týchto ľudí predáva, pretože sa boja tejto zvýšenej dane. Fundamenty sa ale nijako nezmenili...
39 percentná daň zo zisku ťa nemôže odradiť od tejto investície, my sme toho príkladom
Ale táto panika pre mňa iba potvrdila to, že žiaden super cyklus sa nekoná a zas to v bear markete poriadne spadne. Hlavne dúfam že sa stihne ethereum dostať na 9k a to bude pre mňa koniec, keďže tam už budem mať life change money. Ak nie, tak bohužiaľ, budem musieť čakať na ďalší cyklus.
Ale táto panika pre mňa iba potvrdila to, že žiaden super cyklus sa nekoná a zas to v bear markete poriadne spadne. Hlavne dúfam že sa stihne ethereum dostať na 9k a to bude pre mňa koniec, keďže tam už budem mať life change money. Ak nie, tak bohužiaľ, budem musieť čakať na ďalší cyklus.
a čo je to super cyklus ? bitcoin spravil 700% to akože nikdy nemože ist dole alebo čo ? cyklus je normalny tak ako za poslednych 11 rokov. Absolutne nič sa nezmenilo len sny učastnikov trhu. Tiktokeri budu vytrasení z trhu a retail pride o nezrealizované zisky lebo je chamtiví a nevie vyberať zisk. Ale to nieje nič nove deje sa to furt dokola
A? To sú tí "investori" takí najivní, že sa boja, že to zdanenie príde zo dňa na deň? Tieto bullshit fundamenty sú vypúšťané pravidelne a ich jediná úloha je zamávať s trhom, aby sa labilní jedinci vyľakali a predali to. Nejaká veľryba škrtne na hodinovej svieci 10% a už ide lavína.Pilifo napísal: 23 apr 2021, 11:08 Tento sellout je pravdepodobne spôsobený tým, že Biden chce presadiť zdanenie capital gains pre bohatých Amíkov z 20% na 39,6%, takže je dosť možné, že kopa týchto ľudí predáva, pretože sa boja tejto zvýšenej dane. Fundamenty sa ale nijako nezmenili...
Treba počúvať skutočné analýzy a nie pseudosprávy. Napr. že na weekly grafe sa hodnota BTC už 6 mesiacov nedotkla 21dňového kĺzavého priemeru a dosť sa od neho vzdialila, pričom v predošlých bullrunoch boli dotyky s touto hladinou takmer vždy s 2 mesačnou periódou.
Navyše tie objemy sú posledné týždne tak šialene nízke, že túto korekciu neočakával iba začiatočník. Ja na ňu čakám už mesiac.
Good for you, ak teda vieš, kedy bude cena stúpať a kedy zase klesať, podeľ sa tu s nami ešte predtým, ako sa to skutočne stane.
Pri spätnom pohľade na graf sa z neho dá odvodiť všeličo. No a najlepší analytici sú tí, ktorí prídu s tým, ako tento sellout predpokladali a vedeli, že nastane, aj keď pred ním vôbec nešpecifikovali, kedy sa to má stať a aký prepad to má znamenať
BTW, každá takáto väčšia správa zahýbe s trhom, krypto nevynímajúc. Akciový trh bol v ten deň výrazne v pluse a po vypustení tej správy sa za poslednú hodinu hlboko prepadol do červených čísel. To, že tá daň zatiaľ nie je v platnosti, na veci nič nemení.
Pri spätnom pohľade na graf sa z neho dá odvodiť všeličo. No a najlepší analytici sú tí, ktorí prídu s tým, ako tento sellout predpokladali a vedeli, že nastane, aj keď pred ním vôbec nešpecifikovali, kedy sa to má stať a aký prepad to má znamenať
BTW, každá takáto väčšia správa zahýbe s trhom, krypto nevynímajúc. Akciový trh bol v ten deň výrazne v pluse a po vypustení tej správy sa za poslednú hodinu hlboko prepadol do červených čísel. To, že tá daň zatiaľ nie je v platnosti, na veci nič nemení.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ono aj staci ze Elon Musk tweetne nazov nejakej kryptomeny a trhy sa idu zblaznit.
Ono sa nedá určiť či príde prepad alebo rast. Ono len na základe technickej analýzy vieš predpovedať čo sa pravdepodobne udeje. Je to stále len predpoveď (počasia).
A je pravda, že na grafe bolo už dlho vidieť. Napríklad toto je moje: https://www.tradingview.com/chart/BTCUS ... the-top-2/ zo 7.4. kedy som očakával buď prerazenie trojuholníka smerom na dol alebo na hor.
Lebo ako trader ty sa musíš prispôsobiť trhu, analyzovať ho atď a na základe toho keď nastane sled udalostí tak podľa toho ideš do obchodu.
V tom mojom to vyzeralo, že prerazili sme 60k ideme na 90k. Lenže na to aby to ďalej platilo treba spraviť ideálne retest a ten sa nepodaril a prepadli sme sa tam kam sme sa prepadli ale očakával som, že sa to udeje a podľa technickej analýzy by ten prepad mal ísť až na 30k lenže zas tam je veľa iných vecí ako nakupujúce inštitúcie a preto so myslím, že ďalšia cesta bude skôr takáto: https://www.tradingview.com/chart/BTCUS ... TC-TO-80K/ ale nečudoval by som sa ak by sme ešte šli až na 42k čo pre nakupujúce inštitúcie by bolo ešte brutálnejšia zľava. A ak by to aj prišlo tak príde len knot sviečky a hneď to bude vykúpené.
Najideálnejšie aj pre pokračovanie bull runu by bolo ak by sme sa motali tak 1-3 týždne ešte na týchto hodnotách. Ako aj vyššie bolo spomenuté kvôli 21 Weekly EMA.
A je pravda, že na grafe bolo už dlho vidieť. Napríklad toto je moje: https://www.tradingview.com/chart/BTCUS ... the-top-2/ zo 7.4. kedy som očakával buď prerazenie trojuholníka smerom na dol alebo na hor.
Lebo ako trader ty sa musíš prispôsobiť trhu, analyzovať ho atď a na základe toho keď nastane sled udalostí tak podľa toho ideš do obchodu.
V tom mojom to vyzeralo, že prerazili sme 60k ideme na 90k. Lenže na to aby to ďalej platilo treba spraviť ideálne retest a ten sa nepodaril a prepadli sme sa tam kam sme sa prepadli ale očakával som, že sa to udeje a podľa technickej analýzy by ten prepad mal ísť až na 30k lenže zas tam je veľa iných vecí ako nakupujúce inštitúcie a preto so myslím, že ďalšia cesta bude skôr takáto: https://www.tradingview.com/chart/BTCUS ... TC-TO-80K/ ale nečudoval by som sa ak by sme ešte šli až na 42k čo pre nakupujúce inštitúcie by bolo ešte brutálnejšia zľava. A ak by to aj prišlo tak príde len knot sviečky a hneď to bude vykúpené.
Najideálnejšie aj pre pokračovanie bull runu by bolo ak by sme sa motali tak 1-3 týždne ešte na týchto hodnotách. Ako aj vyššie bolo spomenuté kvôli 21 Weekly EMA.
Veď píšem, že už mesiac čakám, tak hadám si si nemyslel, že som to vedel alebo tušil dopredu, kedy presne sa to nastane.Pilifo napísal: 25 apr 2021, 9:10 Good for you, ak teda vieš, kedy bude cena stúpať a kedy zase klesať, podeľ sa tu s nami ešte predtým, ako sa to skutočne stane.
Iba som sa riadil analýzami grafu a nie tweetami Elona, ani mediálnymi správami. O tom predsa píšem. Ja správy typu, Elon nakúpil BTC, alebo paypal bude podporovať krypto, alebo Ukrajina zavedie krypto na Stellar blockchaine, ignorujem. Skôr sa nad nimi usmejem a je mi ľúto tých, ktorí na to skočia bez toho, aby sa pozreli na graf. Je to lacná návnada na pump&dump.
Ako píše dasti555, analýza z grafu je predpoveď počasia. Ale predpovedať pohyb ceny na základe mediálnych správ je asi ako veštenie z gule, alebo nostradamove proroctvá. Je to ešte menej presné, ako tá predpoveď počasia
Za tie roky, čo sledujem krypto je to tak 50 na 50, kedy takéto správy s trhom zamávali a kedy to vyšumelo ako lacné šampáňo, bez efektu. Takže tie správy o nejakej dani bola náhoda. Ten pád bol očakávaný aj bez zlých správ. Zlé správy su pre retail. Možno si už počul známu frázu "Information for the masses and informations for classes". V médiách počuješ/vidíš iba to prvé
Cena nepadne sama od seba 20%, niekto ju zhodil preto nesuhlasim že kedy bitcoin padne nevie nikto pretože to vie uplne presne ten velky hrač čo ten pad zapričinil 
A kde ja pisem, ze je to same od seba? Cena je bitka bykov a medvedov. Cena sa hybe vzdy podla toho, ci vyhrava dopyt, alebo ponuka. Ak vyhrava ponuka a pride tam velky hrac, ktory preda vacsiu cast svojho portfolia, tak cena moze klesnut dlhodobo aj o viac ako 20%. Ale ak by to urobil v case, kedy prevlada dopyt a objemy su velke, tak s najvacsou pravdepodobnostou, by to vyrazne nadol s cenou nepohlo, iba kratkodobo.
A druha vec je, ze to ci nejaka velryba predava alebo nakupuje sa vacsinou zvysok trhu dozvie az potom, ked sa to stane. Ani Elon nenakupoval az potom, ked to tweetol von. On uz mal s najvacsou pravdepodobnostou nakupene a potom to dal von. To iste ked niekto oznami, ze predava BTC. Cize tebe, ako retailovemu investorovi, je to na 2 veci.
A druha vec je, ze to ci nejaka velryba predava alebo nakupuje sa vacsinou zvysok trhu dozvie az potom, ked sa to stane. Ani Elon nenakupoval az potom, ked to tweetol von. On uz mal s najvacsou pravdepodobnostou nakupene a potom to dal von. To iste ked niekto oznami, ze predava BTC. Cize tebe, ako retailovemu investorovi, je to na 2 veci.
Hlavne dôvod prečo to popadol prvý krát bol ten, že jednak padol BTC hashrate to spôsobilo, že botovia nastavený na sell keď padne pokles hashratu predali, tým pádom ľudia čo boli na leverage longoch boli zlikvidovaný lebo to šlo príliš dole, následne takto sa spravila kaskáda a ešte som čítal aj to, že sa to udialo hlavne na binance a binance tie zlikvidované pozície odpredáva do usdt čiže ešte viac posilnili prepad
Myslím si, že sme dno už našli a pokračujeme ďalej ... kedy príde zas 30% korekcia atď ... ovšem koniec bullrunu by nevyzeral inak ako posledné dni ale myslím si (a nie som jediný) že ešte je priskoro.
K tomu tradingu. Nikto nemá 100% winrate. Ide o to aby si minimalizoval straty. Čiže aj s 30% úspešnosťou môžeš byť stále v profite. Ak máš správny risk/money management.
Myslím si, že sme dno už našli a pokračujeme ďalej ... kedy príde zas 30% korekcia atď ... ovšem koniec bullrunu by nevyzeral inak ako posledné dni ale myslím si (a nie som jediný) že ešte je priskoro.
K tomu tradingu. Nikto nemá 100% winrate. Ide o to aby si minimalizoval straty. Čiže aj s 30% úspešnosťou môžeš byť stále v profite. Ak máš správny risk/money management.
Suhlasim az na ten koniec korekcie. Podla mna sme iba v korekcnej faze prvej vlny ABC korekcie. Este pride dalsi drop, pretoze tento retracement je prilis strmy na to, aby to bol koniec korekcie a pokracovanie bullrunu. Kazda takato korekcia ma 2 klesajuce vlny a jednu rastucu. Pricom retracement rastucej vlny B sa moze odrazit od 0,618 fibonaciho hladiny, co je okolo 58k, alebo aj vyssie 0,786, co je okolo 61k. Takto to vacsinou pri BTC byva v tomto bullrune, co som stihol odsledovat. A treba dodat, ze druha klesajuca korekcna vlna C byva obvykle vacsia nez vlna A, cize este nemusime byt na dne korekcie.
Trading nie je o tom, byt za jednu noc milionarom. Ak chces byt uspesny, musis mat strategiu a niekedy sa treba uspokojit aj s 10% ziskom, pretoze zakladom je nebyt stratovy a nie to, aby si mal za tyzden zarobene na nove lambo.
Trading nie je o tom, byt za jednu noc milionarom. Ak chces byt uspesny, musis mat strategiu a niekedy sa treba uspokojit aj s 10% ziskom, pretoze zakladom je nebyt stratovy a nie to, aby si mal za tyzden zarobene na nove lambo.
Ahojte, po zadaní telefónného čisla pri výbere kryptomeny v automate od mojbitcoin.sk - http://www.mojbitcoin.sk/ (treba pozrieť podmienky) som už v "našom" slovenskom systéme?
Alebo stále platí to, že to "kyc overenie" sa berie len keď treba zadať občiansky a pod. ktoré treba skenovať v týchto automatoch keď sa tam pracuje so sumami nad 1000?
Ďakujem
Alebo stále platí to, že to "kyc overenie" sa berie len keď treba zadať občiansky a pod. ktoré treba skenovať v týchto automatoch keď sa tam pracuje so sumami nad 1000?
Ďakujem
To je podľa mňa otázka toho, či je s tvojou osobou to telefónne číslo niekde oficiálne spárované, napr. daňové priznanie a pod.
Keby aj áno, tak z praktického hľadiska mi však nepríde reálne, že by finančný úrad robil takéto vyšetrovanie bežných ľudí, ak si teda neplánuješ kúpiť mega vilu zo svojho "oficiálneho priemerného platu" uvedeného v daňovom priznaní. To by už mohlo byť trochu podozrivé...
Keby aj áno, tak z praktického hľadiska mi však nepríde reálne, že by finančný úrad robil takéto vyšetrovanie bežných ľudí, ak si teda neplánuješ kúpiť mega vilu zo svojho "oficiálneho priemerného platu" uvedeného v daňovom priznaní. To by už mohlo byť trochu podozrivé...
Jasne chápem, rozumiem ďakujem 
Škoda že cryptodiggers už neponúkajú možnosť výberu ETH, tam to bolo 100% anonymné.
Škoda že cryptodiggers už neponúkajú možnosť výberu ETH, tam to bolo 100% anonymné.
OK takže otázka: čo s DOGE?aacid napísal: 18 apr 2021, 15:06 Nejake dovody preco tomu veris mas? Lebo podla mna je dogecoin ten najvacsi pump&dump a vela ludi na nom zaplace.
Je to meme coin, ziadny vyvoj, ziaden potencial, proste coin ako 1000inych akurat tento vznikol cielene ako sranda a preto sa stal popularnym. Technologicky nie je nicim vynimocny.
Kazdy rok vznika obrovske mnozstvo novych dogecoinov. Aby si dogecoin udrzal hodnotu muselo by do neho stale pritekat velke mnozstvo penazi a len aby si tu hodnotu udrzal, nie aby rastla.
Vacsinu dogecoinov vlastni par penazeniek, napriklad robinhood ktory uz pozname z GME ked zacal blokovat nakupy beznym ludom...
Jedna vec je odviezt sa na vlne, druha vec je ozaj verit ze doge ma nejaku buducnost.
Ja si pekne pravidelne updatujem stoploss, lebo sice doge mozno este kraktodobo porastie (ten 1 dolar je uz aj celkom uveritelny) a treba mysliet na to ze tie velke penazenky maju tiez nejaku hranicu stanovenu kedy zacnu likvidovat a potomto pojde pekne naspat pod 1 cent.
absolútne sa tomu nevenujem, neviem kde je sever, len mám nejaké DOGE coiny a nerád by som prepásol šancu reálne z toho niečo vyťažiť.
vopred ďakujem za akúkoľvek radu