Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Nič to nemení na tom že pre "bežného" človeka má mestský policajt bližšie k občianskej hliadke (+ právomoc dávať papuče), ako k policajtovi. Nevravím, že to tak je, vravím len že to tak ľudia vnímajú.
Vždy konverzácia prebieha cca tak, že:
- Prišli aj policajti.
- Štátni?
- Nie, len mestskí...
Tak to bohužiaľ je a kamarát, čo robí mestského mi vravel že sa s tým stretáva každý jeden z nich, denne. Nemajú žiaden rešpekt a prakticky ani právomoci. Pri každom prúseri, ktorý sa nedá vyriešiť dohovorom volajú štátnych.
Vždy konverzácia prebieha cca tak, že:
- Prišli aj policajti.
- Štátni?
- Nie, len mestskí...
Tak to bohužiaľ je a kamarát, čo robí mestského mi vravel že sa s tým stretáva každý jeden z nich, denne. Nemajú žiaden rešpekt a prakticky ani právomoci. Pri každom prúseri, ktorý sa nedá vyriešiť dohovorom volajú štátnych.
stretli ste sa uz s pripadom, kedy mal clovek predavajuci virtualne produkty(grafiku, 3d modely, atd..nemyslim skiny v hrach, ale ich vytvory) kontrolu z danoveho uradu? lebo som ani na internete ani medzi svojimi znamymi nenasiel cloveka, ktoreho by mal problemy koli neodvedenej dani. je to samozrejme riskantna hra a moze sa to v buducnosti vypomstit, ale zaujimalo by ma ako je to teraz.
Nestretol. To by musel byt vyslovene daky podnet, aby to preverili.
Čo som našiel, tak náš daňový úrad si vyžiadal info z medzinárodných databáz len o jednom človeku kvôli kryptomenám. Takže dosť pochybujem, že by riešili predaj skinov alebo predaj tovaru z druhej ruky. Ten riešia len vtedy, keď si ľudia naobjednávajú z Číny doslova celý kontajner jedného tovaru a potom to predávajú bez živnosti.
FGM-148 Javelin
nieco som o tychto protitankovych raketach si precital, ale stale plne nechapem ako funguju.
Operator musi objekt vidiet-zamerat? Tj nemoze ho napriklad zasiahnut ked je vizualne schovany za kopcom ci nou prekazkou? A co v noci? Iba na zaklade nocneho videnia? A nasledne je raketa asi aktivne navadzana na ciel. Lebo co som videl nejake videa, tak ten zasiahnuty objekt bol tak daleko, ze s ami nechce verit, ze to bolo navadzane iba na zaklade vizualneho zamerania. Zaujima ma iba ta najjednoduchsia prenosna verzia, nie tie co uz su namontovane na vozidlach.
nieco som o tychto protitankovych raketach si precital, ale stale plne nechapem ako funguju.
Operator musi objekt vidiet-zamerat? Tj nemoze ho napriklad zasiahnut ked je vizualne schovany za kopcom ci nou prekazkou? A co v noci? Iba na zaklade nocneho videnia? A nasledne je raketa asi aktivne navadzana na ciel. Lebo co som videl nejake videa, tak ten zasiahnuty objekt bol tak daleko, ze s ami nechce verit, ze to bolo navadzane iba na zaklade vizualneho zamerania. Zaujima ma iba ta najjednoduchsia prenosna verzia, nie tie co uz su namontovane na vozidlach.
Je tam termálne videnie. Vojak musí cieľ označiť štvorčekom a po vypálení môže utekať, lebo raketka si to už sama vypočítava, aj keď je cieľ v pohybe. Cieľ môže označiť aj niekto iný.
Podla toho co som zbezne precital na wiki:
Operator musi objekt vidiet aby ho vedel oznacit
ciel za kopcom nezasiahnes. Po odpaleni rakety sa info o cieli prenese do rakety a ta ho aktivne sleduje (IR system vytvori "track box")
noc by nemala byt problem a ani to ak sa ciel presuva tak by ho mala raketa zasiahnut.
Ohladne zameriavania (Command Launch Unit) wiki vravi ze ma 3 rezimy pricom treti ma 12x opticky zoom. Cize aj prekapujuco velka vzdialenost nemusi byt az taky problem. Zjednodusene sa da porovnat fotky z 50mm a 600mm objektivov (google: focal length compare) vysledok napr. https://i.pinimg.com/originals/fd/60/47 ... d85972.jpg .Predstav si ze to co vidis na fotke o 600m vidis na ploche ked zatvoris jedno oko.
Operator musi objekt vidiet aby ho vedel oznacit
Ohladne zameriavania (Command Launch Unit) wiki vravi ze ma 3 rezimy pricom treti ma 12x opticky zoom. Cize aj prekapujuco velka vzdialenost nemusi byt az taky problem. Zjednodusene sa da porovnat fotky z 50mm a 600mm objektivov (google: focal length compare) vysledok napr. https://i.pinimg.com/originals/fd/60/47 ... d85972.jpg .Predstav si ze to co vidis na fotke o 600m vidis na ploche ked zatvoris jedno oko.
tuti
dakujem, bolo by este zaujimave vediet, ako sa raketa bude spravat ak by napr ciel /ktory je v pohybe/ vizualne schoval za nejaku prekazku. Ale toto asi ani nemusi byt poriesene, lebo tank sa pohybuje pomerne pomaly a raketa utoci na hornu cast tanku tj z velkej vyske takze ciel bude identifikovatelny aj keby sa aktualne nachadzal za nejaku prekazkou.
----
Koho by to zaujimalo tu som teraz nasiel zajimavy clanok k tomu:
https://en.topwar.ru/174669-chem-horosh ... velin.html
dakujem, bolo by este zaujimave vediet, ako sa raketa bude spravat ak by napr ciel /ktory je v pohybe/ vizualne schoval za nejaku prekazku. Ale toto asi ani nemusi byt poriesene, lebo tank sa pohybuje pomerne pomaly a raketa utoci na hornu cast tanku tj z velkej vyske takze ciel bude identifikovatelny aj keby sa aktualne nachadzal za nejaku prekazkou.
----
Koho by to zaujimalo tu som teraz nasiel zajimavy clanok k tomu:
https://en.topwar.ru/174669-chem-horosh ... velin.html
zdravím, mohol by mi prosim niekto vysvetlit, preco na youtube sa obsah oznaceny ako "made for kids" neda ulozit /na opakovane prezretie v buducnosti/ v ramci uctu na youtube? Oni tam sice akoze vysvetlenie maju, ale je to zjavne mi moj rozsah chapania.
prave som dopozeral "recenziu" na fake konzolu ps4. co ma prekvapilo, tak aj po tych rokoch stale kopiruju nes konzolu alebo segu a stale je to na tie zlte cartridge, ktore som pouzival este v 96. moja otazka je, preco to este robia? decka si mozu zahrat ovela lepsie hry aj na najlacnejsich mobiloch a snad o to realne nemoze mat nikto zaujem. potom uz ostavaju len oklamani dochodcovia, ale rozmyslam, ci sa im oplati za tych par euro niekoho klamat a preco popri tom stale existuje aj trh s vyrobou samotnych cartridgov.
Lebo napríklad ja nemám rád nové hry a radšej si zahrám NHL 95 a deti v Indii sú šťastní aj za takéto hry. A ľudia to kupujú z nostalgie.
Žlté kazetky sú asi len nostalgia a "retro", keď na aliexprese je za pár dolárov konzola, kde už máš rovno nahratých 1000 hier a pod.
Tiež ma to napadlo, že pre chudobnejšiu časť planéty je asi scifi, že u nás "na západe" dá obyčajný človek 1000€+ len za grafiku a sú radi, keď deťom kúpia aj takéto staré hry.
Plus v tejto dobe sa asi nájde dosť ľudí, ktorí to akože PS4 alebo PS5 kúpia a dúfajú, že motyka vystrelí a naozaj im to príde.
Na aliexprese nájdeš plno odrbov, kde nie je uvedené, čo to je naozaj zač a aliexpress to väčšinou maže, až keď im začnú chodiť žiadosti o refund. To je to isté, ako keď pred pár rokmi boli novinkou tablety. Stálo to pár stoviek a na aliexpresse boli obchody, ktoré predávali nejaké blbosti pod 1 dolár, mali 99% poz. recenzie a potom tam zrazu pridali tablet za 30 dolárov. Tiež som si to vtedy zo srandy objednal, nič mi neprišlo, dal som refund a peniaze mi vrátili. Ale pri tom množstve objednávok v desiatkach tisícoch bolo určite veľa ľudí, ktorí o refund nepožiadali a aliexpress tie peniaze obchodníkovi teda vyplatil.
Tiež ma to napadlo, že pre chudobnejšiu časť planéty je asi scifi, že u nás "na západe" dá obyčajný človek 1000€+ len za grafiku a sú radi, keď deťom kúpia aj takéto staré hry.
Plus v tejto dobe sa asi nájde dosť ľudí, ktorí to akože PS4 alebo PS5 kúpia a dúfajú, že motyka vystrelí a naozaj im to príde.
Treba mat trosku vacsi rozhlad, pozerat sa, na, cely svet, nie iba svoje okolie.
Napriklad najpopularnejsia hra na svete neni fortnite ci lolko, je to nejaky klon counter strike 1.6 o ktorom si v zivote nepocul. A je to prave kvoli tomu ze v menej rozvinutych krajianch zije vacsina populacie sveta a ti proste hraju na com sa da, neriesia grafiku.
Kopie starych konzol z 80/90tych rokov... Na jednej strane mas pocetnu retro komunitu ktora to ma proste rada, na druhej strane vyroba takejto konzole stoji par dolarov, tak preco to nevyrabat...
Napriklad najpopularnejsia hra na svete neni fortnite ci lolko, je to nejaky klon counter strike 1.6 o ktorom si v zivote nepocul. A je to prave kvoli tomu ze v menej rozvinutych krajianch zije vacsina populacie sveta a ti proste hraju na com sa da, neriesia grafiku.
Kopie starych konzol z 80/90tych rokov... Na jednej strane mas pocetnu retro komunitu ktora to ma proste rada, na druhej strane vyroba takejto konzole stoji par dolarov, tak preco to nevyrabat...
ako jasne, ja som to ani nemyslel tak, ze "jak je mozne, ze hraju nes hry, sak nech si nasetria smradlavych 500e a kupia si ps5!"
ale za rovnake sumy sa daju kupit aj lepsie kusky, ktore dokazu emulovat aj hry z "novsich" konzol typu snes, pripadne aspon ukladat pozicie, ci ponuknut realne stovky hier na ulozisku, nie "1000" hier na cartridgy, kde je 5-10 opakujucich sa hier s malymi obmenami. takze sa tiez priklanam k tej nostalgii retrov fanusikov.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nedavno o tych kazetovych konzolach z trznice bol diel Retro Nation. Tam to vyvstlovali. A aj to ako sa to u nas spopularizovalo. Tiez ma sokovala existencia PolyStation (napodobenina PS2).
tak to je zase cielene na nejaku skupinu ludi. na tu skupinu ludi co ked chce telefon tak nespravi prieskum na internete ani nenapise na forum ale ide do takeho toho stanku v obchodnom centre a necha si "poradit"... impulzivny nakupovaci ktori miesto rozumu idu stylom "jej to je super a ani to nestoji vela"...
predtym taki ludia chodili na mileticku, teraz na aliexpress.
predtym taki ludia chodili na mileticku, teraz na aliexpress.
-
mirak2
Hardcore addict
PolyStation mal moj kamarat uz asi 20 rokov dozadu 
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
"Homer Loves Flanders"
Uvolnila sa vodovodna bateria a asi toto treba pritiahnut. Lenze je to sirsie ako srobovak asi na to treba nejaky kluc, alebo iny napad? V tomto som uplny laik. Dakujem