beardie napísal: 04 jún 2021, 12:04
len som nasrany, lebo som nedostal skolenie :-/
2021-06-03.jpg
V mojich BMW začiatkoch som sa dosť naučil z tohto videa:
Najviac asi:
Bod 1: Dosť to pomáha, najmä v momentoch, keď ma na cestách iní šoféri zdržujú pomalou jazdou, alebo sa snažia vynucovať tú stupídnu prednosť zprava.
Bod 4: Smerovky ? Na tej spomínanej univerzite vyskúmali, že ľudia ktorí používajú smerovky majú vyššiu nehodovosť než tí, ktorí ich nepoužívajú.
Bod 5: Dvojdverové BMW vyžaduje veľa priestoru pre otvorenie dverí na pohodlný nástup/výstup, takže áno.
Bod 7: Na toto som prišiel nejak prirodzene, keďže mám tiež Sportsitze. Ešte som si dobastloval lakťovú opierku (origoš z inzerátu kúpenú).
[/joke]
BMW má skutočne tuhý stisk smerovkovej páčky. Vyžaduje to silu, malíčkom to ide blbo. Treba dvoma-troma prstami. Relátko poriadne rachotí.
Tá bavorácka smerovka dáva pocítiť, že naozaj niečo robím, že to auto naozaj šoférujem a cítim sa pri dávaní smerovky dôležito.
Splnenie zákonných podmienok tohto vlánka:
Mám E36 compact dovezené z Nemecka po prvom majiteľovi.
Pilifo napísal: 07 jún 2021, 10:15
Problematické sú N63 motory, tzn. 50i V8 verzie, to sú snáď najmenej spoľahlivé motory, ktoré kedy BMW vyrobilo.
Plus ešte takmer všetky 4valce od BMW sú odpad, ktorý by nemal ani existovať. Až na asi tri. Prvý sa dával do prvej M3 (gen E30), druhý neviem a ja mám ten tretí, M44B19.
Je to 1.9i atmosféricky 4valec 16ventil 103kW. Strašne ľahko to ide do otáčok, to na ňom mám najradšej. Tak nejak pasuje k tej archaickej koncepcii komposta spolu s tou primitívnou zadnou vlečenou nápravou z E30. Občas čítam nadávky na to že to má ohyzdnú palubovku, ale mne sa páči. Je to hatchback, už som s tým pár skriní a stoličiek presťahoval.
Doviezol to nejaký priekupník po prvom majiteľovi. Ten si do toho nasekal optionov, že na faktúre z 1996 je cenovka nejakých 48000 mariek.