Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

rob co chces. len si tym grafom nakladie do svojho hniezda. premorenie je spasa. ale to prichadza postupne. 16 mesiacov je malo. ale ked sa objavi ohnisko, ako v Brazilii ci v Indii, tam sa to premori za menej ako mesiac :D
len teda v UK nie. to je magicky ostrov, kde ma premorenie ban a hotspoty su uz treti krat na tom istom mieste.

vidis, nemusel by si ten airplane zapinat vobec a nadavat letuskam, ze ich poziadavka je nulitna, lebo sanca, ze to bude mat dopad na fungovanie systemov lietadla je minimalna :) ak by si si kupil waterproofs, mohol by si na hory za burky testovat ako velmi sa tomu blesku paci statistika.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

Ja stale nerozumiem, ako moze este aj v dnesnej dobe nejaka osoba nechat premorit inu osobu, za predpokladu ze ta druha osoba je svojpravna. Ved ked sa nechcem nechat premorit tak sa proste izolujem od kontaktov, alebo sa necham zaockovat, alebo budem chodit vsade trebars v skafandri. Cize akym sposobom ma niekto vlastne moze premorit?
jackb
Redeemer
Redeemer

Snad ti odpovie clovek, ktory si vie predstavit ako dochodcov a inych ohrozenych ludi relokuje mimo miest kde normalne ziju a ma nabozensku vieru, ze by tam zili dlho a prosperovali :)
Rovnaky clovek, ktory chce systematicky premorovat spolocnost je proti ockovanie kazdeho, kto si dovoluje byt mladsi ako 50 a nie je inak ohrozeny covidom.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Trochu konspiracii o viruse s Pekovou - https://www.christianitas.sk/pekova-neo ... anagement/
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 14 jún 2021, 11:40 rob co chces. len si tym grafom nakladie do svojho hniezda.
prave naopak, ukazuje to, ze volnejsi pristup vedie k nizsiemu poctu obeti
premorenie je spasa. ale to prichadza postupne. 16 mesiacov je malo. ale ked sa objavi ohnisko, ako v Brazilii ci v Indii, tam sa to premori za menej ako mesiac :D
doteraz nie si schopny pochopit princip premorenia, je to skutocne fascinujuce
len teda v UK nie. to je magicky ostrov, kde ma premorenie ban a hotspoty su uz treti krat na tom istom mieste.
premorenie znamena, ze na danom mieste prekona covid aspon 60-70 % obyvatelstva, bol si schopny ukazat aspon 1 take miesto?
lebo to, ze je v nejakej mape nejaka oblast tmavocervena nehovori o miere premorenia, ale o pocte pozitivne testovanych v pomere s inymi oblastami s pozitivne testovanymi v nizsom mnozstve
zatial si nebol schopny dodat jediny graf ci tabulku alebo mapu, kde by bolo zobrazene premorenie obyvatelstva
vidis, nemusel by si ten airplane zapinat vobec a nadavat letuskam, ze ich poziadavka je nulitna, lebo sanca, ze to bude mat dopad na fungovanie systemov lietadla je minimalna :)
ja letuskam nenadavam, nemam dovod, podla seba sudim teba?
ak by si si kupil waterproofs, mohol by si na hory za burky testovat ako velmi sa tomu blesku paci statistika.
nemam rad, ked na mna prsi
jackb napísal: 14 jún 2021, 12:26 Snad ti odpovie clovek, ktory si vie predstavit ako dochodcov a inych ohrozenych ludi relokuje mimo miest kde normalne ziju a ma nabozensku vieru, ze by tam zili dlho a prosperovali :)
nebolo by to povinne, len doporucene, zachranilo by to tisice zivotov len na Slovensku, statisice celosvetovo
Rovnaky clovek, ktory chce systematicky premorovat spolocnost je proti ockovanie kazdeho, kto si dovoluje byt mladsi ako 50 a nie je inak ohrozeny covidom.
nie som proti ockovaniu, len mi to nepride ako potrebne v pripade nerizikovej skupiny obyvatelstva a miesto nahanania deciek do ockovania by som preferoval kladenie dorazu na ockovanie rizikovej skupiny (bez ohladu na jej vek, ak by to niekomu nebolo jasne)
ide samozrejme aj o naklady, milion zbytocne zaockovanych deti znamena, ze 20 milionov eur len na vakcinach + naklady na personal nebudu pouzite napriklad na kompenzacie restauracii alebo na bonusy pre zdravotnicky personal

neocakavam, ze to klamar a manipulator ako ty niekedy pochopi :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 14 jún 2021, 13:14 doteraz nie si schopny pochopit princip premorenia, je to skutocne fascinujuce
jackb napísal: 26 máj 2021, 22:24 ma ist o to, ze ked sa dost ludi nakazi, maju dozivotne protilatky a tak sa u viackrat nakazit nemozu, alebo aspon nebude pribudat tazke pripady a umrtia.
kto je tu hnusny klamar a manipulator? ja nesuhlasim s tym nevedeckym postupom a ty ma neustale hrubo urazas, lebo nezidelam tvoju nabozensku vieru v to, ze to funguje. nemas jedinu studiu, potvrdzujucu, ze je to pravda.

co odmietas pochopit ty, a je smutne ze je si to prave ty, ze tu nizsiu umrtnost nemusi sposobovat len riadene/neriadene premorenie. upozrnujem ta na komplexnost a ty to veselo ignorujes. lebo mas svoju nabozensku vieru.
premorenie znamena, ze na danom mieste prekona covid aspon 60-70 % obyvatelstva, bol si schopny ukazat aspon 1 take miesto?
lebo to, ze je v nejakej mape nejaka oblast tmavocervena nehovori o miere premorenia, ale o pocte pozitivne testovanych v pomere s inymi oblastami s pozitivne testovanymi v nizsom mnozstve
zatial si nebol schopny dodat jediny graf ci tabulku alebo mapu, kde by bolo zobrazene premorenie obyvatelstva
samozrejme ze nie, lebo premorenie ako ho chces ty je nerealne. znamenalo by to, ze 70% ludi malo chorobu, voci ktorej sa maju chranit. ty nemas studiu, len vykriky ludi, ktori sa v praxi nezaoberaju respiracnymi ochoreniami, oddelenie videli len na fotke.
premorenie je negativny pojem. znamena, ze ludia su nezodpovedni egoisti, ktorym je zdravie ich okolia ukradnute. rovnako ako to, kedy a co sa otvori. lebo cim viac chorych, tym neskor sa otvori. o detoch, ktore chcu do ZOO, ale maju rozhadzane hracky som uz vela krat pisal.
ja letuskam nenadavam, nemam dovod, podla seba sudim teba?
ja som myslel, ze si vulgarny na kazdeho, kto nezdiela tvoju vieru :)
nebolo by to povinne, len doporucene, zachranilo by to tisice zivotov len na Slovensku, statisice celosvetovo
lebo nevnimas nic komplexne. to je tvoj problem. vies o tom a zvalujes to na mna.
pachali by samovrazdy, lebo by ich predscasnu smrt by sposobil stres z noveho prostredia a inych ludi. zachranil by si ich pred covidom. ani nahodou pred predcasnou smrtou. to ty nechces pochopit, len stale nerozumiem preco.
nie som proti ockovaniu
tancuj, tancuj, prekrucaj?
beardie napísal: 04 jún 2021, 14:48 namiesto toho sa tlaci k povinnemu ockovaniu mladych nerizikovych ludi, povacsine preto, aby im bolo umoznene ist sa rekreovat do zahranicia k moru

to je chore
povazujes ockovanie mladych za chore, takze s nim suhlasis? no tak.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 14 jún 2021, 14:08 kto je tu hnusny klamar a manipulator? ja nesuhlasim s tym nevedeckym postupom a ty ma neustale hrubo urazas, lebo nezidelam tvoju nabozensku vieru v to, ze to funguje. nemas jedinu studiu, potvrdzujucu, ze je to pravda.
cry me a river
ma ist o to, ze ked sa dost ludi nakazi, maju dozivotne protilatky a tak sa u viackrat nakazit nemozu, alebo aspon nebude pribudat tazke pripady a umrtia.
prave toto nie je pravda, nakazit sa mozu, ale priebeh bude povacsine asymptomaticky
co odmietas pochopit ty, a je smutne ze je si to prave ty, ze tu nizsiu umrtnost nemusi sposobovat len riadene/neriadene premorenie. upozrnujem ta na komplexnost a ty to veselo ignorujes. lebo mas svoju nabozensku vieru.
moze, nemusi, ale sposobuje, je to logicky dosledok principu premorenia
samozrejme ze nie, lebo premorenie ako ho chces ty je nerealne. znamenalo by to, ze 70% ludi malo chorobu, voci ktorej sa maju chranit. ty nemas studiu, len vykriky ludi, ktori sa v praxi nezaoberaju respiracnymi ochoreniami, oddelenie videli len na fotke.
premorenie je negativny pojem. znamena, ze ludia su nezodpovedni egoisti, ktorym je zdravie ich okolia ukradnute. rovnako ako to, kedy a co sa otvori. lebo cim viac chorych, tym neskor sa otvori. o detoch, ktore chcu do ZOO, ale maju rozhadzane hracky som uz vela krat pisal.
nie je prehnany dovod chranit sa, ak nie su sucastou rizikovej skupiny, covid nie je ebola
ja som myslel, ze si vulgarny na kazdeho, kto nezdiela tvoju vieru :)
len na ignorantov, ktori nie su schopni vnimat pisany text ani po desiatkach vysvetleni a neustale pisu blbosti

lebo nevnimas nic komplexne. to je tvoj problem. vies o tom a zvalujes to na mna.
pachali by samovrazdy, lebo by ich predscasnu smrt by sposobil stres z noveho prostredia a inych ludi. zachranil by si ich pred covidom. ani nahodou pred predcasnou smrtou. to ty nechces pochopit, len stale nerozumiem preco.
:D
babky bezne pachaju samovrazdy, ked ich ich deti daju do domova dochodcov
takze ked na par mesiacov poskytneme priestory rizikovej skupine prevazne starsich ludi pre dobrovolny presun za ucelom ochrany ich zdravia, tak vo vysledku ich zabijeme, tak nejak? asi si mylis hotel, penzion a kupele s koncentracnym taborom, ale v bingu si zaskrtavam "argumentum ad absurdum"
tancuj, tancuj, prekrucaj?
skus si ten odsek precitat znova bez krvavych oci
povazujes ockovanie mladych za chore, takze s nim suhlasis? no tak.
je chore nutit do ockovania nerizikovych, ak to nema preukazatelny prinos
- priebeh bude mat drviva vacsina z nich podobny
- rozsirovat virus budu moct aj nadalej
- existuje nenulova sanca na komplikacie

si schopny rozlisit slovo nerizikovy v mojich prispevkoch? lebo mam pocit, ze ho nevidis, pripadne schvalne preskakujes, co by bola ta horsia varianta
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 14 jún 2021, 15:12 cry me a river
give me at least five scientific papers proving that you are right. cheers
to, ze onkolog hovori vo videu, ze sa vsetko moze premorenie respiracnym virusom, nema ziadnu vahu.
prave toto nie je pravda, nakazit sa mozu, ale priebeh bude povacsine asymptomaticky
tym horsie, lebo virus budu roznasat medzi tych, ktori rizkovi su a nemozu sa dat ockovat.
moze, nemusi, ale sposobuje, je to logicky dosledok principu premorenia
nie. najprv za to mozu kultura krajiny a klima a az potom hypoteticke premorenie.
nie je prehnany dovod chranit sa, ak nie su sucastou rizikovej skupiny, covid nie je ebola
naozaj uz nie je racionalne chranit sa pred chorobami uz len z principu? lebo ich do 10 vylezime pri telke? no taaaak.
len na ignorantov, ktori nie su schopni vnimat pisany text ani po desiatkach vysvetleni a neustale pisu blbosti
uz som ti raz pisal, ze nesuhlasit neznamena nerozumiet ci ignorovat.

babky bezne pachaju samovrazdy, ked ich ich deti daju do domova dochodcov
takze ked na par mesiacov poskytneme priestory rizikovej skupine prevazne starsich ludi pre dobrovolny presun za ucelom ochrany ich zdravia, tak vo vysledku ich zabijeme, tak nejak? asi si mylis hotel, penzion a kupele s koncentracnym taborom, ale v bingu si zaskrtavam "argumentum ad absurdum"
aj tohoto krasneho slameneho panaka si si zaskrtol?
dochodcovia ti dobrovolne pojdu tak na nakup a poklebetit si ak im zdravie umozni. a nie stovky kilometrov do certa. na zaciatku to mali oni a mladi ohrozeni na dozivotie. tych par mesiacov si vymyslel prave teraz. zaujimave citanie su Voices of Chernobyl. pekny insight do toho ako dochodca vnima ohrozenie na zivote a moznost pri presidleny. su to reportaze, takze non-fiction.
takze tak ako mladeho nezabije covid, ani postcovid ale vlak, lebo trpi depresiami z toho, ze mu choroba zmenila cely zivot, tak ten vlak ci nieco ine zabije zachraneneho dochdcu, ak mu nedovolime ostat doma kde ho moze dostat virus.
je chore nutit do ockovania nerizikovych, ak to nema preukazatelny prinos
- priebeh bude mat drviva vacsina z nich podobny
- rozsirovat virus budu moct aj nadalej
- existuje nenulova sanca na komplikacie

si schopny rozlisit slovo nerizikovy v mojich prispevkoch? lebo mam pocit, ze ho nevidis, pripadne schvalne preskakujes, co by bola ta horsia varianta
nikto nikoho do nicoho nenuti. preto na ockovani nie je nic chore. hlavne maju mladi sancu urobit konecne nieco prospesne pre spolocnost okrem videa s najviac pozretiami a interakciami za urcity cas: pomoct aktivne budovat skutocnu dlhodobu kolektivnu imunitu.
aka je sanca na komplikacie ak sa clovek pod 50 nakazi a aka ze mu ockovanie sposobi komplikacie vazne obmedzujuceho jeho zivot?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

jackb napísal: 14 jún 2021, 11:08 Chces vystavit miliardy ludi virusu...
Toto je úplne nezávislé od chcenia alebo nechcenia. Ono sa to časom stane.
To ma celkom zaujalo, ako to ignoruješ, keď som už párkrát uviedol, že jedného dňa sa aj ty premoríš.
Urobíš všetko preto, aby sa to nestalo? A keď sa to stane, tak čo?
jackb napísal: 14 jún 2021, 11:08 Co ten telefon v lietadle? Vypinas? A kovy na turistike v horach pocas burkovej sezony? Cim viac tym lepsie?
Tolko ku "alarmistickemu narativu".
Ďakujem za nahrávku.
Telefón nevypínam.
Na turistickom batohu mám pár kovových karabín. Ale tiež nechodím do hor počas búrky, keďže nechcem zmoknúť alebo sa vystaviť podchladeniu.
Riziko zásahu bleskom je minimálne, keďže blesk neprekonáva geometrickú vzdialenosť. Prekonáva dielektrickú vzdialenosť. Riziko zásahu blesku v horách a na sídlisku je viacmenej rovnaké. Lepšie povedané pravdepodobnosť, že sa to stane.

Ďalej asi nebudú prekvapením tieto oznamy:
Občas chodím na ferraty, kde sú úseky kat. E (úraz na tomto úseku poistka nekryje).
Na bicykli a na kolobežke jazdím bez prilby (žiadnu prilbu ani nevlastním).
Vlastním a jazdím dve auta, jedno má pol hviezdičky a druhé jednu hviezdičku NCAP bezpečnosti.
Občas jazdím bez pásov, v špecifických situáciach.
Občas idem s kamošom vyvenčiť jedno jeho auto, ktoré žiadne pásy nemá, keďže bolo vyrobené v roku, kedy žiadne homologované neboli.

Prikladám citáciu, ktorú som si do poznámok uložil v septembri minulého roka, bol to dialóg dvoch diskutérov:
Je to pořád stejné. Jedna část společnosti uvěřila závažnosti a mimořádnosti tohoto onemocnění, druhá část na základě stejných informací říká, že není až tak závažné a rozhodně ne mimořádné. Na obou stranách (více méně stejně velikých) jsou i hlasy respektovaných odborníků. Problém je v tom, že první skupina chce tu druhou omezovat - ta druhá první nikoli (nikdo nikomu nebrání nosit roušku nebo respirátor, nikdo nikoho nenutí chodit na koncert, na fotbal nebo do divadla, nikdo nikoho nenutí vysedávat v baru) .
Máte i nemáte pravdu...
1) Máte pravdu v tom, že je společnost rozdělená na "nosiče roušek" a "popírače závažnosti" covid-19
2) Máte pravdu v tom, že jedna skupina (nosičů) chce po druhé skupině, aby se snažila respektovat pravidla (odstup, nošení roušek)
...ALE
3) Nemáte pravdu v tom, že druhá skupina (popíračů) tu druhou skupinu neomezuje. Tak ať tato skupina (ideálně na 100%) zajistí, že nikoho nevědomky nenakazí!Ať se popírači klidně družej v barech a klubech (když k zábavě potřebují chlast) - ať z nich ale nevylejzaj, případně se oni (popírači) straní od lidí, kteří bary, kluby a knajpy k zábavě nepotřebují!Výše uvedený požadavek je zcela v souladu s tím, co popírači chtějí po těch, kteří se chtějí nákaze vyhnout. Proč by měli staří, nemocní (jinou nemocí než covid-19) či lidé se sníženou imunitou zavřít, když celkem jednoduchá věc (rouška) může ve specifických prostředích pomoci v boji proti akceleraci šíření viru?
U seba a u teba v tom vidím analógiu. Máme k dispozícii rovnaké informácie a vidíme rovnaké veci, napriek tomu sme k ním zaujali odlišný postoj, priam proipólový. Viď moj prístup k bleskom a k bezp. pásom v aute. (Domnievam sa, že na bicykli prilbu nosíš)

Realita je ale stále táto:
jackb napísal: 14 jún 2021, 14:08 premorenie je negativny pojem. znamena, ze ludia su nezodpovedni egoisti, ktorym je zdravie ich okolia ukradnute. rovnako ako to, kedy a co sa otvori. lebo cim viac chorych, tym neskor sa otvori. o detoch, ktore chcu do ZOO, ale maju rozhadzane hracky som uz vela krat pisal.
Tých nezodpovedných egoistov je majorita. Výrazná majorita.

Dnes som sa cestou do práce zastavil v 3 predajniach, všetko domáce potreby. Bolo to zhruba o 09:00. Spozoroval som toto:
Majorita zákazníkov boli seniori. Majorita z nich mala respirátor pod nosom. Predavačky vo všetkých 3 obchodoch mali respirátor tiež pod nosom.
Takže seniori, kvoli ktorým sa opatrenia robili, si ich takto vážia.
Takýchto kadejakých haluzí pozorujem stále veľa a všade. Najsmiešnejšie je to v zamestnaneckej jedálni. Respirátory na hube počas čakania vo fronte, inak prebieha veselé premorovanie počas sedenia za stolmi.
Najvačší porušovači (respirátor pod nosom) sú, ako som spozoroval, tí služobne starší zamestnanci firmy, hlavne z rád vyššieho managementu.

Venujem jednu otázku.
Prehliadaš si telo po návrate z pobytu vonku z prostredia lesov alebo lúk?
" Incidence of Lyme disease in the UK: a population-based cohort study ":
https://bmjopen.bmj.com/content/9/7/e025916
Naozaj by ma to zaujímalo.
jackb
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal: 14 jún 2021, 19:01 Toto je úplne nezávislé od chcenia alebo nechcenia. Ono sa to časom stane.
To ma celkom zaujalo, ako to ignoruješ, keď som už párkrát uviedol, že jedného dňa sa aj ty premoríš.
Urobíš všetko preto, aby sa to nestalo? A keď sa to stane, tak čo?
Ano, urobim vsetko preto, aby som sa nenakazil. Nikdy.
Ako som pisal skor, co sa stane ked sa nakazim a budem mat priznaky (aspon ich cast) tak najvacsi pruser bude, ze kvoli mne budu moje blizke kontakty v izlocii a rodina na opacnom konci Europy bude zbytocne vystresovana. Budu musiet riesit ako v pripade
A to celkom staci na to, aby som sa nakazeniu sa vyhybal ako sa len da.

Ďakujem za nahrávku.
Telefón nevypínam.
Na turistickom batohu mám pár kovových karabín. Ale tiež nechodím do hor počas búrky, keďže nechcem zmoknúť alebo sa vystaviť podchladeniu.
Riziko zásahu bleskom je minimálne, keďže blesk neprekonáva geometrickú vzdialenosť. Prekonáva dielektrickú vzdialenosť. Riziko zásahu blesku v horách a na sídlisku je viacmenej rovnaké. Lepšie povedané pravdepodobnosť, že sa to stane.
Vidis. Ty sa nechces prechladnut, ja sa nechcem nakazit virusom, ktory u mna moze narobit paseku a narobit celkom velky psychicky a fyzicky diskomfort ludom v mojom okoli.
Ďalej asi nebudú prekvapením tieto oznamy:
Občas chodím na ferraty, kde sú úseky kat. E (úraz na tomto úseku poistka nekryje).
Na bicykli a na kolobežke jazdím bez prilby (žiadnu prilbu ani nevlastním).
Vlastním a jazdím dve auta, jedno má pol hviezdičky a druhé jednu hviezdičku NCAP bezpečnosti.
Občas jazdím bez pásov, v špecifických situáciach.
Občas idem s kamošom vyvenčiť jedno jeho auto, ktoré žiadne pásy nemá, keďže bolo vyrobené v roku, kedy žiadne homologované neboli.
Vidis. Ja som si prilbu na bicykel kupil len preto, aby som ho dostal z predajne do miesta vtedajsieho pobytu a nebol som popotahovani policajtami, lebo to bolo na ceste prvej triedy, mimo mesta/obce. Od vtedy som chodil po B-roads (III-trieda?) alebo v meste. V meste mat prilbu nemusim, na B-roads je mala sanca na problemy so zakonom. Ak by sa malo nieco stat, tak to budem mat rychlo za sebou a nebudem ako Schumacher. Prilbu nenosim na snowboard a budu to musiet dat do zakona, aby som tak urobil.
Prilbu nosim len do jaskyne. Dobre sa na nej nosia svetla a v pripade urazu by som narobil velmi vela problemov ludom, ktori pod zemou su so mnou.
U seba a u teba v tom vidím analógiu. Máme k dispozícii rovnaké informácie a vidíme rovnaké veci, napriek tomu sme k ním zaujali odlišný postoj, priam proipólový. Viď moj prístup k bleskom a k bezp. pásom v aute. (Domnievam sa, že na bicykli prilbu nosíš)
ja nechcem nikoho obmedzovat. v prvom rade tym, ze ochoriem a bude na moje okolie platit izolacia. v case, ked co sa nemoze su masove akcie by to bolo velke svinstvo.
a nechcem obmedzovat ani ludi, ktori chcu na pivo, do kina ci na festival. no "svedsky postoj" - teda aspon ten vysnivany, lebo realita je taka, ze koncerty a festivaly sa stale presuvaju na buduce leto - obmedzenia su odporucane, ale ludia nie su nezodpovedni egosti a uvedomuju si, ze ked svojim spravanim zalozia ohnisko, obmedzia zivoty inym, lebo podniky sa zavru a ludia nebudu moct prist navstivit svoje rodiny. kvoli tomu, ze ja pojdem na hory ci ku moru na miesto a v case, ked tam skoro nikto nie je, nesposobi problemy niekomu. ked budu ludia v dave sirit virus, hygiena vrati opatrenia. spot the difference.
Dnes som sa cestou do práce zastavil v 3 predajniach, všetko domáce potreby. Bolo to zhruba o 09:00. Spozoroval som toto:
Majorita zákazníkov boli seniori. Majorita z nich mala respirátor pod nosom. Predavačky vo všetkých 3 obchodoch mali respirátor tiež pod nosom.
Takže seniori, kvoli ktorým sa opatrenia robili, si ich takto vážia.
Takýchto kadejakých haluzí pozorujem stále veľa a všade. Najsmiešnejšie je to v zamestnaneckej jedálni. Respirátory na hube počas čakania vo fronte, inak prebieha veselé premorovanie počas sedenia za stolmi.
Najvačší porušovači (respirátor pod nosom) sú, ako som spozoroval, tí služobne starší zamestnanci firmy, hlavne z rád vyššieho managementu.
tak to nech si idu vykopat miesto pre urnu na miestny krchov.
Venujem jednu otázku.
Prehliadaš si telo po návrate z pobytu vonku z prostredia lesov alebo lúk?
" Incidence of Lyme disease in the UK: a population-based cohort study ":
https://bmjopen.bmj.com/content/9/7/e025916
Naozaj by ma to zaujímalo.
velmi OT, no nie, neprehlidam. nosim dlhe nohavice a na rannu rychloprechadzku aj dlhy rukav. zaujimal som sa o klieste hned ako som sa prestahoval na juh a na vidiek a aj tebou liknuta mapa hovori, ze som som v bezpecnej oblasti. a najdolezitejsie je, ze ak by som sa nakazil, tak by mna stvalo, ze sa o mna musia starat lekari, niktori ludia z mojho okolia maju strach no aspon by kvoli mne nikto nemusel byt v domacom vazeni.

snad uz ti, ktori to citaju chapu o co mi ide

a prepac/te za cakanie na odpoved. mame krasne pocasie, bola by skoda nevyuzit dni volna v prirode a cistenim si hlavy.

\\https://www.researchsquare.com/article/rs-612205/v1
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Je tu niekto, kto má sily a chuť sledovať týchto dvoch tapetárov?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

starysomar: Nie, tie ich prispevky v teme ignorujem. Citam akurat tak prispevky inych ludi v teme.
beardie
Redeemer
Redeemer

ten moj zmazany post mal zmysel, chcel som aby odpisal, ze je jedinecny a nepostradatelny a musi sa chranit kvoli svojmu okoliu

potom by som mu odcitoval jeho post, kde pise, ze jeho spolubyvajuca si uz raz vykaslala pluca a ak mala covid, tak som si isty, ze ho mal asymptomaticky aj nas jackb

takze vsetky jeho autoobmedzenia su zbytocne, lebo uz je imunny, ale samozrejme mozem mu len doporucit, aby sa izoloval aj nadalej, ak po tom tuzi, len ocakavam, ze to nebude vnucovat aj ostatnym spolubyvajucim, pripadne zvysku spolocnosti
NHISPVM
Star
Star

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Takže nakoniec je aj možné, že Pekova mala pravdu a nakoniec ten vírus bol naozaj umelo vyrobený ?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Kým to niekto nedokáže, je to dohad.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

NHISPVM napísal: 18 jún 2021, 10:21 Takže nakoniec je aj možné, že Pekova mala pravdu a nakoniec ten vírus bol naozaj umelo vyrobený ?
Aj keby bol (comu nic nenasvedcuje), tak Pekova si to vycucala s prsta, alebo inak - aj pokazene hodinky ukazuju presny cas dvakrat denne.
jackb
Redeemer
Redeemer

NHISPVM napísal: 18 jún 2021, 10:21 Takže nakoniec je aj možné, že Pekova mala pravdu a nakoniec ten vírus bol naozaj umelo vyrobený ?
nie. povod v laboratoriu znamena, ako pisal beardie posty dozadu, ze si v labaku nedal niekto pozor, ked vysetrovali co robilo zle zvieratkam.
beardie napísal: 18 jún 2021, 10:19 ten moj zmazany post mal zmysel, chcel som aby odpisal, ze je jedinecny a nepostradatelny a musi sa chranit kvoli svojmu okoliu

potom by som mu odcitoval jeho post, kde pise, ze jeho spolubyvajuca si uz raz vykaslala pluca a ak mala covid, tak som si isty, ze ho mal asymptomaticky aj nas jackb

takze vsetky jeho autoobmedzenia su zbytocne, lebo uz je imunny, ale samozrejme mozem mu len doporucit, aby sa izoloval aj nadalej, ak po tom tuzi, len ocakavam, ze to nebude vnucovat aj ostatnym spolubyvajucim, pripadne zvysku spolocnosti
ja si nemyslim, ze som jedinecny a nepostradatelny. ak by som u dostal covid a zomrel a nikoho tym neobmedzil, tak sa vobec nic nestane. slnko vyjde aj zapadne.

ano, mala po strate cuchu, chuti a pri horuckach a strasnom kasli pozitiny test. da sa teda povedat, ze na 100% chora bola. kedze uz tri tyzdne pred tym sme ako domacnost boli v izolacii kvoli jej bratovi, ktory tu bol aj napriek tomu, ze nemal, tak som si zistoval ako presne sa virus siri a aky pre priemerne dlhy kontakt pri prenose. a podla toho som sa zariadil.

co ja komu vnucujem? stale pisem, ze ochoriet teraz by bolo este horsie ako na prelome januara/februara: mojim spolubyvajucim by izolaciu nariadil stat. ci su ockovani oboma davkami, alebo prekonali virus. ja vymyslam kde a kedy ist mimo dom tu, aby som im nic nezavliekol a ani nesnivam o lete v krajine ked by moj navrat tiez znamenal izolaciu pre nich. ak by som byval sam, je mi to sumak.

uz rozumies?
beardie
Redeemer
Redeemer

to je fakt UK tak spomalena, ze napriek prekonaniu covidu po pozitivnom teste alebo po ockovani su ludia stale povinne karantenovani?

teraz je prave ta najlepsia doba na premorovanie, pretoze su tela moznych nakazenych na tom zo stranky imunity najlepsie ako mozu byt :)
jackb
Redeemer
Redeemer

a co ti snad uz od zaciatku aprila pisem a linkujem a ty to ignorujes?
dokonca snad ani negativny test, ktory si uz konecne mozem urobit doma, neznamena koniec karanteny/izolacie.
dokonca plne ockovany clovek musi ist do "skafandra" ked ide na navstevu do domova dochodcov, kde su klienti uz polroka plne ockovani.

hej, len skoda, ze nic nehovori v prospech premorenia. vcera som dal link z Oxfordu.
tu este ku post-covidu,"ktory je banalita a len tym zbytocne desia": https://www.nytimes.com/2021/06/15/heal ... U79KC0OA5Y
beardie
Redeemer
Redeemer

no ja cakam, ze sa myslenie posuva a odpor voci totalitnym nariadeniam graduje
co mam kolegov z UK, tak su tvojim opakom a small-talk kazdeho mitingu je pocet navstivenych pubov :)

pozri, na temu premorenia sa s tebou uz nebudem obtazovat, kedze ignorujes realitu

sken slovenskych dennikov hovori o moznej statnej karantene implementovanej v blizkej buducnosti a neustale odkladanie uplneho rozvolnenia, co je v priamom rozpore s elementarnou logikou

teraz, ked je najlepsie mozne pocasie budeme izolovat a obmedzovat, namiesto uvolnenia spolocnosti

co take sa moze stat, ak bude vacsinova populacia premorena a zaockovana a dostane sa sem varianta epsilon ci omega? absolutne nic
samozrejme, pridame k tomu totalitne praktiky typu "Cestou, ako zabrániť porušovaniu pravidiel, môže byť podľa Klusa spolupráca so susednými krajinami pri kontrole slovenských občanov, využitie dát od mobilných operátorov, ale aj pravidelnejšia kontrola na našich hraniciach."

samozrejme, budeme vsade rozpravat o novych variantach, ktore maju nulovy vplyv na rast poctu hospitalizacii ci smrtnost, len strasia

Autoeditácia príspevku po 40 min 38 sek:
Delta variant už dominuje v Británii, za týždeň tam zaznamenali viac ako 33-tisíc prípadov. Podľa britských expertov je povzbudzujúce, že počet obetí a hospitalizácií nerastie rovnako rýchlo. Situáciu však chcú veľmi pozorne monitorovať.

Británia v reakcii na šírenie tohto variantu urýchľuje očkovanie a vláda plánuje do 19. júla, keď sa majú uvoľniť všetky opatrenia, dať prvú dávku všetkým dospelým.
dufam, ze ked sa uz UK rozvolni, tak to nebudu niektori sabotovat :P
Napísať odpoveď