jackb napísal: 14 jún 2021, 11:08
Chces vystavit miliardy ludi virusu...
Toto je úplne nezávislé od chcenia alebo nechcenia. Ono sa to časom stane.
To ma celkom zaujalo, ako to ignoruješ, keď som už párkrát uviedol, že jedného dňa sa aj ty premoríš.
Urobíš všetko preto, aby sa to nestalo? A keď sa to stane, tak čo?
jackb napísal: 14 jún 2021, 11:08
Co ten telefon v lietadle? Vypinas? A kovy na turistike v horach pocas burkovej sezony? Cim viac tym lepsie?
Tolko ku "alarmistickemu narativu".
Ďakujem za nahrávku.
Telefón nevypínam.
Na turistickom batohu mám pár kovových karabín. Ale tiež nechodím do hor počas búrky, keďže nechcem zmoknúť alebo sa vystaviť podchladeniu.
Riziko zásahu bleskom je minimálne, keďže blesk neprekonáva geometrickú vzdialenosť. Prekonáva dielektrickú vzdialenosť. Riziko zásahu blesku v horách a na sídlisku je viacmenej rovnaké. Lepšie povedané pravdepodobnosť, že sa to stane.
Ďalej asi nebudú prekvapením tieto oznamy:
Občas chodím na ferraty, kde sú úseky kat. E (úraz na tomto úseku poistka nekryje).
Na bicykli a na kolobežke jazdím bez prilby (žiadnu prilbu ani nevlastním).
Vlastním a jazdím dve auta, jedno má pol hviezdičky a druhé jednu hviezdičku NCAP bezpečnosti.
Občas jazdím bez pásov, v špecifických situáciach.
Občas idem s kamošom vyvenčiť jedno jeho auto, ktoré žiadne pásy nemá, keďže bolo vyrobené v roku, kedy žiadne homologované neboli.
Prikladám citáciu, ktorú som si do poznámok uložil v septembri minulého roka, bol to dialóg dvoch diskutérov:
Je to pořád stejné. Jedna část společnosti uvěřila závažnosti a mimořádnosti tohoto onemocnění, druhá část na základě stejných informací říká, že není až tak závažné a rozhodně ne mimořádné. Na obou stranách (více méně stejně velikých) jsou i hlasy respektovaných odborníků. Problém je v tom, že první skupina chce tu druhou omezovat - ta druhá první nikoli (nikdo nikomu nebrání nosit roušku nebo respirátor, nikdo nikoho nenutí chodit na koncert, na fotbal nebo do divadla, nikdo nikoho nenutí vysedávat v baru) .
Máte i nemáte pravdu...
1) Máte pravdu v tom, že je společnost rozdělená na "nosiče roušek" a "popírače závažnosti" covid-19
2) Máte pravdu v tom, že jedna skupina (nosičů) chce po druhé skupině, aby se snažila respektovat pravidla (odstup, nošení roušek)
...ALE
3) Nemáte pravdu v tom, že druhá skupina (popíračů) tu druhou skupinu neomezuje. Tak ať tato skupina (ideálně na 100%) zajistí, že nikoho nevědomky nenakazí!Ať se popírači klidně družej v barech a klubech (když k zábavě potřebují chlast) - ať z nich ale nevylejzaj, případně se oni (popírači) straní od lidí, kteří bary, kluby a knajpy k zábavě nepotřebují!Výše uvedený požadavek je zcela v souladu s tím, co popírači chtějí po těch, kteří se chtějí nákaze vyhnout. Proč by měli staří, nemocní (jinou nemocí než covid-19) či lidé se sníženou imunitou zavřít, když celkem jednoduchá věc (rouška) může ve specifických prostředích pomoci v boji proti akceleraci šíření viru?
U seba a u teba v tom vidím analógiu. Máme k dispozícii rovnaké informácie a vidíme rovnaké veci, napriek tomu sme k ním zaujali odlišný postoj, priam proipólový. Viď moj prístup k bleskom a k bezp. pásom v aute. (Domnievam sa, že na bicykli prilbu nosíš)
Realita je ale stále táto:
jackb napísal: 14 jún 2021, 14:08
premorenie je negativny pojem. znamena, ze ludia su nezodpovedni egoisti, ktorym je zdravie ich okolia ukradnute. rovnako ako to, kedy a co sa otvori. lebo cim viac chorych, tym neskor sa otvori. o detoch, ktore chcu do ZOO, ale maju rozhadzane hracky som uz vela krat pisal.
Tých nezodpovedných egoistov je majorita. Výrazná majorita.
Dnes som sa cestou do práce zastavil v 3 predajniach, všetko domáce potreby. Bolo to zhruba o 09:00. Spozoroval som toto:
Majorita zákazníkov boli seniori. Majorita z nich mala respirátor pod nosom. Predavačky vo všetkých 3 obchodoch mali respirátor tiež pod nosom.
Takže seniori, kvoli ktorým sa opatrenia robili, si ich takto vážia.
Takýchto kadejakých haluzí pozorujem stále veľa a všade. Najsmiešnejšie je to v zamestnaneckej jedálni. Respirátory na hube počas čakania vo fronte, inak prebieha veselé premorovanie počas sedenia za stolmi.
Najvačší porušovači (respirátor pod nosom) sú, ako som spozoroval, tí služobne starší zamestnanci firmy, hlavne z rád vyššieho managementu.
Venujem jednu otázku.
Prehliadaš si telo po návrate z pobytu vonku z prostredia lesov alebo lúk?
" Incidence of Lyme disease in the UK: a population-based cohort study ":
https://bmjopen.bmj.com/content/9/7/e025916
Naozaj by ma to zaujímalo.