zabezpecenie auta proti kradezi
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: zabezpecenie auta proti kradezi
Vsak je jedno kde necha auto ked ide na dovolenku. Rovnako tak mu ho mozu vykradnut aj na letiskovom parkovisku, kedze dlhodobe parkovanie je vacsinou dalej od vstupu do terminalu a ked stojis dalej, tak neni problem. Rovnako tak ti auto vykradnut alebo ukradnu ked ti stoji na parkovisku pred domom/bytom, ked ides na futbal, ked ides na nakup alebo ked si v kine.
Riziko je všade to máš pravdu, ale nie všade je to riziko rovnaké.
Zrovna to parkovisko čo sa mu odporučilo, tak zrovna tam sa chodí pozerať aké autá sú odstavené a ako dlho stoja. Ak je nepohnuté 3 dni a má značku mimo ba, tak je veľmi pravdepodobné že je odložené cestou na dovolenku.... Nie nadarmo sa skupina orientuje na Ružinov a nie na Petržalku....
Zrovna to parkovisko čo sa mu odporučilo, tak zrovna tam sa chodí pozerať aké autá sú odstavené a ako dlho stoja. Ak je nepohnuté 3 dni a má značku mimo ba, tak je veľmi pravdepodobné že je odložené cestou na dovolenku.... Nie nadarmo sa skupina orientuje na Ružinov a nie na Petržalku....
-
hojko
Site Admin
To mas pravdu. Moznosti je ale viac, radsej zaplatit par eur, ale mat to v bezpeci: https://www.parkcloud.com/sk-SK/parkova ... bratislava
Nejake nove typy na zabezpecenie?
Najcastejsie sa myslim zvazuje VAM, Zeder a Pandora.
VAM - asi jeden z najpouzivanejsich, elektro-mechanicke ale ma svoje 'muchy' ako kazdy iny alarm
Zeder - cisto mechanicke pokial viem, nejako vela som o tom nezistoval ale robit priamy zasah do tyce riadenia ma trocha odradza
Pandora - zda sa mi ze je to cisto elektronicke, co tiez nie je idealne
Prip. nieco ine odskusane?
VAM - asi jeden z najpouzivanejsich, elektro-mechanicke ale ma svoje 'muchy' ako kazdy iny alarm
Zeder - cisto mechanicke pokial viem, nejako vela som o tom nezistoval ale robit priamy zasah do tyce riadenia ma trocha odradza
-
starysomar
Hardcore addict
Na jednom z áut som si spravil vlastné dvojité zabezpečenie - auto sa "nebavilo" ani s originálnym kľúčom a ak by predsa dakto dokázal nejak zaštartovať - aj tak by nechytilo alebo v sekunde chcíplo pre nedostatok paliva.
poznam chlapika ktory si dava na noc na koleso "papuču" a auto mu zatial neukradli, tak asi to funguje 
-
starysomar
Hardcore addict
Vídať to občas. Nechcelo by sa mi. 
Celkom by ma zaujímalo, aké muchy ako každý iný alarm, má to VAM. Nakoľko ho mám v aute už takmer 2 roky a doteraz som nepostrehol jediný problém alebo nedostatok. Mám základné VAM R1 a VAM odťah. Som si 100% istý, že v ďalšom mojom aute, budem znova nainštalovaný práve tento systém. Dôvodom je aj to, že doteraz nebolo ukradnuté žiadne auto s týmto systémom. Teda aspoň, sa o žiadnom takom aute nevie.TheJester napísal: 17 okt 2020, 0:49 Nejake nove typy na zabezpecenie?
-
aviceN
Guru
Uvazujem nad Pandorou Mini do auta, mate niekto osobnu skusenost, pripadne nejake referencie?
Kamarat ma Pandoru s GPS a SMS. Za mna otravne, ze musi strkat taku malu krabicku na odblokovanie na miestach pri spolujazdcovi. Sms notifikacia pri kazdom odomknuti auta, pri slabej baterke, ale aj pri silnom vetre pocad parkovania na ulici. Ako alarm ale Pandrou vychvaluju.
-
aviceN
Guru
Hmm, co mam info tak popisujes VAM, to je ta otravna krabicka, ktoru pchas do auta. Pandora (obzvlast Mini), je len na baze karticky, ktoru mas v penazenke/na klucoch a bez nej nenastartujes. SMS nepotrebujem, skor je zaujimava ta aplikacia, ktora komunikuje cez BT. https://www.pandora-alarm.sk/pandora-mini/
Pardon, mas pravdu, pcha tam VAM. Na druhom aute ma Pandoru s GPS, SMS notifikacie + aplikacia v mobile. Ku Pandore je samostatne dialkove ovladanie na odomykanie auta.
Appka je zaujimava, no tvrdenia vyrobcu o tom, ze sa to neda rusit su nezmysly. Vsetko sa da rusit. Takisto ta karticka...tieto veci su davno prekonane. Staci spravne nastaveny repeater a signal sa prenesie aj na vacsiu vzdialenost.
Teda kvoli appke by som to aj bral, ale v oblasti bezpecnosti si velmi nepomozes.
Teda kvoli appke by som to aj bral, ale v oblasti bezpecnosti si velmi nepomozes.
A čo je na tej krabičke od VAM také otravné? Pokiaľ je otravný fakt, že bez tej krabičky nenaštartuješ auto, alebo že ju nevieš nijako kopírovať, tak áno. V tomto prípade je otravná, ale iba pre potenciálnych zlodejov.
Pandoru nepoznám, ale dávnejšie keď sa snažili ukrojiť si niečo z trhu, tak mali nejaké antikampane voči VAM (na internete mali zaplatené kadejaké články ako inzerciu a diskusia pod článkami bola jedna katastrofa) a svoj systém sa snažili prezentovať ako ten lepší. A niekedy v tom čase som dával robiť VAM. Nad Pandorou som ani nepremýšľal a to lenže toho dôvodu, že sa snažili zviditeľniť sa na úkor VAM.
Pandoru nepoznám, ale dávnejšie keď sa snažili ukrojiť si niečo z trhu, tak mali nejaké antikampane voči VAM (na internete mali zaplatené kadejaké články ako inzerciu a diskusia pod článkami bola jedna katastrofa) a svoj systém sa snažili prezentovať ako ten lepší. A niekedy v tom čase som dával robiť VAM. Nad Pandorou som ani nepremýšľal a to lenže toho dôvodu, že sa snažili zviditeľniť sa na úkor VAM.
Pre človeka s bezkľúčovým prístupom to jednoducho je otravné.
-
starysomar
Hardcore addict
Riešenie ukradnutého auta nie?
Mám keyless system a otravné to pre mňa veru nie je. Kľúč aj tú "otravnú" krabičku mám na jednom krúžku.
Je, skúsil som si to. GAP však všetko pokrylo, teda ani na novom aute nemám žiadne zabezpečenie, minimálne dokým mám GAP.
To, že to máš na jednom krúžku nič nemení na tom, že tie kľúče musíš odniekiaľ vybrať a niekam vložiť.Mám keyless system a otravné to pre mňa veru nie je. Kľúč aj tú "otravnú" krabičku mám na jednom krúžku.
GAP je super, ale pokiaľ viem, tak ti týmto spôsobom poistia tak max. 5-ročné autá. Ak má niekto >5-ročné auto, tak má možnosť jedine havarijku s poistením odcudzenia auta, ale nejaké dodatočné zabezpečenie dá majiteľovi ešte väčší kľud na duši. Ja osobne mám na aute Zeder a to zamykanie a odomykanie riadiacej tyče mám už tak zautomatizované, že mi to trvá tak 5 sekúnd, takže mi to extra diskomfort nespôsobuje.
Aj z osobnej skúsenosti viem, že keby došlo k poistnej udalosti, tak ti poisťovňa nevyplatí nikdy takú čiastku, aby si si reálne mohol kúpiť auto podobnej kategórie a hlavne výbavy, ako si mal. Teda v prípade, že nechceš absolvovať ťahanice po súdoch kvôli kráteniu plnenia...
Aj z osobnej skúsenosti viem, že keby došlo k poistnej udalosti, tak ti poisťovňa nevyplatí nikdy takú čiastku, aby si si reálne mohol kúpiť auto podobnej kategórie a hlavne výbavy, ako si mal. Teda v prípade, že nechceš absolvovať ťahanice po súdoch kvôli kráteniu plnenia...
To je pravda, dokonca tuším už niektoré poisťovne takto nepoistia auto staršie ako 3 roky.
Čo sa týka vyplatenia - neviem či si myslel GAP, ale mne z GAP vyplatili plnú sumu, ktorú som za neho dal vrátane príplatkov.
Čo sa týka vyplatenia - neviem či si myslel GAP, ale mne z GAP vyplatili plnú sumu, ktorú som za neho dal vrátane príplatkov.