Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa Frco »

Evidentne kopirujeme napady zo zahranicia, s cim suhlasim.
To zrusenie MOMiek a zavedenie platieb za testovanie sme zobrali z Rakuska.
Loteriu sme zobrali z USA.

Postupne sa budu skrutky utahovat a nezaockovani budu proste nanuteni sa zaockovat, inak si ani neprdnu. A to je dobre.

Najvyssi level bude povinne ockovanie v niektorych statnych firmach, podobne ako to teraz zacalo robit Rusko.
Netreba vymyslat nove veci, staci skopirovat :-)
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ephramko »

Frco napísal: 01 júl 2021, 13:29 To zrusenie MOMiek a zavedenie platieb za testovanie sme zobrali z Rakuska.
Mám tetu vo Viedni a tam v podstate MOMky ani neboli. Určite nie v takej podobe ako u nás, že to štát masívne dotoval a vyrobil XY milionárov. Rakúšania na testovanie neminuli 1,5 miliardy. Tam mala vláda dohodu napr. s Billou (štát dodá testy, Billa ich zadarmo bude ponúkať) a keď si ukázal občiansky, tak ti pri pokladni zadarmo dali test, sám si si potom doma spravil odber, zaniesol to do hociktorej lekárne a potom ti už len prišla SMSka. A počas natvrdšieho lockdownu im poštou prišlo 5ks testov na jednu osobu, aby sa ľudia otestovali doma, keď sa cítia zle a nikam zbytočne nechodili.

Pokiaľ viem, tak testy budú u nás stále zadarmo. Tak ako to bolo pred Matovičovou atómovou zbraňou. Proste keď si bol v kontakte s pozitívnou osobou alebo sa necítiš dobre, lekár alebo hygienici ti dajú covidpas a máš test zadarmo. Ale ak niekto chce cestovať alebo chodiť na futbal, ale nechce sa dať zadarmo zaočkovať, tak nech si pekne zaplatí testy zo svojho. Neviem, prečo by sme sa na to všetci mali skladať.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

V Holandsku zacali testovat zadarmo (bezpriznakovych, bez anamnezny) az teraz a to prave na futbal, koncerty, party a cestovanie.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Dá sa ešte registrovať na Sputnik?

Inak AG stojí komerčne 20 eur a PCR 70 eur.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Inšpekčná správa zverejnená na stránke WHO ku Sputnik V a kontrole jeho výrobných procesom (v jednej konkrétnej fabrike, vyrába sa na viacerých miestach)

https://extranet.who.int/pqweb/sites/de ... 2021_0.pdf

Following the inspection of Open Joint-Stock Company Pharmstandard - Ufa Vitamin Plant, (28 Khudayberdina str, Ufa, Republic of Bashkortostan, 450077, Russia) (hereinafter, the “manufacturer”), during the period from 31 May to 4 June 2021, WHO’s PQT Inspection Team (WHO/PQT/INS) reported the following preliminary findings:
1. Identified concerns with the integrity of data and test results of microbiological and environmental monitoring during the manufacturing and quality control activities of Gam- COVID-Vac.

2. Identified concerns with the implementation of an appropriate Environmental Monitoring Program to monitor and control the aseptic operation and filling of Gam-COVID-Vac.

3. Identified concerns with the full traceability ,identification and the history of the Gam- COVID-Vac batches and the Drug Substances of Component I and Component II manufactured at the inspection site, through the SAP system used.

4. Identified concerns with the implementation of adequate measures to mitigate the risks of cross contamination.

5. Identified concerns with adequate filling lines and gowning of aseptic operators to ensure the required sterility assurance level of aseptically filled Gam-COVID-Vac be supported.

6. Identified concerns with appropriate sterile filtration validation ofGam-COVID-Vac.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Na Sputnik sa dalo registrovať do 30.6.2021.

Ceny testov sú rôzne. U nás na sídlisku vraj robia Ag za 10€ a taká Alpha Medical robí PCR za 50€ - zatiaľ najlacnejšie PCR, ktoré som našiel.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Koľko tých dôchodcov co je ešte 50 percent nezaockovanych presvedčí to aby sa dali zaočkovať že nebudú potrebovať PCR test na to aby mohli ísť do kaviarne, reštaurácie, na štadión, na diskotéku, na party, na koncerty, lyžiarske strediská, amatérky, kupaliska aby sa dali zaočkovať? :smt033

Nemala by byť náhodou výnimka pre dôchodcov nad 65 rokov tak ako keď bol núdzový stav aby mohli navštevovať tieto služby Lebo by to bolo nevažiace si dôchodcov, neľudské a hyenisticke požadovať od nich aby sa testovali nie? :psssst: tak to bolo povedané počas núdzového stavu
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Zo stránok VSZP:
"Od začiatku februára má každý poistenec nárok na maximálne dve PCR vyšetrenia mesačne, ktoré sú plne hradené z verejného zdravotného poistenia."
No či to platí, neviem.
DEVZYO1G
Addict
Addict

to su ale myslim tie pripady kedy si indikovany paciet, teda mas priznaky atd.
brm
Darca
Darca

jj, platí to pre prípady, ak sa registruješ cez korona.gov.sk. Čiže ak si každý týždeň v kontakte s PCR pozitívnym (vraciaš sa zo zahraničia, máš príznaky, posiela ťa lekár), prvé dva PCR testy v mesiaci máš hradené štátom, zvyšné PCR testy do konca mesiaca si platíš.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Co malo platiť od včera, dnes neplatí a zajtra sa uvidí. Kollar zablokoval navrh platenia PCR testov, nesuhlasí stým. Takze budú dalšie TB iných koaličných strán možno aj opozičných a každý si bude tvrdiť svoju verziu.
Edit: akurát chalanisko v žltom tričku na TB Sasky povedal presne to, čo som napísal v mojej prvej vete 5 minut predtým, čiže niesom sám kto to tak berie. Každopádne zrejme za mesiac bude upravená verzia tohto navrhu.
brm
Darca
Darca

O mesiac tu už bude doma Delta+, to už prijmú úplne všetko, aj povinné očkovanie pre 50+...
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

brm napísal: 02 júl 2021, 13:35 O mesiac tu už bude doma Delta+, to už prijmú úplne všetko, aj povinné očkovanie pre 50+...
Prečo 50+ a nie 12+???
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Lotéria schválená. A ja mám dejavu. Matovič opäť prišiel s geniálnym nápadom, ako zvýšiť zaočkovanosť. Aspoň milión Slovákov sa vraj dá zaočkovať len aby mali možnosť vyhrať v lotérii. Stáť to bude 2 milióny eur týždenne. Tak do lotérie nalejeme pár desiatok miliónov a keď sa ukáže, že lotéria mala nulový vplyv na zaočkovanosť, tak Matovič príde na tlačovku vynadať Sulíkovi a vedcom, že lotérii robili antikampaň a za neúspech môžu oni. Fail ako so Sputnikov V. Hmotná zodpovednosť debila Matoviča, ktorý to vymyslel, bude opäť nulová.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Dnes som sa registroval, vakcína bud Pfizer alebo Moderna, miesto očkovania a čas mi pošlú do sms/e-mailu.
Robím to nie kvoli strachu voči covidu, ale nebudem platiť za PCR test ani cent, nemienim to platiť. Oni ten test vyzaduju ja ho nepotrebujem
Ak by som mal príznaky covidu a viem ktoré sú to, robiť si test mi nepomože, ten ma nevylieči, takže len smer karantena alebo nemocnica.
Určite nechcem byť ani diskriminovaný pri ošetreni u zubara, v reštike, kine, na plavarni a podobne.
Je mi luto zdravotnikov ze je na nich enormný fyzický aj časový tlak a preto viacerí povedali, že odidu za hranice žiť a robiť po tomto chaose.
Dobre sa v minulom roku vedelo, ako to može dopadnuť ked sa niečo podcení,zanedbá,dovolí, výborný priklad Taliansko.
Tak chcem prispieť k tomu, aby tu ostali, pretože budeme uplne v riti a potom sa to bude všetko nabalovať aj po ekonomickej stránke.
V tomto roku kolko ludí plakalo ze nemaju prácu, prišli o biznis ale drbať sa nezaočkovaný alebo aj očkovaný na dovolenky hoci prichádza vlna najhoršej formy covidu - delta variant, idu aj tak. No opäť to tu bude v jeseni rozosraté. Ja som nebol 18 rokov pri mori a som tu a to nie som žiaden žobrák čo by nemal pár stoviek eur na dovolenku pri mori, ale ujasnim si priority kedy je to vhodné urobiť a kedy nie.
Ludia nevedia nič vydržať, ani nosiť ruška ani odstupy, ani byť 1-2 x bez mora, hoci sa možu čvachtať bars kde inde aj v rámci SR.
Ja celej vzájomne rozhádanej vláde teraz kašlem nejakých 30-90 eur, alebo nejaké auto, prípadne peniaze, ked mali podporiť podnikanie,zamestnanosť tak to dodrbali, vsetko neskoro riešili lebo hádky vo vláde sú prvoradé. Tak vyprávaju že netreba vymyšlať nové koleso ale zase urobia po svojom a to koleso v konečnom dosledku vyzerá ako hranol.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

No sirit nakazlivu chorobu nepatri medzi zakladne ludske prava.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

tuti napísal: 30 jún 2021, 18:03 Ja som mal podobny problem. Predpokladam ze mas zdravotne poistenie v CR. Ked som namiesto RC vybral "Iny identifikacny udaj" a ako hodnotu som zadal RC tak to potom islo.
To som skúšal. Ani ťuk.

Skúšal som volať na infolinku ... "všetci operátori sú momentálne obsadení".
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Matovič opäť prišiel s geniálnym nápadom" - GENITÁLNYM...
Blastbit - možno pre niekoho zvláštna motivácia - za mňa OK (práve som si cez istý boj s technikou, podmienený slabším osvetlením nakŕmil GreenPass).
harrison314 - tú hlášku si odkladám.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Nech si každý z toho spraví úsudok...

brm
Darca
Darca

Neboj sa, my sme si z teba aj z toho podvodníka už dávno urobili úsudok.
Napísať odpoveď