Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

NCZI to zasiela vo formáte PDF na email, to sa vytlačí, tam je QR kód.
Na Greenpass app je*em, to si do mobilu inštalovať nebudem.

Nechápem tie úvahy o origoši a o kópii. Validita je daná QR kódom a je jedno či v digi alebo papierovej forme.

Včera cesta CZ -> SK. Zhruba o 15:30.
Krátko za hraničnou líniou hlúčik pajácov, polka z nich zelené tričká, jeden z nich mal žltú vestu Press photo a fotil kadečo. Preventívne som si strčil prostredníček do nosa a civel na neho, ale asi si ma neodfotil, škoda :)
Hrali sa na nejaké blokovanie alebo čo, ale jak cajt zbadal moje prichádzajuce auto, tak "protestujúcich" usmernil a popohnal ich jak také stádečko a mávol na mňa, ja na neho tiež a prešiel som.
Asi kilák ďalej bola kontrola, ďalší cajt, mlaďas celkom, na mňa mávol, zastal som, poprial pekný deň a:
"Dobrý, odkiaľ ?"
"Z Česka."
"A kamže ešte prosím?"
"Za rodinou. Očkovanie mám, ..."
"Možte mi iba ten papier roztvoriť ?" Začal som roztvárať ... "v poriadku vidím, registrovali ste sa?"
"Ano, moment ..." začal som hľadať mobil v batohu ... "šak tam to máte, vidím, pokračujte ..."

Tak som pokračoval. Cajt žiadne potvrdenie v skutočnosti nevidel, hoci som všetky mal. :smt104
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Matovič pri tých svojich oje*** zabudol, ze minister si vie presne zistiť, kedy mu NCZI poslalo sms/email s pozvánkou na očkovanie. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko napísal: 23 júl 2021, 10:01 Matovič pri tých svojich oje*** zabudol, ze minister si vie presne zistiť, kedy mu NCZI poslalo sms/email s pozvánkou na očkovanie. :D
Ale ved sme si uz zvykli, ze sa sprava ako male dieta.
One time: Nemozem sa ockovat Sputnikom, lebo by ma nepustili do vyspelych statov EU.
Next time (po ukonceni registracii ockovania na Sputnik): Dam sa ockovat iba Sputnikom.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Stavim sa, že teraz Matovič bude proste čakať a tváriť sa, že mu neprišiel termín na Sputnik. A potom, keď ho už nebudú vedieť zaočkovať Sputnikom (lebo musí dostať druhú dávku do konca augusta, keďže nám tie vakcíny expirujú), tak z toho obviní "neschopného" ministra zdravotníctva a začne zase robiť cirkus. :D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Veď očkovaci termin sa da presunut nie? Staci ze si ho par krat presunie a uz chudak sputnika nedostane. Taktiez sa mohol regnut tesne po pol noci v posledny den pridelovania terminov a ak mu to ten super system z nczi umoznil, tak je mozne ze uz ho neeviduju ako prihlaseneho na sputnik, ale nejako tym prihlasenim presiel.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Však môže si robiť, čo chce. Ale je to maximálne úbohé správanie od niekoho, kto tu polroka hovnometom strielal po vedcoch a odborníkoch, obviňoval ich, že sú vrahovia a niekto im zaplatil za to, aby poškodili meno najlepšej vakcíny na svete a nakoniec keď sa Sputnikom môže dať Matovič zaočkovať, tak robí zase cirkus, vymýšla, prečo to nejde a nakoniec z toho začne obviňovať nového ministra. Aj keď ten jasne povedal, že Matovič má tento týždeň termín, vie presne kedy mu NCZI poslalo sms/email a ďalej Matoviča nebude riešiť. Ešte veľmi diplomaticky povedal, že si asi len pán Matovič nepozrel smsky...mohol kľudne povedať, že je to psychopat, ktorý vkuse len oje*** a vyvoláva konflikty.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ja viem, že v stredu ráno mu mala prísť sms s prideleným termínom - ale nezachytil som informáciu, na ktorý deň dostal ten termín?
retkvic
Addict
Addict

Za tych par rokov co ho clovek pozoruje je badat, ze ma rad ak veci vyspanuje do extremu a tesne pred tym ako to uz uz praskne, z toho vykorculuje a tvari sa akoby nic, najvecsia pohoda(vidite, vsetkych som vas zase otentoval). Takze tu sa da cakat tiez nieco podobne.

Inac ako uz beardie spominal v inej teme, tak on by kludne mohol povedat, ze sa zaockovat neda, kedze covid prekonal a po novom niektory vedci tvrdia, ze ockovanie ludi co prekonali covid je iba zataz pre organizmus a nema to pre nich ziadny benefit, okrem potencialneho rizika zvysenych imunitnych odoziev. To porovnanie mnozstva protilatok, co pred par dnami ukazovali na markize nevypoveda skoro nicom, kedze mnozstvo protilatok v krvi sa casom straca, no telo si ich pri strete s patokenom dokaze opetovne vytvorit.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ale Matovič povedal, že to je tak skvelá vakcína, že je jedno aj keby to Rusi poslali v bandaskách. A že keď o to nebude záujem, tak si on dá pichnúť aj všetky dávky Sputniku. :D A zrazu je problém s jednou dávkou...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Jeden z hlavných kamenov urazu očkovania v SR = neustále pytanie sa politikov nezdravotnickeho vzdelania ci sa daju/nedaju očkovať.
Podla toho sa rozhoduju aj ich voliči, ako ovce, čo ich baran mieni so sebou samým robiť či sa očkovať alebo neočkovať.
Kebyže taký Kotleba povie že, ludia (rodičia,deti,dochodci) dajte sa očkovať, tak jeho voliči aj voliči ostatných nazzi frakcii tak urobia.
Ale len na základe toho, že to on povedal, nie preto, žeby im zaležalo na vlastnom zdraví, zdraví ich detí a zdraví dalších ich rodín.
Alebo aj na psychickom zdraví zdravotnikov,lekarov bez ktorých žiaden štát nebude fungovať ak ich bude výrazný nedostatok a to je smutné.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Z očkovania sa stala politická kampaň, preto sa tie ovce správajú podľa svojich pastierov. Od Kotlebu nikto nečakal, že prikáže voličom dať sa zaočkovať - trochu naivne som to však čakal od Fica a hlavne Pelleho - obzvlášť, ak sa chcel od Fica dištancovať a získať ľudskú tvár (ale evidentne mu o to ani nejde) - úplné dno však prerazili Matovič s Kollárom a málo presvedčivý bol aj Sulík, Remišová rieši len samú seba.

Kollár sa zľakol pár demonštrantov - som zvedavý, že ak by pred parlament nabehli vaxeri a žiadali slobodu počas lockdownu, či by zrazu nešiel kvôli nim meniť ústavu.

Inak viem si živo predstaviť, že ak by bol Pelle vo vláde, určite by už dávno zaviedol povinné očkovanie minimálne pre zdravotníkov a Matovič s Kotlebom by organizovali antivaxerské párty pred parlamentom.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja hlavne nechapem Fica a Peleho, lebo ked vyhraju volby, tak ti antivaxeri a lockdawn bude uz ich problem, ale je mozne, ze si povedali, ze to je problem ich buduceho ja.

Chcem to pochopiť, no napriek môjmu enormnému mentálnemu úsiliu to nedokážem.
Prečo protestujú tí, ktorí ohrozujú iných? Tí, ktorí odmietaním všetkého, od nosenia rúšok, cez testovanie až po očkovanie, do ktorého ich nikto nenúti, zhoršovanie pandémie podporujú? Tí, ktorí útočia na zdravotníkov a vedcov, ktorí im čoskoro budú zachraňovať životy. Tí, ktorých konanie bude viesť k obmedzeniam pre všetkých. Tí, pre ktorých je ten, kto sa správa zodpovedne a slušne, ovcou a zapredancom. Tí, ktorých cesta vedie cez násilie, agresivitu a potláčanie práv oponentov…
Ak niektorí politici nechcú ľudí deliť a očkovaným dávať výhody, prečo by práve očkovaní mali neskôr trpieť a byť obmedzovaní pre tých, ktorí pre potrebu byť nasilu antisystémoví, sú viac proti sebe, než proti tomu systému? Prečo by sme mali akceptovať ako väčšina to, že sa budeme skladať na testy a liečbu tých, ktorí ignorovaním faktov a šírením osobných postojov a hoaxov ohrozujú životy nevinných?
Do kedy majú byť v spoločnosti tí, ktorí sú nekonfliktní, slušní, zodpovední a ochotní byť štátu nápomocní, fackovaní nie len časťou spoločnosti, ktorej cieľom je bojovať proti všetkému, ale aj niektorými predstaviteľmi štátu, ktorí čoraz častejšie spolupracujúcim pľujú do tváre a kričiacim lezú do zadku? Nie, páni a dámy z hnutia, ktoré predstavuje všetko, len nie rodinu, nemôžem súhlasiť s tým, že odmietate dať určité kozmetické výhody občanom, ktorí ochotne vo všetkom spolupracujú a chudákmi robíte tých, ktorí nie sú ochotní ustúpiť ani len o malý krok, hoc ide aj o ich ochranu a zdravie…čo má byť pre nás motiváciou pomáhať, keď nás máte v konečnom dôsledku za naivných blbcov? Už ma to prestáva baviť.
zdroj: https://www.facebook.com/kulkovskymilan ... 6710199881
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Presne.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

funguje niekomu ta stranka bytzdravyjevyhra.sk??
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Zjavne nie: https://downforeveryoneorjustme.com/bytzdravyjevyhra.sk
Ale oficiálne to majú spustiť až od 1. augusta
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Vsimol som si na diskusiach po internete ze nezaočkovaný ludia maju tendenciu sa posmievat ludom co su očkovaný,rozne osočovať,nadavať im a podobne. Zaočkovaný sa im rozumne argumentačne snažia vysvetliť prečo by sa mali a dostane sa im tak sprška nadávok od hentakých ludí.
Cize urobil by som to tak a pekne na tvrdo že okej nedaj sa zaočkovať ale ked dostaneš covid (hocijaký variant) a budeš prenašač tak za 1. zaplatís si sám zdravotnu starostlivosť a za 2. zaplatiš bud pokutu alebo na pol roka do basy. Tu sa s takými ludmi inak nedá.
Takýmto sposobom nezodpovední ludia nam tu budu kur*iť zdravotný system - lekari vyčerpaný syndrom vyhorenia a rozmyslanie nad odchodom pracovať do zahraničia. Ekonomiku si ničiť lockdownom. Generácie deti ktoré nebudu chodiť do školy - stratené generácie.
Strpčovanie života ludom napriklad na hraniciach ktorý potrebuju isť do práce a pod.
retkvic
Addict
Addict

Ak ste si pozerali ten diagram ako by to malo fungovat, tak najprv si na tej stranke vyplnite svoje osobne udaje, potom spetne dostanete sms a potom je tam take 14 dnove okno kedy to oni poslu na NCZI a odtial pride asi dalsia potvrzdovacia sms, ze uz je to potvrdene a sme v zlosovani, pritom by im tie udaje uz mohlo rovno poslat NCZI, kedze to by malo mat udaje o kazdom ockovanom.
To ako vazne 14 dni? To bude zase nejaka ptakovina.
Prílohy
premia.png
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Je tam písané do 14 dní cize to moze byt aj 5 dní, 14 dní je zrejme maximum dokedy to musí byť. Cojaviem kašlem im celu loteriu, zdravie je prvoradé, vidieť aká nešťastná kampaň je v SR ohladom očkovania a že nejaký ludia už mali byť v base a nevyjadrovať sa v pléne ohladom ich nazoru na očkovanie a tým ovplyvnovať masy oviec ktoré sa riadia ich nazormi a nie svojmi.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Blastbit napísal: 25 júl 2021, 21:09Cize urobil by som to tak a pekne na tvrdo že okej nedaj sa zaočkovať ale ked dostaneš covid (hocijaký variant) a budeš prenašač tak za 1. zaplatís si sám zdravotnu starostlivosť a za 2. zaplatiš bud pokutu alebo na pol roka do basy.
S takymi ludmi je diskusia zbytocna. Bude ti argumentovat ze vsak to je chripocka a vysoke cisla v nemocniciach bol podvod.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ano chripočka,soplík ale ze clovek ak mal tazký priebeh má pluca v prdeli a srdce tiež a postcovidový syndrom to je okej.
Bromhexinový alkoholik liečiaci sa vodkou by o tom vedel svoje povedať hlavne ked syna matke zobral, takemu je jedno ci syn dostane covid.
Napísať odpoveď