Myty a pravdy
Re: Myty a pravdy
Černosi majú najväčšie ciciny, černosi sú najlepší šprintéri (bežci) a černosi na seba ľahšie naberú muskulatúru.
-
mirak2
Hardcore addict
to lebo nepracuju a tak maju viac casu cvicithughito napísal:černosi na seba ľahšie naberú muskulatúru.
Asi to bude tým.
Jeden z najznamejsich mytov som tu nenasiel, pridavam aj dva odkazy, jeden aktualny.
Mytus - Chemtrails, rozprasovanie jedovatych chemickych latok, virusov, plesni a bakterii lietadlami.
Pravda - Je to mozne lahko vysvetlit dobre znamymi fyzikalnymi a chemickymi procesmi.
Chemtrails sú výmyslom konšpirátorov, potvrdili poprední experti
Polícia a pilot o konšpirácii: Chemtrails sú hlúposť
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2020, 19:32)
Kvalitné potraviny za socializmu sú mýtus. Režim problémy ututlával
Mytus - Chemtrails, rozprasovanie jedovatych chemickych latok, virusov, plesni a bakterii lietadlami.
Pravda - Je to mozne lahko vysvetlit dobre znamymi fyzikalnymi a chemickymi procesmi.
Chemtrails sú výmyslom konšpirátorov, potvrdili poprední experti
Polícia a pilot o konšpirácii: Chemtrails sú hlúposť
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2020, 19:32)
Kvalitné potraviny za socializmu sú mýtus. Režim problémy ututlával
-
starysomar
Hardcore addict
Chemtrails je "vďačná" téma na odhalenie schopnosti jedinca racionálne uvažovať.
Európa má 10 180 000 km².
Jeden kilometer štvorcový má milión metrov štvorcových. Teda ... 10 miliárd, 180 miliónov.
Lietadlá lietajú 10 kilometrov nad zemou.
Odhliadnuc od toho, že si nedokážem predstaviť ako by to vôbec šlo realizovať - navyše v hlbokom utajení - tých 50-100 miliónov plne naložených lietadiel s najvyššou nosnosťou denne nad kontinentom by sa na oblohu ani nepomestilo...
A ako to kurnik tlačia do tých rotorov veterných elektrární?
Európa má 10 180 000 km².
Jeden kilometer štvorcový má milión metrov štvorcových. Teda ... 10 miliárd, 180 miliónov.
Lietadlá lietajú 10 kilometrov nad zemou.
Odhliadnuc od toho, že si nedokážem predstaviť ako by to vôbec šlo realizovať - navyše v hlbokom utajení - tých 50-100 miliónov plne naložených lietadiel s najvyššou nosnosťou denne nad kontinentom by sa na oblohu ani nepomestilo...
A ako to kurnik tlačia do tých rotorov veterných elektrární?
Mnoho ludi veri mytom o mobiloch s vymenitelnymi bateriami, dokonca ich pouzivaju ako argumenty proti prave na opravu, proti lahko vymenitelnym bateriam a pod.
Myty:
1. Mobil s vymenitelnou bateriou bude hruby a tazky.
2. Mobil s vymenitelnou bateriou nemoze byt vodeodolny.
3. Mobil s vymenitelnymi modulmi, suciastkami, resp. lahko opravitelny, bude drahy.
4. Mobil s vymenitelnou bateriu nemoze mat tenke ramiky.
5. Mobil s vymenitelnou bateriou nemoze mat bezdratove nabijanie.
Pravda:
Tu su dokazy, ze nic z toho nie je pravda, taketo mobily mozu byt lacne, tenke, lahke, vodeodolne, vykonne, "bezramikove".
https://www.kimovil.com/en/best-smartph ... le-battery
Samsung Galaxy XCover Pro - vymenitelna bateria, vodeodolnost, IP68, MIL-STD-810G - vojensky standard
Cubot Note 20 - vymenitelna bateria, cena 105€
Cubot P40 - vymenitelna bateria, tenke ramiky
Gigaset GS4 - vymenitelna bateria a bezdratove nabijanie
Myty:
1. Mobil s vymenitelnou bateriou bude hruby a tazky.
2. Mobil s vymenitelnou bateriou nemoze byt vodeodolny.
3. Mobil s vymenitelnymi modulmi, suciastkami, resp. lahko opravitelny, bude drahy.
4. Mobil s vymenitelnou bateriu nemoze mat tenke ramiky.
5. Mobil s vymenitelnou bateriou nemoze mat bezdratove nabijanie.
Pravda:
Tu su dokazy, ze nic z toho nie je pravda, taketo mobily mozu byt lacne, tenke, lahke, vodeodolne, vykonne, "bezramikove".
https://www.kimovil.com/en/best-smartph ... le-battery
Samsung Galaxy XCover Pro - vymenitelna bateria, vodeodolnost, IP68, MIL-STD-810G - vojensky standard
Cubot Note 20 - vymenitelna bateria, cena 105€
Cubot P40 - vymenitelna bateria, tenke ramiky
Gigaset GS4 - vymenitelna bateria a bezdratove nabijanie
Je to spojené s trendom, že sa dnes priemerne kupujú mobily na nie dlhšie ako 2-3 roky a počas tohto obdobia baterka funguje bezproblémovo. Ľudia, čo kupujú mobily na dlhšie obdobie prakticky spravidla tie smartfóny nevyužívajú tak, aby pokles "zdravia" baterky až tak pocítili. Samozrejme sú výnimky (staršie super telefóny, alebo ľudia), ale či sa to kvôli nim oplatí robiť je otázne.
Dať sem príklady, že taký mobil vie byť tenký, ľahký a vodeodolný je síce pekné, ale určite je to na výrobu zložitejšie (a bez pochyby aj rozmerovo náročnejšie), ako mať jednoliate šasi.
Dať sem príklady, že taký mobil vie byť tenký, ľahký a vodeodolný je síce pekné, ale určite je to na výrobu zložitejšie (a bez pochyby aj rozmerovo náročnejšie), ako mať jednoliate šasi.
ja sa snazim kupovat mobily s vymenitelnou bateriou. Mam ho potom povedzme 2-3 roky a nasledne posuniem ho niekomu dalsiemu z rodiny alebo necham ako zalozny a hned vymenim sam lacno bateriu za novu.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Je pravda alebo mýtus, že rýchlonabíjanie ničí batériu? Využívate ho na svojom mobile, alebo to vypínate?
K-u-b-i-a-k
pri rychlonabijani je vacsie opotrebenie baterie, pretoze sa viacej zahrieva. Ale neviem aky je realny dopad, tj o kolko to v skutocnosti skrati zivotnost baterie, pravdepodobne iba o malo.
pri rychlonabijani je vacsie opotrebenie baterie, pretoze sa viacej zahrieva. Ale neviem aky je realny dopad, tj o kolko to v skutocnosti skrati zivotnost baterie, pravdepodobne iba o malo.
-
starysomar
Hardcore addict
AK je mobil na to stavaný a nehreje sa pri tom nabíjaní - možno aj o nič.
Máme s manželkoou zhodné mobily rovaký čas (POCO X3). Nabíjavam cez trikrát slabšiu nabíjačku a včas, žena cez rýchlu a spravidla až keď jej hrozí vypnutím. Jej apka ukazuje o percento lepšie zdravie, než mne. To využíva mobil viac času, než ja.
Asi netreba riešiť...
Máme s manželkoou zhodné mobily rovaký čas (POCO X3). Nabíjavam cez trikrát slabšiu nabíjačku a včas, žena cez rýchlu a spravidla až keď jej hrozí vypnutím. Jej apka ukazuje o percento lepšie zdravie, než mne. To využíva mobil viac času, než ja.
Asi netreba riešiť...
Toto sa riesilo aj tu, davnejsie.
Ne, mobil vás neodposlouchává, aby vám servíroval reklamu. Je to starý technologický mýtus – MobilMania.cz
Ne, mobil vás neodposlouchává, aby vám servíroval reklamu. Je to starý technologický mýtus – MobilMania.cz
-
starysomar
Hardcore addict
Iste - kto vie, koľko z "baterky" ťahá fotoaparát mobilu alebo nahrávanie zvuku v ňom (foťák okolo jedného ampéra aj viac) - vie, že by sa vybíjal podstatne rýchlejšie.
Plus podstatne väčší prenos dát. Ak by aj na pozadí bežal utajený soft, čo by reč prekladal do textu, platí vyššie napísané.
Plus podstatne väčší prenos dát. Ak by aj na pozadí bežal utajený soft, čo by reč prekladal do textu, platí vyššie napísané.
Dôležita je hlavne teplota pri nabíjani. Veľa závisí od výrobcu. Napríklad Číňania su v tom ozaj popredu. Také Vivo/OPPO/Xiaomi/Realmy s 60w a viac watovymi nabíjaním sú pri nabíjani chladnejšie na dotyk ako môj S22 ultra s 20w nabíjaním. Mám na ňom teraz silnejší outdoorovy obal v ktorom sa mobil výrazne prehrieva a nepustí ma pri nabíjani dlhodobo nad 12w skôr sa to pohybuje okolo 7-8w. Ale dnes by som sa toho už určite nebál, hlavne ak máš mobil na 2-3 roky.
Najväčší šok pre baterku je skôr to, že ju necháš vybiť uplne do nuly, ešte sa pokúsiš telefón par krát zapnúť aby sa vybil úplne ako sa dá a potom ho vybitý necháš ležať par dni. Ale to sa bežne nestáva. Teda aspoň mne nie.
Najväčší šok pre baterku je skôr to, že ju necháš vybiť uplne do nuly, ešte sa pokúsiš telefón par krát zapnúť aby sa vybil úplne ako sa dá a potom ho vybitý necháš ležať par dni. Ale to sa bežne nestáva. Teda aspoň mne nie.
-
starysomar
Hardcore addict
Máš 100% pravdu. To sú skutočné zabijáky akumulátorov mobilov - hlboké vybitie, veľká záťaž pri nízkom nabití aj vysoká teplota. Pod 20% nenechávam vybiť no ukončiť nabíjanie pri 80% sa mi naozaj neche. To má poriešené výrobca vo firmvéri, nenabíja na skutočných 100%
Veru tak. Napriklad aj novsie notebooky majunastavene, tusim Asus, ze sa nabijaju len na 80 percent. Ak chce clovek nabit na 100 percent, tak to treba v Asus aplikacii na spravu notebooku nastavit.
Aj Asus mobily to tak majú.
môj príspevok k tejto staršej téme:Dreamer napísal: 08 feb 2024, 18:50 Toto sa riesilo aj tu, davnejsie.
nedávno som s manželkou pozeral film "Uprostred ničoho" o žene, ktorá sa snaží prežiť na mori zavretá v prepravnom kontajneri. po filme sme sa o tom dosť rozprávali. na druhý deň.... 90% REELS NA FB SOM MAL VIDEÁ NÁKLADNÝCH LODÍ, KTORÉ VEZÚ PREPRAVNÉ KONTAJNERY, ALEBO REELS PADAJÚCICH KONTAJNEROV Z LODE. a toto trvalo to asi dva týždne, otvorím FB - lode, kontajnery, lode, kontajnery, lode, kontajnery.... neviem ako FB zistil o čom sme sa bavili a prečo vyhodnotil že je to pre mňa až tak veľmi dôležité, že mi s tým na pár týždňov doslova zaspamoval reels?
-
starysomar
Hardcore addict
Od koho a aký TV signál a internet máš?
Moja dnes hľadala v jej mobile no na domácej wifi elektrické čistiace kefy - zakrátko som mal na mojom PC na webovej stránke prvú reklamu na podobnú kefu
No nevidím v tom nič neobvyklého. S rozprávaním sa o čomkoľvek to nemá žiadny súvis.
Moja dnes hľadala v jej mobile no na domácej wifi elektrické čistiace kefy - zakrátko som mal na mojom PC na webovej stránke prvú reklamu na podobnú kefu
No nevidím v tom nič neobvyklého. S rozprávaním sa o čomkoľvek to nemá žiadny súvis.
Mal som to stiahnuté z torrentov, išlo to ako MKV z externého disku pripojeného k TV, takže TV ani sieť nemali info o čom ten film je. Film som si vyhliadol už dávnejšie na základe traileru, takže pred sťahovaním som o ňom negooglil.