Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
maiikY
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa maiikY »

Nie nie, kliešťa som nemal.
Hej veď ani mne to nejde do hlavy, že proste bolesť hlavy stuhnutý krk, ráno som aj vracal.. to nie sú príznaky zapáleného hrdla :D
Keď som však pozeral Google, tak som zistil že mám zápal mozgových blán a ešte pár chorôb :D
Zajtra sa objednam, veď kto vie koľko ešte budem čakať na termín.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Jj, za test nic nedas.
Ja som mal 3r spet take stavy no po kliestoch, preto som to tam smeroval.
maiikY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maiikY »

Objednal som sa, prišiel mi termín na zajtra 7:50. Bude zaujímavé sa tam dostať keďže ma poslali do Zámkov (bližšie mám Šalu, Galantu) a ráno som naozaj mimo, ale aspoň že to funguje rýchlo. Potom dám vedieť výsledok
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Pekne zhrnute -
RebeI
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa RebeI »

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1877785426
Svet a okolité štáty sa pomaly prebúdzajú, masove protestu proti covid fašistickým opatreniam, ktoré vám médiá nikdy neukážu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

https://az247.cz/v-usa-za-1-den-hospita ... ti-covidu/

Čo môže za skrat v niektorých hlavách...?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

RebeI napísal: 27 júl 2021, 0:29 https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1877785426
Svet a okolité štáty sa pomaly prebúdzajú, masove protestu proti covid fašistickým opatreniam, ktoré vám médiá nikdy neukážu.
Je divne, ze o corona-fasizme hovori odsudeny fasista a kovany komunista. Clovek nevie, ci tito ludia zavidia, ze s tym neprisli sami alebo co, aj ked v pripade Kotleby vlastne prisli.
starysomar napísal: 27 júl 2021, 6:10 https://az247.cz/v-usa-za-1-den-hospita ... ti-covidu/

Čo môže za skrat v niektorých hlavách...?
AZ247 je satyra, zial je cim dalej tazsie odlisitelna od dezinfowebov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Niektoré dezinfoweby sú ťažšie identifikovateľné "na prvý pohľad", che to trochu praxe a väčší rozhľad. Zmiešajú účelovo overiteľné fakty s odkazmi na pochybné a nepravdivé "zdroje" - rozumiem, že niektorí naletia. Analytické uvažovanie sa akosi čoraz viac "nenosí".
No kto uverí napríklad: http://vesmirni-lide.cz/default_02_obr2903_cz.htm a podobným totálnym bludom, nemal by mať volebné právo a možnosť akokoľvek rozhodovať o iných...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1877785426
tato tupa vec zadiela vsetko, za co mu zaplatia.
"Fasisticke opatrenia vo svete a v okolitych statoch"
jeho juhoslovansky kamarat: protesty proti opatreniam v Londyne
juho_luhar.png
a medzi tym uz ziadne opatrenia neplatili celych pat dni :D
https://www.bbc.co.uk/newsround/57807247
nekrmte to.

to je uz ako ked celkom mudri clovek ani len nepozrie co a od koho zdiela. a tak su hrdinovia doktorka prirodnych vied, ktora robi histologiiu a primar-anestiziolog, ktori prekrutia ako imunitny system a ockovanie funguju, no epidemiologovia su vulgarne dourazani.

ale aspon ze si ti ludia, ktori nemaju s epidemiologiou ci imunologiou nic spolocne urobia dobry osobny marketing a zarobia na knizkach, ktore vydaju. presne ako uzivatel pise: bez pandemie by o nich nikto neoprel ani bicykel.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 27 júl 2021, 9:29ktori prekrutia ako imunitny system a ockovanie funguju
ako to len moze zhodnotit niekto, kto tomu nerozumie vobec :)
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 27 júl 2021, 10:07 ako to len moze zhodnotit niekto, kto tomu nerozumie vobec :)
napodobne, dufam, ze sa nepasujes do role etalonu :)
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie, uz som to tu pisal skor: to, ze si doktor, neznamena, ze si po precitani par clankov aj doktor medicny. takze ja priznam, ze tomu nerozumiem, mozes pokojne aj ty a nemusis nas "obohacovat" lzami z noviniek, ktore "lžou jak když tiskne".
ako moze podanie mRNA sposobit, ze "imunitny system vyvori privela protilatok", ked ockovany nema v sebe virus viac nez polroka? vidis tam logiku a dokaznie toho, ako imunita funguje? lebo ta vytvara protilatky, ked je pritomne ohrozenie, teda virus. preco by za normalnych okolnosti mala vytvorit tak vela protilatok, ze ockovanemu ublizia?

a este tvoja oblubena tema: mladi sa nemaju ockovat, vsetko sa musi otvorit hned ako zacnu pocty mrtvych klesat, lebo inak to zabija ekonomiku
https://www.independent.co.uk/news/busi ... 89235.html
tak ja som si na dovolenke chcel nakupit. a neboli na pulte ani chlieb, ani zelenina. lebo mladi su chori, izolovani, nema kto nalozit nakladiak, previez, vylozit v obchode. lebo v imaginariu doktora beardieho pracuju chori ludi a neda si povedat, ze v realite nie. tesim vyuctovanie toho, kolko to stalo. urcite viac ako dve davky vakciny pre osobu.
beardie
Redeemer
Redeemer

retkvic napísal: 27 júl 2021, 10:50 napodobne, dufam, ze sa nepasujes do role etalonu :)
urcite nie, ale nieco malo som sa za posledny rok a pol naucil
ja priznam, ze tomu nerozumiem
staci, ked tu skoncis ;-)
mladi su chori, izolovani
nie su chori, teda vacsina z nich, su len pozitivne testovani a nutene zostavaju doma na zaklade vymyslov vlady
ako moze podanie mRNA sposobit, ze "imunitny system vyvori privela protilatok", ked ockovany nema v sebe virus viac nez polroka? vidis tam logiku a dokaznie toho, ako imunita funguje? lebo ta vytvara protilatky, ked je pritomne ohrozenie, teda virus. preco by za normalnych okolnosti mala vytvorit tak vela protilatok, ze ockovanemu ublizia?
kontext?
jackb
Redeemer
Redeemer

staci, ked tu skoncis ;-)
davas mi ban? :D
nie su chori, teda vacsina z nich, su len pozitivne testovani a nutene zostavaju doma na zaklade vymyslov vlady
takze do nemocnic nikto nepribudal. ved nie su chori. :smt017
ekonomika trpi kvoli neockovanym. to je skutocnost. ziadne vymysly-
kontext?
tie vyjadrenia bludwebu, ktore cituju doktorku prirodnych vied a docentku histologie a primara anasteziologie, o ktore si nas obohatil.
beardie
Redeemer
Redeemer

su na desatine maxima zo zimy po uvolnovani vsetkeho, nepripisujem tomu takmer ziadnu vahu
se_svk_uk.jpg
btw, pocty pozitivne testovanych klesaju uz 5 dni po sebe, takze ani nemocnice sa nebudu viac zatazovat

mozes ten bludweb, resp citacie z neho, pridat?
musis byt konkretnejsi a napisat, co presne sa ti nepaci, kedze sice nie si odbornik, ale vyjadrit sa obcas vies ;-)
vopred dakujem
jackb
Redeemer
Redeemer

ved to je len dobre, lenze ti ludia v nemocniach su tak chori, ze do prace nepojdu tak skoro. mozno sa uz teraz vracaju ti, ktori pozerali netflix a vlnu horucam museli vyuzit lavorik s vodou.

post2382660.html#p2382660
myslim toto. tam sa pise, ze ockovanie este zvysi hladinu protilatok no neviem ako sa to ma stat.
okrem toho, ten posledny odsek vsetko tam vyssie uvedene neguje.
lebo ak plati zname, ze telo si po ockovani a prekonani samo reguluje hladinu potrebnych protilatok, ako moze ockovanie uskodit a hladina protilatok moze sposobovat vazne problemy? ak by sa podala Astra ci Sputnik, kde ten virus aj je, tak ho uz pritomne protilatky znicia rychlejsie a imunutny system bude musiet vytvorit menej, alebo ziadne protilatky. alebo ako teda ta imnuita funguje? :)
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 27 júl 2021, 11:51 ved to je len dobre, lenze ti ludia v nemocniach su tak chori, ze do prace nepojdu tak skoro. mozno sa uz teraz vracaju ti, ktori pozerali netflix a vlnu horucam museli vyuzit lavorik s vodou.
takze pocas maxima druhej vlny, ked bol v nemocniciach 10-nasobok ludi, tak si ziadne negativne externality nepocitoval, ale teraz ked je v nemocniciach neporovnatelne menej ludi, tak su prazdne obchody?
tak nejak?
uz tam mate konecne tu apokalypsu?
myslim toto. tam sa pise, ze ockovanie este zvysi hladinu protilatok no neviem ako sa to ma stat.
sorry, ale ak sa toto spytas, tak doporucim biologiu strednej skoly
lebo ak plati zname, ze telo si po ockovani a prekonani samo reguluje hladinu potrebnych protilatok, ako moze ockovanie uskodit a hladina protilatok moze sposobovat vazne problemy?
cytokinova burka
ty si sa fakt za posledny rok a pol vobec nic nenaucil?

pre restart diskusii rad pridavam nejake dalsie zaujimave udaje
The Indian Council of Medical Research (ICMR) recently conducted a fourth nationwide serological test and found that 67.6% of those over 6 years old in June and July had antibodies, including 85% of health care workers. This is a sharp increase from the 24.1% level detected during the December-January study. What we can conclude definitively is that strict mask-wearing (especially among health care workers) failed to stop the spread one bit. Yet now they have achieved herd immunity and burned out the virus with just 3% vaccination (now up to 6%) with roughly one-sixth the death rate of the U.S. and the U.K. and less than one-half that of Israel.
tu
Počty nakazených v Sydney rastú napriek mesačnému lockdownu
V meste sa šíri vysokonákazlivý variant delta.
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22707434/pocet-na ... ml?ref=trz

to je tak, ked si niekto pod lockdownom predstavi zatvorene restauracie a obchody, ale ludia chodia dalej do prace, fakt prekvapive
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ked nas v lete pichne komár, tak sa vam do tela dostava nepomerne viacej rozneho bordelu a nikto to vobec neriesi, lebo o tom ni nevie. Ale testovana vakcina- to uz je koniec sveta.
V kazdom pripade si myslim /ja som ockovany/ ze ludia by mali mat pravo sa neockovat ak sa tak rozhodnu.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 27 júl 2021, 11:58 takze pocas maxima druhej vlny, ked bol v nemocniciach 10-nasobok ludi, tak si ziadne negativne externality nepocitoval, ale teraz ked je v nemocniciach neporovnatelne menej ludi, tak su prazdne obchody?
v druhej vlne ked zomieralo cez 1000 ludi denne bol problem nakupit len ked clovek prisiel do obchodu neskoro. predavaci zili, boli v praci. teraz ziju no nie su v praci.
sorry, ale ak sa toto spytas, tak doporucim biologiu strednej skoly
dakujem velmi pekne za odpoved na otazku "ako moze mRNA zvysovat hladinu protilatok"
cytokinova burka
ty si sa fakt za posledny rok a pol vobec nic nenaucil?
no moment, cytokinova burka je to co zabija pri velmi tazkom pribehu covdiu. imunitny system netusi co sa to deje, no chce to silou mocou znicit. (lekari z podcastu hovorili) co v pripade oslabeneho virusu v Astre asi nebude ten pripad, vsak? a uz vobec nie pri mRNA.
pre restart diskusii rad pridavam nejake dalsie zaujimave udaje
tu
with roughly one-sixth the death rate of the U.S. and the U.K. and less than one-half that of Israel.
ja neviem, ale US 600k, UK 130k. India 421k. takze clanok chce potvrdit zazrak premorenia, no opat len lzi a ohybanie reality. okrem toho, tu boli vyjadrenia, ze premorenie je dlhodoby proces a za rok nemozno ocakvat jeho nastup, takze za 7 mesiacov nemohlo nastat ani nahodou. a 60% bolo uvedeme ako minimum. takze niekto klame aj tu: bud Indovia, alebo snilci o premorovani.
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 27 júl 2021, 11:23 urcite nie, ale nieco malo som sa za posledny rok a pol naucil
fu, uz som sa bal, ze si sa pasoval do role odbornika.
Napísať odpoveď