Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa gogo956 »

Hensym
to bolo predpokladam stavebne sporenie/uver a to mava ine podmienky ako bankovy uver. Takže je velmi pravdepodobne ze su tam ine parametre a skutocne mozu robit nejake obštrukcie. Ja som sa povodne vyjadroval k bankovym uverom, stavebko až tak nepoznam.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Áno, bol to stavebný úver. Resp. úver na nehnuteľnosť dokladovaný kúpnou zmluvou, nevyznám sa v tom. :) Bolo to vtedy nutné zlo.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

preco je v bb tak vela ludi zo zahranicia, hlavne rusov? v ziadnom inom meste som nezaznamenal tolko cudzej reci na uliciach. co mi pride zvlastne kedze bb je mensie mesto s obmedzenymi moznostami.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Možno sú to Ukrajinci a nie Rusi ale neviem no majú dosť podobné jazyky. Ale ak sa jedná o Ukrajincov tak kvoli práci ak sa jedná o Rusov tak mafia. Este akých cudzincov si v BB zaregistroval?
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

myslim rusov, na ukrajincov by som sa nepytal, oni su tu uz ako doma :D vidavam tam este slusny pocet arabov, tazko odhadnut presnu narodnost.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Sa spýtaj niektorého z tých Rusov :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

M142 napísal: 11 aug 2021, 15:27 myslim rusov, na ukrajincov by som sa nepytal, oni su tu uz ako doma :D vidavam tam este slusny pocet arabov, tazko odhadnut presnu narodnost.
Za svoj život v mojom meste ktoré je ovela mensie ako BB som videl talianov,černochov,aziatov,arabov,albáncov,balkáncov,ukrajincov,rusov :)
Možu obdivovat slovenské pamiatky, prírodu, pozreť nepoznanú krajinu atd nejaké dovody maju, nevylucuju sa uplne aj tie kriminálne dovody kedže slovenské mafianske bandy su pozabijane,rozložené,pozatýkané,na úteku. :) Ako to obcas býva pozakladaju si tu firmy,prevádzky napr zmzlinu ale popritom kdesi v úzadí pašuju drogy atd
gogo956
Redeemer
Redeemer

za babami chodia
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tu je veľa Ukrajincov / Srbov, lebo je tu veľa práce typu - nízka kvalifikácia a nízky plat. Väčšinou sem chodia na 90 dní, či koľko je teraz max. pracovné vízum pre takýchto pracovníkov. Potom sa musia vrátiť a potom môžu prísť zase na 90 dní. A miestni ľudia tento typ práce väčšinou nechcú robiť...aspoň tu v BA kraji.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Najnovšie tu pár cudzincov urobilo trestné činy, jeden znasilnenie, další bitka 50 ročnej ženy, další zrejme krádež v klenotnictve.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Skvelé je, že žiadny "domáci" nespáchal žiadny...či?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Jasné že hej, ale v poslednom týždni že zrovna aj oni také vážnejšie. To na margo toho že sa tu M142 pytal prečo je v BB tolko cudzincov.
Ja som vtedy napísal na rozne dovody a nevylučuje sa aj kriminálna činnosť.
Mám aj ja jednu otázku aj ked neviem, či bude taká banálna ale toto je jedna z aktívnejších tém tak snád sa dočkám odpovede.
Poprosil by som aby mi skor odpovedal človek ktorý je elektrikár, alebo má skúsenosti.
Je nejaká spojitosť ked niekto nechá zapnutý dlhší čas plyn na šporáku a niekto zazvoní zvončekom, može sa stať žeby nastal výbuch?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zalezi od koncentracie plynu
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Napr nechas v kuchyni zapnutý plyn nevedomky pár hodín napr 2-3 hodiny, a zrovna vtedy niekto zazvoní pri dverách, može nastať ten výbuch?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nie je to nemozne
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ok díky ak to neurobí ani skrat ani nič tak pohoda.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak dobre pamätám, výbuch plynu v Prešove spôsobila iskra z elektriky výťahu.... hocičo elektrické je v prípade úniku plynu nebezpečné.
Spoiler
Čo robiť v prípade úniku plynu?

V prvom rade nepanikárte a zachovajte rozvahu.

Uhaste všetky plamene vo svojom okolí, ktoré by mohli spôsobiť výbuch (napríklad sviečky, cigarety či sporák).

Vypnite plynové spotrebiče a uzavrite prívod plynu (domový uzáver, resp. hlavný uzáver plynu).

Otvorte všetky okná a dvere dokorán (vyvetrať priestor).

Nezapínajte a ani nevypínajte žiadne elektrické spotrebiče.

Nevyťahujte šnúry k spotrebičom zo zásuvky.

Nepoužívajte výťah.

Nepoužívajte otvorený oheň a rozhodne nefajčite.

Varujte susedov a ostatných obyvateľov obytného domu, no nepoužívajte elektrický zvonček (klopať).

Opustite ohrozený priestor a informujte pohotovostnú plynovú službu na tel. č.: 0850 111 727 alebo +421 2 2040 2500.

Ak vystupuje zápach plynu z uzamknutých priestorov, informujte políciu aj hasičov na tel. č.: 112 alebo 158 a 155. Miesto úniku sprístupnite pre pohotovostnú a poruchovú službu.
Tip: Únik plynu nikdy nezisťujte plameňom, ale vždy pomocou saponátu alebo mydla (prejaví sa tvorbou bublín v mieste netesnosti). Väčšie úniky plynu ľahko zistíte čuchom a prípadne aj sluchom.
https://www.innogy.sk/web/sk/innogy/akt ... domacnosti
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Cize aj ten sporák teda, dávať nato bacha vypínať ten plyn na 100% nezabudnuť nato.
gogo956
Redeemer
Redeemer

zemny plyn je nebezpecny pre moznost vybuchu, samozrejme vsetko zavisi od koncentracie, preto sa plyn dodatocne "parfumuje" aby ho bolo lahke hned identifikovat aj pri nizkej koncentracii
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

To si na to potreboval takúto poučku aby si vedel že na 100% na to nezabúdať? :D

Dávať bacha je samozrejmosť. Problém je, že sám neviem ako by som sa zachoval (v rámci prirodzeného pudu prežitia) ak by išlo naozaj do tuhého (tj. únik plynu v spoločných priestoroch a nie v mojom byte - ako napr. Prešov). Totiž tie veci čo sem brm postol, že ako sa zachovať, ak by si to mal všetko podržať, tak ti to celé (hlavne to varovanie susedov v takej väčšej bytovke) môže trvať tak dlho, že ťa to môže doslova stáť život. Ja bývam na 8. poschodí (najvyššom) a ak by som cítil silný únik plynu v byte, samozrejme všetko dokorán, skontrolujem únik, zatvorím to a utekám von (dám bacha, aby nikto nezvonil). Stať sa to nemôže, lebo v byte mám odpojený plyn, ale v tomto prípade je to jasné. Ak by som to ale cítil v spoločných priestoroch, asi by som len zavrel bytové dvere z vonku (a dúfal, že bezpečáky znesú nejaký požiar a pod, aspoň čiastočne), utekal rýchlo dole a cestou iba búchal na dvere, kričal na chodbe že je cítiť plyn a otváral dokorán okná na medziposchodiach. Určite by som ale nečakal, kým mi niekto otvorí, aby som ho varoval. Väčšina ľudí by sa po skúsenostiach s Prešovom možno aj vysrala na ostatných, keďže ide doslova o sekundy. Boh vie. Snáď to nezažijeme.
Napísať odpoveď