Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa jackb »

pripustme na malu chvilu, ze ockovanie sposobuje problemy so srdcom u mnzostva ludi. otazka znie, preco tieto data nie su viditelne v Izraeli, ktory mal preockovane davno pred UK a preco to nie je vidiet v Skandinavii, kde maju na populaciu zaockovanych viac ako UK. something fishy there.

ano, ty napises, ze nech sa teda ludia daju ockovat a v zapati zdielas ake ohavnosti to ockovanie sposobuje. zase chces stat na dvoch brehoch naraz.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Astra vs Pfizer, preto sa Astra nepodava v Dansku, Nemecku a dalsich krajinach, minimalne pre niektore vekove skupiny

Denmark continues exclusion of J&J, AstraZeneca COVID-19 vaccines
Health authorities in Denmark said on Friday that COVID-19 vaccines from AstraZeneca and Johnson & Johnson (JNJ.N) would remain excluded from the country's vaccine roll-out following a review of new safety data.

"The balance between possible benefit and possible harmful effects is still not favourable, even when we include assumptions in our analyses that benefit the vaccine," the Danish Health Authority said in a statement.
Germany donates unpopular AstraZeneca jabs to low-income countries
A majority of Germans preferred the BioNTech-Pfizer vaccine due to its efficacy against new variants, while AstraZeneca remained unpopular due to concerns over its side effects.
jackb napísal: 05 okt 2021, 11:31ano, ty napises, ze nech sa teda ludia daju ockovat a v zapati zdielas ake ohavnosti to ockovanie sposobuje. zase chces stat na dvoch brehoch naraz.
ach chlapce zlaty, ty si ale jednoduchy
viackrat vysvetlene, hlavne ten dopad vedlajsich ucinkov na tu cast populacie, ktora ockovanie objektivne nepotrebuje

naozaj si nevies v tej tvojej hlavicke spravit cost/benefit analyzu a popremyslat nad spektrom vysledkov? nie su 2 na opacnych poloch od seba, su ich stovky, tisice
ze pre niektore skupiny obyvatelstva je vakcinacia viac nez doporucena a pre niektore nevhodna? a lisi sa to podla vyrobcu ci typu?
ach jaj...

Autoeditácia príspevku po 24 min 2 sek:
este by som sa rad pristavil pri 2 vetach, ktore koluju spolocnostou:
- ockovanie je sloboda
- ockovanim seba chranim druhych

(1) to prve stale nie a nie aplikovat, kedze niektore krajiny vyzaduju pri pricestovani okrem plnej vakcinacie i dodatocny PCR test, domace opatrenia vidime v semafore v bordovej a ciernej farbe, napriklad v ciernej sa i plne zaockovany do restauracie alebo na terasu nedostane
realita je taka, ze ockovanie nie je sloboda, stat i nadalej umelo vytvara prekazky

(2) toto je mozne v sucasnosti vzhladom na aktualne vedecke poznanie povazovat za hoax, i plne zaockovani siria covid, i ked v nizsej miere, v porovnani s nezaockovanymi
aktualne dostupne vakciny nikdy nemali za ciel vytvorit sterilizujucu imunitu voci virusu, iba zmiernit nasledky choroby, v tom su ale velmi uspesne
realita je taka, ze ockovanim chranim seba, nikoho ineho, tak k nemu treba pristupovat
jackb
Redeemer
Redeemer

hej, lebo v UK podavali Astru kazdemu. aj tulavym psom. fact checking nic. v skupine friends-of-friends viem o jedinej osobe, ktore dostala Astru, zvysok Pfizer a Modernu. krajania na soc. sietach sa pretekali ako prehovorili dobrovolnikov, ze sice boli pozvani na Astru, ale chcu Pfizera.
Tu nieco o vyhadzovani Astry, lebo ju ludia nechcu:
https://www.telegraph.co.uk/global-heal ... k-set-bin/
Takze este raz: ako ockovanim vysvetlis, ze ludia maju problemy so srdcom, ked boli pozorovane v lete a nie na jar, ked bola Astra podavana?

aky dopad vedlajsich ucinkov ockovania zase? 0.000% zase? ako nepotrebuje, ked sa ma nakazit kazdy. kazdy preto moze skoncit v nemocnici. ved aspon sleduj svoju dogmatiku.
podla mna ty si tajny student dakej humannej polovedy. spektra, tisice polov, co najviac komplikacii. a este tym otravujes ludi. 0 a 1. nic viac.

ad 1) nie. ako som pisal cez vikend: hlupi ludia vytvaraju prekazky. aj ta Australia chce otvorit az pri 90%. takze ak by v krajine mali 11% tupcov, tak zvysok populacie ma smolu.
ad 2) nie. lebo zaockovanim znizujes sancu, ze sa nedostanes do nemocnice a ludia, ktori potrebuju zdravotnu starostlivost ju dostanu. takze ano, ockovanim chranis druhych.
ak opat niecomu nebude rozumiet, pokojne sa opytaj. vysvetlim.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 05 okt 2021, 13:43Takze este raz: ako ockovanim vysvetlis, ze ludia maju problemy so srdcom, ked boli pozorovane v lete a nie na jar, ked bola Astra podavana?
vysvetlene
The doses were destined for use in the UK rollout, but after the Government recommended in May that younger people should get an alternative jab because of the blood clot risk linked to the AstraZeneca jab, take-up dramatically slowed.
:D
kazdy preto moze skoncit v nemocnici.
urcite :)
0 a 1. nic viac.
:lol:
chcel by som zit v tvojom jednoduchom svete, teda, vlastne ani nie
hlupi ludia vytvaraju prekazky
mas pravdu, hlupi ludia vo vlade schvaluju prekazky :)
ak opat niecomu nebude rozumiet, pokojne sa opytaj. vysvetlim.
tie otazky boli recnicke z celkom jasneho dovodu

Autoeditácia príspevku po 6 min 28 sek:
jackb napísal: 05 okt 2021, 13:43Australia chce otvorit az pri 90%.
tiez nie
keby si cital aspon tretinu z toho, co napisem, tvoj zivot by sa zlepsil
jackb
Redeemer
Redeemer

nevysvetlil. lebo Astru prakticky nikto nedostal, lebo medialna hysteria.

takze ako mozu byt ludi v nemocnici s covidom teraz, ked tvrdis, ze sa tam dostat nemozu? ako to vysvetlis? tucni a stari? po tom co 12k z nich uz zomrelo?

tak si vymyslaj zbytocne komplikacie a zamotavaj sa do nich. len si to nechaj pre seba. dakujem

prepac, Novy Zeland, a nie Austrila otvori, ked sa zaockuje 90% ludi. takze ak ich bude neockovanych 89%, tak vsetko poseru tym ostatnym. rovnako, ako ked pred rokom bolo dolezite R-number. ti, ktori rozvlacali virus mohli za lockdowny a zatvaranie. vlada povie jasne: R bude vyssie/zaockovanost bude pod hodnotu a zatvorime. stale volic moze za to, ze sa mu zatvara kino a krcma. a nie vlada.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 05 okt 2021, 14:04 nevysvetlil. lebo Astru prakticky nikto nedostal, lebo medialna hysteria.
kam sa podelo tych 48,9 miliona davok?
internety hovoria, ze v UK sa az do maja (teda pre ludi nad 40 rokov) pouzivala ako hlavna vakcina Astra, ale ty to budes vediet urcite presnejsie, ze ano
Between 9 December 2020 and 5 May 2021, there have been over 260 cases of VITT out of a total of 30.8 million doses of the University of Oxford/AstraZeneca vaccine administered in the UK.
"prakticky nikto", "medialna hysteria"
dobre
takze ako mozu byt ludi v nemocnici s covidom teraz, ked tvrdis, ze sa tam dostat nemozu? ako to vysvetlis? tucni a stari? po tom co 12k z nich uz zomrelo?
ake nemozu? kedy som pisal, ze nemozu? ty si fakt nechapavy?
jasne, ze mozu, pomerovo sa ich tam dostane vyrazne, ale vyrazne menej ako starych a chorych
nie, ze sa tam nedostane ani jeden jediny, ale ze ich je tak zanedbatelne malo, ze je to takmer nepodstatne
keby sa tam dostavali len ti, tak to nema na chod nemocnic ziaden vplyv, ale kedze sa tam v prevaznej vacsine dostavaju stari, chori a tlsti, tak sa na to treba pripravit

zase dalsi priklad ako nie si schopny vnimat napisany text a vidis uplne vsetko len ciernobielo, nic medzi, nula a jedna, koniec
prepac, Novy Zeland, a nie Austrila otvori, ked sa zaockuje 90% ludi.
chces sa stavit? o 100 euro alebo gbp, ze Novy Zeland otvori po vzore Australie (cize vlastnych obcanov) do 6 mesiacov maximalne, napriek tomu, ze nebudu mat zaockovanej 90 % dospelej populacie, suhlasis?
jackb
Redeemer
Redeemer

Cize Astru malo dostat 15.4M ludi. Co je tak 1/4 z celkovej populacie. Takze 3/4 dostali inu vakcinu a preto sa nemoze generalizovat "vakcina zabija ludi". A 260 pripadov z 15.4M? 0.0017%, do psej matere. ale treba hystercit. este ze mame beardieho, ktory vie vsetko. "ich je tak zanedbatelne malo, ze je to takmer nepodstatne"

No a pripravilo sa? Ked sa po prvej vlne nepripravilo vobec a ludia to sabotovali hlupymi recami o tom, ako dave respiratory dochodcom a do nemocnice nikto nepojde? Hysteria okolo Astry, dalsie bludy... tak prosim: dalsia vlna

Preco by som sa mal stavit? To o otvoreni pri 90% je predsa v citacii na predoslej strane (alebo na tej pred nou) a nie moj vymysel. A nie cestovanie, lockdown easing.
post2387242.html#p2387242

ved aspon citaj co postujes.
beardie
Redeemer
Redeemer

on si musi robit srandu, inak to nevidim

zadrbe, ze Astru prakticky nikto nedostal a prve 2 linky z internetu hovoria, ze to dostalo minimalne 15 milionov ludi, realne skor 24 mega
15M = prakticky nikto
skoro ako perfect score 5/7 (OT: poznas tuto referenciu?)

druhy odsek nema zmysel komentovat

treti odsek: pytam sa ta, ci sa stavis, ze NZ otvori pre svojich obcanov skor ako bude mat krajina zaockovanych 90 %, ano alebo nie?

vobec som v predchadzajucom poste nenarazal na pocty pripadov, dokonca som este aj vyznacil, co je v tej citacii dolezite
a ty zase uplne mimo reality blaboces o niecom, co nie je podstatne a nikoho v diskusii nezaujima
reaguj uz konecne na to, co pisem alebo sa neobtazuj!
jackb
Redeemer
Redeemer

no aj keby 24. zo 66 to nie je 50%+1

reagoval som na to, co pises. co ty povazujes za dolezite a vyznacis, mi je uplne ukradnute. je v tej citacii, ze 260 ludi z 15M malo problem? ano. a to je dolezite.

stav sa so zdrojom svojej citacie. aj by som ti napisal, s ktorym novinarom, ale kedze si sa opat nepodelil o zdroj tak si toho cloveka najdi sam :)
beardie
Redeemer
Redeemer

koho zaujima, ze to ma byt polovica? ci si si zase nieco vybajil a teraz cakas, ze na to budem reagovat?
15M+ = prakticky nikto? priznaj rovno, ze si zase napisal sprostost, inak ti to zase budem plieskat o hlavu

tych 260 ludi z 15M malo problem na zaciatku maja, odvtedy to moze rast...

k stavke beriem odpoved "nie"

P.S.: snad ta to nauci akceptovat realne hodnoty a nie subjektivne cisla z tvojho okolia (narazam na vyjadrenia jednoho doktora a porovnanie s objektivnymi hodnotami)
jackb
Redeemer
Redeemer

nuz, aj ludia nad 40 v mojom okoli si vacsinou vybrali ine ako Astru, ako sa neockovat. preto sa objektivne zda malo. ano, oznacit 1/4 populacie za malo, nebolo najstastnejsie.
ak sa od maja Astra nepodava, nemali by mat problem viaceri. mozno desiatky. stale je ten pomer maly na hysteriu okolo toho.

samozrejme, ze sa s tebou nestavim, lebo to tvrdenie nie je moje :) ja som mohol na jar stavit o hospitalizacie, ked si si vymyslel cislo. ak by som ja vymyslel, kedy sa NZ otvori, bol by to uplne iny pribeh.

a dakujem za ponuku, info z prvej ruky z prvej linie su vzdy viac ako nieco prepocitane na populaciu planety.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 05 okt 2021, 15:35info z prvej ruky z prvej linie su vzdy viac ako nieco prepocitane na populaciu planety.
ach :slap:

pol hodinu dozadu si presne s tymto narazil, subjektivne zistenie povazovat za objektivnu realitu, uplne wow
jackb
Redeemer
Redeemer

Mozno uz je liecivo na dosah
https://www.science.org/content/article ... 3ayWji8zF0&

Uz len pockat na peer-review a mnoho testov.
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 06 okt 2021, 10:15Nepouzila. Vianocne a novorocne volno a statne urady, FFS. Cislo si vymyslela.
ty musis byt iny fekalista, ked sa do tej zumpy dobrovolne vrhas znovu a znovu napriek tomu, ze som ta varoval, aby si to nerobil, lebo nedopadnes dobre
Spoiler
ak sa v tychto hovnach zacnes hrabat este viac, tak sa ja zacnem hrabat v archivoch a je velka sanca, ze to pre teba nedopadne dobre, ako v dalsich podobnych pripadoch, takze ti radim v tichosti vycuvat, ja nebudem mat potrebu vytahovat to (podobne ako dalsie tvoje preukazatelne klamstva), zalezi od teba
data som mal vtedy uz stiahnute, dal som ti moznost nestrapnit sa

v prilohe mas subory, jeden z 4.1.2021, druhy z 18.1.2021, vsetko stiahnute z cache
ten prvy z 4.1.2021 ukazuje pri celkovom pocte umrti za rok 2020 tuto hodnotu - 95022 (teda neukazuje priamo, treba pouzit funkciu SUM)
ten druhy z 18.1.2021 ukazuje pri celkovom pocte umrti za rok 2020 tuto hodnotu - 97941

pani Kim operovala v poste z 12.1.2021 hodnotou 95022, najlepsou dostupnou a relevantnou v tej okamih

tu si mal manual ako sa k tym datam dostat, namiesto toho si nespravil nic a temu o mesiac neskor znova otvoril a zlyhal

ja som to teraz nevytiahol, lebo sa snazim poucit ta a neznemoznit este viac ako je to potrebne, ale kedze sa v tom stale sparas...
opat si za idiota, uz druhykrat kvoli tej istej problematike

je mi ta luto
Prílohy
2021-01-04-preliminar_statistik_over_doda_inkl_eng.xlsx
(1.33 MiB) 3 stiahnutia
2021-01-18-preliminar_statistik_over_doda_inkl_eng.xlsx
(1.61 MiB) 1 stiahnutie
jackb
Redeemer
Redeemer

Boze dobry. Ved o to ide, robit zavery na zaciatku roka za rok predosly je skoro, kedze ustalene udaje su publikovane v druhej polke mesiaca. Takze nielenze zdroj obrazku bola pani Kim, lebo ten obrazok vytvorila. A jej metodika bola nespravna.

Rozvrtal si to opat len ty sam, lebo som pani Kim spomenul ako jedneho z mnohych americkych konspiratorov obhajujes aj ked vacsina ich obsahu je uplne mimo realitu. A to iste aj ten chlapec a Project Veritas.
beardie
Redeemer
Redeemer

ale prd bola nespravna :)
tvrdil si, ze si cislo vymyslela, co bolo samozrejme klamstvo

uz sa v tom nemachaj :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

ved nie je problem. len prosim skus zapajat kriticke myslenie a zvazovat co zdielas a koho obhajujes.
beardie
Redeemer
Redeemer

ja obhajujem data, osoby su mi irelevantne
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nieco o Norsku, prebrate z FB:

ČO JE V NÓRSKU PRAVDA, TO JE NA SLOVENSKU LOŽ

Ján Zima

Autor je prezident Nórsko-slovenskej obchodnej komory

Bežný nórsky človek žije v presvedčení, že mu politici, novinári alebo lekári hovoria pravdu, zatiaľ čo slovenský si myslí, že mu všetci klamú.

V sobotu o štvrtej poobede Nórsko zrušilo protipandemické opatrenia, ktoré trvali 562 dní, a obmedzovali viac alebo menej to, čo sme pred covidom volali normálny život.

K takémuto kroku mohla vláda pristúpiť na základe faktu, že bolo plne zaočkovaných viac ako 84 percent obyvateľov, starších ako 18 rokov. Pandémiu neprežilo 850 obetí, predovšetkým starší a chorí ľudia. Očkovanie naďalej prebieha, a všetko nasvedčuje tomu, že krajina bude dobre pripravená, pokiaľ by sa blížila ďalšia vlna.

Ďaleko od normálu zostáva Slovensko, kde ani viac než 12 500 stratených životov nedokázalo presvedčiť viac než chabých 41 percent populácie, aby sa dala zaočkovať, a chránila tak seba aj iných. Práve naopak – namiesto racionálneho pohľadu na bezprostredné nebezpečenstvo veľkú časť obyvateľov ovládlo odmietanie reality a chaos. Slovensko v tomto nie je ostrovom, okolité štáty, predovšetkým smer východ a juh, sú na tom podobne. Ako je možné, že po 30 rokoch budovania spoločných štandardov modernej Európy sa v našom myslení takmer nič nezmenilo?

Čo Nórsko má a Slovensku chýba

Prosperujúci spoločenský systém nestojí na peniazoch, ako sa mnohí domnievali po páde komunizmu za železnou oponou. Niektorí v prosperite Slovenska videli svoje súkromné bohatstvo, snažili sa a naďalej sa snažia dosiahnuť ho aj pochybnými prostriedkami. Všeobecný blahobyt a sociálny štát sú dodnes na východ od Berlínskeho múru buď falošnou návnadou populistov, alebo najhorším strašidlom pre odporcov daní. Výsledkom je, že všeobecné blaho, ale ani zdravie nemá miesto, rovnako ako konsenzus veriť faktom a dôvera v spoločenský systém.

Nórsko toto všetko má, a nie vďaka peniazom z ropy alebo plynu. Napriek tomu, že bolo po vojne jednou z najchudobnejších krajín Európy. Ukazuje sa to jasne aj počas kritických momentov, akými pandémia je, napríklad takto:

Ani jeden nórsky politik (strán zastúpených v parlamente), predstaviteľ verejnej moci či popredná osobnosť kultúry, cirkvi alebo vedy dodnes nespochybnil existenciu a reálne nebezpečenstvo pandémie.

Ani jeden nórsky politik nespochybnil účinnosť očkovania. Práve naopak, koalícia aj opozícia sú absolútne zajedno, že plné a rýchle očkovanie je jedinou cestou von z krízy.

Ani jeden nórsky politik nespochybnil stratégiu odborníkov, Úradu verejného zdravotníctva a iných relevantných inštitúcií, ktoré sa podieľali na príprave a realizácii opatrení počas pandémie.

Nórska vláda, s plnou podporou všetkých parlamentných strán túto stratégiu dodržovala a k náhlym zmenám pristupovala veľmi opatrne a zriedkavo.

Obyvatelia Nórska na základe dlhodobej dôvery v inštitúcie štátnej moci a fungujúci spoločenský systém dodržiavali tieto opatrenia, ktoré boli väčšinou formulované ako odporúčania alebo prosby (nosenie rúšok, odstup atď.), a stali sa tak súčasťou spoločenského projektu vzájomnej pomoci, o ktorú ich predstavitelia verejnej moci žiadali.

Výsledkom bol nielen voľnejší priebeh krízy, menej reštrikcií, ale aj konsenzus väčšiny obyvateľstva, že tento proces zvládla nórska spoločnosť dobre.

Niekde pravda, niekde lož

Mnohé dôležité spoločenské procesy, ktoré vedú k prosperite a spokojnosti obyvateľov, absolútne nesúvisia s peniazmi či finančnou situáciou štátu. Sú nemateriálne, ale o to podstatnejšie pre dôveru ľudí v spoločenský systém. Na Slovensku táto dôvera nie je, a ľudia sa utiekajú k alternatívnym pohľadom na svet, niekedy až k absurdným riešeniam svojej zúfalej situácie. Navyše, mnohí predstavitelia politickej moci ich udržujú v neustálom strese nielen vzájomných konfliktov, ale nepretržitých sklamaní z vymyslených nepriateľov a nesplnených sľubov.

Žiaľ neprispieva k tomu ani silná slovenská náboženská tradícia, ktorá obyvateľstvo historicky ťahá od vedeckých poznatkov a racionality smerom k duchovnej mystike a neovplyvniteľnej osudovosti. Ak sa k tomu pridá niekoľko slávychtivých a nezodpovedných jednotlivcov na sociálnych sieťach, ktorých métou je jedine vlastná popularita, niet divu že sa časť slovenskej spoločnosti zmieta v neistote a z nej vyplývajúcej nenávisti voči systému.

Výsledkom je jednoduché porovnanie: bežný nórsky človek žije v presvedčení, že mu politici, novinári alebo lekári hovoria pravdu, zatiaľ čo tomu slovenskému všetci klamú. V otázke pandémie mnohí politici, novinári alebo lekári v Nórsku aj na Slovensku hovoria presne to isté. Paradoxom potom zostáva, že to, čo je v Nórsku pravda, je na Slovensku klamstvo.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

heker napísal: 07 okt 2021, 19:22 Nieco o Norsku, prebrate z FB:
...
Myslim, ze u nas je este problem to, ze politikom to klamstvo dovolime. Inde by polictik, co klame mal ist kade lahsie...
Napísať odpoveď