Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa beardie »

wladas napísal: 18 nov 2021, 21:37Dalsie totalne klamanie a zavadzanie. Nema zmysel na teba ani reagovat. :smt006
ty si cely ten blabol cital?
ja len prvu vetu o tom, ze som "prelozil nazov institucie, aby som mohol pisat idiotiny", pricom som sa iba pousmial, lebo mi zase len potvrdil, ze moj post ani necital, lebo keby ho cital aspon zbezne, tak by vedel, ze ta studia je z celeho Anglicka

a potom samozrejme poslednu vetu o "pisani k teme", lebo vycnievala
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

jackb napísal: 18 nov 2021, 21:41ze nieco nesedi do tvojich predstav, neznamena, ze je to klamostvo a zavadzanie. zmier sa s tym.
Praveze ja som s tym plne zmiereny ze tu uz bezne klames a zavadzas.

Autoeditácia príspevku po 55 sek:
beardie napísal: 18 nov 2021, 21:41ty si cely ten blabol cital?
Vydrzal som po tu citovanu vetu kde som zistil za dalsi zhluk pismen bude este horsich
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

nie nie. to najma beardie, potom ty, ked sa mu pchas do zadku a ked sa tu objavi Andi :)
ja len citujem lekarov a vedcov. co sa o vas troch da povedat len malokedy

beardie, preco by som cital, ked ma na zaciatku postu hrubo urazas?

bud komunikuj ako normalny clovek, alebo necakaj, ze tie urazky budem citat.
beardie
Redeemer
Redeemer

ako keby voci tomu niekto namietal...

citanie textu s jeho pochopenim => 0

typicky jackb:
niekto (A) napise: X
jackb: ale ved Y
A: bavime sa o X
jackb: ale ved Y, lebo bla bla
A: nikoho Y nezaujima, diskusia je o X
jackb: ved si pisal, ze Y
A: nie, nepisal, diskusia bola o X
jackb: tu ti ukazujem, ze si pisal o Y
A: nie, nepochopil si to, pise sa tam o Z
jackb: ale ved Y

:smt017
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

wladas napísal: 18 nov 2021, 21:37 Len nechapem preco nastala ta chybna strategia. Predsa ockovanie na chripku tu mame uz nejaky ten rok a jej pointa je v podstate rovnaka. Potrebuju ju OHROZENE skupiny.
Ja v tom vidím neschopnosť a nekompetentnosť členov vlád krajín, ktoré to nezvládli. Neschopnosť v tom, dať vedieť gerontom, že sú ohrození, bezohľadu na ich politický kompas. Namiesto toho sa riešia sprostosti a nezmysly a naháňanie volebných preferencií, viď antivaxeri Fico, Kotleba, v Česku je to Pitomio. (Dlho som sa zamýšľal nadtým, či napr. Babišovi nevadí vykillovať svoj elektorát a aj tak dosiahol druhé miesto vo voľbách)

Potom keď je už zle, nemocnice plné, tak je už neskoro riešiť, tak sa vymýšľajú sprostosti ako covidpussy a očkovací apartheid v domnienke, že to nejak pomôže. Hovno pomôže, zase umrú tisícky deduškov a babičiek.
Vlády v podstate iba predstierajú, že niečo robia.

V Portugalsku alebo na Islande to zvládli, tam dali v absolútnej percentáži 87% a 81%, čo je super výsledok.
Nie je to síce dokonalé, lebo nútiť k očkovaniu mlaďasov je plytvanie peniazmi, úsilím a prostriedkami, ale lepšie než nič.
Ten veľký kruh dokázal do seba pokryť aj vekovo rizikovú skupinu. Nie je to ideál, lebo im zostali nejakí nevakcinovaní rizikoví, ale lepšie než u nás.

V odpovedi na položenú otázku netreba hľadať nič zložitejšie než len neschopnosť a nekompetentnosť vlád a fakt, že v problematike sa neorientujú.

Autoeditácia príspevku po 35 min 46 sek:
jackb napísal: 18 nov 2021, 21:41 Andi, spoj sa v wladasom a tym lekarom a vedeckym redaktorom vysvetlite, ze "očkovaní prenášajú jak blázen" :smt006
Toto tvrdí napr. aj prof. Omar Šerý, postoval som sem jeho Twitter a posledne má aj prednášku v tom paneli, čo som sem zdieľal.
Pre zopáčko, napr. toto:

On to tvrdí už od apríla 2020, že design vtedy-ohlásených vakcín netvorí sterilnú imunitu.
Bohužiaľ sa na jeseň 2021 potvrdili jeho slová.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Jackb, bolo by treba, aby si si uhludnil hormony. Jedna vec je argumentovat, ina vec je niekoho obvinovat z klamstva, aj ked to tak nie je a vyvrati ti to.
beardie
Redeemer
Redeemer

este si dnes dovolim pridat par komentarov:
- ockovanie je sloboda, teda az na cierne okresy (doteraz), resp ked nastane "humanitarna katastrofa"
Na hranici katastrofy sa z regionálneho stane celoslovenský automat
Jednou z najväčších zmien je to, že nový covid automat zavádza limit, keď sa regionálne posudzovaný režim prepne do celonárodného. Vtedy sa krajina podľa odborníkov dostane do fázy na prahu „humanitárnej katastrofy“ na národnej úrovni. Nebudú tak rozdielne pravidlá podľa situácie v regiónoch, ale celé Slovensko bude mať jednotné pravidlá.
neviem ako v inych krajinach, ale ked ma nastat humanitarna katastrofa, tak by bolo vhodne poziadat o pomoc okolite krajiny, by ma zaujimalo, co by blabotali, keby nastala realna humanitarna katastrofa
- zoliky v dobre zaockovanych okresoch si moze kazdy strcit kam len chce, tymto urcite namotivuju dalsie statisice ludi ockovat sa

- Cesi sa inspiruju Bavorskom, viz vyssie od Andiho, Rakusaci zblbli komplet a zatvaraju vsetko
https://www.oe24.at/oesterreich/politik ... /499495335

- v mediach uz par dni nehovoria o Rumunsku a Bulharsku, tak ma celkom zaujimalo preco, stacilo sa pozriet na graf a je to jasne, virus odcestoval na dovolenku, urcite to nie je sposobene premorenim oboch krajin
image_2021-11-18_234259.png
- este sa mi pacilo ako Heger blabotal o nedostatku plucnych ventilacii, skoda, ze sa ho nikto neopytal:
a) preco ich nenakupili viac, ak, ako kazdy s pozitivnym IQ, vedeli, ze pride dalsia vlna
b) ci to nahodou nebude sposobene tym, ze bezna biela medicina je v obmedzovana len ak je to naozaj nevyhnutne a anesteziologovia nemaju moznost starat sa o covidakov, ale asistuju pri operaciach
c) par desiatok (ci stoviek?) ludi dalo vypovede, lebo ich tato ovlada masivne podporovala aj financne, aj zlepsovanim urovne zdravotnej starostlivosti (nech si pod tym kazdy predstavi cokolvek)

- vlada si bude chciet privlastnit pozitivny vyvoj, ku ktoremu ale nicim neprispela a len sa zvezie na vlne poklesu, s hospitalizaciami sme pri vrchole, pocty nestupaju, zato prepustania masivne, ako pisu DbP
image_2021-11-18_233835.png
- behom par dni zacnu celkove pocty hospitalizovanych klesat a vlada sa bude hrdit ako tomu pomohla novymi opatreniami, co bude samozrejme loz
- maximum hospitalizacii pocas 2. vlny bolo ~3800, teraz sme na 2900
▶ Hospitalizovaní: nárast včera o 25 na 2904
Spolu sme tento týždeň v náraste +267 a (+10%).
Minulý týždeň za 3 dni to bolo +424 a (+20%).
Predtým týždeň to bolo za 3 dni +534 a (+37%).
Je to dôsledok výrazne rastúcich prepustení a mierne rastúcich príjmov. Príjmy sa teraz stabilizuvávajú a prepustenia budú mierne rásť.
jackb
Redeemer
Redeemer

Andi, ty si napisal:
Andi_Cibula napísal: 18 nov 2021, 21:21 aj očkovaní prenášajú jak blázen
ako si v tom poste pisal, vakcina bola designovana tak, ze nezabije virus. podla zvysku vedcov a vedeckych zurnalistov je rozdiel v rychlosti sirenia.
takze prof Šerý neobjavil nic tak prevratne, dovolim si povedat
s rovnakym napadom: netestovat zaockovanych pri vstupe prislo Anglicko, daval som na to link, takze mozete v predstihu pozorovat aky dopad to bude mat. tak ako sme pred rokom pozorovali ako Den Vdakyzdania nacrtne ako dopadnu nase Vianoce.
wladas
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 19 nov 2021, 10:02ako si v tom poste pisal, vakcina bola designovana tak, ze nezabije virus. podla zvysku vedcov a vedeckych zurnalistov je rozdiel v rychlosti sirenia.
Toto je uz dlho znamy fakt. Skor vlada a media toto moc nepretlacaju a tym zhorsuju dvoveru ludi. Len s tou rychlostou by som bol opatrny. Nejedna sa o nasobky.

netestovat zaockovanych pri vstupe prislo Anglicko, daval som na to link, takze mozete v predstihu pozorovat aky dopad to bude mat. tak ako sme pred rokom pozorovali ako Den Vdakyzdania nacrtne ako dopadnu nase Vianoce.
V Rakusku treba test pri vstupoch (neviem teraz kde presne) a ma to logiku. Nasa vlada sa na tento typ opatrenia vyjadrila ze by to zbytocne znizilo rychlost novozaockovanych (co maju pravdu). Je to hlavne o ludoch. Vlada z hovna bic neupletie.

Nevie niekto daco o Bulharsku? Velmi nizka zaockovanost. Po Peru su druhi v pocte umrti na svete. A uz pred tyzdnom sa im to zlomilo. Celkom rychlo. Mi to pride ze nic robit nemuseli a priroda do zariadila sama :) (samozrejme s nemalymi stratami)
jackb
Redeemer
Redeemer

Ak je to tak, je to velka a fatalna chyba drzat ludi v lzi, ze ako ockovani nesiria vobec. Mas pravdu, ti vedecki zurnalisti su velmi opatrni v tom, ako to formuluju ked hovoria/pisu o rychlosti. Len napisu "znizuje". Ako presne, to uz nie.
Oh, "vstupom" pri Anglicku som myslel "vstup do krajiny" a nie do uzavreteho priestoru. Ospravdelnujem sa za mozne nedorozumenie. Tym som mieril na Šerého (dufam, ze takto si to sklonuje) a jeho poznamku ku navratu z cudziny s buducou este odolnejsou variantou.
beardie
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 19 nov 2021, 10:49Nevie niekto daco o Bulharsku? Velmi nizka zaockovanost. Po Peru su druhi v pocte umrti na svete. A uz pred tyzdnom sa im to zlomilo. Celkom rychlo. Mi to pride ze nic robit nemuseli a priroda do zariadila sama :) (samozrejme s nemalymi stratami)
viz graf o 2 posty vyssie
premorili sa, populacia je odolna, virus sa dalej nesiri
wladas
Redeemer
Redeemer

No ten graf som praveze videl. That's it? :D Zaujimave no
beardie
Redeemer
Redeemer

tam nie je velmi co spekulovat, ak nema virus vhodne podmienky na sirenie (nedostatok protilatok v telach potencialnych pripadov), tak siri len velmi pomaly
ro_bg.jpg
co bolo slabe, to odpadlo, zbytok sa premoril
wladas
Redeemer
Redeemer

Data bez patosu si uz nedavaju servitku pred usta a povedali to na rovinu
https://www.facebook.com/databezpatosu/ ... 1910708942
Celé leto nacvičujeme boj na úplne zlom cvičisku a od augusta pozeráme na nesprávne dáta! Pokles počtu nezaočkovaných seniorov je kľúč k úspechu.
Spoiler
Dnes máme 4️⃣2️⃣0️⃣0️⃣0️⃣0️⃣ rizikových nezaočkovaných vo veku nad 6️⃣0️⃣ rokov.
Seniori nad 60 rokov reprezentujú 90% úmrtí a 2/3 pacientov. Z dnešných 3000 ich je 2000. Nezaočkovaných je z nich 80%. To je 1600.
Ak by sme ich mali zaočkovaných NAVIAC LEN TÝCH 420,000 nad 60 rokov (nikoho iného už), tak by bolo v nemocniciach 1600 ľudí a na ventilátoroch nie 250, ale 50.
Ostatných obyvateľov je 5,130,000. A celá krajina v panike/strese a nacvičujeme lockdowny, lebo starkí a starké a ich deti si urobili VLASTNÝ VÝSKUM☝️📈📉
V júni sme napísali, že im treba dať €100 alebo extra dôchodok. Potrebujeme sa pohnúť o 1 krok dopredu a nie o 2 dozadu.
Namiesto vyčlenenia pol miliardy € na extra dochodok pre všetkých 1 milión ľudí nad 60 rokov (očko aj neočko-ak-sa-očko) ideme vyplácať pandemickú pomoc, OČR, PN 2,5 miliónu rodičov a očkujeme 3,000 tínedžerov týždenne.
A pozeráme s hrôzou na Rakúsko, ktoréme tiež chýba kalkulačka. Do psej matere, V JÚNI sme to navrhovali a NIČ🥲🥲🥲 Len Boris Kollar sa chytil🙃
Štátny rozpočet má dnes 45 dni do konca roka deficit 5 miliárd € namiesto ku koncu roku plánovaných €11,7 miliardy €, štát dostal za 10 mesiacov o 1,2 miliardy € viac ako bol plán a v štáte NIKTO (ani financmajster@matovic igor) nevie zrátať, že tá pol miliarda BONUSU ušetrí €5 miliárd na HDP, odvodoch a škodách??? A ako bonus psychická pohoda🍀 a duševné zdravie❤️
Vláda: 🙏 Venujte sa tým 420,000 seniorom, ponúknite im k vakcíne €500 a dajte 5 miliónom ľudí svätý pokoj. Máme na srachky zdravotníctvo, priemerný vek dožitia muža v zdraví 54 rokov a zrušené Vianočné trhy🎄
Celá krajina diskutuje o 250-400 ventilátoroch, na ktoré keď Vás pripoja, tak až 70% ľudí ide do ⬛️ vreca a do márnice ako keby bol ten ventilátor zázračná pilula.
Ventilátor je TRUHLA bez veka! A 70% dostane veko do 14 dní. A ešte Vás aj uspia☺️
Nás nezachráni ani 1000 ventilátorov, a ani +2000 anesteziológov. Nás zachráni 1 normallny vedúci zájazdu, ktorý nakreslí na tabuľu 3 ciele, ktoré prispejú k riešeniu a zabudne na grafy rekordov pozitívnych.
Kým sa tým 420,000 neponúkne u nich doma vakcína, tak nech nikam nechodia 2-3 týždne pre vlastný pokoj a šancu sa dožiť kapra.
Celé leto nacvičujeme boj na úplne zlom cvičisku a od augusta pozeráme na nesprávne dáta! Pokles počtu nezaočkovaných seniorov je kľúč k úspechu.
1 krok vored, 2 nazad. Jak v Rusku
beardie
Redeemer
Redeemer

dnesny status je az privelmi pravdivy

Autoeditácia príspevku po 2 hod 56 min 44 sek:
tento graf hovori za vsetko:
image_2021-11-20_221758.png
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Zamyslal sa niekto nad tym ako chce cina vyriesit covid do buducnosti? Zatial im aspon navonok boj s hnusobou vychadza, kompletne sa izolovali, vsetci su po prichode podrobne testovani a karantenizovani, statistiky vykazuju niekolko desiatok nakaz za den, ak su teda tie cisla pravdive.

No imunita obyvatelstva voci virusu je viac menej rovna nule, vakciny s 50% ucinnostou, pouzite napr v madarsku nevytvarali u ockovanych ziadne protilatky, mozno maju aj lepsie vakciny nez tu synopharm, no aj tak nebudu o nic lepsie ako tie na zapade.
To tych cinanov budu drzat zavretych na vecne casy? Endemice obdobie virusu je zatial predikovane na minimalne dalsích 5 rokov.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

beardie
Redeemer
Redeemer

pekna sprostost, ak by virus zmutoval tak, ze sa nemoze sirit, tak sa nemoze sirit medzi susceptibilnu cast populacie a prevalcuje ho ina mutacia od ludi, u ktorych sa sirit moze
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

taka skor zaujimavost:
syn nam priniesol domov kovid zo skolky (opatrovatelka priniesla tam), syn mal asi pol dna priznaky, potom uz bezpriznakovy (3 roky ma), necely tyzden na to chytilo manzelku. ta mala horsi priebeh, ozaj ze 3 dni len lezala v posteli ze ju boli cele telo, mala zimnicu, horucku a potila sa.
po tych 3 dnoch nabehla svokra s plnou taskou liekov a zoznamom od "znamej doktorky" co, kolko, kedy ako... bolo tam vsetko od vitaminov, melatoninu cez antibiotika a ivermektin az po antidepresiva (co som googlil tak vraj nejaka studia ukazala ze tam nejaky ucinok je ale vzorka bola mala, opakovanie iba jedno...)
tie agresivnejsie (antidepresiva a antibiotika) vynechala, ale ostatne do seba davala vsetko. a na druhy den uz bolo lepsie a o 2 dni uz bola viac menej v pohode, trochu oslabena...
ci nieco z toho pomohlo alebo nie povedat neviem, mozno keby nebrala nic tak je o 2 dni tiez uz fit, ale skratka v tom stave v akom bola bola ochotna vyskusat viac menej vsetko.

ale samozrejme ak by som chcel trosku zakonspirovat tak lekari maju recept na lieky ktore mozu co najviac ulahcit priebeh a moc sa o neho nedelia :)
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Ako prebieha covid? Viem niekde nájsť že kedy to hitne najviac atď? Aké to má "vlny"?
Napísať odpoveď