Soundbar alebo domace kino?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Soundbar alebo domace kino?

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

zdravím. uvažujem nad soundbarom k tv. cena 100€. využitie tv, xbox a hlavne na hudbu z mobilu. oslovili ma:
https://www.alza.sk/tcl-sb-ts6100-d6246859.htm
https://www.alza.sk/hisense-hs214-d6481573.htm
Tv mám Hisense B7500. viem zohnať aj niečo lepšie?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

JBL Cinema SB120
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Má význam subwoofer na lacnom soundbare? Taký Samsung T420? Rozmýšlam nad tým JBLkom, ale ešte by ma zaujímal názor na ten Samsung.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len ak potrebujes rozduniet efekty. Bude to na ukor celkovej kvality zvuku.
Alebo pouvazovat o nejakych regalovkach ak mas miesto. To budes mat taky kompromis. Na hudbu vyborne a aj ten basovy objem bude vacsi ako na samotnej tyci soundbaru. Nejaky napr. Edifier 1700-vka, tie zabasuju solidne. Ale nebude to spolupracovat s TV tak ako soundbar (nema hdmi).

Je to vzdy o co najpriatelnejsom kompromise.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Teraz mám staručké kino Philips, ktoré teda vie riadne rozdunieť celý byt. Jedine čo mi vadí, že má len Aux, teda dokupoval som k nemu bluetooth krabičku. Používam ho len na hudbu, ale už ma prestáva baviť, stále sa dvihnúť z gauča a zapínať tu krabičku. Preto rozmýšľam, akú zaň nájsť alternatívu. Premýšľam nad tým Jblkom. Mám od nich slúchadlá a Charge 4 a som spokojný. Len na tom soundbare sa bojím, že tie basy budu až veľmi slabé a zas na Samsungu, že ten subwoofer bude zavadziať 😀 Tie Edifier vyzerajú dobre, ale chcem aby to už bolo aj k telke.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Niektore Edifiery maju opticky vstup, takže k TV su.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Rovno sa spýtam na ten T420 čo je teraz za 79 €, lebo nad ním uvažujem.

Bude to dobrá kúpa v tej cene? Je mi jasné, že to bude diametrálne lepšie oproti reprákom na telke, na druhej strane nechcem investovať stovky eur do "naozajstného" audia, bol by tam trochu problém s priestorom, s kabelážou, a ak by som do toho išiel, už by som asi riešil 5.1 zvuk, a to sme cenovo niekde úplne inde. Toto mi za 79 € pride ako výborný kompromis, recenzie to má dosť dobré.

Trochu sa ale bojím konektivity, všade sa spomína BT, dá sa to zapojiť aj káblovo? Pri BT sa bojím kompatibility, a odozvy?

Dík.

// Edit, teraz pozerám že to má digital optical audio konektivitu
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

osobne som váhal medzi jbl sb 120 a týmto samsungom. vzal som jbl, ale vrátil som ho. mne tam tie basy proste chýbali. pri polovičnej hlasitosti ako keby ani nestíhal. náhodou som po tom pozrel zas na ten samsung a natrafil na tú akciu. pôvodne som ho chcel kupovať za 120€, čiže ušetrených 40€. zajtra mi má prísť. plánujem ho napojiť k tv cez optiku a bluetooth používať na mobil a notebook.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Tú T420ku som kupoval pred rokom... upozorňujem, že optický kábel nie je v balení, čiže ak doma žiadny nemáte, rýchlo si ho zaobstarajte. Ja ho primárne používam k TV Samsung na bežnú IPTV. Páči sa mi, že vypínanie/zapínanie + hlasitosť je pekne integrované do TV, čiže ovládač od soundbaru som od minulých vianoc ani nevidel. Nie som audiofil, čiže neviem dôkladne zhodnotiť kvalitu zvuku, ale je to určite lepšie ako plechové repráky z TV a subwoofer vie celkom pekne rozduniť obývačku - hlavne neskoro večer počas reklám. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zmyslom soundbaru je hlavne HDMI. Tento soundbar ho ale nema, preto tak nejako straca vyhodu oproti inym reprakom. Kde sa možno najde aj niečo lepšie hrajuce.
Hensym
VIP
VIP

Aku nevyhodu ma zapojenie cez optiku namiesto hdmi?

Mne sa oproti beznym 2.1 repro sustavam paci, ze mi ten soundbar neagresivne priestorovo zapasuje pod telku a nemusim riesit, kam tie repraky umiestnit (zatial by sa zmestili, ale ked vymenim TV za vacsiu, bude problem). Sub samozrejme na zem.

Tiez sa mi paci, ze budm vediet pustit hudbu v obyvacke cez BT, co kopa reprakov asi bez nejakeho receivera podporovat nebude.

Mall tam ponuka zdarma vratenie do konca januara, cize myslim ze za vyskusanie nic nedam :) dik za postreh, ze v baleni chyba kabel.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nevyhodu ma taku, že nie vždy to cez optiku, narozdiel od HDMI, korektne komunikuje s TV. Nie vždy a všetko vieš ovladať diaľkovym od TV. A tym sa vlastne rozširuje vyber aj mimo soundbary (ak to samozrejme dovoľuje rozmer), kde môže existovať lepšie riešenie.
Hensym
VIP
VIP

Aha, rozumiem. Dik za info :) asi ho vecer objednam, a potom napisem postrehy. Necakam zazraky, no verim ze za tu cenu to bude dobra kupa. A ak nie, je tam ta moznost vratenia.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Na tomto soundbare funguje ovládanie jedným ovládačom ak máš Samsung TV. Nejaký týpek písal v hodnotení, že mu to takto funguje aj na Lg telke. Ja mám Hisense tak uvidíme. Optický kábel viem, že tam nebude tak som objednával na Alze kedže bol v zľave. Čo sa týka toho ovládania, tak či tak budem potrebovať po ruke ovládač od soundbaru, kedže sa budem chcieť prepojiť aj napr. na BT. Taktiež napíšem keď ho vyskúšam.
Hensym
VIP
VIP

Ja som kedysi mal low-end 2.1 repro zapojené k telke a tam som jednoducho repro nastavil potenciometrom na akurátnu hodnotu, a hlasitosť som potom korigoval klasicky telkou, čiže dva krát ma to netankuje, ak tým nebudem ovládať soundbar.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Som milo prekvapený. Soundbar som vyskúšal. Aktuálne nastavené na Standart a subwoofer na 3. Max hlasitosť som mal na 15 a hneď som stišoval. Zatiaľ spokojnosť. Na tv hisense sa soundbar pri zapnutí tv automaticky zapne, ale vypnúť ho musím už s jeho ovládačom. V návode píše, že je možné ovládať hlasitosť aj ovládačom od tv, ale to mi nejak nechýba. tv ovládač používam len na zapnutie. Využívam Xiaomi TV stick.
Hensym
VIP
VIP

Mne este neprisiel, trosku ma sklamal MALL s rychlostou dorucenia.

Objednal som tusim 28.11., pridal som aj audio kabel a schvalne som vybral taky, ktory je skladom aby mi to poslali v jednej zasielke a nie v dvoch. Nakoniec to aj tak rozdelili, kabel mi prisiel vo stvrtok a soundbar ako taky mi pride az v pondelok 6.11., co sa mi zda riadne dlho na to ze su to skladovky a nie dropshipping.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

dodanie sklamalo aj mňa. skôr mi prišla zubná kefka z bangoodu z cz skladu ako soundbar z mall.sk 😀 kamoš bral taktiež tento soundbar a tiež šiel dlho. oplatí sa ale počkať 😎
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mall nie je slovensky obchod. Tak "skladom" moze znamenat ze to ide zo zahranicia.
Napísať odpoveď