Ockovanie Covid-19
Re: Ockovanie Covid-19
A kto tu niečo zakazuje? Veď tu ide o povinnosť očkovať, nie zákaz očkovať? Tak poďme zaviesť, nech si fajčiari hradia liečbu rakoviny sami a z týchto peňazí môžeme liečiť covid. Skvelý nápad že jo. To isté na alkoholikov. Úplni dezoláti, čo si ničia zdravie. Nemusíme nič zakazovať ani prikazovať. Nájde sa dosť takých filatropov, ktorí budú dotovať zdravotníctvo.
-
starysomar
Hardcore addict
Synáčik - a z čoho dostávajú rakovinu aj malé deti v rodinách nefajčiarov? Alebo ľudia, čo celý život žili zdravo (aj nie iba jeden môj kamarát za tých mojich 60 rokov života).
Naozaj nechápeš a asi dlho nebudeš chápať...no ak by som bol cynik (čo vlastne som) - "dobre Ti tak"
Iba fajčiari? Môj mladý klega sa denne leje svinstvom typu Redbull. Iný z toho pred časom schytal infarkt. Ktosi žerie údené, ktosi slope, ktosi sa prežiera čímkoľvek, čo nezožerie jeho ... ktosi si ničí zdravie zlobou, závisťou, nenávisťou - a neraz nie ba sebe.
Na to čo navrhuješ, keď už si tak nebesky chytrý???
Naozaj nechápeš a asi dlho nebudeš chápať...no ak by som bol cynik (čo vlastne som) - "dobre Ti tak"
Iba fajčiari? Môj mladý klega sa denne leje svinstvom typu Redbull. Iný z toho pred časom schytal infarkt. Ktosi žerie údené, ktosi slope, ktosi sa prežiera čímkoľvek, čo nezožerie jeho ... ktosi si ničí zdravie zlobou, závisťou, nenávisťou - a neraz nie ba sebe.
Na to čo navrhuješ, keď už si tak nebesky chytrý???
V povinnom ockovani vysoko rizikovej populacie, kde covid nepredstavuje ziadnu chripocku ale vazne ohrozenie ich zivota by sa rozhodne nemalo bagatelizovat, pri pocte nakazenych v tejto vekovej skupine, pocte hospitalizaci a umrti sa neda bavit o trivialnom pocte.kayko napísal: 03 dec 2021, 23:38 Stále si stojím za svojím tvrdením dobrovoľnosti očkovania pri tak triviálnom počte úmrtí, aké má covid a pri tak nízkej efektivite vakcín u väčšiny zdravej populácie, ktorá by covid prekonala aj bez toho, aby o tom vôbec vedela.
Skus si spocitat aky je pocet mrtvych v tejto vekovej skupine 60+, kolko z nich bolo evidovanych s nakazou a kolko sa dostalo do nemocnic.
Uvidime ako to bude vyzerat ked sa tu rozsiri novy variant, ci to bude lepsie alebo horsie ako to tu mame teraz, v juznej afrike uz to zacina pekne narastat, zatial iba pripady, uvidime ci to pohne aj s poctami v nemocniciach alebo nie.
-
starysomar
Hardcore addict
Je nádej, že Omikron je to, čo zastaví predchádzajúce varianty (mutácie).
Zaujímavý je príklad Japonska, kde zdá sa, že to parádne spadlo. Čas ukáže.
Pomohlo by to všetkému a všetkým.
https://www.worldometers.info/coronavir ... try/japan/
Zaujímavý je príklad Japonska, kde zdá sa, že to parádne spadlo. Čas ukáže.
Pomohlo by to všetkému a všetkým.
https://www.worldometers.info/coronavir ... try/japan/
starysomar zjavne si v tom nepochopil iróniu...
Ťažko o tom s tebou ďalej debatovať, keď nechápeš rozdiel medzi povinnosťou a dobrovoľnosťou z objektívnych dôvodov.
retkvic ja pre toto nemám pochopenie, kohokoľvek do čohokoľvek nútiť. Takisto nemám pochopenie, keď kvôli tomu niekto obviňuje druhého za smrť, ktorú zapríčinil vírus. Pre mňa je nátlak väčší primitivizmus, než odmietnutie vakcíny.
Ťažko o tom s tebou ďalej debatovať, keď nechápeš rozdiel medzi povinnosťou a dobrovoľnosťou z objektívnych dôvodov.
retkvic ja pre toto nemám pochopenie, kohokoľvek do čohokoľvek nútiť. Takisto nemám pochopenie, keď kvôli tomu niekto obviňuje druhého za smrť, ktorú zapríčinil vírus. Pre mňa je nátlak väčší primitivizmus, než odmietnutie vakcíny.
Ty pises, ze “povinne ockovanie budu musiet zrusit”. Dovod maju byt negativne ucinky, ktore ale za rok pozorovali len u 5,8 z miliona ockovanych. Ak je pre teba umrtnost na covid banalita, preco je ockovanie taky problem.kayko napísal: 03 dec 2021, 18:19 Nie nebudu. Skor ci neskor budu musiet zrusit povinne ockovanie experimentalnymi vakcinami vsade tam, kde ho uz zaviedli.
Chces robit natlak, lebo tebe sa malo zda vela a naopak.
No a co ta nenefektivita ockovania? Budu zdroje, alebo pokus o ne?
Povinné očkovanie je problém, dobrovoľné nie. Dôvody som napísal, ak nesúhlasíš, tak sa nezhodneme.
Aký nátlak môžem robiť apelovaním na dobrovoľnosť? To čo je za ohýbanie významu pojmov? Ty si robil na niekoho nátlak, keď si sa bol dobrovoľne očkovať?
Aký nátlak môžem robiť apelovaním na dobrovoľnosť? To čo je za ohýbanie významu pojmov? Ty si robil na niekoho nátlak, keď si sa bol dobrovoľne očkovať?
Ale preco by to rusili? Vakciny sa za experimentalne povazovat nedaju, ukazali sme si, ze neziaduce ucinky maju statisticky minimalne. Co dokazane nebolo, je ich neefektivita. Nie je dovod povinne ockovanie rusit.
Ja som natlak na nikoho nerobil. Ja som skor citil natlak na mna. Otvaranie krajiny bolo pevne naviazene na mieru zaockovania.
Ja som natlak na nikoho nerobil. Ja som skor citil natlak na mna. Otvaranie krajiny bolo pevne naviazene na mieru zaockovania.
Je rozdiel zakázať ľuďom ich "životný štýl" a nakázať im nechať sa zaočkovať. Okrem toho aj také tu existuje, viď iné drogy, dokonca sú za to aj extrémne vysoké tresty v pomere k previneniu (marihuana!.kayko napísal: 03 dec 2021, 23:54 A kto tu niečo zakazuje? Veď tu ide o povinnosť očkovať, nie zákaz očkovať? Tak poďme zaviesť, nech si fajčiari hradia liečbu rakoviny sami a z týchto peňazí môžeme liečiť covid. Skvelý nápad že jo. To isté na alkoholikov. Úplni dezoláti, čo si ničia zdravie. Nemusíme nič zakazovať ani prikazovať. Nájde sa dosť takých filatropov, ktorí budú dotovať zdravotníctvo.
Sú to veci, ktorými ľudia doslova žijú, pre fajčiara je fajčiť často neoddeliteľná súčasť života a zákaz by bol významným zásahom do ich existencie.
Je povinná vakcína významný zásah do existencie jedinca?
Jedine tak v jeho hlave. Realita je taká, že sa zaočkuje a o pár dní už ani nevie o tom, že sa očkoval a toto platí pre absolútnu väčšinu ľudí.
-
starysomar
Hardcore addict
Starý vtip: "Prečo nemožno zrušiť náboženstvá? - Jednoduchí ľudia by sa nemali čím zapodievať".
Analógia - (povinná) vakcinácia ...
Som si zvážil pre a proti - a dal som sa očkovať.
Osobne som presvedčený, že bojovníci proti vakcinácii sú (nie len z očkovania) posraní až za ušami aj keď som hlasoval (a za tým si stojím), že povinné nie.
Analógia - (povinná) vakcinácia ...
Som si zvážil pre a proti - a dal som sa očkovať.
Osobne som presvedčený, že bojovníci proti vakcinácii sú (nie len z očkovania) posraní až za ušami aj keď som hlasoval (a za tým si stojím), že povinné nie.
Počuj ty bojovník. Dal si si urobiť test na protilátky pred očkovaním? Nie? Tak posratý budeš zrejme ty a to celkom bezdôvodne. Ja som si test na protilátky robiť dal a vyšlo mi, že očkovanie je u mňa celkom zbytočné.
Čo tak to vaše náboženstvo povinného očkovania?
PS: Povinné očkovanie u nás existuje výlučne u detí, ktoré nie sú plnoleté a svojprávne. Čiže nemôžu ho odmietnuť. Každý svojprávny človek však môže očkovanie odmietnuť. Dokonca rodičia môžu rozhodnúť za svoje dieťa. To čo existuje v Rakúsku či Maďarsku nie je právne záväzné. Je to iba politický nátlak vymáhaný sankciami.
Čo tak to vaše náboženstvo povinného očkovania?
PS: Povinné očkovanie u nás existuje výlučne u detí, ktoré nie sú plnoleté a svojprávne. Čiže nemôžu ho odmietnuť. Každý svojprávny človek však môže očkovanie odmietnuť. Dokonca rodičia môžu rozhodnúť za svoje dieťa. To čo existuje v Rakúsku či Maďarsku nie je právne záväzné. Je to iba politický nátlak vymáhaný sankciami.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Protilatkove testy pred ockovanim su vyhodene peniaze. Navyse protilatky niesu jedina obranna linia, ktoru treba boostnut.
To je kde napisane?kayko napísal: 04 dec 2021, 12:53 PS: Povinné očkovanie u nás existuje výlučne u detí, ktoré nie sú plnoleté a svojprávne. Čiže nemôžu ho odmietnuť. Každý svojprávny človek môže očkovanie odmietnuť. To čo existuje v Rakúsku či Maďarsku nie je právne záväzné. Je to iba politický nátlak.
-
hojko
Site Admin
kayko: U nas je povinne ockovanie vsetkych deti: http://www.ockovanieinfo.sk/sekcia-sk-2-Okovac-kalendr Rodic ockovanie odmietnut nemoze.
A čo je tá hlavná obranná línia voči vírusu ak nie protilátky? Samozrejme pre teba je test na protilátky vyhodené peniaze. Jednoduchšie bolo splniť OTP zaočkovaním. Logika sedláka.
Nájdi si to sám, kde je to napísané, určite si dosť inteligentný aby to zvládol. Alebo mi nájdi kde je napísané že zdravý dospelý človek má v SR povinnosť sa niečim očkovať.
Hojko, rodič môže odmietnuť očkovanie, zaplatí pokutu asi 20€.
Nájdi si to sám, kde je to napísané, určite si dosť inteligentný aby to zvládol. Alebo mi nájdi kde je napísané že zdravý dospelý človek má v SR povinnosť sa niečim očkovať.
Hojko, rodič môže odmietnuť očkovanie, zaplatí pokutu asi 20€.
-
hojko
Site Admin
kayko: Paci sa, ide o vyhlasku c. 585 Ministerstva zdravotnictva z roku 2008 a novelu vyhlasky c. 273 Ministerstva zdravotnictva z roku 2010. Povinne ockovanie u dospelych plati napriklad v pripade zaskrtu, tetanusu a zltacky typu B.
Vždy som si s fejsbuku prišiel sem oddýchnuť, a prečítať zaujímavé názory. No poslednú dobu tu začína prispievať viac a viac blbcov.
-
hojko
Site Admin
kayko: O com pises, ze moze odmietnut pockovanie??? Proste plati zakonna povinnost povinneho ockovania deti a hotovo: https://www.pravnenoviny.sk/povinne-ock ... -slovensku Tiez mozem protiargumentovat, ze v obci je maximalna povolena rychlost vozidla 50 km/h, ale odmietnem ist 50 km/h, miesto toho pojdem 70 km/h, zaplatim pokutu 100 eur a idem dalej.
Povinne je iba ockovanie deti. Dospely to ma odporucene, ale nepocul som este o nikom, kto by dostal pokutu ze sa nedal preockovat na tetanus.Základné očkovanie v rámci povinného pravidelného očkovania sa vykonáva tromi dávkami najskôr v prvom dni 10. týždňa života dieťaťa spoločne s očkovaním proti záškrtu, čiernemu kašľu, vírusovej hepatitíde typu B, prenosnej detskej obrne, invazívnym hemofilovým nákazám. Preočkovanie sa vykonáva v 3. a 6. roku života spoločne s preočkovaním proti záškrtu, čiernemu kašľu a v 13. roku života spoločne s preočkovaním proti záškrtu, detskej obrne. Potom sa proti tetanu preočkováva každých 10-15 rokov spoločne s preočkovaním proti záškrtu. V prípade, že sa preočkováva po dlhšom, ako 15 ročnom intervale u osoby, ktorá v minulosti bola kompletne základne očkovaná (3 dávky), podáva sa len 1 dávka očkovacej látky. Nezačína sa znovu so základným očkovaním. Mimoriadne očkovanie proti tetanu sa vykonáva pri úrazoch a veľkom znečistení rán.
už sa konečne odputal vekový priemer umrti na covid od celkového veku umrti?retkvic napísal: 04 dec 2021, 0:01 Skus si spocitat aky je pocet mrtvych v tejto vekovej skupine 60+, kolko z nich bolo evidovanych s nakazou a kolko sa dostalo do nemocnic.
-
starysomar
Hardcore addict
kayko - sprostučký si, no usilovný.
Včera som volal so svojim lekárom s otázkou, či si robiť nejaký test pred tretím očkovaním. Povedal mi - test na protilátky je úplne k ničomu a sú to vyhodené peniaze.
Včera som volal so svojim lekárom s otázkou, či si robiť nejaký test pred tretím očkovaním. Povedal mi - test na protilátky je úplne k ničomu a sú to vyhodené peniaze.