Ockovanie Covid-19

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Ste za povinné očkovanie proti Covid-19?

Áno
50
49%
Nie
43
42%
Neviem
9
9%

Celkom hlasov: 102

heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ockovanie Covid-19

Príspevok od používateľa heker »

NCZI dava udaje cez API na MS Power BI - https://app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoi ... IsImMiOjl9
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Myslím, že je to zo stránky https://covid-19.nczisk.sk/sk
Pi grafoch sa tam dá zakliknúť "zobraziť detailný náhľad" k jednotlivým dátam a potom ešte listovať medzi stranami.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Spocital som pocet hospitalizovanych neockovanych 0-39 rokov = 195 ludi
Hospitalizácie 3408 celkovo hospitalizovaných pacientov
= 5,7%
Udaje kolko z nich su chori a obezny nie su ale predpokladam ze to bude vysoke cislo.

A teraz ma niekto presvecte ze povinne ockovanie je jedina cesta. Padne argumenty budem samozrejme akceptovat.

Znova zopakujem ze ako 35r neockovany stale spavam kludnym spankom.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

wladas napísal: 04 dec 2021, 16:49 A teraz ma niekto presvecte ze povinne ockovanie je jedina cesta. Padne argumenty budem samozrejme akceptovat.

Znova zopakujem ze ako 35r neockovany stale spavam kludnym spankom.
Pre tu tvoju spomenutu vekovu skupinu samozrejme padne argumenty pre povinne nie su."
wladas
Redeemer
Redeemer

Samozrejme za povinne ockovanie 60+ som kedze sa tu siria hoaxy a podobne sprostosti celkom vo velkom a ludia su zmagoreni
Lenze eso v rukave je prave povinne ockovanie pre vsetkych ktore uz niektore krajiny zaviedli.
Nonsens
retkvic
Addict
Addict

wladas napísal: 04 dec 2021, 17:13 Lenze eso v rukave je prave povinne ockovanie pre vsetkych ktore uz niektore krajiny zaviedli.
A kde ho uz zaviedli?
Ja viem, ze sa rozhoduju, budu o tom hlasovat, pripadne sa na nieco take chystaju. V rakusku ma byt od 1. februara buduceho roku, v cesku neviem, nemecko tam sa ma o tom hlasovat, v grecku zaviedli opatrenie, ze ak sa ludia nad 60 rokov do 15 januara nedaju zaockovat, tak na mesacnej baze im bude vyrubena pokuta 100€. Madarsko ma zavedenne povinne ockovanie akurat lekarov, zamestnancov v statnej sprave, soc. pracovnikov.
https://www.euronews.com/2021/12/03/are ... accination
a tu sa uz pise, ze grecko schvalilo povinne ockovanie pre obcanov nad 60 rokov. Spomina sa tam aj slovensko.
https://www.euronews.com/2021/12/03/cov ... s-stagnant
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tych statov je viac, tu je 3 dni stary clanok - https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/204 ... ti-covid-u
driver
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa driver »

Ahoj, mam otazku. Ako je to s prenosom, ak je ockovany nakazeny? Prenasa sa rovnaka virova naloz alebo ak som zaockovany, tak to az tak nesirim ako neockovany?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

S vysokou pravdepodobnosťou o dosť nižšia no nerozumiem výrazu "neriešim".
Ak by som bol poitívny hoci som zaočkovaný - kurevsky dávam pozor, aby som niekoho neinfikoval !!!
driver
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa driver »

Kde vidis vyraz neriesim? Pytam sa preto, pretoze mam pocit, ze som videl niekde vyskum, ktory hovoril o tom, ze ak je ockovany nakazeny, tak prenasa rovnaku virovu naloz. No videl som aj clanky o tom, ze ockovany to roznasa menej. Tak teraz si mam asi vybrat…
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zle som čítal, sorry.
Ono ak nemáš koho a ako ohroziť - je to jedno čo kde píšu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Tiez som na toto pocul/cital vela vykladov. Potom tu vznika chaos a vysledok je zvacsujuca sa apatia ludi
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

https://covid-19.nczisk.sk/sk

Zaujímavé je kliknúť si na posledný (14_COVID-19 Podiel pozitívnych PCR a Ag testov plne zaočkovaných osôb), dať "zobraziť detailný náhľad" a pozrieť si pozorne všetky štyri stránky a údaje na nich.
A pouvažovať.
wladas
Redeemer
Redeemer

starysomar - nie ze by som chcel rozporovat tie data, bozechran, len mala poznamocka ze ockovany mali/maju v podstate volny pohyb (mimo lockdownu samozrejme). Nemusia sa tolko preventivno nutene testovat.
Takze ockovany nakazeny bezpriznakovy, s miernymi priznakmi si veselo funguje a roznasa bez toho aby do toho grafu sa zapocital.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Je to možné aj pravdepodobné. No o tom to je - čím menšie obmedzenia, už tak je škody priveľa.
S tým roznášaním to nebude možno také horúce - dva-tri týždne nazad ma dosť bolelo hrdlo a zle sa mi prehĺtalo, k večeru mi bolo chvíľu zima, chvíľu teplo, keďže som nič studené nepil - je možné, že slabý kovidík. Napadlo ma až s odstupom...prv som myslel, že to mohli spraviť cukríy, po ktorých je v hube chladno :D
S kolegov nikto nič a denne sa vozíme (aj občas oddychujeme) v jednom aute a robíme spolu často plece pri pleci.
Všetci zaočkovaní.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

wladas... beardie tu pár stoviek strán dozadu vysvetľoval, že pravdepodobnosť, že nezaočkovaný bezpríznakový rozširuje covid ďalej je nejaké 4% (ak dobre pamätám, určite to je tu niekde dohľadateľné)... čiže zaočkovaný to musí ešte menej. Navyše ak sa stretne pozitív zaočkovaný so zdravým zaočkovaným, pravdepodobnosť bude ešte nižšia. Musí to pochopiť každý, kto ovláda základy pravdepobnosti a prácu s %.

Z mojej skúsenosti najväčší antivax sú ľudia, ktorí nemajú tušenia o % a pravdepodobnostiach a celkovo z matiky boli dutí.

Inak o necelú hodinu mám termín na 3. dávku, tak držte palce, lebo pár antivax známych mi tu vypisuje, jak všetci zaočkovaní z ich rodín pomreli a kto nepomrel, ta im skrútilo pysky..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

brm: ano to budu taki rodinni prislusnici ze kamaratov stryko :D
Ja som bol na tretej a pohoda, takisto vsetci moji znami co boli na tretej davke mali asi najmensie vedlajsie ucinky spomedzi vsetkych troch davok.
wladas
Redeemer
Redeemer

Aha. Clovek sa uz straca v tej hromade informacii. Ma to logiku kedze bezpriznakovy nie je chory.
S tymi antivax znamimi to mozno prehanas. Vacsia sanca je ze su to klasicky vystraseni ludia skrz osobnu skusenost. Vtedy sa ignoruju vseobene zname fakty.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Smutné je, že s tými antivax známymi vôbec nepreháňam a je to fakt! :( Preto ani do tejto témy už takmer vôbec nechodím, lebo je mi do plaču z demencie týchto ľudí, ktorí sa inak javia ako v pohode ľudia, dá sa s nimi baviť o všetkom, okrem covid témy. Vtedy akoby im preplo v hlave a riešia totálne bludy, ktoré absolútne nedávajú logiku, nejaká neznáma teta Anička z FB je pre neho dôveryhodnejšia ako x skúsených infektológov.
retkvic
Addict
Addict

driver napísal: 05 dec 2021, 8:16 mam pocit, ze som videl niekde vyskum, ktory hovoril o tom, ze ak je ockovany nakazeny, tak prenasa rovnaku virovu naloz. No videl som aj clanky o tom, ze ockovany to roznasa menej.
no to je tak, ked ma niekto pocit, ze videl nejaku studiu = hodnovernost rovna hoaxu a potom spomenie clanky = akoze bulvar, co ma navodit nejaky pocit bludu a potom sa v tom niekto straca, bodaj by sa nestracal pri tolkom hoaxe co sa siri odvsadial.

Ano tretia davka by mala mat miernejsi priebeh ako druha, pripadne prva, ako mal kto reakciu.
Napísať odpoveď