Hneď prvá veta je blud, keďže vakcina prešla úplným testovaním https://www.health.govt.nz/our-work/dis ... nd-testing.Peter00 napísal: 27 dec 2021, 21:14 No určite by som mal tendenciu veriť skôr vakcíne ktorá sa vyvíjala dlhšie (presne takéto , dlhšie vyvíjané vakcíny v minulosti neuspeli) a prešla by aj poslednou fázou klinického testovania. A áno, možno robím chybu atď. ale treba si uvedomiť, že dávam do seba vakcínu, ktorá nebola riadne otestovaná tak, ako sa to robiť má, nikto mi za škodlivé následky neručí. A teda je normálne, ak sa ja nejakým spôsobom snažím riziko minimalizovať. Je to moje telo a mám na to právo.
Navyše, štandardne sa vakcíny kombinovať nemôžu, lebo nikto nerobí ani klinické štúdie na kombinovanie vakcín. Nespravili sa ani teraz (to že niekto napíše vedecký článok o tom, že to vyzerá sľubne, je asi aj menej ako ekvivalent Bc. práce) a mám risknúť ešte aj kombináciu vakcín, lebo si niekto povedal, že je to fajn vyskúšať, lebo je zadarmo testovacia vzorka ľudí? Nie ďakujem
Ty si pokojne mysli, že po 30 rokoch neúspechu sa práve vakcína proti COVID-19 podarilo behom pár mesiacov vyvinúť tak, že by prešla riadnym schvaľovacím procesom, bez prižmurovania očí a zároveň sa to podarilo súčasne akurát minimálne dvom spoločnostiam súčasne. Vzhľadom na okolnosti sa mi to zdá dosť nepravdepodobné a aj trochu podozrivé.
Tiež tiež máš na to právo si myslieť, že obe firmy mali akurát šťastie a zrovna pri tejto vakcíne sa im podarilo zužitkovať desaťročia výskumu a vyvinúť vakcínu, ktorá by prešla poctivými niekoľko ročnými klinickými štúdiami. Možno máš aj pravdu, ja to však na sebe zisťovať neplánujem, lebo nemusím, keďže mám na výber aj iné vakcíny, ktoré považujem za bezpečnejšie, keďže ide o desaťročia overený spôsob výroby. A keďže rozhodujem len o sebe, tak si nemusím vyberať podľa toho, čo mi kto tvrdí. Môžem si vybrať podľa sympatií, farby či vône vakcíny. Je to len a len na mne.
A tak je to správne, že každý má právo výberu.
Moderna mala prvý prototyp už po dvoch týždňoch po odhalený genómu vírusu. Hľadať sa mi to nechce, keďže sa mi kvôli tebe nechce zapínať pc a písať a hľadať niečo na mobile je pre mňa pôrod.
Ak by si vedel ako funguje vývoj, ta 70% vývoja je byrokracia a hľadanie peňazí na vývoj. 20% je distribúcia a 10% samotná výroba, keďže na tom pracujú odborníci ktorí s tým majú nejaké skúsenosti. A už vyvíjali vakcíny na iné koronavir. Takže to mali o to ľahšie. Takže písať blbosti o tom, že neprešla plným testovaní je blbosť.
"Aha, čiže ak kdekoľvek na svete nejaký liek alebo vakcínu schvália, tak je to argument na voľný dovoz a distribúciu. Alebo čo chceš povedať tým, že je v USA niečo schválené. Nechápem. Myslíš schválenie mRNA vakcíny proti COVID. Ktorá AK (od človeka operujúceho faktami by som čakal zdroj) bola schválená, tak bola schválená teraz nedávno, zázračne po 30 rokoch neúspechov s inými vakcínami?"
Ja neviem, ale kto to ma schváliť ak nie odborníci? O čo ti ide chlape?
Tu to máš schválené napríklad v Kanade https://www.health.govt.nz/our-work/dis ... nd-testing
"A ako si predstavujem vývoj akýchkoľvek liekov? Tak ako pri všetkých iných liekoch. Neregistrované, čiže neschválené lieky sa používajú bežne. Ale nepodávajú sa hromadne, je tam vyšší dozor lekárov, osobitné druhy zodpovednosti a povolení atď. Vyberajú sa rôzne skupiny ľudí na testovanie atď. Prečítaj si ako sa schvaľujú lieky. Máme v tom desaťročia praxe. Tak presne tak si to predstavujem."
Mal by si si schvalovie liekov naštudovať skôr ty. Zase píšeš blbosti a zase si nepredložil žiadne fakty, prečo by nemala byť napríklad Pfizer plne testovana ako iné vakciny. Odkiaľ berieš tieto svoje informácie?