Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa brm »

Ja tam niekedy vyhľadávam podľa názvu, niekedy podľa kategórie.. podľa toho, či hľadám konkrétnu vec alebo hocijakú vec z danej kategórie.

Špecifikácie sú pre mňa vítané, avšak snažím sa overiť veci aj mimo bazoš. Pri niektorých veciach ľudia dokážu natrieskať také hlúposti (možno aj nevedome) až sa rozum zastavuje. Na druhú stranu drvivá väčšina kupujúcich nepozná Google a teda si nevie špecifikáciu k produktu vôbec vyhľadať. Niekedy je to vítané, niekedy je to na škodu.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Prudko zalezi, aka je to vec. Nieco sa predava ako na beziacom pase, nieco je na bazosi aj rok. Napriklad niektore mobily sa mi na bazosi neohriali ani den, krbovu vlozku som tam mal rok a pol (nie nonstop).

Co sa tyka vyhladavania, tiez zalezi od sortimentu. Mobil si ludia skor vyhladaju (lebo casto hladaju konkretny model), ale kopu inych veci si radsej prekliknu do danej kategorie a scrolluju. Opat individualne.

Popis je velmi dolezity, ziadne zbytocne slohy, parametre produktu je fajn uviest tam (ale neprehnat to s dlzkou), no hlavne tam uviest vsetky potrebne info, ktore by kupcu mohli zaujimat. Nezabudaj, ze Bazos ma dost primitivne fulltext vyhladavanie v nazve a obsahu, cize ak sa ten produkt da vyhladat podla viacerych klucovych slov, skus v popise zakomponovat vsetky.

No a samozrejme nezabudni na fotky, ak by som videl dva rovnake inzeraty, s rovnakou cenou, jeden by mal len fotky stiahnute z netu a druhy pekne svoje fotky, primarne beriem druhy.

Je to ale velmi individualne a ako vravim, niektore veci sa jednoducho nepredavaju, nizky dopyt. Tiez je sanca ze si proste prestrelil cenu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja mam taku skusenost ze na bazosi som predal iba veci ktory boli vyrazne lacnejsie ako podobne ponuky.
Pretoze ponuka je obrovska. A niektore veci som nepredal ani za symbolicku sumu. Celkovo, ak sa ti neozvu zaujemci do 24-48hodin, tak uz z toho vacsinou nebolo nič ani o mesiac. A dobre je davat co najviac kvalitnych fotos aby bolo vidiet v akom presne stave vec je./pri niektorych tovaroch nie je nutne/
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Zalezi od tovaru, castejsie asi vyhladam konkretny produkt a niekedy potom prekliknem na kategoriu, tiez kliknem na zoradenie podla ceny, zrejme aj preto ludia casto daju cenu napr. 1€, ale realne je ina, preto tiez zadam aj minimalnu cenu vyssiu, aby som preskocil tie s cenou 1€, to su casto zle ponuky.

Tiez som si casto zadaval minimalnu a maximalnu cenu, aby som vyfiltroval vhodne ponuky, myslim ze mnoho ludi uvazuje podobne, pri zoradeni podla ceny je topovanie nepodstatne, rovnako datum, ak niekto potrebuje napr. mobil za 100-200 eur, tak si zada tieto ceny a zoradenie od najlacnejsich, porovna si ponuky a rozhodne sa.

Co sa tyka predaja, tak teraz uz takmer nepredavam, ale niekedy som predaval dost, rozne veci a vacsinu veci som predal, dokonca aj veci, ktore som si nemyslel ze predam, dal som realne fotky, ostre, nikdy som neplatil za topovanie, ale nepredaval som prilis drahe veci. Pri niektorych veciach som po case znizil cenu.

Celkom zaujimave je, ze som daval inzeraty aj na bazos aj na bazar.sk a priblizne polovicu som predal na bazar.sk, takze to moze byt tip, zrejme nie kazdy pozna bazos a dava si vyhladat "bazar". Daval som niektore veci aj na ine bazary, ale inde som nic nepredal, tak som s tym prestal. Na FB som este nepredaval, ale mozno aj to moze dnes fungovat, je tam iny typ ludi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

topovanie je taka dvojsecna zbran podla mna. na jednej strane to moze urychlit predaj, na druhej strane sa ti bude ozyvat ovela viac ludi a hlavne takych, povedzme, jednoduchsich.

lebo ako tu pisu ludia vyssie, "zcitany" kupujuci vie co chce, vyfiltruje si iba to co ozaj hlada a vtedy je topovanie nepodstatne.

osobne ked nieco predavam tak topovanie nepouzivam. viac menej vsetko predam aj tak a to co nepredam, nepredam preto lebo o to skratka nie je zaujem, nie preto ze to nebolo topovane. ale je pravda ze malokedy predavam popularne veci, mozno keby idem predavat nejaky iphone ktorych je tam presne takych istych 50, tak si priplatim.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Koľko vydrží alkohol (rum, whisky) v sklenenej karafe v izbovej teplote? Páči sa mi to ako doplnok do obývačky, celkom má láka mať tam nejaké lepšie pitie a ponúknuť dakoho keď príde, ale nemám zas takú spotrebu že by to tam fluktuovalo. :D Pokazí sa to, resp. vyprchá po otvorení fľaše a preliatí?
gogo956
Redeemer
Redeemer

ak bude flasa/karafa zavreta tak by to malo vydrzat pomerne dlho
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Hensym napísal: 10 jan 2022, 18:28 Koľko vydrží alkohol (rum, whisky) v sklenenej karafe v izbovej teplote? Páči sa mi to ako doplnok do obývačky, celkom má láka mať tam nejaké lepšie pitie a ponúknuť dakoho keď príde, ale nemám zas takú spotrebu že by to tam fluktuovalo. :D Pokazí sa to, resp. vyprchá po otvorení fľaše a preliatí?
Teplo, svetlo a zle tesnenie vsetky urychluju ten isty jav - oxidaciu. Tvrdy alkohol je aj po oxidovani pitny, ale moze sa zasadne zmenit chut. To ako velmi sa ta chut zmeni sa neda nejako predpovedat, zalezi od alkoholu aj podmienok v akych sa skladuje. Niekedy moze oxidacia pridat do chute zaujimavy ton, niekedy ti to moze znicit celu flasu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Pokial to bude vzduchotesne uzatvorené, nedostanú sa do toho cudzie prímesi a nebude na to priamo svietiť slnko - nič sa nezmení.

Aká oxidácia alkoholu v uzavretej fľaši?
"Premena etanolu na kyselinu octovú prebieha tiež pôsobením mikroorganizmov, hlavne rodu Acetobacter (tzv. octové kvasenie, napr. pri výrobe octu z vína). Postupná oxidácia etanolu je tiež podstatou jeho odbúravania z tela po jeho konzumácii. Priama reakcia s kyslíkom môže prebiehať ako horenie, pri ktorom sa etanol oxiduje až na oxid uhličitý a vodu. Ide o veľmi exotermickú reakciu."
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ani uzavreta flasa z vyroby nie je uplne vzduchotesna. Tu ale Hensym hovori o tom ze tu flasu otvori a bude z nej priebezne rozlievat, dokonca ze si alkohol preleje do sklenenej karafy.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Preliatie do sklenenej karafy tomu alkoholu neublíži a je jedno, či bude alkohol uskladnený v uzavretej sklenenej karafe alebo v pôvodnej už otvorenej fľaši. Niekoľko mesiacov to vydrží, niekoľko rokov to asi nevydrží.. všetko závisí od konkrétneho nápoja a jeho jednotlivých zložiek, ktoré sa do neho vo výrobe pridávajú.

Verím, že ak budeš sedieť večer v obývačke a padne ti pohľad na takú karafu, že neodoláš nenaliať si jeden pohárik. Tým pádom ti dlho nevydrží a máš po probléme. :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja by som ten problem s karafou asi riesil tak, ze by som do nej dal lacny alkohol spravnej farby a povedal si, ze je to len na ozdobu a nalieval by som z lepsieho zdroja. A nemusi ta trapit kolko alkohol v karafe vydrzi a sucasne zostane na dekoraciu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nejakej oxidacie by som sa nebal. neviem ako pijete alkohol vy, ale ja mam v kazdom momente aspon 4-5 flasi otvorenych a ked si chcem naliat tak si dam to na co mam chut. tiez mam niektore vzacnejsie flase ktore mi proste luto pit len tak a teda su v otvorenej flasi uz x rokov. zatial som nepocitil nejake zmeny na chuti. mozno nejaky alkohol vyprchal ale to budu uplne minima.

v karafe ale nemam nic, tiez sa mi to pacilo najprv ale je to otrava sa o to starat. prelievat, cistit a zaroven tam mozes mat iba jeden druh. a max X karaf to uz by bol extrem.
radsej treba kupovat alkohol v peknych flasiach :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

este donedavna som tvrde pil aspon symbolicky jeden pripitok pr roznych spolocenskych podujatiach. Ale prestal som aj to málo, uplne. Zistil som, ze trocha vína alebo piva mi az tak nevadi /aj ked ani to moc nemusim/ale tvrde mi naladu vyslovene zhorsuje. Asi starnutie.. :D A to pritom ked som mal 20-25 tak vypil vsetko cas sa dalo v akomkolvek mnozstve.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Stretol sa niekto s tým, že kdesi existuje právna definícia pojmu "slušne oblečený"?

Pracujem v štátnej správe, po 5 rokoch mám nového vedúceho a prvá vec, čo sa ma spýtal bolo, prečo mám sveter a že mám začať chodiť v košeliach.

Nemám vôbec chuť meniť šatník ani sa prispôsobovať človeku, ktorý je na úrade 3 dni, obzvlášť keď väčšina zamestnancov a to aj na vyšších pozíciách chodia oblečení rovnako neformálne, ako ja.

V služobnom poriadku máme uvedené, že pri výkone služby je zamestnanec povinný "byť slušne oblečený, dbať o úpravu svojho zovňajšku".

Ak dôjde ku konfrontácii so šéfom chcem sa oprieť o to, že tento pojem je subjektívny a podľa môjho názoru som slušne oblečený, ale zaujímalo by ma, či niekto čosi také riešil.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ja by som ho poslal rovno do pi*e, ak jediny jeho problem je ten, ze mas sveter, tak to naznacuje, ze tam jeho veduce schopnosti aj koncia, lebo ho nezaujima co realne robis..
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Asi tak, dress code niekde vyžaduju od začiatku nástupu do práce. Ale ked ty 5 rokov robíš niekde kde na tom nelipli a príde nejaký tajtrlik co je tam 3 dni a potrebuje hned prúdiť kvoli malichernemu obliekaniu. Asi je to nominant Sme rodina, alebo inej politickej strany dosadený.
A ten šéfko chodí v košeliach? Prípadne upozornuje aj tvojich kolegov na obliekanie? Ak ich nie a teba hej, tak je to začiatok mobbingu na pracovisku, zaraziť čim skor, ak má riešiť len teba.
Muffi
Addict
Addict

Nastala tu organizačná zmena, môjho bývalého vedúceho vyhodili pre nejaké politické čachre, teraz sme na útvare len dvaja zamestnanci plus ten nový vedúci. Takže okrem mňa môže buzerovať len toho druhého kolegu, ktorý ale zhodou okolností nosieval košele i predtým :D Takže ja som jediný, koho oblečenie môže riešiť, lebo ďalších podriadených nemá.
On zatiaľ chodí v starom vyťahanom obleku, ktorý vyzerá, že má polstoročie za sebou :D Objektívne môžem zhodnotiť, že vyzerám slušnejšie oblečený, než on, ale jeho argument bol, že "nemá to golier".
Inak vedúce schopnosti žiadne, neovláda ani legislatívu s ktorou pracujeme, zatiaľ sa len na každú vec pýta, že ako to treba robiť a čo s tým treba robiť :smt006
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

https://www.povolania.sk/kariera/pracov ... -do-prace/ ... snád pomože článok.
Cize ten veduci zatial vyzerá byť ako taký diletant, určite tiež niekym dosadený. Nemá pracovné znalosti, ale presne vie ako má kto chodiť oblečený len on sám u seba to zjavne nevie.
Ja osobne som nezažil prácu v štátnej správe takže neviem. Košele mi seknú a pokial mi to nadriadený slušne povie aby som to nosil, lebo sa to hodí k mojmu povolaniu tak si ich dám.
Muffi
Addict
Addict

Tak ja si samozrejme tiež dám sako + košeľu, keď idem niekde na pracovnú cestu alebo mám nejaké rokovanie či riešim čosi s vyššími funkciami.
80% času ale len sedím za PC sám v kancelárii alebo max. tak k tomu šéfovi na poradu a kvôli tomu sa mi vidí celkom zbytočné meniť šatník a spôsob obliekania.
Každopádne sa budem držať zrejme toho, čo napísal cinges, možno kvapôčku slušnejšie teda.

Som si spomenul pri tomto vedúcom na jednu hlášku z amerického Office, čo úplne sedí :lol:
"This is the smallest amount of power I've ever seen go to someone's head"
Napísať odpoveď