Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa Hensym »

Sú to výrazne drahšie reklamy a drahé sú preto, pretože sa spravidla vysielajú pred štartom relácie/filmu (tj. v momente, kedy už má 90% divákov prepnutý daný kanál a neprepne inam). Klasické reklamy totiž ľudia prepínajú, alebo idú preč od telky.

Televízna reklama je všeobecne neskutočne chorobne predražená forma reklamy, ktorá už dlhodobo vykazuje oveľa horšie konverzné pomery ako ostatné reklamné kanály, a skôr či neskôr v tejto forme zanikne (rovnako ako samotné televízne vysielanie filmov). Samozrejme to závisí od programu a cieľovky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Tv reklama zanika asi hlavne preto, ze ked su tie 10minutove reklamne bloky tak to realne skoro nikto nepozera. Ludia prepnu kanal alebo niekam odbehnu a pod. Teda iba laicky predpokladam, pretoze Tv nepozeram prakticky vobec uz mnoho rokov aj z dovodu prehnaneho mnozstva reklamy. Ale napr športove kanaly tie podla mna maju buducnost a tie mavaju aj pomerne kratke reklamy.
Hensym
VIP
VIP

Presne ako píšeš, zaniká najmä kvôli tomuto a s príchodom nových generácií je takýto formát (ak sa nespamätajú) predurčený na neúspech. Paradoxom je, že naozaj má tá TV reklama katastrofálne pomery ceny a výkonu pre inzerentov.

Na druhej strane, všetko smeruje k tomu že si tu každý vytvára vlastnú video-on-demand službu s exkluzívnym obsahom a ak ich bude 25 a každá bude stáť priemerne 5€, no tak dovidenia. :) Ale to už je na samostatnú debatu/tému.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja pri tom vypinam zvuk, aj na RTVS je toho vela, pred spravami, po nich, po sporte, po "kratkych" spravach, pred pocasim - "Tento program a pracky Samsung s funkciou blabla a mast proti hemoroidom a krasny zivot bez naduvania a modre z neba vam prinasa..." - este ked tu znacku zopakuju 2x aj 3x, teraz som si taky blok odstopol a malo to 40 sekund.

Na slovensku je reklamy v televizii uz strasne vela, som zvedavy, ktora vlada to vsetko povolila, ved aj na RTVS, kde nie su reklamy v programe, su v obraze uputavky a pri sporte aj realne reklamy, mne tam toho vadi viac, okrem RTVS sledujem tv minimalne, ale tak niektore druhy reklam:

- klasicke reklamy asi 8 minut, s uputavkami
- reklamy v obraze pocas programu, filmu
- "tento program a hlavne kopu reklam vam prinasa"
- teleshopping
- produkty priamo v programoch
- znacky na autach, elektronike, obleceni vo filmoch, serialoch
- reklamy v programoch skryte za sutaze, pani X ziskava blabla od firmy ABC
- firmy prezentujuce produkty ako sucast programu, napr. bezpecnostne dvere
- pri sporte reklamy po celej obrazovke
- smart tv reklamy

Co sa tyka sportu, celkom by som to chapal, ale vadia mi hlavne tie pohyblive, dokonca casto je tam ina lopta, je to strasne rusive, cudujem sa, ze to nerusi samotnych hracov.

V poslednom case som si tiez vsimol, ze aj v novych filmoch a serialoch casto niekto fajci, nema to nic s dejom, pride mi to ako platena reklama, podobne ako ked v strede telefonatu alebo rozhovoru herec vyberie Whisky, naleje si a napije sa. Neviem ako to vplyva na abstinujucich fajciarov ci alkoholikov a tiez na mladistvych, urcite je to premyslena taktika a necudoval by som sa, keby im za to tie filmy platili, priamo alebo sponzoringom a pod., aj ked tam nie su priamo znacky.

Toto by mohli riesit aj na urovni EU, pri neplatenych tv maximalne 5 minut reklam za pol hodinu a pri platenych mozno 5 minut za hodinu, firmy by zaplatili rovnako, ale reklamy by bolo menej, no bola by asi viac sledovana, vnimana, ved aj tak sa stale opakuje to iste, tak namiesto 20x by bola 10x za den.

Tiez mi vadia rusice prvky na obrazovke, uz samotne logo stanice je prakticky reklama a u nas tam stale nieco naskakuje, menia sa farby, rozne HD, premiera, nasledujuci program, uvidite v sobotu... a k tomu ten otravny piktogram, to vsetko by sa tiez mohlo regulovat, 1 bezfarebne logo a ostatne veci len na zaciatku programu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Je tiez zakazane zvysovat hlasitost v reklamnom bloku oproti hlasitosti ostatneho programu a predsa sa to robi, vsimol som si to iba nahodne ked isla jedna z komercnych TV stanic cez sviatky u rodicov. Ja ked tak pozeram iba RTVS a tam sa to nedeje.
Mozno by nebolo odveci si kusok nahrat, a poslat dokazy na Radu pre vysielanie a retransimisiu, alebo kto ma na to dohliadat. Aj stopnut si kolko bolo reklam za hodinu, ci nahodou aj to neprekrocili.
Reklamy pocas programu su najvacsie svinstvo, este k tomu aj taky "cink" zvuk aby uputali pozornost, ale to sa tusim nijakym zakonom nereguluje, je to vymysel poslednych rokov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

doporucujem telku cez internet, v ktorej mozete reklamy pretacat
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Hensym napísal: 18 jan 2022, 20:47 Sú to výrazne drahšie reklamy a drahé sú preto, pretože sa spravidla vysielajú pred štartom relácie/filmu (tj. v momente, kedy už má 90% divákov prepnutý daný kanál a neprepne inam). Klasické reklamy totiž ľudia prepínajú, alebo idú preč od telky.
Na mňa môj 85 ročný dedko pozeral ako na Pána Boha, keď som mu ukázal, že keď hokej pozerá zo záznamu, tak predsa môže reklamu preskočiť. :D To je asi dôvod, prečo rôzne televízne skupiny strašne chceli, aby im provideri platili špeciálne poplatky, keď ich stanice je môžné sledovať z archívu.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Podľa mňa na SK televízna reklama vôbec (zatiaľ) nezaniká, práve naopak, dobre sa jej darí. Čítal som dávnejšie rozhovor so zakladateľom Dedoles-a a tiež tam vravel, že práve reklama v TV mu urobila ozajstné čísla. Ani sa tomu príliš nečudujem, generácie od 45+ majú TV stále ako primárny zdroj zabíjania voľného času a sledujú tie naše stanice, farmy, oteckov a čo ja viem čo ešte.
Švagor je Nemec a vždy keď sem príde na návštevu čuduje sa, prečo je v každej obývačke nonstop zapnutá TV.
Hensym
VIP
VIP

Dedoles je ale trochu výnimka - špičkové budovanie brandu (pamätám si ich, keď ešte boli naozaj "Dedo Les" a predávali rôzne batikované tričká a pod.) a neskutočne podarená audiovizuálna kampaň s tými ich škrečkami a pesničkami. Keď začne Dedoles reklama v TV, každé dieťa od 0 do 10 rokov sa otočí k TV a buď tancuje, alebo pozerá, naozaj klobúk dole pred autormi. 99% inzerentov ale v TV takýto kvalitný marketing nemá a aj keď TV reklamy môžu byť pre Dedoles najsilnejší kanál, tak sú produkty/firmy, kde je TV reklama skoro vyhadzovanie peňazí von oknom.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Nedávno som čítal, že musia vytvárať nové TV stanice lebo je veľký dopyt po reklame.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ide hlavne o cielovku. ked chces predat nieco dochodcovi tak nebudes davat reklamu na youtube, radsej do telky. male deti su tiez casti pozeraci klasickej telky, hlavne roznych detskych tv stanic.
no ale ked chces pubertakovi predat najnovsi energy drink tak asi nebudes platit reklamny spot pred televiznymi novinami alebo nebudes sponzorovat modre z neba.

niekedy je ozaj smiesne sledovat co za reklamy chodia v telke a podla toho vidis kto je bezny divak. doobeda su to bud hracky alebo kozmetika pre mamicky. poobede rozne medikacie a zdravotne doplnky pre dochodcov.

co sa musim priznat ze ma stve je reklama na youtube. ani by mi tak nevadilo ze niektore videa maju vsunutu reklamu kazdych 5 minut, ale z nejakeho zahadneho dovodu je to furt ta ista reklama dookola. nerozumiem ci je to tym ze skratka slovenskej reklamy na youtube az tak vela nie je tak chodia dookola 3 spoty alebo nejaky super algoritmus vyhodnotil ze mna bude najviac zaujimat obchod s jazdenymi telefonmi a nova ponuka od banky tak mi ich bude pustat dookola.
alebo mozno nejake statistiky hovoria ze ked cloveku pustis 50x to iste tak ho to nakoniec presvedci, ale na mna to ma prave opacny ucinok a ked vidim tu istu reklamu piaty krat tak uz mi dost lezie na nervy. proste keby za jedno video isto aj 20 reklam a stale nieco nove tak by mi to ani nevadilo.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Youtube to už s reklamou prestreľuje, asi sa im to ešte stále vyplatí, ale dúfam, že časom narazí na hranicu, kde zvyšovaním reklamy v obsahu viac stratí, než získa. Ja to už pozerám len s pluginmi proti reklame a nemám žiadne výčitky. Taktiež odstránenie dislike button-a naznačuje, že ich kvalita obsahu už vôbec nezaujíma.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pouzivam Adblock a spokojnost. Minule som bol na ntb ktory ho nemal nainstalovany, a uz po chvili som bol z tych reklam vo vývrtke..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no ale na telku adblock nenainstalujem. ani do tabletu do youtube aplikacie...

samozrejme na desktope/notebooku reklamy nemam ale tam pozeram minimalne.

Autoeditácia príspevku po 3 min 3 sek:
ja by som aj premium zaplatil ale 7 eur mi pride dost mesacne a jedine co ma z tej sluzby trapi su tie reklamy, youtube music pouzivat nebudem a ani pozerat youtubove videa cez zamknutu obrazovku (wtf)...
a hlavne ked by som to potreboval aj pre seba aj pre zenu, takze 14 eur mesacne...
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Na tablet si môžeš nainštalovať napr. Youtube Vanced (ak je to Android).
Ak chceš mať aj TV bez reklám a nevadí ti sa s tým trochu pohrať, tak Pi-hole.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

gogo956 napísal: 19 jan 2022, 10:26 pouzivam Adblock a spokojnost. Minule som bol na ntb ktory ho nemal nainstalovany, a uz po chvili som bol z tych reklam vo vývrtke..
Ked so svojim kontom pouzivas Adblock a potom sa pri hlasis inde kde nie je tak ti tam nahadze plno reklam aby to dohnalo zmeskane.
Hensym
VIP
VIP

aacid: Rodinná tarifa pre 5 ľudí stojí tuším 11€ (to je len niečo cez 2€ na hlavu, či?)

Ja mám aktuálne premium na mesiac trial a práve kvôli mobilu a telke som rozhodnutý, že do toho pôjdem s kamošmi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Je tam nejake family? Musim pozriet, lebo mne ponukalo iba pre jednotlivca.
The napísal: 19 jan 2022, 15:27 Na tablet si môžeš nainštalovať napr. Youtube Vanced (ak je to Android).
Ak chceš mať aj TV bez reklám a nevadí ti sa s tým trochu pohrať, tak Pi-hole.
Pihole mam ale to neni zrovna proti youtube reklamam. Respektive ak vies poradit ako sa spolahlivo zbavit youtube reklam cez pihole tak budem velmi vdacny. Niekde tu mame aj temu o pihole.
Hensym
VIP
VIP

aacid napísal: 19 jan 2022, 19:26 Je tam nejake family?
https://www.youtube.com/premium/family
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

uz to mam zaplatene. dik. je pravda ze ze 11 vs 2x7 nie je taky rozdiel, ale mozno tam este niekoho pridam.
Napísať odpoveď