Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa retkvic »

No tie zakaly sklovca ma hadam kazdy, nie? Ja to mam tiez niekedy to vnimam iba ak sa pozriem na oblohu, niekedy aj normalne, ale nejak mi to neprekaza, zalezi kolko ich je. Udajne by to mali byt odumrete biele krvinky.

Inac co si sa predtym pytal na ten sedy zakal, tak ta operacia sa mozno nevydarila aj preto, ze tetin muz mal vysoky stupen cukrovky, nad 70r a potom na to aj odisiel, nieco ako Danciak.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

ja to obcas tie zakaly sklovca tiez evidujem, ale je to u mna zatial pomerne vzácne
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Iste - tenučké nitky (červíčky) som mal od mladi. Lenže jedno ráno v pavom oku ako keď pozrieš na nechet palca svojej ruky, zalomenej v lakti a túlava sa to často do stredu, do miesta pohľadu. V ľavom menšie no viac. Nie je to nepriehľadné no otravné. Pri každom pohybe okom to vandruje...
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

No to nech radsej pozrie ta ocna, mne sa na to tiez pytala ci toho nemam viac, ale zatial je to ako kazdy iny clovek, akurat sa ma pytala ci nepozorujem nejake zablesky svetla, to nastastie zatial nie.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Čaute posielam balík poštou do USA a zamyslel som sa ako to celé funguje... Slovenská pošta to len doručí na hranice na nejaký výmenny uzol kde to preberá ďalšia pošta danej krajiny?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

podla trackovania balikov ku mne to tak je. teda Slovenska posta to odovzda napriklad do Viedne. Rakuska posta to prevezie do Franfurtu a tam to nalozia pre US Mail. alebo zalezi na zmluvach a este na Slovensku to nalozia DHL a ti to prevezu az cez ocean a potom US Mail.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Prečo sa všetky mikrovlnky otvárajú do jednej strany (tlačítka na pravo, dvere naľavo) ?
Ja by som z praktických dôvodov potreboval opačnú a netušil som, že je to taký problém. (výklopná mi nevyhovuje)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tipol by som, ze sa uvazuje s tym, ze clovek lavou rukou otvori dvierka a pravou tam da tanier. Mikrovlnku vies viacmenej polozit hocikde. Ine je to u chladniciek, pretoze ak je pri stene, tak podla toho treba upravit dvierka.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

diskriminacia lavakov!!
Hensym
VIP
VIP

heker: No práveže mikrovlnky sú robené tak, že to tlačítko je skôr na pravú ruku (je napravo), a tanier vložíš ľavou, nie? Každopádne áno, mám úplne presne ten problém ako s chladničkou. Ak dáš mikrovlnku k pravej "stene", tak po otvorení dverí vznikne taký úzky "tunel" na vyberanie taniera a je to nepraktické. A myslím, že veľa ľudí má len jedno miesto, kde ju môže umiestniť, lebo nemajú obrovskú kuchyňu. Čakal by som že budú tie opačné mikrovlnky k dostaniu aspoň v menšom počte, ale vôbec.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Fakt skoro kazda pesnicka na klaviri vobec nedodrzuje pravidelny rytmus a ide ako si chce? Proste sa meni v priebehu celej piesne.. hmm
Daniel9911
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

existujú mikrovlnky ktoré sú výklopné, ale sú oproti klasickým o dosť drahšie.
https://www.alza.sk/whirlpool-mwp-339-sb-d6700736.htm
gogo956
Redeemer
Redeemer

cinges napísal: 25 jan 2022, 0:18 Fakt skoro kazda pesnicka na klaviri vobec nedodrzuje pravidelny rytmus a ide ako si chce? Proste sa meni v priebehu celej piesne.. hmm
keby ten rytmus bol stale pravidelny, tak by to bolo trochu nudné, to uz potom clovek moze rovno pocuvat metronom :)
Klasicka hudba nie je techno party :D
Hensym
VIP
VIP

Daniel9911 napísal: 25 jan 2022, 10:38 existujú mikrovlnky ktoré sú výklopné, ale sú oproti klasickým o dosť drahšie.
https://www.alza.sk/whirlpool-mwp-339-sb-d6700736.htm
O tých viem, ako som písal vyššie, výklopné mi nevyhovujú, keďže bude relatívne vysoko. Pre mňa ešte OK, ale pre ženu problém.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

Vcera som bol podpisat v poistovni zmluvu o uzatvoreni havarijneho poistenia. Pani z Generali s ktorou som to vybavoval prisla kvoli mne do prace aj napriek tomu ze mala volno.
Teraz lutujem ze som sa nespytal preco to urobila. Neviete ci zato nemaju nejake provizie? Pripadne kolko % z poistky im ide? 🧐
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Uplne bezne ze za to ma nejaku proviziu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

TK1991 napísal: 26 jan 2022, 9:24 Vcera som bol podpisat v poistovni zmluvu o uzatvoreni havarijneho poistenia. Pani z Generali s ktorou som to vybavoval prisla kvoli mne do prace aj napriek tomu ze mala volno.
Teraz lutujem ze som sa nespytal preco to urobila. Neviete ci zato nemaju nejake provizie? Pripadne kolko % z poistky im ide? 🧐
Poisťováci/bankoví úradníci na pobočkách zarábajú aj v BA veľmi málo. Je to okolo 850€ brutto mesačne, čo je menej než dokladač tovaru v LIDL. K tejto fixnej zložke, ale majú variabilnú zložku mzdy, ktorá záleží "od výkonu". Čiže keď do banky prídeš s peniazmi, že chceš sporiť alebo investovať, alebo naopak chceš od nich peniaze (pôžička, hypotéka), tak ten konkrétny pracovník má z toho provízie, ktoré môžu byť mesačne až dvojnásobok tej základnej mzdy. Ale predpokladám, že to sú len HR keci keď hľadajú nových zamestnancov a reálny zárobok bude o dosť nižší (inak by asi neutekala do práce, keď má voľno...iba žeby si uzatváral poistku na celú flotilu kamiónov :D ).
gogo956
Redeemer
Redeemer

TK1991 napísal: 26 jan 2022, 9:24 Vcera som bol podpisat v poistovni zmluvu o uzatvoreni havarijneho poistenia. Pani z Generali s ktorou som to vybavoval prisla kvoli mne do prace aj napriek tomu ze mala volno.
prisla kvoli tebe lebo si jej sympaticky :) :D
--
áno, maju z toho provizie a pekné, dokonca som si nie isty, ci uz nie je povinnost tu sumu za sprostredkovanie uvadzat aj do zmluvy.

ephramko
zase ten dokladac v potravinach sa namaka podstatne viacej. Tyto agenti vacsinou pracuju ako viazaní finanční agenti a vsetko zavisi od toho kolko zmluv sa im podari uzatvorit za mesiac, co poznam ludi tak niekedy su to pekne sumy, problem je ze takyto prijem je nepravidelny. Niekedy dvojka-trojka, niekedy ani nie liter. Zavisi samozrejme aj kde, v Ba a velkych mestach slušné, ale inde slabota.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Keď som bol pred cca 8 rokmi riešiť pôžičku 1000 eur skrz niečo - prepážková pracovníčka (kamarátova dcéra) vraví:
Vezmi si rovno desať.
Ja: A načo?
Ona: Kúpiš si nejaké lepšie auto, než máš alebo zájdete so ženou na parádnu dovolenku...
Ja: Pán Boh by mi do k*****v nadal.
Ona: Ale ja by som mala väčšiu províziu :D

Prepážkové pracovníčky sú súčasne dealerky - nie nepodstatnú časť ich príjmu tvorí to, na čo ľudí dokážu nahovoriť.
gogo956
Redeemer
Redeemer

je to biznis ako kazdy iny. Ti ludia su školení na to, aby predali co najviac produktov preto budu ponukat cokolvek z coho mozu mat proviziu.
Napísať odpoveď