Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
M4jk1:-)
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Koronavirus: SARS-CoV-2 (Covid-19)

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Inak kedy ste prvý krát zaregistrovali že očkovaní môžu byť asymptomatickí a nevedomky prenášať vírus?, lebo ľudia ani netušili túto informáciu keď sa začalo očkovať. Prvý krát som to zachytil 31.3.2021 keď lekár Vladimír Čížek to povedal vo videu zdravé fórum, ale česká lekárska komora ma týchto lekárov v kolónke bludárov, a vzdelanie + prax majú len z facebooku, takže v médiách táto informácia ešte nerezonovala. Dal som si vyhľadať v googli "očkovaní prenášajú vírus" a prvé správy tohto typu začali až koncom júna. RTVS 22.6.2021 Aj zaočkovaní môžu prenášať koronavírus. Verím, že to bolo zámerne aby ľudia túto informáciu nevedeli keď sa rozbiehalo očkovanie.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Trochu s križikom po funuse, nemysliš? Ako asi mohli mat pred tym dost dát aby mohli nieco take tvrdit? Ked sa v cechach a u nas zacalo ockovat iba na prelome rokov a po druhej davke mali ty prvy iba mesiac, mozno 2?

Neprezeral som google poriadne no v zahranici boli o tom prve prispevky z februara 2021. U nas mame idealny priklad kedy sme zackovany 50/50, a pred omikronom sme mali pomer hospitalizovanych 85/15 v prospech ockovanych, aj prenos bol menej pravdepodobny.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

M4jk1:-) napísal: 10 feb 2022, 12:28 Inak kedy ste prvý krát zaregistrovali že očkovaní môžu byť asymptomatickí a nevedomky prenášať vírus?, lebo ľudia ani netušili túto informáciu keď sa začalo očkovať. Prvý krát som to zachytil 31.3.2021 keď lekár Vladimír Čížek to povedal vo videu zdravé fórum, ale česká lekárska komora ma týchto lekárov v kolónke bludárov, a vzdelanie + prax majú len z facebooku, takže v médiách táto informácia ešte nerezonovala. Dal som si vyhľadať v googli "očkovaní prenášajú vírus" a prvé správy tohto typu začali až koncom júna. RTVS 22.6.2021 Aj zaočkovaní môžu prenášať koronavírus. Verím, že to bolo zámerne aby ľudia túto informáciu nevedeli keď sa rozbiehalo očkovanie.
asymptomaticky neockovany ma 4% sancu na prenos virusu, ockovany asymptomaticky este mensiu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tak já Ti tedy nevím, Karle.
Objednal som sa na PCR test na "príkaz" môjho lekára, lebo som sa viezol v aute pár hodín s pozitívnou osobou (čo sa zistilo až večer).
Prišlo mi toto...
NCZI: Vasa ziadost o PCR testovanie bola zamietnuta. V pripade potreby sa prihlaste na antigenove testovanie alebo kontaktujte sukromne laboratorium.
Človek chce dodržať postup, prikázaný na ich stránkach a nemôže.
BORDEL.
Nechem sa uliať pretože aj tak maródim na kríže a nemienim sa dať testovať kdesi za svoje, seriem im na to.
retkvic
Addict
Addict

No ja som si urbil dnes AG z lekarne(keby to niekto po tych cinanoch aspon vedel prelozit), chybala tam nejaka hubicka a plut sa malo do nejakej obalky? Vysiel negativne, takze parada.

Akurat tyzden spet sme boli v kontakte s pozitivnou osobou(ktora samozrejme nepovedala ze par dni pred tym bola na oslave), vsetci jeho kolegovia boli pozitivny, jeden 50 rocny co nemal ani priznaky skoncil s mrtvicou.

Par dni preslo, asi tak 4 a vyzeralo to, ze sme nic nechytili, priznaky ziadne, no potom zacalo trochu pobolievat hrdlo a dnes nieco ako chripkovy stav, teploty , upchate dutiny, bolest oci a krce, nieco medzi chripkou a nadchou.

Ten pozitivny kontakt si dal dnes urobit po 7 dnoch antigen a 14 dni po kontakte mu stale vysiel pozitivne, tak este siel na 2x pcr, asi aby sa vylucila falsona pozitivita.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Vladimír Čížek je podla svojej vlastnej stranky homeopat, predajca Bachovych esencii a dakych soli. verit jeho medicinskym zaverom je asi ako verit predajcovi orechov Bukovskemu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

na ventilatore uz pod 100 ludi, co bolo naposledy 1.10.2021, kedy sa o opatreniach len uvazovalo

NCZI pridalo graf, v ktorom rozlisuju hospitalizacie s a na covid
s_na.jpg
takmer cely narast hospitalizacii za posledne 2 tyzdne (citaj kvoli omikronu) je s covidom, nie na covid, rozdiel je stale asi 600 ludi

mozeme uz konecne zrusit tie nezmyselne opatrenia? co ine este treba spravit, aby prestali otravovat slusnych ludi nezmyslami?!?
jackb
Redeemer
Redeemer

presne ako pises na zaver: ked prestanes otravovat slusnych ludi. sam das graf, kde prava strana nie je ani len pod 500 a nieco by si otvaral. po troch tyzdnoch v Anglicku nie je pocet denne zomretych pod 100 a novych hospitalizovanych je stale nad 1000. takze rusenie opatreni pomohola na par hodin ziskat par politickych bodov pred Party Borisa.
vsetko evidence based - ked za dost dlhy cas nebudu pribudat hospitalizovani, na slovenskych JISkach budu jednotky ludi, tak nech sa otvara. cisla hovoria proti, aby sa tak stalo teraz.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Hlavne že si to bol ty ktory otravoval slušnych ludí dva roky dozadu a sám si vravel

2 roky dozadu Jackb písal toto:
70% obyvatelov Nemecka sa nakazi, 81% sa nic nestane (vid obrazok), prejdu to ako chripku. takze nohy v teple a nechaj si hystericke zacyklene vresky pre kamaratov v krcme.
pri najsmrtelnejšiom variante covid19

A Pellegriniho ktory zaviedol správny čas opatrenia a zachránil tisícky životov si nazval blbcom
Slovensko nema ministra zdravotnictva, preto to riesi ten blbec. Preco inak by sa mal o chorobu, zaujimat pedseda vlady, ked ma fungujuce ministerstva vnutra, zdravotnictva a bezpecnostne zlozky? Podal ku COVID19 stanovisko pan moskovskeho hradu?
Tuto to máte ludia = človek ktorý teraz vyžaduje opatrenia bol proti nim a ten kto ich zavádzal nazýval blbcom

A Merkelovu pri nezavadzaní opatrení si obhajoval =
Kedze pri utecencoch odmietas googlit, daj si dva obrazky, aby si spracovat “vyvrazdenie Nemecka Merkelovou pomocou COVID-19. Nabuduce skus najskor hladat informacie a potom tu nepricetne vyvreskovat ako opity Mazurek na Hlavnej stanici pred rodinou turistov. Dakujeme a pekny den
koronavirus-sars-cov-2-covid-19-t202638-300.html
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Famine napísal: 12 feb 2022, 8:55Tuto to máte ludia = človek ktorý teraz vyžaduje opatrenia bol proti nim a ten kto ich zavádzal nazýval blbcom
To je aj dalsi dovod preco ho treba v tejto teme jednoducho ignorovat. Uz nanho skoro nikto nereaguje. Odporucam to aj tebe :)
jackb
Redeemer
Redeemer

zaujimave je, ze vacsina ludi ma so mnou podobne nazory a nesuhlasi s beardieho demagogiou :)

o hospitalizaciach a postcovide od lekara
Robert87
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Robert87 »

Vyborny clanok, odporucam. Tyka sa dopadu celeho tohto cirkusu na spolocnost.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/poli ... domaci_vov
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

No pekne:
"Na zaklade vysledku RT-PCR testu mate moznost vyuzit najmodernejsiu liecbu COVID-19. Co najskor kontaktujte svojho lekara"...
jackb
Redeemer
Redeemer

Skore uzdravenie!
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Vďaka - presvedčil som sa, že ani kompletné očkovanie nezabráni Omikronu. No som mu rád, ja mám od mladi poničené pľúca ťažkým infekčným zápalom, mám Astmu. 60+, tak bez očkovania by to mohlo mať rýchly koniec.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

To mas zato ze sa vyvazas v dodavke s kolegami bez respiratora :D
Rychle uzdravenie prajem. Btw omicron uz pluca nenapada.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

S kolegami som bol naposledy iba prvý týždeň v novom roku.
Maródim dlhšie, najprv iné problémy, do toho kríže, ranný "šprint" do ambulancie na piate poschodie medzi hromadou chorých (aby sa človek vôbec dostal na rad, v cieli riadne lapanie po dychu...), preplnené čakárne - mohol som to uloviť kdekoľvek.
Som zvedavý ako sa bude tvráriť lekár - pesviedčal ma už na začiatku pandémie, že mám koronu a ono až teraz.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Túto noc som mal suchý kašel, aj dnes väčšinu dňa, meranie teploty doobeda/poobede 38°/ 38,2°.Nádcha ani nie, obcas prsknem. 2 x očkovaný Prizerom. Ziadne iné príznaky nemám. Mám covid alebo skorej chrípku?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Blastbit daj sa otestovať.
retkvic
Addict
Addict

Blastbit napísal: 13 feb 2022, 17:18 2 x očkovaný Prizerom. Ziadne iné príznaky nemám. Mám covid alebo skorej chrípku?
Ties som za otestovanie, najlepsie pcr, i ked tam neviem ako to je ak neuvedies kontakt s pozitivnym, ja som bol v sobotu a vysledok by mal prist do 96h.

Mne to zacalo asi v utorok, pobolievanie hrdla, som myslel, ze mam nejaky zaseknuty nerv v sanke, potom to preslo do bolesti hrdla, dalej 1-2 dni zvysena teplota max 38C vtedy aj bolesi za ocami a hlavy. A aktualne je to uz asi 3 den smrkanie a na striedacku upchaty nos, plus od vcera strata cuchu.
na omikron je jedno ci si ockovany alebo nie, mozno vyhody to ma pre starsich, nizsie riziko hosp. ale tazko povedat.
Napísať odpoveď