Vojna na Ukrajine
Re: Vojna na Ukrajine
dakujem. ja som vedel len o tom vypareni sa a nepocital som, ze zacnu horiet medzitym.
\\no a aj keby takticka nuklearna bomba znicila jadrovy reaktor, tak by to pre buducu okupaciu bola arcikravina najhrubsieho zrna. Bielorusko, lebo tam fukalo z Cernobylu smerom na Skandinaviu, kde sa potom front tocil az na Alpy, ma obrovske problemy s rakovinami stitnej zlazy a so zamorenou ornou podou. takze v Zaporozi znicis elektraren a rakovinu budu mat nielen ti ludia, ktori tam ziju, ale aj tvoje okupacne sily a do toho este prides o podu a musis tych okupovanych krmit zo svojich zdrojov, alebo ich opat vyhladujes a ostane ti len prazdna nepouzitelna plocha.
\\no a aj keby takticka nuklearna bomba znicila jadrovy reaktor, tak by to pre buducu okupaciu bola arcikravina najhrubsieho zrna. Bielorusko, lebo tam fukalo z Cernobylu smerom na Skandinaviu, kde sa potom front tocil az na Alpy, ma obrovske problemy s rakovinami stitnej zlazy a so zamorenou ornou podou. takze v Zaporozi znicis elektraren a rakovinu budu mat nielen ti ludia, ktori tam ziju, ale aj tvoje okupacne sily a do toho este prides o podu a musis tych okupovanych krmit zo svojich zdrojov, alebo ich opat vyhladujes a ostane ti len prazdna nepouzitelna plocha.
Myslím, že nikto príčetný by do toho nešiel. Eso v rukáve na ukončenie vojny v podobe Hirošimy a Nagasaki už teraz nemá nikto, keďže jadrovo vyzbrojených je XY krajín. Už je to len o meraní pipíkov a to, že je vyzbrojených viac krajín je jediný dôvod, prečo tie bomby ešte (klop klop) nepadli a verím, že ani nepadnú. Rovnako ako je to dôvod, prečo sa ešte stále v Rusku bojuje "len" číslami a dátami, a nie zbraňami (klop klop), lebo nikto nechce 3. svetovú. Nevyzerala by dlho tak, ako druhá.
Keď sme inak pritom, koľko ľudí musí na takúto vec reálne "otočiť kľúčikom"? Pýtam sa, že koľko nepríčetných bláznov sa musí nájsť, aby to urobili a ak sú povedzme len jeden-dvaja-traja, či sa to dá obísť. Pretože reálne je podľa mňa veľká šanca, že sa zopár takýchto dementov (doslova skoro až sektárov), ktorí nemajú čo stratiť, nájde. Avšak ak je to fyzicky neuskutočniteľné bez dákych protokolovo a nedá sa to obísť, tak je to si myslím v poriadku.
Keď sme inak pritom, koľko ľudí musí na takúto vec reálne "otočiť kľúčikom"? Pýtam sa, že koľko nepríčetných bláznov sa musí nájsť, aby to urobili a ak sú povedzme len jeden-dvaja-traja, či sa to dá obísť. Pretože reálne je podľa mňa veľká šanca, že sa zopár takýchto dementov (doslova skoro až sektárov), ktorí nemajú čo stratiť, nájde. Avšak ak je to fyzicky neuskutočniteľné bez dákych protokolovo a nedá sa to obísť, tak je to si myslím v poriadku.
Blastbit napísal: 03 mar 2022, 18:43 retkvic- neviem či nie je ničím nebezpečný ale okej sú aj iné elektrárne v UA a v rámci Europy.
Vznikla by reťazová reakcia výbuchov elektrární,továrni že to by sme v EU nerozchodili.
A to sa týka aj Ruska kedže výbuch by smeroval aj tam a taká Moskva by to pocítila tiež a rodný Putinov Pethrohrad takisto.
V podstate aj celé BLR s prechlastaným Lukašenkom by bolo tiež zničené behom chvíle.
Fantasy filmy su Pán Prstenov,Harry Potter,nie výbuch atomovky ktorá by zasiahla všetko čo môže horieť a tiež vybuchnúť a následná radiacia.
Vie to niekto preložiť čo tam píše ?
https://www.facebook.com/anonews.co/pos ... 9929362852
Ukrajina nemá jadrové zbrane a na Rusko nikto neútočí, takže riziko, že to nejaká posádka odpáli, je minimálne. Skôr by som najslabší článok teraz videl v istom človeku schovanom v Kremli. Alebo v tom, že teraz Rusom niekde drbne nejaký strategický nukleárny bombardér. V minulosti sa to stalo Američanom (Španielsko, Grónsko) a aj keď nedošlo k nukleárnemu výbuchu (zbrane boli zaistené), tak to napáchalo veľké škody.Hensym napísal: 03 mar 2022, 21:32 Keď sme inak pritom, koľko ľudí musí na takúto vec reálne "otočiť kľúčikom"? Pýtam sa, že koľko nepríčetných bláznov sa musí nájsť, aby to urobili a ak sú povedzme len jeden-dvaja-traja, či sa to dá obísť. Pretože reálne je podľa mňa veľká šanca, že sa zopár takýchto dementov (doslova skoro až sektárov), ktorí nemajú čo stratiť, nájde. Avšak ak je to fyzicky neuskutočniteľné bez dákych protokolovo a nedá sa to obísť, tak je to si myslím v poriadku.
Najbližšie k nukleárnej vojne sme boli tuto, kedy posádka ruskej ponorky netušila, čo sa deje, ale mali rozkazy, že keď Američania na nich začnú strielať, tak to znamená, že začala vojna a ako odvetu majú odpáliť nukleárne strely.
https://www.interez.sk/vasilij-arkhipov ... plne-inak/
citat azbuku nie je problem, ak by neobsahovali skratky, alebo skratkove slova.
Ciernomorska flotila. Tajne. Pracovna mapa velitela ..... . Vypracoval (?) kapitan prvej triedy Vasilčuk D. V.
v tabulke su nazvy, ale pride mi to, ze pre laika skor generator nahodny slov pre dane datumy. Ci su to lode, alebo napriklad mena jednotiek ruskej namornej pechoty, nemam ani tucha.
Ciernomorska flotila. Tajne. Pracovna mapa velitela ..... . Vypracoval (?) kapitan prvej triedy Vasilčuk D. V.
v tabulke su nazvy, ale pride mi to, ze pre laika skor generator nahodny slov pre dane datumy. Ci su to lode, alebo napriklad mena jednotiek ruskej namornej pechoty, nemam ani tucha.
Rusko vyuziva tuto otazku bomb hromadneho nicenia iba ako odstrasenie vsetkych spojencov od pomoci ukrajine, a pripadnemu vyostreniu sankcii, nic viac nic menej.
Ale zaujimalo by ma akou najsilnejsou aktualne disponuju, viem ze car bomba ktoru zhodili na novej zemli vyrzala tlakovovou vlnou okna do vzdialenosti 900km, takze to uz je co povedat, ale tak Rusi maju plno moznosti ako vyriesit tuto situaciu, k takymto krokom by sa uchyloval akurat niekto kto by chel spachat harakiri a to ani sef kremla nie je.
Ale zaujimalo by ma akou najsilnejsou aktualne disponuju, viem ze car bomba ktoru zhodili na novej zemli vyrzala tlakovovou vlnou okna do vzdialenosti 900km, takze to uz je co povedat, ale tak Rusi maju plno moznosti ako vyriesit tuto situaciu, k takymto krokom by sa uchyloval akurat niekto kto by chel spachat harakiri a to ani sef kremla nie je.
Pre mňa to problém je, keďže po rusky vôbec neviem ale vďaka za info. za predpokladu ,že to je pravda a mali zaútočiť 20.02 a koniec mal byť 06.03 tak uvidíme, či to skončí 10.03, keďže zaútočili o 4 dni neskôrjackb napísal: 03 mar 2022, 21:59 citat azbuku nie je problem, ak by neobsahovali skratky, alebo skratkove slova.
na koniec civilizacie staci aby hrablo 2 ludom. Taka je realita ale nastastie si to skoro nikto neuvedomuje, lebo s takym poznanim by sa tazko zilo. Jadrove silá v Rusku obsluhuju dvojice. Sedia hlboko v zemi v betonovych bunkroch a hned vedla su sila s hlavicami. Celu smenu iba čumia na obrazovky, ci neleti na Rusko nejaka strela ktoru by mohli identifikovat ako jadrovu balisticku hlavicu. Ak by ju tak identifikovali, musia obaja naraz stlacit a podrzat tlacidla na aktivaciu vlastnych jadrovych striel.
retkvic
nikto netusi co vsetko taka silna armada ako je ruska vlastni za strely, celkom urcite maju aj nejake esa v rukave /rovnako aj USa/. Je normalne ze pokrocilé armady maju aj rozne prisne utajovane vyskumy a vyvoj. To co raz zacas ukazu ako novu zbran byva uz nieco co maju davno prekonane a to uplne najnovsie nikomu neukazuju, nikto o tom nevie aby v pripade smrtlenho konfliktu mohli pouzit nejaky necakany game-changer.
Ono celkovo sa od prilis silnych striel skor ustupuje a vyvijaju sa hlavne mensie ale presnejsie, rychlejsie a pod.
retkvic
nikto netusi co vsetko taka silna armada ako je ruska vlastni za strely, celkom urcite maju aj nejake esa v rukave /rovnako aj USa/. Je normalne ze pokrocilé armady maju aj rozne prisne utajovane vyskumy a vyvoj. To co raz zacas ukazu ako novu zbran byva uz nieco co maju davno prekonane a to uplne najnovsie nikomu neukazuju, nikto o tom nevie aby v pripade smrtlenho konfliktu mohli pouzit nejaky necakany game-changer.
Ono celkovo sa od prilis silnych striel skor ustupuje a vyvijaju sa hlavne mensie ale presnejsie, rychlejsie a pod.
Tak lokalne daco urcite vybuchne. V podstate skoro kazda latka pri urcitej teplote je horlava az explozivna. Na to ale potrebujes extremne teploty.Blastbit napísal: 03 mar 2022, 20:34Co sa týka padnutia atomovky na ropné rafinerie ,plynové zásobniky,čerpacie stanice,strojarske a iné továrne, bohvie co by sa vtedy dialo.
Plyn v potrubiach nehori a nevybuchuje. Na horenie potrebuje kyslik a to celkom presny pomer.
skor som myslel, ze citat nieco co ma pre bezneho cloveka hlavu a patu by znamenalo, ze by som to precital a prelozil co by som vedel, alebo aspon prepisal do latinky.NHISPVM napísal: 03 mar 2022, 22:04 Pre mňa to problém je, keďže po rusky vôbec neviem ale vďaka za info. za predpokladu ,že to je pravda a mali zaútočiť 20.02 a koniec mal byť 06.03 tak uvidíme, či to skončí 10.03, keďže zaútočili o 4 dni neskôr![]()
ano, kto vie, ci to potrva este tyzden.
vsetko zavisi od vzdialenosti od epicentra vybuchu atom bomby. V tom videu co som postoval je to nazorne vysvetlene.
Muskove nápady s opustením tejto planéty, neboli až také unáhlené, ako som si spočiatku myslel. Len či to ešte stihne. Verím že ak by to mal hotové, tak prvý let by bol dnes už aj vypredaný.
Zelensky dnes v tom poslednom prihovore spominal, ze Rusi maju zo sebou mobilne krematoria, ktore priamo na mieste spaluju mrtvych ruskych vojakov 
Autoeditácia príspevku po 27 min 57 sek:
Bývalý svetový šachový majster Gari Kasparov povedal svoj nazor na Putina. A povedal to dosť jasne, buď padne cela ukrajina a bude ohrozovať ďalšie štaty nato, alebo to skonči jeho vojesnkou poražkou a skonči ako diktator. Žiadny pat nebude.
Autoeditácia príspevku po 26 min 1 sek:
---
Ukrajina by mala od polnoci prestat exportovat zemny plyn. Neviem ci sa to tyka nejakych jej zasob, alebo sa to tyka aj priamo plynovodu druzba.
https://www.ukrinform.net/rubric-econom ... night.html
Autoeditácia príspevku po 27 min 57 sek:
Bývalý svetový šachový majster Gari Kasparov povedal svoj nazor na Putina. A povedal to dosť jasne, buď padne cela ukrajina a bude ohrozovať ďalšie štaty nato, alebo to skonči jeho vojesnkou poražkou a skonči ako diktator. Žiadny pat nebude.
Autoeditácia príspevku po 26 min 1 sek:
---
Ukrajina by mala od polnoci prestat exportovat zemny plyn. Neviem ci sa to tyka nejakych jej zasob, alebo sa to tyka aj priamo plynovodu druzba.
https://www.ukrinform.net/rubric-econom ... night.html
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Požiar v Záporožskej jadrovej elektrárni, podľa starosty mesta Rusi pália zo všetkých strán. 
Vraj zasiahli jeden z reaktorov, plus ze paradoxom je, ze vietor vanie na juhovychod ukrajiny a smerom na ruske mesta ako Rostov nad Donom a Krasnodar.
https://www.ukrinform.net/rubric-ato/34 ... a-npp.html
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Jadrová elektráreň Gliwice (v zmysle toho že "trest za to že sa Ukrajinci odmietli vzdať") alebo záklaďáci spoza Uralu ani nevedia po čom strielali. Rozkaz zněl jasně.
Musím si už dávať pozor na vtipy, začínajú byť realitou.
Musím si už dávať pozor na vtipy, začínajú byť realitou.
retkvic napísal: 04 mar 2022, 2:25 Vraj zasiahli jeden z reaktorov, plus ze paradoxom je, ze vietor vanie na juhovychod ukrajiny a smerom na ruske mesta ako Rostov nad Donom a Krasnodar.
5:39 – ZÁPOROŽIE: „Vypukol požiar. Ak dôjde k výbuchu, bude to desaťkrát horšie ako Černobyľ! Rusi musia okamžite zastaviť paľbu,“ napísal v noci na Twitteri ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba.
Podľa miestnych hasičov požiar zasiahol tri poschodia výcvikovej budovy, podarilo sa ho uhasiť o 6:20 tamojšieho času.
5:30 – ZÁPOROŽIE: Bezpečnosť Záporožskej jadrovej elektrárne na juhovýchode Ukrajiny je nateraz zaistená po tom, čo v jednej jej budove v piatok nadránom vypukol požiar v dôsledku útoku ruskej armády.
„Riaditeľ elektrárne povedal, že bezpečnosť (tohto zariadenia) je momentálne zaistená. Podľa osôb zodpovedných za elektráreň požiar zasiahol výcvikovú budovu a laboratórium,“ povedal Oleksandr Staruch, šéf vojenskej správy regiónu Záporožie. (TASR)
Nie zbytočnú paniku. Elektraren ostreluju aby zastavili jej cinnost a vytvorili pychicky tlak na obyvatelstvo a obrancov aby sa rychlejsie vzdali. Urcite nemaju v umysle elektraren vazne poskodit, islis by sami proti sebe. Klúčove časti jadrových elektrárni sú koncipovane na to aby prežili extremne vonkajsie zásahy. Putinovy ide o šírenie strachu a hysterie. Ked bola Iracko - Iranska vojna, tak Irak priamo zasiahol obal jadroveho reaktoru balistickou raketou- k ziadnemu vaznemu poskodeniu neprislo.
V tomto bode sa uz Putinovi ustupit nedá.
V tomto bode sa uz Putinovi ustupit nedá.
Rozhovor s dôchodcami v Rusku ohľadom ich názoru na vec. Samozrejme tam asi zámerne navyberali len určité reakcie, ale i tak
https://9gag.com/gag/aAGQP6Z
https://9gag.com/gag/aAGQP6Z