NHISPVM napísal: 04 mar 2022, 15:39
Dobre tak prepáč, ani hitler a jeho kumpáni neboli fašisti. Len jednotky, ktoré podporovali a posielali do boja boli fašistické...

Prosto nalejme si čistého vína azov bol podporovaný ukrajinskou vládou na čele s Porošenkom. O všetkých ich zločinoch vedeli a aj napriek tomu ich podporovali. Sú teda minimálne (ak ne priamo) spoluzodpovední za veci, ktoré spáchali... Veď ak niekoho podporuješ v zabíjaní, dávaš im zbrane, tak máš na tom svoj podiel viny, nie ? To, že Azov bol zo začiatku vytvorený vládou a boli tam zo začiatku hlavne fašisti, znamená, že aj vláda bola taká.
V roku 2019 bol zvolený Zelinsky a aj napriek tomu, že vedel čo spravil Azov a za aké zločiný je zodpovedný nepotrestal nikoho z nich. Rovnako nepotrestal napr. Porošenka. Takže o čom tu budeme diskutovať ? Azov sú fašisti a vláda ich podporovala / podporuje, čo znamená, že nesú za ich činy zodpovednosť a mali by byť právoplatne zato potrestaní.
Odsúdení v riadnom súde. To, že rusky útok má trhliny je fakt, tých neobraňujem. Len som sa vyjadril k beardiemu, ktorý sa tu snažil prezentov tak, že vláda ukrajiny nemá s azovom nič spoločné (čo nie je pravda)
nejako si obisiel cecencov, tak obsirnejsie, pouzijem tvoju analogiu. na uzemi statu sa vyskytuje armada extremistickych moslimov, ktori su casto obvinovani z porusovania ludskych prav(mucenie, vrazdy, znasilnenia..), svoje myslienky dokonca exportuju. su najvacsi vyvozcovia mudzahedinov na svete, bojovali aj po boku islamskeho statu. tato armada ma extremne vrele vztahy s vladou, ta im nijako v ich aktivitach nebrani, vyzbrojuje ich a dokonca ich nasadzuje pri utokoch. neviem ako ty, ale podla mna je ta vlada definitivne proislamska a neviem neviem, ci by si nezasluzili aj specialnu vojensku operaciu urcenu na deextremizaciu krajiny. kazdopadne za nich vlada nesie zodpovednost a mali by byt pravoplatne potrestani, ci?
no ale spat k ukrajincom. azov nebol vladou vytvoreny priamo, len povolila vznik dobrovolnych ozbrojenych skupin. a ako som uz pisal, extremisti na oboch stranach politickej sfery idu do bojov ako prvy(predstav si konflikt podobneho razenia na slovensku. chuligani zo stadionov a stary fasisti by vytvorili ludove milicie ako prvy- ibaze tu by boli na ruskej strane). situacia je napata, armada nepripravena a hlasia sa prve sformovane organizacie. v takom case nie je cas preverovat si jednotlivych clenov a rozhodovat kto dostane zbran a kto nie.
suhlasim s tym, ze sa ukrajina s vojnovymi zlocinmi nevysporiadala ako mala. mozno tam bude nejaka dohoda, kedze krajinu podrzali v najtazsich casoch. na druhu stranu vysetrovanie musi byt extremne tazke, ak nie nemozne, kedze ako som pisal, obrovska cast tych dobrovolnikov z pluku je mrtva a vacsina obeti bude zit za hranicami. mimochodom uplne rovnakych len proruskych nacionalistov najdes aj na druhej strane, ti ludia pachali rovnake zverstva a ak nepadli v boji, tak tam doteraz beztrestne ziju.