Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Toto bol ten lepší prípad. Pár rokov dozadu som spomínal inú záhadu, kedy z karty stiahlo vyššiu sumu ako bol samotný nákup:
post2084107.html#p2084107
post2084107.html#p2084107
-
starysomar
Hardcore addict
Mňa tak donútila obsluha Shell čerpačky 27.03.2017 pod vyhrážkou privolania polície duplicitne zaplatiť 54,25 eur za natankovanú naftu.
Neodsudzujem ju - jej vytlačilo lístok so slovami "transakcia zamietnutá" no mne ten ich bordel stiahol platbu dvakrát. Ukázal som jej SMS aj pohyby na účte no trvala na svojom.
Potom som kontaktoval banku, preverili to a jednu platbu mi vrátili.
Neodsudzujem ju - jej vytlačilo lístok so slovami "transakcia zamietnutá" no mne ten ich bordel stiahol platbu dvakrát. Ukázal som jej SMS aj pohyby na účte no trvala na svojom.
vynimocne sa to stane, da sa to vzdy v banke reklamovat, oni si to vedia vsetko overitstarysomar napísal: 16 mar 2022, 8:29 Mňa tak donútila obsluha Shell čerpačky 27.03.2017 pod vyhrážkou privolania polície duplicitne zaplatiť 54,25 eur za natankovanú naftu.
Osobne si myslím, že až by o pár dní neskôr došlo k spracovaniu samotnej platby, prešla by len jedna a tá druhá rezervácia by sa ti vrátila na účet aj bez potreby to niekde reklamovať. Už viac ako 10r dozadu som riešil platbu v banke a tá odmietala čokoľvek robiť, že treba počkať na spracovanie rezervácie. A mali pravdu, rezervácia na karte bola zrušená, platba neprebehla a peniaze mi boli "vrátené" na účet (prirátané k disponibilnému zostatku).
Som sa po sto rokoch zapocuval do piesne Ty, ja a moj brat, od Modusu a zaujima ma, ako autori mysleli "sklicka dotykov". Co ta metafora v tom kontexte znamena?
(Viem, ze okolo tych slov sa spekulovalo ze tam spieva nieco ine, no je tusim potvrdene aj od autorov, ze je to "dotykov")
(Viem, ze okolo tych slov sa spekulovalo ze tam spieva nieco ine, no je tusim potvrdene aj od autorov, ze je to "dotykov")
sklíčka ktoré svietia vo tme sú podľa mňa toto, dotyky si tam už musíš domyslieť 
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
No kedy sa zapocuvam do slovenskych piesni, tak si uvedomujem, ze v casto pouzivaju upne nahodne slova bez akehokolvek vyznamu. Takze, nic hlbsie by som za tym nehladal.Hensym napísal: 16 mar 2022, 23:25 Som sa po sto rokoch zapocuval do piesne Ty, ja a moj brat, od Modusu a zaujima ma, ako autori mysleli "sklicka dotykov". Co ta metafora v tom kontexte znamena?
"sklíčka dotykov" sú dvaja bozkávajúci sa, pričom sa im dotýkajú sklá okuliarov.
čo som vyhral?
čo som vyhral?
-
Daniel9911
Professional
Prečo v dnešnej dobe už nevyrábajú kvalitné duše ani penumatiky ? mám pocit, že je to oveľa tuhšie ako keby tam vôbec guma ani nebola
Duse a pneumatiky su vecou nazoru. Ja tvrdim, ze su kvalitnejsie ako kedysi. Okrem toho nespecifikujes, ze ci ide o motorku, koleso lietadla, bicykel alebo auto.
dá sa na pumpe tankovať z 2 pištolí a zaplatiť jednou platbou?
myslím teda najprv benzín a potom ešte aj naftu, alebo musím najprv vyplatiť jedno palivo, potom natankovať druhé a vracať sa na 2x k pokladni?
myslím teda najprv benzín a potom ešte aj naftu, alebo musím najprv vyplatiť jedno palivo, potom natankovať druhé a vracať sa na 2x k pokladni?
Neide.
Stojan je zablokovaný, kým nie je uhradená platba, nie? Ale môžeš najskôr natankovať pri jednom stojane a potom pri druhom stojane a potom zaplatíš spolu...
Alebo môžeš použiť mobilnú platbu, ak daná pumpa niečo také podporuje. Napríklad Shellky to majú, určite aj iné..
Alebo môžeš použiť mobilnú platbu, ak daná pumpa niečo také podporuje. Napríklad Shellky to majú, určite aj iné..
Že zaplatíš priamo pri stojane bezkontaktne? To som si zatiaľ všimol len v zahraničí ale dobre vedieť, popozerám sa.brm napísal: 21 mar 2022, 10:23 Alebo môžeš použiť mobilnú platbu, ak daná pumpa niečo také podporuje. Napríklad Shellky to majú, určite aj iné..
Áno, ja som pár rokov dozadu tak tankoval na Shellke ešte cez Masterpass appku - dávali zľavu 0,10€/l, ale potom ju zrušili. Novú mobilnú platbu priamo cez Shell appku som ešte neskúšal. Chodím ku pokladni, keďže cez mobilnú appku asi nebude možné použiť O2 zľavu, kvôli ktorej chodím na Shellku.
https://www.shell.sk/motoristi/akcie/mo ... latba.html
https://www.shell.sk/motoristi/akcie/mo ... latba.html
-
daniel.daniel
Medium Star
Mne sa stojan zablokoval aj ked som zobral pistol, a netankoval. Potom som si uvedomil ze som zobral pistol s premiovou naftou. A po vymeneni pistoli musela aj tak tetuska pustit nove tankovanie.brm napísal: 21 mar 2022, 10:23 Stojan je zablokovaný, kým nie je uhradená platba, nie? Ale môžeš najskôr natankovať pri jednom stojane a potom pri druhom stojane a potom zaplatíš spolu...
-
starysomar
Hardcore addict
Čo si myslieť o takomto nedaní prednosti chodcovi - je to už ohrozenie?
https://www.mediafire.com/file/82jdkoxj ... a.mp4/file
https://www.mediafire.com/file/82jdkoxj ... a.mp4/file
Toto uz mozno je aj na vodicak
-
starysomar
Hardcore addict
Mal som chvíľu nutkanie to "posunúť" no nikdy som nič také nespravil...
Bohuzial toto iste sa v ramci rannej unavenej jazdy raz stalo aj mne. Zamrazilo ma, ak by ten chodec pobehol rychlejsie tak ho vtedy zrazim. Zrazit chodca na prechode je jedna z mojich najvacsich fobii za volantom. Preto by som ani toto "neposuval", ak nie je na jazde evidentne ze je to pirat alebo hajzel. Je pravdepodobne ze mal proste hlavu mimo a snad sa pouci ako ja.
Ale inak 99% chodcov pustam. Nepustam len ak som jedine auto a doslova rychlejsie pre oboch bude ak proste prechod prejdem.
Ale inak 99% chodcov pustam. Nepustam len ak som jedine auto a doslova rychlejsie pre oboch bude ak proste prechod prejdem.