Windows 11

Informácie o software, ankety...
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Windows 11

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Napísala všetko v poriadku.
ScreenHunter_576.jpg
Autoeditácia príspevku po 2 min 31 sek:
Ale píše aj
ScreenHunter_577.jpg
ScreenHunter_578.jpg
ScreenHunter_578.jpg (7.12 KiB) 1404 zobrazení
ScreenHunter_579.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Pozri sa ešte cez https://www.softpedia.com/get/System/Sy ... ckit.shtml
A môžeš sem dať screen.
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Mám kolegov v práci čo majú laptop za 300 - 400 eur a ponúka im win11.

Autoeditácia príspevku po 1 min 48 sek:
Nech sa páči :-D
ScreenHunter_580.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Stiahni si ISO a spusť cez OS,aká bude reakcia.Môžeš aj cez asistenta.Ja to nepoužívam.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ja_som »

Na otcovom noťase, kúpenom cca pre pol rokom, bola na nejaký čas aktualizácia pozastavená. Ponúkalo ju, ale po čase zmizla, dočítal som sa, že bol nejaký problém s audio kodekom, ktorý spôsoboval bsod. Aktualizácia zase nabehla len pred nedávnom.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja som aktualizoval na 11-tku.
Vsetko funguje ako ma, len je to pomalsie (pritom nemam vytaznu ani RAM ani procesor), neda s stym nieco spravit?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

co je pomalsie konkretne?
ja mam 11ku uz skoro pol roka, nepamatam ako to bolo predtym ale nezda sa mi ze by som nejaky vyrazny rozdiel pocitoval.
caka ma inak znova reinstalacia, lebo ked som chcel vtedy nainstalovat 11ku tak to bolo este cez insider program a teraz sa nejak z neho neviem dostat na retail verziu... co som cital tak jedine reinstalacia.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

aacid napísal: 22 feb 2022, 8:52 co je pomalsie konkretne?
Hlavne Firefox. A Visual Studio, pred tym som mohol mat pustene tri visualka naraz, teraz ked sa prepinam medzi dvoma, tak len preklik trva dve sekundy, proste cele je to take neresponzivne.

Podla mna to bude nejaka blbost bud s diskom, alebo s ovladacom grafiky. Len neviem, kde zacat. Rozmyslam, ze asi by to vyriesil reinstall, ale to sa mi tak nechce vsteky aplikacie instalovat znovu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

hmm, zaujimave. cim to moze byt. pises ze nemas vytazenu ram ani procesor, disky tiez nie?
urcite by som vyupdatoval vsetky ovladace ak sa da, mozno aj cez nejaky 3rd party tool.

neviem ci reinstall pomoze, predsta nemas ten windows dlho ze by tam mohlo byt nieco nejak vazne dobabrane, to by som skor videl na tie drivery alebo v horsom pripade nejaku nekompatibilitu hardwaru.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak som správne pochopil, robil aktualizáciu z Win10 na Win11 - v tom prípade by čistá inštalácia Win11 mohla pomôcť.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Je to najlepšie riešenie.
Aj pri Desinách (nie iba mne) prechod na niektorú novšiu verziu robil podivnosti a vyriešila to čistá inštalácia.
Ak by jemu nie - až potom bojovať s ovládačmi.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ked budem mat dost casu tak to skusim preinstalovat, len az tak sa mi nechce.
Hlavne sa mi nechce preinstalovavat vsetko co mam nainstalovane.

A este ma trapi jedna vec, v desiatke som mohol zobrat subor a drag&dropnut ho do ineho programu, tak, ze som nim presiel na listu a ikonu prislusneho programu, ten sa maximalizoval a mohol som dropnut subor (napriklad obrazok do prehliadaca). Je nejaka moznost ako to zapnut v jedenastke?
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Skús si ešte raz aktualizovať OS.Teraz vlastne Win11 na Win11.Stiahni ISO alebo si priprav inštalačku Win11 na USB a spusť cez OS s možnosťou ponechať osobné súbory a nastavenia.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ony Ti tie jedenástky pôjdu kus na nervy...
Jedno z riešení poľudštenia je softík StartAllBack...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Windows 11 u mňa je trochu pomalší ako Windows 10 hneď po čistej inštalácii. Niektoré služby sa dajú ťažšie vynúť, a aj keď sa dajú sa opätovne zapínajú znova a znova, ako tá telemetria a ostatné veci ktoré slúžia len im a nie užívateľovi, asi preto to aj tak vnucujú.

Koniec koncom keď človek vypne všetky zbytočnosti, ktoré užívateľovi neprinášajú vôbec nič len spomalujú počítač tak potom je počítač ako keby vymenený alebo výkon zdvojnásobený, keď to porovnám po čistej inštálacii a po vypnutí zbytočností. A aj toto chcú sťažiť cez W11, nechce sa mi denne robiť zmeny v registry, v službách, automatickom spúšťaní, plánovači úloh.

A čo navyše prináša praktické? Zatiaľ ma nič nenapadá. Im prinesie predaj nového hardvéru. Ale po čase podľa mňa dajú upgrade na všetky zariadenia kde beží Windows10, načo by mali 2 vetvy systémov veď to je len Windows 10 s niekoľkými zmenami.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Telemetriu som vypol okamžite po inštalácii a doteraz ju nezaplo. No mám Win11 Pro.
Omnoho viac ma nasiera to, že sa po každom update svojvoľne mení ako a kde sa otvárajú niektoré softy. Apár ďalších "vecí".
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cezar a ake sluzby si vypol, aby to bol system rychlejsi? Win 11 prinasa hkavne dlhsu podporu aktualizacii, co vsak ludom teraz nevadi, pretoze Win 10 na podporu do roku 2025 a to je mozne, ze ju pod tlakom este o rok posunu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Služby a úlohy súvisiace s telemetriou, potom je tam ešte samostane neviem či to má preklad "Connected User Experiences and Telemetry", neustále vyhľadávanie a aktualizáciu MS Edge (používam FF, tam sú 3 služby s autoštartom), služby súvisiace s onedrive a xbox (je ich tam niekoľko, všetky s autoštartom, všetko disabled, nepoužívam, nepotrebujem), služba automatického prihlasovanie do ms účtu, windows search. Potom ešte aj ďalšie, ktoré nikomu neradím, je to na jeho rozhodnutí či chc alebo nie: Používam antivírus nie od MS ale aj keby nie tak všetky služby súvisiace s defenderom, samotný defender, ten smart filter alebo čo to je, samotny celý centrum zabezpečenia a s nimi súvisiace služby, služby aj úlohy optimalizácie doručovania. Niečo nestačí zakázať službu hoci aj cez registry keď ostane úloha v plánovači úloh tak sa aj tak spustí sem-tam.

Tých zbytočných vecí je tam fakt veľa. Popri tomto všetkom aktualizácie fungujú bez problémov či už aj automaticky alebo manuálne.

Sú veci, ktoré sa už ani vypnúť veľmi nedajú nijako na win11.

Len tlačia ľudí do win11 preto strašia koncom podpory, len tak rýchlo nehodia do koša win10, len nejako musia tlačiť na prechod. Možno dajú nový Office na win11 only ako spravili aj s win7, lebo chú zber údajov, špehovať užívateľov tak ich tam tlačia, čo im lepšie vyhovuje.
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Zdravím, mám nový pc s neaktivovaným windows 11, bude táto licencia vhodná?

https://eshop.servis-repas.sk/microsoft ... d-upgrade/

Ďakujem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Podľa popisu je určená na upgrade z predchádzajúcich verzií Windowsu.
Ak máš nový komp s čistou inštaláciou, skôr by som volil lacnejšiu variantu, ktorá nie je určená na upgrade.
https://eshop.servis-repas.sk/windows-1 ... l-esd-oem/
Napísať odpoveď