Banálne/triviálne otázky
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Banálne/triviálne otázky
Áno. Tiež som prešiel pred chodcom no v kus väčšej vzdialenosti jeho odo mňa. Navyše tam je 40-ka a zvažoval som, že ak by som ho nepustil ja, nestalo by sa to.
zdravím, otázka: keby si ste si chceli nechat kompletne zrekonstruovat malu kupelnu /bez Wc/, riesili by ste si to osobitne s jednotlivymi majstrami alebo by ste to dali urobit vsetko ako projekt jednej firme? Robil by sa aj murovany sprchovy kut.
Ja som.prerabal 2 byty a vždy je lepšie keď komunikujes iba s jedným človekom o všetkom.
jj, každý taký majster/firma už má svojich ľudí z každého fachu, ktorí zabezpečia potrebné úkony (voda/elektrina/múry/obklady...). Ak by si to riešil samostatne, nevieš ich zladiť a zároveň sa môžu navzájom medzi sebou vyhovárať na nejaké chyby - preto som to tak urobil, lebo henten to urobil blbo....
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
všetko od jedného, dôvody viď brm
ako sa to zvykne riesit napr s dlazdicami, bateriami, sanitou. To si zabezpeci clovek sam alebo mu to vedia aj oni? Lebo ja by som mal taku predstavu, aby som musel toho riesit okolo toho co najmenej.
To bude vec dohody, určite ti budú vedieť niečo zabezpečiť, ale či sa ti budú páčiť veci, ktoré vybrali oni....... a za akú cenu....
Ja som neriskoval a takmer všetko som si kúpil sám. Majster zabezpečoval len stavebný materiál ako tehly, skrutky, sadrokartón, nejaké konštrukcie atď. Bolo to síce náročnejšie, ale o to viac som spokojný s výsledkom.
Ak oslovíš nejaké profesionálne firmy, možno už budú mať pripravené nejaké projekty. Samozrejme to bude stáť viac €..
Ja som neriskoval a takmer všetko som si kúpil sám. Majster zabezpečoval len stavebný materiál ako tehly, skrutky, sadrokartón, nejaké konštrukcie atď. Bolo to síce náročnejšie, ale o to viac som spokojný s výsledkom.
Ak oslovíš nejaké profesionálne firmy, možno už budú mať pripravené nejaké projekty. Samozrejme to bude stáť viac €..
tak zase aký mas projekt?
napriklad ak mas interierovy projekt strcis mu to do ruky a mal by byt schopny podla toho zabezpečiť všetko
Ale standard je ze sanitu a obklad si doriešiš sam, ved to je tvoj vkus
stavebne materialy samozrejme su na nich
napriklad ak mas interierovy projekt strcis mu to do ruky a mal by byt schopny podla toho zabezpečiť všetko
Ale standard je ze sanitu a obklad si doriešiš sam, ved to je tvoj vkus
stavebne materialy samozrejme su na nich
ja len ci nemaju vacsie firmy rovno nejake katalogy kde si moze clovek rovno vybrat sanitu, obklady, spolu s pracou. Ale ok chapem a uz mam predstavu. Doteraz som taketo veci vzdy riesil samostatne s kazdym majstrom preto sa pytam.Uz mi je to jasnejsie. dakujem
Nedalo mi to a vygooglil som, že to trápilo aj iných ľudí, a tak sa s tým obrátili na autora textu Kamila Peteraja, ktorý sa vyjadril nasledovne:Hensym napísal: 16 mar 2022, 23:25 Som sa po sto rokoch zapocuval do piesne Ty, ja a moj brat, od Modusu a zaujima ma, ako autori mysleli "sklicka dotykov". Co ta metafora v tom kontexte znamena?
(Viem, ze okolo tych slov sa spekulovalo ze tam spieva nieco ine, no je tusim potvrdene aj od autorov, ze je to "dotykov")
"Zdravím.
Ako autor zásadne neposkytujem vysvetlenia k mojim textom. Trocha sa potrápte, snáď na niečo prídete. S pozdravom KP"
Takže ako to v skutočnosti myslel vie asi len on, a chce si to nechať pre seba
toto vysvetlovanie si textov pesniciek je vzdy taka sranda. existuje nejaka anglicka stranka kde toto ludia riesia priamo pod textami v komentaroch. nasiel som tam uzasny "referat" o tom ako pesnicka Hotel California od Eagles je v skutocnosti u mimozemskych unosoch. bolo to velmi detailne popisane, riadok po riadku a ked si to tak clovek cital tak to aj znelo uveritelne.
zial vo vacsine pripadoch texty nemaju ziadny realny hlboky zmysel. nehovorim ze vsetky, urcite su vynimky ale priznajme si to vacsina rockovych hudobnikov nie su ziadni filozofovia, pisu co ich napadne, pokial potrebuju niekde rym tak tam kludne pridaju aj nieco uplne nezmyselne.
zial vo vacsine pripadoch texty nemaju ziadny realny hlboky zmysel. nehovorim ze vsetky, urcite su vynimky ale priznajme si to vacsina rockovych hudobnikov nie su ziadni filozofovia, pisu co ich napadne, pokial potrebuju niekde rym tak tam kludne pridaju aj nieco uplne nezmyselne.
tak ono je velmi tazke napisat text, ktory bude intelektualne hlboký a zaroven aby sa to rymovalo a este aj cela pesnicka dobra znela a bola u posluchacov uspesna. Pre hudobnikov je to sposob obzivy a ludia nepocuvaju pesnicky kvoli tomu aby sa dozvedeli odpovede na zahady vesmiru ale pocuvaju ich preto ze je to pre nich prijemny relax pri ktorom nemusia rozmyslat.
Gogo, cital som clanky v ktorych sa vyjadroval tusim Kamil Peteraj, Ivan Tasler, ale aj Kali. Bolo tam pisane, ze dobru pesnicku napisu za vecer. Je to celkom mozne a aj ked mne by to trvalo rok, im mozno staci jeden vecer, jedno promile a hit je na svete.
aacid: O Hotel California sa cele moje detstvo hovorilo medzi kamaratmi, ze je to striktne satanisticka pesnicka, neviem kde to vzniklo. Teraz, ked rozumiem po anglicky a som dospely tak je to evidentne len jednoducha metafora na zivot v Californii/LA, sprevadzany (nie len) drogami, z ktoreho niet uniku, co potvrdila aj samotna kapela. Ono by si to veeelmi vzdialene a nepriamo isty typ ludi mozno vedel spojit aj so satanizmom (lebo taky zivotny styl), ale prave to je pekna ukazka toho ako vznikaju prehnane prirovnania, ked sa nieco "strati v preklade" (nie doslovne).
mozno to tak je, ale potom vznika otazka, preco teda nema kazdy z nich rocne 365 novych hitov?heker napísal: 30 mar 2022, 23:35 Gogo, cital som clanky v ktorych sa vyjadroval tusim Kamil Peteraj, Ivan Tasler, ale aj Kali. Bolo tam pisane, ze dobru pesnicku napisu za vecer. Je to celkom mozne a aj ked mne by to trvalo rok, im mozno staci jeden vecer, jedno promile a hit je na svete.
The song "Paranoid" was written as an afterthought. We basically needed a 3 minute filler for the album, and Tony came up with the riff. I quickly did the lyrics, and Ozzy was reading them as he was singing. The song is an E pentatonic and only uses a "root/5th" diad as chords.
Jeden z najlepších songov a riffov historie rockovej hudby.
Jeden z najlepších songov a riffov historie rockovej hudby.
napisat a nahrat/vydat je rozdielgogo956 napísal: 31 mar 2022, 7:32 mozno to tak je, ale potom vznika otazka, preco teda nema kazdy z nich rocne 365 novych hitov?
počkať. Ak je taky sikovny ze kedyklvek na pockanie napise hit, tak to potom uz musel zahltiť minimalne všetky Europske kapely svojmi genialnimi pesnickami. Realita je ale niekde inde.
Kali ma 4albumy. Kolko pesniciek z toho sa stali hitmi?
Kali nema 4 albumy, ale ma ich 10. Hitmi sa stalo vela pesniciek, trebars podla YouTube, ak dame viac ako 5 milionov prehrati, tak je to 34 pesniciek, dokonca tychto 34 pesniciek je nad 6 milionov prehrati. Z toho je tam 5 pesniciek medzi 20-30 milionmi prehrati. Je to hit, ci hit je az to co ty poznas?
Hudba nie je o tom, ze ma niekto vydat 365 pesniciek do roka. Pretoze ten spevak/kapela nerobi len testy piesni, ale treba k tomu aj hudbu, treba to spravit poriadne, nahrat v studiu, nasledne vydat. Aky vyznam by malo chrlit pesnicku za pesnickou? Okrem toho ti ludia maju aj osobny zivot, maju rodinu, hobby.
Ale z toho co pises je zrejme, ze je zbytocne ti nieco vysvetlovat.
Hudba nie je o tom, ze ma niekto vydat 365 pesniciek do roka. Pretoze ten spevak/kapela nerobi len testy piesni, ale treba k tomu aj hudbu, treba to spravit poriadne, nahrat v studiu, nasledne vydat. Aky vyznam by malo chrlit pesnicku za pesnickou? Okrem toho ti ludia maju aj osobny zivot, maju rodinu, hobby.
Ale z toho co pises je zrejme, ze je zbytocne ti nieco vysvetlovat.
ano je pravda, ze by sme si najprv museli zadefinovat kriteria pre pojem "hit", asi sa rozchadzame trochu v tomto, ale inac mas pravdu, si to vysvetlil.