Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
tyler91
King
King

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa tyler91 »

aacid napísal: 28 mar 2022, 19:40 airpody same o sebe nie su nicim vynimocne ale v com su super je to prepinanie medzi zariadeniami. samozrejme to nie je zaujimave pre kazdeho ale ja napriklad bezne skacem medzi telefonom, tabletom a notebookom. neustale rucne parovanie je otrava, aktualne to mam radsej tak ze mam jedny sluchadla k telefonu, druhe k tabletu a tretie k notebooku. keby som namoceny v apple ekosysteme tak mi staci jednoduche prilozenie sluchadiel k zariadeniu a automaticky sa prepnu.

to ze neriesia aktualizacie neznamena ze to neni padny argument. ked mas 2 ludi co neriesia aktualizacie a jeden ma iphone a druhy android tak po 4 rokoch ten s androidom uz celkom pekne riskuje ak sa cez telefon prihlasuje do internet bankingu alebo prakticky kdekolvek. ten co ma iphone je stale v pohode.
*
Pripojené k dvom zariadeniam vedia byť aj moje XIAOMI REDMI BUDS 3 PRO za 50€, takisto majú ANC, pauznu hudbu po vytiahnutí z uší, pohodlie a zvuk bude porovnateľné
ak je niekto hlúpy a skočí na nejaký phishing tak mu nepomôže ani najnovší iOS, ale chápem čo tým chcete povedať, aktualizácie sú fajn, sám si ich sledujem, či mám všetko aktuálne, ale proste človek ktorý vojde do elektra pre nový mobil toto vôbec nerieši a takých je väčšina
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja mam pocit ze mas nejake problemy s citanim alebo co. mozno ja zle pisem, neviem.

nejde o to mat sluchadla pripojene k dvom zariadeniam naraz, to je BT 5.0 a to je tiez super vec ale nie je to to co myslim. ide o to ze vies pomocou prilozenia sluchadiel k zariadeniu ich sparovat. na pocte nezalezi, kludne mozes mat 10 telefon, 5 tabletov a 10 notebookov. stale ked chytim akekolvek zariadenie do ruky a prilozim k nemu sluchadla tak budem pocut audio z toho zariadenia, je uplne jedno s cim boli sluchadla sparovane predtym.
s nie apple zariadeniami je vzdy potrebne manualne ich pripojit. ja ked som mal teraz bt sluchadla pripojene k tabletu a chcem ich spojit s telefonom, tak musim najprv odpojit sluchadla od tabletu (bud ich v tablete odpojis alebo priamo na sluchadla, v mojom pripade, podrzanim tlacidla na x sekund) a nasledne v telefone otvorit BT nastavenia, vybrat sluchadla zo zoznamu a pripojit ich.
keby mam apple vsetko tak mi staci sluchadla prilozit k telefonu a hotovo.

uz tomu rozumies?

k bezpecnosti sa uz vyjadrovat nebudem, snazil som sa ale stale tomu nechapes viditelne. zakoncim to len tym ze akekolvek neaktualizovane zariadenie je riziko, ktore by som ja bud nepripajal k internetu alebo ak hej tak by som cez neho v ziadnom pripade nepracoval s citlivymi datami. to je fakt, ci to niekto riesi alebo neriesi nic nemeni na tom ze riskuje svoje data.
tyler91
King
King

Podľa mňa Ty zle čítaš,veď s tými aktualizáciami Ti dávam za pravdu, ja len vravím, že 95% ľudí tie aktualizácie vôbec nerieši 99% ľudí si nevyberá mobil na základe dĺžky podpory
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

95% ludi by nemalo mat pravo volit, rovnako ako ty, a predsa.. :)
tyler91
King
King

Toto fórum je neskutočne povýšenecké :) človek má na niečo iný názor a už by ste odoberali ľuďom právo voliť :) nečudujem sa, že to tu ide dole vodou :)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

by som chcel vedieť akou medotikou si dospel k svojim čísla 95% a 99%?
tyler91
King
King

Pozerám na to tak, že iba malé % ľudí sa detailnejšie zaujíma o telefóny a riešia takéto detaily... Dokonca niekedy tie aktualizácie spravia viac škody ako úžitku a ľudia ich zámerne blokujú
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

vratme sa na zaciatok. povodne tu gogo polozil otazku "v com je apple lepsi ako ine znacky?", jedna z odpovedi bola ze ponuka ovela dlhsie aktualizacie. to je fakt.
ty si na to napisal ze 95% ludi aktualizacie neriesi, co mozno pravda je, mozno nie, faktom je ziadne dokazy na to nemas, len nejaku svoju logiku, ale ok, to neni podstatne. podstatne je ze ci to niekto riesi alebo neriesi, je to nieco co apple ponuka naviac oproti konkurencii.
pokial neplanujes menit telefon kazde 2-3 roky ale chces ho dlhsie tak prave kvoli aktualizaciam by som odporucil apple. pokial by mi niekto na to povedal ze on aktualizacie neriesi tak by som sa mu rovnako s kludom ako tebe pokusil vysvetlit preco by aktualizacie riesit mal.
vobec nie som povysenecky (ak tak posobim, moja chyba), ja len chcem vysvetlit ako to naozaj je. aj tym ze sa tu snazim vysvetlit preco su aktualizacie dolezite, sa tu nesnazim honit si ego ale seriozne sirit nejaku cybersecurity osvetu kedze sa tym tak trochu zaoberam.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aacid, kolko ludi ma telefon 3 az 4 roky? Ja poznam len jedneho a to je moj kamarat, ktoremu sme nedavno kupilo mobil na narodeniny a on povedalz ze mobil ma bezne 4 roky a tak tento nas darcek este ostane v policke. Premiove modely maju aj pri Androide dlhsiu podporu a aktualizacie. Pokial ide o samotny system iOS vs. Android, tak tam ma vyhodu Apple, pretoze ich system chystaju len na par modelov telefonov a tak dokladne poznaju procesor, ram, fotak, wifi modul a ine. Pri Androide sa bavime o 200, 300 alebo mozno aj 500 telefonoch s roznymi procesormi, doskami, ramkami, fotakmi, mikrofonmi, bluetooth modulmi, wifi modulmi, nabijackami, displejmi a ine. Preto mat odladeny a aktualizovany Android, tak to moze byt problematicke, okrem toho si kazda znacka portuje stock firmware a upravuje na svoj telefon, pridava tam vlastnu nadstavbu atd.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

"kolko ludi poznas" vie velmi skreslovat. keby zoberiem ludi co poznam z prace (IT) a kamaratov s ktorymi hravam hry tak by sa mohlo zdat ze je snad bezne menit telefon kazdy rok, maximalne dva.
ked sa ale pozriem na svoju rodinu, kamaratov co sa o technologie moc nezaujimaju tak ti maju telefon proste kym sa nepokazi. poznam cloveka co ma stale iphone 6.
dokonca moj dedko mal este 3 roky dozadu nokiu 3310 (nie tu novu, tu staru povodnu).
predsalen, pokial nieco funguje, preco to zahadzovat, ze?
a to su presne ludia o ktorych hovori tyler91, ze tych aktualizacie nezaujimaju. nie preto ze by mali nieco proti aktualizaciam ale prave preto ze ani netusia co to je. maju telefon, raz za cas im vyskoci notifikacia ze sa chce telefon aktualizovat tak to spravia a ked po 3 rokoch notifikacie chodit prestanu tak si to ani neuvedomia.

a prave to su ludia co by mali mat iphone aby boli co najdlhsie v bezpeci. aj ked je to trochu nerealne, pretoze prave tato skupina ludi velmi pravdepodobne nebude platit 1000 eur za telefon a ked uz by teda kupovali iphone tak by kupovali nejaky starsi model a tam uz logicky budu tie updaty kratsie.
tyler91
King
King

aacid napísal: 31 mar 2022, 8:43 "kolko ludi poznas" vie velmi skreslovat. keby zoberiem ludi co poznam z prace (IT) a kamaratov s ktorymi hravam hry tak by sa mohlo zdat ze je snad bezne menit telefon kazdy rok, maximalne dva.
ked sa ale pozriem na svoju rodinu, kamaratov co sa o technologie moc nezaujimaju tak ti maju telefon proste kym sa nepokazi. poznam cloveka co ma stale iphone 6.
dokonca moj dedko mal este 3 roky dozadu nokiu 3310 (nie tu novu, tu staru povodnu).
predsalen, pokial nieco funguje, preco to zahadzovat, ze?
a to su presne ludia o ktorych hovori tyler91, ze tych aktualizacie nezaujimaju. nie preto ze by mali nieco proti aktualizaciam ale prave preto ze ani netusia co to je. maju telefon, raz za cas im vyskoci notifikacia ze sa chce telefon aktualizovat tak to spravia a ked po 3 rokoch notifikacie chodit prestanu tak si to ani neuvedomia.

a prave to su ludia co by mali mat iphone aby boli co najdlhsie v bezpeci. aj ked je to trochu nerealne, pretoze prave tato skupina ludi velmi pravdepodobne nebude platit 1000 eur za telefon a ked uz by teda kupovali iphone tak by kupovali nejaky starsi model a tam uz logicky budu tie updaty kratsie.
no huráá konečne sa pochopilo čo som písal...nikde som aktualizácie nespochybňoval, len vravím, že obyčajní používatelia a tých je drvivá väčšina si na aktualizáciach a dĺžke podpory vôbec nezakladá

Inak ten Iphone SE 2022 to je už fakt blamáž....veď to má úplne podpriemerný displej, podpriemernú výdrž, tragický foťák v noci, 8 rokov starý dizajn
kks veď to akokeby Samsung každý rok recykloval Galaxy S6, dal tam nový procesor, nový android
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

A práve pre ľudí ktorých si opísal je určený iPhone SE 2022 :) Ľudia čo to používajú len na volanie chcú mať možno ako taký kontakt v ekosystéme a hlavne iOS.
tyler91
King
King

Ja viem, že sú ľudia pre ktorých je určený, ale dať za mobil 550€ a pozerať sa na ten otrasný displej, keď si zvyknutý na nejaký amoled, kde androidy ho majú už za 200€,to je katastrofa
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Mobil nie je vzdy len o uzasnom hw, ale aj o sw. Na iPhone SE sa pozeras len ako koncovy uzivatel, co mozno pre teba nedava velky zmysel pri pomere cena/kvalita/vykon. Ale velke firmy a korporaty tlacia prave SEcka, pretoze su pre nich vo vysledku lacnejsie, ako adroidy v rovnakej cene.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Aspoň tú baterku mohli vylepšiť na tom Sečku 🥲
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

tyler91 napísal: 31 mar 2022, 17:21 Ja viem, že sú ľudia pre ktorých je určený, ale dať za mobil 550€ a pozerať sa na ten otrasný displej, keď si zvyknutý na nejaký amoled, kde androidy ho majú už za 200€,to je katastrofa
Tak ako niekoho netrápia aktualizácie tak ho netrápi ani to, že aký to má displej :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Lenže to nie je argument... Tie súčiastky sú dnes také lacné, že mať v SE-čku takýto displej je na hanbu. Jednak technológia, ale aj ten rozmer - ja všetkými desiatimi beriem rozmery SE-čka (tie sú parádne, a malo by sa robiť viac menších telefónov), len nerozumiem, prečo ten telefón má screen-to-body radio len 60% v roku 2022. Neexistuje asi nikto, kto by pri totožných rozmeroch a váhe neuprednostnil väčší displej. Konkurencia to robí aj pri low-endoch. SE-čko so screen-to-body ratiom rovnakým ako majú ostatné iPhony by bol geniálny mobil.

Proti ostatným iPhonom ale nemám (cenovo) dokopy nič, lebo konkurencia sa na Apple už prakticky úplne dotiahla.

K tým aktualizáciám - áno, toto je obrovský argument v prospech Apple. A viem, že väčšina ľudí to asi nerieši, no takým ľuďom nehovoria nič ani parametre telefónu. Tí len prídu s rozpočtom do obchodu a nechajú si "poradiť". Veľa ľudí si cielene kupuje staršie mobily (kvôli rozpočtu). Ja mám aktuálne po veeeľa rokoch s Androidom iPhone, a som presvedčený že aj ďalší mobil bude iPhone. Ale rovnako som presvedčený, že to bude min. 2 roky starý model kvôli cene. A tam ma určite poteší, že aj pri tak starom kúsku mám ešte istotu 2-3 roky aktuálneho sw.

Argument že "X% ľudí to ani nevyužije a nespozná" nie je na mieste. To môžeme uplatniť na všetko, napríklad aj na autá... Šedý jednoduchý priemer nie je relevantná vzorka na takéto argumentovanie.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Nerobia to preto, lebo recyklujú staré súčiastky a preto aj tá nižšia cena. To čo spomínaš máš napríklad v 13 Mini, pričom séria mini po 2 rokoch už pravdepodobne skončí pre nízky záujem. SE-čka majú svoju cieľovku a sám poznám viacero ľudí, ktorí majú prvú, prípadne už aj druhú generáciu a sú spokojní (a áno, práve kvôli ekosystému, dlhej podpore a spoľahlivosti). Ale ako hovorím, špecifická cieľovka, úplne zbytočné to porovnávať s androidmi s lepším HW, veď o tom Apple nikdy nebol.
tyler91
King
King

519€ nižšia cena :D aj to už je asi znížená, keďže za 8 rokov starý dizajn nie je záujem: https://touchit.sk/o-maly-iphone-se-202 ... ciu/408035

Už aj apple fanúšikom dochádza, že to je zo strany applu už tak trochu arogancia, recyklovať ten istý telefon 8 rokov a iba kozmeticky ho vylepšovať je cez čiaru

za 300€ mám neporovnateľne lepši telefón po všetkych smeroch a kašlať na ten ich ekosystém...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ty sa na to stale pozeras len svojho pohladu.
samozrejme uznavam ze ten SE je tragedia, nikdy by som si taky telefon nekupil, ale zaroven chapem ze pre niekoho to bude.
ked mas dieta ktore je uz vo veku aby malo vlastny telefon a ty mas iphone, zena ma iphone, mate apple tv, homepod, nejake smart zariadenia ktore ovladas cez homekit a neviem co vsetko este tak asi mu nekupis android, ze? radsej mu kupit SE ktory je sice pre teba tragedia ale dietatu to bude stacit.
a aj ked nemas vsetky mozne zariadenia od applu ale mas len iphone a tvoja zena ma iphone tak mu zase nekupis android uz len kvoli tomu aby ste si mohli spolu pisat cez imessage alebo sledovat jeho polohu ked mozes. zaroven ked bude mat s cimkolvek problem na telefone tak mu s tym budes vediet pomoct lebo iphone poznas, keby mal android ktory si v zivote nevidel tak mu neporadis (rovnako ako ja neviem pravidelne poradit zene s iphonom ked tam zase raz nefunguje nieco tak ako by normalny clovek ocakaval).

no a dalsia vec je ze apple tazi z lojalnosti k znacke. ked uz ma raz niekto iphone a ma k nemu nabijacky, sluchadla, ma fotky na icloude a zrazu sa mu pokazi telefon a nema 1000 eur na najnovsi iphone tak miesto toho aby prechadzal do uplne noveho ekosystemu tak radsej kupi SE za 500 eur.

proste SE svoju cielovku ma, to ze ty sa s tym nevies zmierit to je tvoj problem :)
Napísať odpoveď