Zubár
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zubár
Napriklad obsah cukru, jej tuhost,... a taktiez minerali v pitnej vode. To vsetko ovplivnuje ustnu mikrofloru a odolnost zubov.
Prave idem menit zubara, lebo moja "stara" zubarka ide do dochodku.
Velmi k zubarovi nechodim (a asi to je chyba), takze netusim, ze ci sa mam zaregistrovat k nejakemu vseobecnemu zubarovi, alebo rovno do nejakej sukromnej ambulancie (pozdava sa mi Doktor Martin v Petrzalke, kedze to mam na skok od domu).
Ake su tam rozdiely? Ono aj tak som mal pocit, ze tych par krat co som moju vseobecnu zubarku navstivil, VZDY som tam musel za vsetko platit. Naivne som si myslel, ze ked si platim zdravotne poistenie mesacne, ze to mam zdarma.
Tak ako? Mate vseobecneho "statneho" zubara, alebo ste v sukromnych rukach?
Velmi k zubarovi nechodim (a asi to je chyba), takze netusim, ze ci sa mam zaregistrovat k nejakemu vseobecnemu zubarovi, alebo rovno do nejakej sukromnej ambulancie (pozdava sa mi Doktor Martin v Petrzalke, kedze to mam na skok od domu).
Ake su tam rozdiely? Ono aj tak som mal pocit, ze tych par krat co som moju vseobecnu zubarku navstivil, VZDY som tam musel za vsetko platit. Naivne som si myslel, ze ked si platim zdravotne poistenie mesacne, ze to mam zdarma.
-
starysomar
Hardcore addict
Mali sme starého no skvelého zubára v BB, v 80-ke išiel do dôchodku. Nebol súkromník.
MAli sme ďalšie veľké šťastie - po tom, čo som nedokázal ani po súkromníkoch nič rozumné nájsť (a dvom Ukraincom sa mi dosť nechelo) som zavolal tomu, ktorému prislúchame podľa ulice. Teda nás zobra a je skvelý - vraj jeden z najlepších v okrese. Doterajšie skúsenosti - robí rýchlo, perfektne a za ceny "cez poisťovňu".
MAli sme ďalšie veľké šťastie - po tom, čo som nedokázal ani po súkromníkoch nič rozumné nájsť (a dvom Ukraincom sa mi dosť nechelo) som zavolal tomu, ktorému prislúchame podľa ulice. Teda nás zobra a je skvelý - vraj jeden z najlepších v okrese. Doterajšie skúsenosti - robí rýchlo, perfektne a za ceny "cez poisťovňu".
Prave som sa dozvedel, ze zmluvny zubar ktoreho som mal skoncil a agenda mu presla k novemu zubarovi, ten sa mi vsak moc nepozdava, da sa v takomto pripade prehlasit k inemu zmluvnemu? Pripadne pozna niekto nejakeho solidneho zubara, napr. v ZA?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Samozrejme, ze da. Najdes si noveho zubara uzavries si s nim zmluvu.retkvic napísal: 18 máj 2022, 16:47 Prave som sa dozvedel, ze zmluvny zubar ktoreho som mal skoncil a agenda mu presla k novemu zubarovi, ten sa mi vsak moc nepozdava, da sa v takomto pripade prehlasit k inemu zmluvnemu? Pripadne pozna niekto nejakeho solidneho zubara, napr. v ZA?
Trošku som sa o to začal zaujímať, keďže som mal problém so zubom. Na Doktora Martina som nepočul veľa dobrého. Bežne tam ordinujú absolventi za plnú sumu… vraj sú také 3 “známe” kliniky, ktoré slúžia ako liaheň pre absolventov. Je to Schill, Family dent a Doktor Martin. Tieto sa vo všeobecnosti vzhľadom na cenu neodporúčajú. To už môžeš ísť k medikom za 1/3 cenu.Frco napísal: 06 jún 2021, 16:54 Prave idem menit zubara, lebo moja "stara" zubarka ide do dochodku.
Ja som skončil u MDDr. Baláža v Dentariuse. Zatiaľ najlepšia skúsenosť čo som mal.
Ano, co sa tyka Doktora Martina, tak tam som chcel ist teraz v decembri ked som mal problem so zubom. Objednal som sa a dostal som termin k nejakemu doktorovi.
So zvedavosti som sa pozrel, kto to je, nasiel som profil dost mladeho chalana.
Kedze som fotograf, co foti najma studentske promocie, tak som len tak kukol, ci nahodou ho nemam v databaze.
A mal som
Fotil som mu promociu rok/dva dozadu. Neviem no, ale zverit sa do ruk takemu mlademu...akoze sikovny byt moze, preco nie, ale tak...
Nakoniec som skoncil u pana Ursyniho (alebo ako sa to pise), co je vlastne otcov spoluziak, velmi dobry zubar. Len uz neberie novych pacientov, preto len po znamosti som sa tam nejako dostal. A zachranil mi ten zub vraj doslova v poslednej chvili. Neviem neviem, ci by to ten mladsi zubar zvladol, mozno by sa na to pozrel a rovno by to nechal vytrhnut.
So zvedavosti som sa pozrel, kto to je, nasiel som profil dost mladeho chalana.
Kedze som fotograf, co foti najma studentske promocie, tak som len tak kukol, ci nahodou ho nemam v databaze.
A mal som
Nakoniec som skoncil u pana Ursyniho (alebo ako sa to pise), co je vlastne otcov spoluziak, velmi dobry zubar. Len uz neberie novych pacientov, preto len po znamosti som sa tam nejako dostal. A zachranil mi ten zub vraj doslova v poslednej chvili. Neviem neviem, ci by to ten mladsi zubar zvladol, mozno by sa na to pozrel a rovno by to nechal vytrhnut.
ja by som zubarov podla veku az tak neposudoval, casto krat maju kvalitnu robotu a este sa maju chut vyhrat s detailami. mne asi 27 rocna zubarka davnejsie robila dva zapaly(vznikli zo zle spravenych vyplni u predoslej zubarky) a plomby/korunku na vyrazene predne zuby. uz to bude 12-14 rokov od ukonov a vsetko stale v poriadku.
U Schilla to ale funguje vraj tak, že síce dostaneš absolventa, no prácu mu skontroluje aj skúsený zubár. U Doktora Martina ti to nepovedia a na drzovku si zaúčtujú plnú sumu.
Keby som mal chuť na to, aby sa na mojich zuboch niekto učil, tak idem k študentovi posledného ročníka na plombu za 20-30€ a nie na takúto kliniku za 100-150€.
Keby som mal chuť na to, aby sa na mojich zuboch niekto učil, tak idem k študentovi posledného ročníka na plombu za 20-30€ a nie na takúto kliniku za 100-150€.
Ak pozna niekto mladych zubarov alebo studentov, tak by mal iny nazor. Ja ich poznam, aj studentov z JLF UK v Martine a tie techniky a naberanie skusenosti je niekde uplne inde. Sam chodim k zubarovi, ktory studoval na Palackeho univerzite v Olomouci. Dnes je ina doba, ina forma vyucby a hlavne ine metody osetrovania. Aj mlady zubar na lepsej klinike vie robit daleko lepsie, nez zubarka s 30-rocnou praxou, ktora nema ani maly RTG. Dnes maju male RTG v kazdej lepsej ambulancii, nas hlavou pacienta displej so snimkou zubov, ruska pouzivali davno pred covidom, na hlsve celenka so svetlom a UV svetlom, pri oprave zuba bola na zube nasadena blana a ine. Oprava zubu netrva 15 minut, ale vzdy sa s tym piplali pomaly aj hodinu, automaticky pouzivaju injekciu na umrtvenie, aby sa im pacient nekrutil v kresle, proste celkovo ine metody a iny pristup.