prajeme vela šťastia a daj potom vedieť či bolo všetko ok
Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
starysomar
-
starysomar
Hardcore addict
Díky - za život som už nejaké operácie absolvoval, poslednú vlani. Teraz idem na reoperáciu čohosi, čo povolilo - klasickú, nie laparoskopickú - mám sľúbenú spinálnu anestéziu. To som radšej, síce vlani som bol na iné v celkovej no tento rok som mal nejak z nej obavy. Sesternica sa pred hodne rokmi z celkovej už nikdy nezobudila. Síce vraj býva pri klasickej metóde dlhšie hojenie, viac bolesti, väčšia možnosť komplikácií no verím, že to dopadne dobre a nebudem im tam dlho zavadzať. Na obed zaliezam do špitála, zajtra ma majú rezať, tak to tu od zajtra chvíľku vydržte bez pindov starého somára 
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Otazka: Pisete/pisali ste si dennik? Ak, ano, tak preco?
Nie a ani nikoho nepoznam. Celkom by ma zaujimalo preco to tolko ludi robi a aka je za tym psychologia. Viac menej poznam len z americkych filmov a serialov.
Mali sme ale ako deti skoro vsetci tie "pamatniky" ci ako sa to volalo, a tam sme si navzajom kreslili obrazky a priania
Starysomar: drz sa, nech to dobre dopadne
Mali sme ale ako deti skoro vsetci tie "pamatniky" ci ako sa to volalo, a tam sme si navzajom kreslili obrazky a priania
Starysomar: drz sa, nech to dobre dopadne
-
starysomar
Hardcore addict
Ďakujem krásne, od štvrtka som doma no do včera to za moc nestálo. už je o dosť lepšie.
Denníček ani pamätník nie, no kdesi na začiatku strednej školy som mal spísaný zoznam miest (prevažne príroda), "kam by som sa ešte raz chcel ísť pozrieť"
Teraz zas mám odložené odkazy v priečinku s názvom "Niekedy na výlet"
...skôr za zbierali angličáky, známky, pohľadnice, zápalkové škatuľky a podobné blbinky v mojom okolí.
Denníček ani pamätník nie, no kdesi na začiatku strednej školy som mal spísaný zoznam miest (prevažne príroda), "kam by som sa ešte raz chcel ísť pozrieť"
Teraz zas mám odložené odkazy v priečinku s názvom "Niekedy na výlet"
...skôr za zbierali angličáky, známky, pohľadnice, zápalkové škatuľky a podobné blbinky v mojom okolí.
Ano, kedysi ako deti v tej dobe sme zbierali asi fakt cokolvek co sa zbierat dalo
najdlhsie ma asi drzali znamky a potom vystrelene nabojnice ktore sme tajne zbierali zo strelnice, bolo toho asi za dve igelitky..
ja ked som mal take horsie zivotne obdobie tak som si pisal dennik. bola to taka psychohygiena, je to ako ked sa s niekym porozpravas, utriedis si myslienky a tym ze to zo seba dostanes von tak na to aspon chvilu nemusis mysliet.
viac krat som rozmyslal ze by som zacal znova, nie preto ze je nieco v neporiadku ale skor aby som bol schopny spatne si dohladat co sa kedy udialo, pretoze mam extra deravu hlavu ja. popripade mozno aj moct nejak zanalyzovat svoj zivot. ta blahova predstava je ze by som bol schopny zistit ze dnes mi nie je zrovna dobre, vcera som zjedol to a to a pred pol rokom ked som to jedol mi tiez na druhy den nebolo dobre.
ale zatial som sa k tomu nedokopal a asi ani nedokopem, je to vela roboty.
-
starysomar
Hardcore addict
Zabudol som na odznaky 
Moja si nechava roky poznamky v kalendari mobilu odkedy ma.
Preklapam jej to vzdy do dalsieho.
Moja si nechava roky poznamky v kalendari mobilu odkedy ma.
Preklapam jej to vzdy do dalsieho.
-
harrison314
Hardcore addict
aacid: Ja som sa k tomu dokopal pred par rokmi a uz som neprestal. Primarne ma ktomu viedol pocit, ze "kedysi bolo lepsie" (zaver je, ze nebolo
) no zacal som si ho pisat v jedneom s najlepsich obdobi. Zacal som par bodmi denne a stal sa s toho ritual, z casti psychohygiena a z casti si chcem udrziavat pisomny prejav (kvoli tomu pisem aj blog). Co sa tyka inych benefitov, tak tam mam poznacene svoje myslienky a nejake udalosti alebo napady, menej zabudam na vyrocia a je zaujimave citat ako sa meneili moje vlastne postoje.
A trochu aj lutujem, ze som s tym nezacal o dost skor.
A trochu aj lutujem, ze som s tym nezacal o dost skor.
Muffi, strasne silne mena ti tam pisali v tej teme. Uz som na tie nicky aj zabudol 
-
Mek
Addict
Dennicek som si pisal v druhom stupni na zakladnej skole, len tak z haluze, ze si niekedy neskor precitam. Nedavno som donho nakukol a nestacil som sa cudovat ake som mal postoje
Tak pre klud v dusi sa uz k nemu nevraciam, ale odlozeny ho stale mam.
-
starysomar
Hardcore addict
Zahoď ho - nie je Tvoj, je niekoho iného 
dennik si nepisem, ale uplne chapem ak to niekto robi. par rokov dozadu som si precital archivovane spravy z fb a bol som teda prekvapeny co som tam nasiel. ako som sa vyjadroval, ake postoje som zaujmal, ako som sa choval k ludom..a to su len spravy, ani tam clovek nenajde ako sa citil a myslel na 100%. ale tiez som sa nedokopal k tomu nieco pisat.
-
starysomar
Hardcore addict
Niekedy naozaj nie je dobrý nápad spoznávať seba v minulosti 
-
Mek
Addict
Banalna otazka - idem menit obciansky kvoli zmene trvaleho pobytu, a tak som si spomenul, ze naposledy mi ho v banke oskenovali a ulozili u nich do systemu.
Som povinny im to dovolit? Nerad by som, aby niekto nakupil na splatky na moje meno, alebo si zobral pozicku - ak ten sken unikne.
Som povinny im to dovolit? Nerad by som, aby niekto nakupil na splatky na moje meno, alebo si zobral pozicku - ak ten sken unikne.
-
starysomar
Hardcore addict
Pracovník banky?
Nie len občianske mám oskenované v PC, prakticky všetky doklady - rodné listy, vysvedčenia atd (preto mám všetky disky "veracryptové") a raz za čas niečo z toho niekde pýtajú - napríklad poisťovňa pri riešení udalosti cez net.
Pri zriaďovaní O2 Radosť som tiež dovolil sken (odfotenie) občianskeho preukazu.
Mám hodne ostré zabezpečenie PC, manželka kedysi pindala, že som paranoidný no v skene občianskeho bankou problém nevidím.
Dávať si veľký pozor treba najmä pri iných veciach, než je sken dokladu v banke.
Nie len občianske mám oskenované v PC, prakticky všetky doklady - rodné listy, vysvedčenia atd (preto mám všetky disky "veracryptové") a raz za čas niečo z toho niekde pýtajú - napríklad poisťovňa pri riešení udalosti cez net.
Pri zriaďovaní O2 Radosť som tiež dovolil sken (odfotenie) občianskeho preukazu.
Mám hodne ostré zabezpečenie PC, manželka kedysi pindala, že som paranoidný no v skene občianskeho bankou problém nevidím.
Dávať si veľký pozor treba najmä pri iných veciach, než je sken dokladu v banke.
-
Mek
Addict
Pozor si davam, a preto sa pytam 
Neraz bolo v TV v Obcanovi za dverami, ze voci niekomu bola vedena exekucia kvoli pozicke, ktoru si nezobral. Ucty mal zablokovane a dokazovanie, ze to na tej zmluve nie je jeho podpis, bolo na dlhe lakte.
Ked uz EU saskuje s GDPR a ochranou osobnych udajov (kedysi taketo nebolo), preto ma zaujima ci sa to zmenilo.
Neraz bolo v TV v Obcanovi za dverami, ze voci niekomu bola vedena exekucia kvoli pozicke, ktoru si nezobral. Ucty mal zablokovane a dokazovanie, ze to na tej zmluve nie je jeho podpis, bolo na dlhe lakte.
Ked uz EU saskuje s GDPR a ochranou osobnych udajov (kedysi taketo nebolo), preto ma zaujima ci sa to zmenilo.
Mek
s bankou mas asi nejaku zmluvu, tj si ich klient. A v tych zmluvach byva bezne klauzula ze klient je povinny im nahlasit zmenu osobnych udajov vratane zmeny op za aktualny, takze ano maju pravo ziadat po tebe scan op je to uplne bezne
s bankou mas asi nejaku zmluvu, tj si ich klient. A v tych zmluvach byva bezne klauzula ze klient je povinny im nahlasit zmenu osobnych udajov vratane zmeny op za aktualny, takze ano maju pravo ziadat po tebe scan op je to uplne bezne
-
harrison314
Hardcore addict
Ako podla zmluvy by si mal, ale ja som to vzdy menil az ked som musel (nieco som od banky chcel).Mek napísal: 09 okt 2022, 16:54 Banalna otazka - idem menit obciansky kvoli zmene trvaleho pobytu, a tak som si spomenul, ze naposledy mi ho v banke oskenovali a ulozili u nich do systemu.
Myslim, ze prave to ulozenie do ich systemu ma zabranit podvodom. Ale zmenu obcianskeho musis rovnako hlasit aj zamestnavatelovi a zdravotnej poistovni. V podstate vsteky udaje co mas v OP su verejne, to ze ich firmy pouzivaju ako tajomstvo je ich nepochopenie.
Ak mozem radit, pouzivaj elektronicky podpis, jednak usetris za notara a neda sa falsovat (za normalnych okolnosti).
A co sa tyka GDPR, tak to je najlepsia vec za posledne roky, vyrazne zlepsila situaciu ale neriesi uplne vsetko (nedvano som videl prednasku o nejakej ceskej lekarne, ktora ho zavadza, sice frflali, ale v podstate priznali, ze len vdaka tomu, ze ho zaviedli, tak zalepili sedem kanalov, kade im mohli utekat citlive data zakaznikov). A myslim, ze aj vdaka GDPR bude zaznam o tom, kto narabal s tvojim obcianskym ulozeny.