Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Orange Fibernet - vlastny opticky konvertor
dotn - ten konvertor mozes normalne pouzivat, to co si niekto velmi intelektualne zdatny zadrel na linke je hlupost, je normalne registrovatelne, samozrejme za predpokladu, ze je to naozaj ont povodom z orange, nieje v tom ziaden problem, ten navyse ani iny mod ako bridge ani nepodporuje .
Ano, je to ONT s logom Orange.... pisem ti SS.
@ cORP. Ja mam otazku opacnu ako na zaciatku. Mam internet od orange ktory ma optiku prenajatu od telekomu a teda zvlast prevodnik a zvlast router. Ako prevodnik je ale pouzity router ktory funguje len ako prevodnik. Da sa tento router pouzit aj ako prevodnik aj ako router tak ako to ma telekom ?
-
cORP.
Addict
nie, to sa da pouzit len v pripade, ze by bola optika orange a sluzba tak isto, rovnako to ma telekom, cize tu sa to musi riesit takto kedze operator si do vlastnej siete nepusta cudzie zariadenia pri tomto type pripojenia, existuje aj pripojka kde ma zakaznik jeden kovertor a zaroven pouziva telekom optiku no ten sa vola GPON
No podla toho co pise na routri (tom od telekomu) by to mohla byt GPON
-
cORP.
Addict
ono to aj gpon je, lenze nie pre teba, v tvojom rezime v akom mas internet je to cisto len opticky prevodnik signalu pre zyxel router, ktory sa uz pripaja do siete na zaklade prihlasovacich udajov, tento ont mam doma na telekom optike a je to normalne ont so svojimi + aj -
Ahojte, ja mam taky dotaz. Pred týždňom mi doma zapojili internet s TV od orange. Prípojku som si nechal ukončiť pri NAS serveri odtiaľ to už ide po CAT7. Ruter Huawei EchoLife HG8245W5 ma iba 1Gbitove porty
Na NAS mam 2.5Gbit porty tak som si tam zapojil switch 2.5gb. Na druhom koči som chcel použiť vlastný ruter ktorý má 2.5gb porty. Len problém nastal ruter od orange ma inú podsiet ako môj ruter to je logické . NAS sa nachádza na inej podsieti... tak som skúsil
svoj ruter zyxel ax6000 dat do bridge módu,keď som to spravil internet išiel pohode ale TV už nefungovala .
Na NAS mam 2.5Gbit porty tak som si tam zapojil switch 2.5gb. Na druhom koči som chcel použiť vlastný ruter ktorý má 2.5gb porty. Len problém nastal ruter od orange ma inú podsiet ako môj ruter to je logické . NAS sa nachádza na inej podsieti... tak som skúsil
svoj ruter zyxel ax6000 dat do bridge módu,keď som to spravil internet išiel pohode ale TV už nefungovala .
-
Mek
Addict
TV mas zapojenu kam? Mala by ist do toho Huawei-u, a nie je jedno, do ktoreho portu (aspon tak to bolo kedysi, ak je to dnes inak nech ma niekto opravi).
-
cORP.
Addict
ak je bridge mod tak tv ide len v lan 1,2,3, lan 4 je vyhradeny pre pristup na internet, kazdopadne pri novych tv boxoch kde je android ti uz bridge mod neda nikto, tie boxy to nepodporuju a vyzaduju pristup aj k internetu aj iptv sluzbe zaroven
Mam android tv. Otázka aky switch 2.5gb by si odporúčal? Mam doma qnap qws 1105-5t pri nom sa mi stávalo, že som ho musel resetovat. Potom som zistil potrebuje viac priestoru aby sa neprehrieval....
-
cORP.
Addict
switch je na tebe, kazdopadne box cez switch ani nezapajaj, nikto to negarantuje a ked bude s tym problem prva vec co bude je poziadavka zapojenia napriamo do konvertora kde aj ma byt
-
masterdead
SysAdmin
Medzi ONT a TV boxom musi byt bud priamy kabel, alebo ak vlozis medzi ont a tv switch, mal by byt switch schopny spracovavat igmp, nedropovat ho (to moze sposobit aj zla konfiguracia igmp snoopingu).
Ak das medzi ONT a TV box router, caka ta problem s routovanim multicastu - toto je s lacnymi zariadeniami nemozne spravit.
Preco musi byt switch 2.5G? Len kvoli NAS? Preco nekupis rovno 10G?
Ak das medzi ONT a TV box router, caka ta problem s routovanim multicastu - toto je s lacnymi zariadeniami nemozne spravit.
Preco musi byt switch 2.5G? Len kvoli NAS? Preco nekupis rovno 10G?
-
cORP.
Addict
presne tak, iste typy switchov takto dokazu fungovat, no lacne kategorie to niesu
Keď som sa pozeral koľko by stála sieťovka ruter a switch... tak som si to 2x rozmyslel. Potom som zistil na doske sú dve sietovky a jedna je 2.5gb. Tak som sa automaticky zameral na 2.5gb. Nepozeral som sa ako by cenovo vychádzalo keby som išiel do 10gb.A ano 2.5gb resim kvôli NAS.
Teoreticky sa bavis o rychlosti 125 vs 312 MB/s, je to realne k vyuzitiu? Dokumenty alebo fotky dokazes zalohovat za par sekund/minut, filmy hoci aj v 4K nebude problem streamovat.