Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ninx
Star
Star

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa Ninx »

s takymito restrikciami od zamestnavatela by som aj tak pocitac pouzival len na pracu, a urcite nesiel cestou laptopu, ktory uz teraz nestiha. Vahu a rozmery si v ruksaku ani nevsimnes a ak potrebujes behat hore dole po dome, nestacil by ti nejaky lahky shit z ktoreho sa RDPcknes na Thinkpad?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

No toho sa presne obavam (a zaroven sa tesim) ze ma ta velka tehla nakoniec donuti kupit si sukromny notebook...
Ale asi ozaj nema zmysel to riesit, t15g bude podstatne lepsi vykono a aspon si tam budem moct dat virtualku so systemom akym chcem bez firemnych obmedzeni...
luto
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa luto »

Dakujem za tipy, posunute dalej, myslim si, ze je z coho vyberat. Hojko, mas pravdu, v tejto cenovej, je uz nejake portfolio, z coho sa da vybrat. Este raz dakujem :)
PS: K+ uz na fore nefunguje ? :D ja viem peknych par mesiacov som tu nebol :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

luto: Ty si tu nebol par mesiacov, ale karma nefunguje par rokov :D Ako sme presli na aktalizaciu na phpBB 3.3 :)

aacid: X1 som nemal v rukach, neviem posudit. Viem, ze svojho casu to bol najlacnejsi notebook, mal pod 1kg a nepredaval sa ani u nas, iba v USA. Vtedy ho aj niekto inzeroval tu na fore ako dovoz z USA. Potom ho kupila kamaratovi firma, ale mal tam vari 4K displej na 14-palcov a mal problemy s velkostou pismen, takze na to nadaval.

Ani ani ten Thinkpad T15g nevyzera zle, aj ked je to podla mna strasne predrazene.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

3200 x 1800 QHD+ (čo už nie je taký rozdiel oproti 3840 x 2160 Ultra HD) displej má môj starší notebook Asus Zenbook UX310 s uhlopriečkou 13,3". Veľkosť písmen nie je problém, keďže v nastaveniach sa to dá jednoducho nastaviť. Rovnako aj veľkosť ikon na ploche. Pokiaľ by niekto toto mal vnímať ako mínus prečo nevziať notebook so 4K displejom v malej uhlopriečke, tak mínus to nie je.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal: 23 jan 2023, 23:14aacid: X1 som nemal v rukach, neviem posudit. Viem, ze svojho casu to bol najlacnejsi notebook, mal pod 1kg a nepredaval sa ani u nas, iba v USA. Vtedy ho aj niekto inzeroval tu na fore ako dovoz z USA. Potom ho kupila kamaratovi firma, ale mal tam vari 4K displej na 14-palcov a mal problemy s velkostou pismen, takze na to nadaval.

Ani ani ten Thinkpad T15g nevyzera zle, aj ked je to podla mna strasne predrazene.
predrazene to je urcite, ale tak ja to platit nebudem :D
s tym displejom je to prave problem na tej T15ke, lebo tam je 4k rozlisenie a absolutne nemam pocit ze by to malo nejaky zmysel, akurat diskutujeme s kolegami, ti co ich uz maju tak znizuju rozlizenie na full hd lebo rozdiel v tom aj tak nevidis akurat niektore aplikacie to rozlisenie nezvladaju, respektive maju problemy s prechodmi medzi notebookovym displejom a externym.

ta X1 by mala 1920x1200, teda pomer stran 16:10 co je tiez celkom lakave. pod kilo sice nema, ma nejakych 1.2 alebo 1.3 ale oproti rovnym 3 kilam u toho T15g je to nic...
no uvidim, kolega co tiez bude moct tento rok brat novy notebook je rozhodnuty pre yogu, ja som zatial pre T15g. o mesiac mozem teoreticky brat, este uvidime ci nepride nejake obmedzenie, keby sa to posunulo na leto a uz sa v shope objavi X1 gen7 tak budem mat mozno zase dilemu :D ten bude mat alder lake procesor a tam uz je celkom slusny vykonovy skok..
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Otazka do plena:
Ako su na tom momentalne laptopy s kvalitou konstrukcie? Davno v minulych desatrociach som dostal radu, ze bud Dell, HP alebo Lenovo to maju zvladnute, tak som doteraz ostal pri Lenovo.

Pozdava sa mi https://www.laptopsdirect.co.uk/medion- ... ersion.asp
Laptop sice prenasam tak 20x do roka ale ked uz s nim niekde idem tak povacsine niekam letim. Tzn. musi zniest nejake tie buchnutia, turbulencie, presuny co robia letusky a pod (aj ked ho mam v cabin luggage).
Naposledy som menil laptop po 4 rokoch a rad by som bol keby aj tento tolko vydrzal.

Ked som googlil tak som nasiel zmiesane veci aj ohladom konstrukcii aj ohladom Medion ako znacky, ma niekto priamu skusenost?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nepredpokladam, ze niekto pozna notebooky znacky Medion a myslim si, ze 99,5 percenta ludi ich ani poznat nebude. Na tvoju otazku sa neda odpovedat vseobecne, pretoze mas rozne rady notebookov. Zakladne su komplet plastove a maju slabe panty, len kusok tenkeho zeleza, ktore sa casom poskodi. Vyssia trieda ma uz hrubsie panty, pouziva sa zmes kovov, kvalita je vyssia. Alebo mas vyslovene kovove notebooky. Ale nie je kovovy ako kovovy, tak ani plastovy nie je plastovy. Tazko budes porovnavat lacny plastovy Acer alebo Umax s dakym Thinkpadom od Lenova.

Zo svojej skusenosti mozem povedat, ze am dnes je ta kvalita spracovania o nieco lepsia ako 10 rokov dozadu. Ak by som dnes vyberal notebook, tak sa zameriam na kovovy model. V teba, ak chces 17,3 palcov, tak asi kovovy nenajdes z dovodu vahy. Ale take Lenovo V17 malo kvalitnejsie spracovane panty, no zial, telo notebooku ako take stale posobilo tym plastom dost lacno.
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

MacBook?
heker
Redeemer
Redeemer

Dal tu vyslovene herny notebook a ty mu poradis MacBook, omg :smt081
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Tie Mediom notebooky vydávam tuším v Nemecku v Aldi. Na prvý pohľad vyzerajú dosť plastovo a akoby to boli 3-4 roky staré modely oproti terajším modelom napríklad Asusu. Nevravím, že to je zle, ale nelákajú ma na kúpu 😁.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

javatar

nad takýmto niečím si nerozmýšľal https://www.alza.sk/spigen-rugged-armor ... 17EALw_wcB ?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

heker: moja chyba, mal som specifikovat,ze potrebujem/chcem 17 palcov (resp. nieco velke) - ty si to pochopil ale zvysok evidentne nie.

Ninx & fildinko: Mac urcite nie, najvacsi co vidim ma 16 palcov co by bolo ok ale cena je niekde uplne inde, a to puzdro sice vyzera super ale tak ked cestujes tak potrebujes nieco vsestrannejsie. Momentalne mam nieco taketo a mozem odporucit (pozor na velkosti).

lukas9206: no je pravda,ze esteticky velmi neposobi az tak dobre ale tak ked som zvazoval lenovo s podobnymi crevami - nevyzera velmi lepsie.

Velmi podobna zalezitost od MSI https://www.laptopsdirect.co.uk/msi-pul ... ersion.asp ale konstrukciu ohodnotit neviem
Pripadne Asus: https://www.laptopsdirect.co.uk/asus-tu ... ersion.asp

//edit pre prispevok podomnou: dakujem heker :)
heker
Redeemer
Redeemer

Asus TUF su v pohode ;)
Blekota
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Blekota »

vie niekto poradit notebook 15 naj 17 velkost s win 11 bezventilatorovy? to je vlstne podmienka bezventilatorovy
heker
Redeemer
Redeemer

Z beznych notebookov asi nic take nenajde. Mozno je nieco na trhu, ale nenapada ma ziadny model. Kedysi bol v Zenbookoch procesor Core-M, ktory bol pasivne chladeny, ale bol to vykonovo slaby procesor a notebook sa predaval tak 5 az 8 rokov dozadu. Dnes na trhu najdes asi len MacBook, ktory ma pasivne chladenie. Pripadne pozriet Lenovo Yoga s certifikaciou ultrabooki, ale myslim, ze uz aj dam davaju maly ventilator.
Blekota
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Blekota »

nasiel som len s windows on arm bez vetraku ale neviem co je to za win
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ARM windows urcite nie, ono to sice je windows ale treba si uvedomit ze 90% windows aplikacii je kompilovanych do x86 architektury takze na ARM nepojdu.
samozrejme na office, browsovanie a pozeranie youtube to postacuje, ale to uz si tam radsej dat android ako arm windows.

nemyslim ze take nieco existuje aktualna x86 architektura je taka komplexna aby bola stale spatne kompatibilna ze skratka zerie strasne vela. a co zerie, to treba chladit.
preto teraz apple tak vyhrava alebo zahodil akykolvek balast a vdaka tomu vie bezat velmi dobre a dlho aj bez chladenia.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Caute, potreboval by som poradit nejaky notebook okolo 400€.
Vyuzitie: internet, netflix, office
Co som pozeral tak je ich vela v tejto cene. Je nejaka znakca, model, ktorej sa vyhnut alebo to je jedno v tejto cenovej kategorii?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Radioactive_Mouse napísal: 13 feb 2023, 11:48 Caute, potreboval by som poradit nejaky notebook okolo 400€.
Vyuzitie: internet, netflix, office
Co som pozeral tak je ich vela v tejto cene. Je nejaka znakca, model, ktorej sa vyhnut alebo to je jedno v tejto cenovej kategorii?
Ahoj, v tomto budgete som našiel iba jedného kandidáta: https://www.alza.sk/hp-250-g9-asteroid- ... 602828.htm

Ak by si vedel došetriť tak potom https://www.alza.sk/asus-vivobook-16-x1 ... 637973.htm alebo https://www.alza.sk/acer-aspire-3-shale ... 002610.htm .. avšak ten HP by ti mal stačiť na všetko čo si spomenul.
Napísať odpoveď